Şimdi Ara

★ Meizu MX5 - ANA KONU/KULLANICILAR KULÜBÜ★ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.776
Cevap
39
Favori
88.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gecen sene haziran da one plus one aldım. dh de kullanıcıları sayfasında her geçen gün sayı arttı arttıkca paylaşımlar öneriler le çok güzel bir forum olmuştu. telefonu brick mi yapmadım 2 defa (rom denemelerinde) tabi araştıra araştıra kurtardım öğrendik . çeşit çeşit romlar kurmak denemek gerçi meizu da öyle olmyack görünüyor ama altalnatif olarak miui rom da olsa çok güzel olacak.... iki güne de benimmx5i elimde olur. inşaallah
  • Ne yazık ki meizu da ROM çeşitliliğini bırak extra ROM çıkacağını sanmıyorum. Bence gerekte yok yıllarca ROM merakına mahkum oldum. Çok zevkli ama çok yorucu. Telefonda yüze yakın uygulama yüklü olduğu için sıkıntı oluyor:)

Belli bir satış rakamından sonra miui ROM çıkar diye tahmin ediyorum ama xiaomi kullanmış biri olarak aralarında ben çok büyük farklar görmedim. Sadece meraktan denenebilir.

Flyme 5 stabil hale geldiğinde muhtemelen daha iyi olacak. Birde android 6.0 gelirse işte o zaman tadından yenmez. Tabi o zamana kadar telefon bende durursa:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada telefonun wireless bağlı iken mobil internet gidiyor sanki 10gb mobil internetimin %70 i 18 gunde bitti ki dışarıda büyük işlemler pek yapmam. bu durum ile karşılaşan oldumu oldu ise mobil interneti kapatmak dışında çözüm varmı?

• Electric Blue kullanıcısına yanıt
    Telefonu gün içinde çok yoğun kullanırım. Tüm senkronizasyonlar tüm gün açık telefon görüşmeleri ve bütün dışarıda hareket halinde olduğumuda göz önüne alırsak çok iyi. Yıllar sonra ilk defa bir telefon beni araç sarjina mahkum etmedi. 4,5 - 5 saat ekran suresi alıyorum. Bunuda sabah 7 akşam 9 gibi as alıyorum. 10 -14 saat arası batarya götürüyor.

Dokunmatik te sıkıntı yasamadim. Kulaklık için bir şey diyemem telefonda müzik dinleniyorum ama konuşma için kulaklık kullanırım bir sorun yok.

Hiç ses kaydı yapmadım bilemeyeceğim ihtiyaç da duymadım. Ama sesim karşı tarafa net gidiyor onu biliyorum.
    ★ Meizu MX5 - ANA KONU/KULLANICILAR KULÜBÜ★★ Meizu MX5 - ANA KONU/KULLANICILAR KULÜBÜ★

• Flyme 5.0.0.1A güncellemesi geldi, iniyor şuan.

• Flyme 5 stabil ROM çıktı hayırlı olsun. Ancak beta sürümde yaşadığim mesaj uygulamasındaki hata devam ediyor flyme 5 te aynı hatayı yaşayan başka biri var mı acaba bu arada çift hat kullanıyorum

• Arkadaşlar merhaba.

Bu cihazdan satın almak istiyorum sorularıma yardımcı olurmusunuz.

1- ürünü nerden ve nasıl almak gerekli. Türkiye distribütörü perpada bir firma ve 1400 tl den satıyor. Yurt doşı alışveriş sitelerinden almak mümkünmü ya da çine giden gelen birini bulup onamı aldırmak uygun olur.

2- telefonda türkçe dil seçeneği varmı yoksa sadece ing kullanılıyor

3- garanti durumu nedir dılardan alınan cihaza arıza durumda en iyi en kötü ne bedel ödemek zorunda kalırız.

4- çift sim kartı da kullanacağımız zaman bir hatta internet biterse diğer hat ile devam edebiliyormuyuz.

Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.

Saygılar

• alinaspetronas A kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunu bende yaşadım, tüm yüklemeleri ve updateleri evden wireless ile yaparım, fakat anlamsız bir şekilde mobil data paketim bitti.
    Artık evde mobil veriyi kapatıyorum.
  • Vardır bir çözüm de nedir. M1 note ve m2 note forumuna sormak lazım onlar daha uzun suredir kullanıyorlar

• bu gun meizu mx5 imize kavştuk.. forumun canlanması paylaşımların artması dileğiyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: beytom

bu gun meizu mx5 imize kavştuk.. forumun canlanması paylaşımların artması dileğiyle

Hocam kullanim deneyimlerinizi paylasirsaniz sevinirim bende almayi dusunuyorum da soyle kamerasindan hizina piline genel bir inceleme gibi

• meizu mx5 de güncelleme nasıl yapılır, ayarlardan falan ulaşamadım yok oyle bir seçenek wifi den indirdiğim zip dosyasını covery mod u bohoş bişi twrp veya phliz touch recovery i kurabilsem onuda bulamadım
  • İndirdigin update dosyasını telefonun kendi dosya yöneticisinde bul ve üzerine tıkla otomatik olarak güncelleme moduna girecek sadece sana soracak kullanıcı verileri silinsin mi diye bu kadar basit.eğer telefonun türkçeleştirilmesi yapılmış bir telefon ise hata verir. Otomatik Güncelleme yapmaz.

