Şimdi Ara

Mekik çekemiyorum kalçamn ortası ağrıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
20.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba mekik 2 tane çeksem hemen bi ağrı oluyor tam kuyruk sokumunn orda bi kemik var ve çalışmama engel oluyor...Bu bitek bende mi var ?
    Bir türlü engelleyemedim Altıma battaniye bile koydum ama hala acıyor ne yapmalıyım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mekik Çekerken Kalça Ağrısı: Nedenleri ve Çözümleri

Mekik çekmek, karın kaslarını güçlendirmek için etkili bir egzersizdir. Bununla birlikte, bazı kişiler mekik çekerken kalçalarında ağrı yaşayabilirler. Bu ağrı, birden fazla nedene bağlı olabilir:

• Mekik Çekerken Kuyruk Sokumu Ağrısı: Kuyruk sokumu, omurganın tabanında bulunan küçük bir kemiktir. Mekik çekerken uygun olmayan form kullanılması, kuyruk sokumuna baskı uygulayarak ağrıya neden olabilir.
    • Mekik Çekerken Kuyruk Sokumu Batması: Kuyruk sokumu ağrısına ek olarak, mekik çekerken bazı kişiler kuyruk sokumlarının battığını hissedebilirler. Bu, kuyruk sokumunun altındaki kasların zayıf olmasından kaynaklanabilir.
    • Mekik Çekerken Kalça Ağrısı: Kalça ağrısı, mekik çekerken yanlış form kullanmanın veya alt sırt kaslarının zayıf olmasının bir belirtisi olabilir.
    • Neden Mekik Çekemiyorum?: Kalça veya kuyruk sokumu ağrısı, mekik çekmeyi zorlaştırabilir veya imkansız hale getirebilir.

Kalça ağrısını hafifletmek ve mekik çekebilmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Uygun FormKullan: Mekik çekerken, alt sırtını düz tut ve kuyruk sokumunu yere bastır.
    • Kuyruk Sokumu Kaslarını Güçlendir: Pelvik taban kaslarını güçlendirmek için Kegel egzersizlerini veya köprü egzersizlerini deneyebilirsin.
    • Kalça Kaslarını Esnet: Alt sırt ve kalça kaslarını esnetmek, ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Uygun İstirahat: Ağrı devam ederse, egzersize ara ver ve dinlen.
    • Sağlık Uzmanına Danış: Kalça ağrısı şiddetliyse veya devam ediyorsa, bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir.

Mekik çekme egzersizini doğru şekilde yaparak ve uygun önlemleri alarak kalça ağrısını önleyebilir veya hafifletebilir ve karın kaslarını güçlendirmeye devam edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba kıl dönmesi.
  • Çok vurduruyorsun
  • Yarim mekik cek
  • acaba kıl dönmesi olabilir mi...bana da mantıklı geldi. tam kuyruk sokumunun orda oluyor ne oluyorsa...
  • Olabilir ama olmama ihtimali bence daha yüksek..
    Size bu rahatsızlığı verebilecek duruş bozukluğu,aşırı kiloya bağlı fazla yük binmesi vb. gibi bir sürü sebep olabilir.
    Eğer amaç karın kası çalıştırmaksa vücudunuzun üst kısmını sabitleyerek ayaklarınızı karnınıza çekme veya düz olarak kaldırma şeklinde hareketler yapılabilir.
  • Kalçanın ortasına elinin kenarıyla darbe yap.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    b
    4 yıl önce açıldı
    mekik çekerken
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • %90 kıl dönmesi geçmiş olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONE ONLY MUSIC

Çok vurduruyorsun

bu aralar niye sürekli kalçalı konular açılıyor
  • Kalçamın ortası ağrıyor
    Kalçamın ortası
    Kalçamın
    Kalçamın ortası
    Kalçamın ortası ağrıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalçanın altına yumuşak bir madde köy sonra bacaklarını aç ve yapmaya devam et.
  • Ne kıl dönmesi arkadaş. Dostum ben zayıf birisiyim (Boy 1.91 Kilo 72) Ben de spor yaparken zayıflıktan ötürü kuyruk sokumu kemiği mekik yaparken sert zeminde doğal olarak üzerine binen yükten acıyor. Altına havlu battaniye vs koyarak ya da spor salonlarında mekik aletlerinde çalışıyorum bir sorun olmuyor. Eğer bunlar da fayda etmiyorsa git yarım mekik çek
  • Bendede var benzeri zayıfım diye kemik batıyodur sanıyordum seninde öyle olabilir belki
  • Poponu sıkıp belini tam olarak yere dayayıp dener misin birdaha mekik çekmeyi tahminen mekik çekerken ağırlık sadece popona gidiyor bu yüzdende kuyruk sokumundaki kemiğe baskı uygulayıp ağrı yapmasına sebep oluyorsun.

https://youtu.be/z_SnQAWmWk8?t=307
  • Kalça ortası deliğin oluyor senin demek istediğin yer kuyruk sokumun
  • hocam kalçanı serbest bırak dönerse kıl dönmesidir, dönmezse zaten hiç senin olmamıştır
  • Coccyx veya tailbone diye de geçer yani arkadaşın dediği doğru.

Mekik çekmek pek fonksiyonel bir hareket değil. Eğer ki sırt bölümün kuvvetli değilse(sırt bölümü uzama görevini yaptırır genelde) muhtemelen çok fazla esnemeye giderek üst abdominel bölümünü kısaltıyorsundur. Bu da zaman içerisinde postür problemlerine götürür seni, özellikle kifoz. Bunun dışında mekik zaten hip flexorları kısaltıyor bu da pelvis bölümünü öne doğru çekecektir, yine ayrı bir sıkıntı. Kısaca benim tavsiyem mekik çekme, karın kası(rectus abdominis) çalışmanın sürüyle başka yolları var.
  • Bu arkadaş kalça konusunda bilgiliymiş
  • yardımlarınız için teşekrlerr
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.