Güncelleme uygulaması var aynı zamanda buradan bakarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alinaspetronas -- 27 Ekim 2015; 10:01:19 >
  • Benim rom 4.5.2.7A seklinde geneli turkce sadece ayarlarda ve bazi yerlerde ingilizce ve o bahsedilen zip klasorunu tiklama ile kurulum nerede bulamadim kok klasoru sd card mi yoksa android klasoru icinemi atmaliyiz bir tarif ederseniz

• yaww yorgunu yokusa sürüyorsunuzFlyme 5.0.0.1A rom unu telefonu recovery mod da ac, pc ye bağla, usb bellek görünüyor. oraya rom zippini kopyala ubdate onayla deyiversenize...:))))
  • Nereye attığın önemli değil kendi dosya yöneticisinde acman gerekiyor sadece.gerisini kendi yapıyor zaten

• telefona attıgımız zip dosyasını kurduktan sonra silebiliriz dimi
  • Bende Meizu M5 ve Sony Xperia Z3 arasında kaldım.
    Fikir verecek arkadaşlara (Özellikle daha önce Xperia serisi kullanıp şuan Meizu kullananlar) minnettarım.
  • özgür_salih Ö kullanıcısına yanıt
    Evet silebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Electric Blue

Cihazın sahibi olan arkadaşlar, görüslerini paylasmalı. Cihaz hakkında artıları eksileri yazın yeşillendirin buraları. 20 Kasımdan sonra Gold mağazalarında satılacakmıs. Meizu Türkiye sayfasında böyle bir bilgi var.

kısaca yazmaya çalışalım bakalım

+' lar
    ekran boyutu ve kasa : 5,5" olmasına rağmen kullanımı çok rahat ( redmi note 2 de 5.5" idi ama zordu kullanmak hele tek elle)

kasa kaliteli metal gövde ve sağlam olduğunu hissetiriyor. metal kasa ama ağır değil.

işlemci hızlı benim için yeterli donmadıktan ve takılmadıktan sonra benim için sorun yok. oyun oynayan biri değilim o yüden oyun performansını sormayın.

root iznini kendi veriyor uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.

batarya tam olarak çözemediğim bir konu. çift hatlı olarak kullanıyorum ve beni eve getiriyor. 4,5- 5 saat ekran süresi aliyorum, bütün gün 3g açık ve hareket halindeyim,
    mail ve whatsapp sürekli çalışıyor hatta hattımın biri avea ona rağmen 12 saat sarj ve 5 saate yakın ekran süresi alıyorum. normal kullanan biri 2 günü rahat devirir herhalde.

dizayn çok güzel ilk başta meizu ne diye bilmeyip dalga geçiyorlar ama telefonu eline alınca şaşırıyorlar hele ıphone kullananlar gıcık oluyor.

-' ler

pek bulamadım.

tek sorun wifiye bağlı iken mobil internet kapanmıyor gibi 10 gb mobil internetimin 15 günde %70' i kullanıldı. nasıl oldu anlamadım wifiye bağlanınca mobil interneti kapatıyorum bakalım fark edecekmi: hiç sevnediğim şeydir zırt pırt telefon ayarlarını değiştirmek özellikle mobil data ile ilgili şeylerde.

telefona international rom yüklemedim gerek görmedim. ingilizce menü beni rahatsız etmiyor. morelocale 2 ile zaten bütün uygulamalar türkçe oluyor.

uzun lafın kısası ben çinden getirttim. 32gb versiyonu kullanıyorum. verdiğim ücreti düşününce ıphone 6 samsung s5 s6 note 5, sony z3 , lg g4 vs vs vs alanları düşününce acıyorum onlara verdikleri paralara yazık sadece biz toplum olarak markaya olan düşkünlüğümüz ile daha çok kazıklanırız.

32 gb versiyon 1399 tl den gelecekmiş. ben aldığım fiyatı düşünce türkiye için kayıtlı ve garantilli olduğunu düşünürsek gayet makul bir fiyat belirlenmiş. tek sorun marka merakımız

şimdilik bu kadar ben hala öğrenmeye çalışıyorum flyme os bana çok değişik geliyor çok kolay ve zevkli. eskiden bu tarz launcherları sevmezdim ama güzelmiş şimdi daha iyi anladım.

sormak istediğiniz bir sey olurssa cevaplamaya çalışırım o şekilde daha çok yardımcı olabilirim sanırım.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.