Şimdi Ara

Şınav çekerken dirsekte çıtlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
39.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar şınav çekerken her iki dirseğim çıtlıyor.Acı yok ama çekersem eklem sıvısı bitiyo olabilir diye çekmiyorum.Yani sizce çekmeye devam mı edeyim yoksa dumbell ile diğer göğüs hareketlerime devam mı edeyim?Kilo boy ve diğer ayrıntıları bilmeniz gerekiyorsa pmden bildiririm.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şınav Çekerken Dirsek Çıtlaması: Nedenleri ve Önlemleri

Şınav çekmek, üst vücut gücünü geliştirmek için etkili bir egzersizdir. Ancak bazı kişiler, şınav çekerken dirseklerinde çıtlama veya kütleme yaşayabilirler. Bu durum genellikle zararsız olsa da, altta yatan bir sorunun işareti olabilir.

Şınav Çekerken Dirsekten Ses Gelmesinin Nedenleri

Şınav çekerken dirsekten ses gelmesi, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Eklem sıvısı: Dirsek ekleminde, eklemi yağlayan ve hareketliliğini sağlayan sinoviyal sıvı bulunur. Şınav çekmek gibi belirli hareketler, bu sıvının içindeki gaz kabarcıklarının patlamasına neden olabilir ve bu da çıtlama veya kütleme sesine yol açar.
    • Tendinit: Dirsek tendinitleri, dirseği çevreleyen tendonların iltihaplanmasıdır. Bu durum, şınav çekerken dirsekten ses gelmesine ve ağrıya neden olabilir.
    • Kıkırdak yırtılması: Ciddi durumlarda, aşırı şınav çekmek veya uygun olmayan teknik kullanmak, dirsek eklemindeki kıkırdağın yırtılmasına neden olabilir. Bu, şınav çekerken şiddetli ağrıya ve çıtlamaya neden olur.

Dirsek Çıtlamasını Önleme

Şınav çekerken dirsekten ses gelmesini önlemek için şu adımları izleyebilirsin:

• Isın: Şınav çekmeden önce dirseklerini ve omuzlarını esnetmek için birkaç dakika ayır.
    • Doğru teknik kullan: Şınavları doğru bir şekilde çektiğinden emin ol. Dirseklerini vücudunun yanında tut ve omuzlarını yere doğru indir.
    • Ağırlığını kademeli olarak artır: Dirseklerinde çıtlama veya ağrı yaşamaya başlarsan, şınav çekerken ağırlığını azalt veya set sayısını azalt.
    • Dinlen: Dirseklerin ağrırsa, dinlen ve tamamen iyileşene kadar şınav çekme.

Eğer şınav çekerken dirseklerinde sürekli çıtlama veya ağrı yaşıyorsan, tıbbi yardım almalısın. Altta yatan bir sorun olabilir ve zamanında tedavi edilmesi önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bir ortopedi uzmanına görünseniz nasıl olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brsdrgn

bir ortopedi uzmanına görünseniz nasıl olur?

Hocam öyle yapacaktım da şimdi internette okudum kimisi kemiklerin yeni oturuyor diyor kimisi kireçlenme olmuştur diyor.1-2 Gün antrenman yaptım şınav haricinde aniden oturup kalkarken çıkan çıtlama sesi kayboldu ama şınav çekerken olan tüm gücüyle çıkmaya devam ediyor.O yüzden şınav yerine başka bir göğüs hareketi eklemeyi düşündüm ortopediye görünmeye üşendim okul vs. dolayısıyla.
  • işin uzmanına danışmanız sağlığınız açısından daha iyi olur diye düşündüm.buradan verilecebilecek tavsiyeler uygun bir çözüm olmayabilir.o yüzden uygun bir zamanda bir doktora görünün demek en mantıklısı.
  • quote:

işin uzmanına danışmanız sağlığınız açısından daha iyi olur diye düşündüm.buradan verilecebilecek tavsiyeler uygun bir çözüm olmayabilir.o yüzden uygun bir zamanda bir doktora görünün demek en mantıklısı.

Teşekkürler hocam iyi akşamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Docta

quote:

işin uzmanına danışmanız sağlığınız açısından daha iyi olur diye düşündüm.buradan verilecebilecek tavsiyeler uygun bir çözüm olmayabilir.o yüzden uygun bir zamanda bir doktora görünün demek en mantıklısı.

Teşekkürler hocam iyi akşamlar.

Alıntıları Göster
    Şınav çekmeden önce ısınmaya eklemleri iyice haızr hale getirmeye dikkat etmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes4125

Şınav çekmeden önce ısınmaya eklemleri iyice haızr hale getirmeye dikkat etmek lazım.

Yapıyorum zaten.Şınav çekmesem bile biryerden kalkarken ağırlığı dirsekten alıp kalkarsam o zaman bile çıtlıyor.Doktora görüneceğim en iyisi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mekik çekerken
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Enes4125

Yapıyorum zaten.Şınav çekmesem bile biryerden kalkarken ağırlığı dirsekten alıp kalkarsam o zaman bile çıtlıyor.Doktora görüneceğim en iyisi

Alıntıları Göster
    Tavsiye etmem, çünkü yazın bendede vardı o çıtlamalar ama şuanda yok ki bu süre zarfında dirseklerimle ilgili hiç bir şikayetim olmadı, ağrıma,kasılma vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: CrocodileGustave

Tavsiye etmem, çünkü yazın bendede vardı o çıtlamalar ama şuanda yok ki bu süre zarfında dirseklerimle ilgili hiç bir şikayetim olmadı, ağrıma,kasılma vs.

Alıntıları Göster
    ergenlik döneminde boy uzamasıyla eklem çıtlamasında artış olabilir diye bi yazı okumuştum biyerde ama emin değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: energycatalyst

ergenlik döneminde boy uzamasıyla eklem çıtlamasında artış olabilir diye bi yazı okumuştum biyerde ama emin değilim

Evet hocam,bileklerimde çıtlıyor.Neredeyse çıtlayabilecek her yer çıtlıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: energycatalyst

Evet hocam,bileklerimde çıtlıyor.Neredeyse çıtlayabilecek her yer çıtlıyor.

Alıntıları Göster
    senelerdir şınav çekerim normal birşeydir
    dirseklerini kütletme
    şınav çekerken dirseklerini kilitleme
    yani sonuna kadar açma
    bir de kıkırdakları güçlendiren şeyler ye

• quote:

Orijinalden alıntı: SVSTRGMR

senelerdir şınav çekerim normal birşeydir
    dirseklerini kütletme
    şınav çekerken dirseklerini kilitleme
    yani sonuna kadar açma
    bir de kıkırdakları güçlendiren şeyler ye

Hocam kilitleme diye daha önce de söylediler ancak anlamadım.Ve sadece şınav değil mesela koltuktan kalkarken dirseğimden güç alırken bile çıtlatabiliyor.Ne tarz bir şey tüketmemi öneriyorsunuz?
  • quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_81898612/mpage_1/tm.htm

Teşekkürler iyi akşamlar
  • quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_81898612/mpage_1/tm.htm

Teşekkürler iyi akşamlar

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar hazır konu varken yeni konu açmayayım dedim. Ben de geçenlerde bilek güreşi yaparken zorladım kolumu dirseğime bi ağrı girdi. neyse dirsekteki ağrı gitti ama bu seferde sürekli çıtlamaya başladı dirseğim. Ne yapayım geçer diyip akışına mı bırakayım doktora görünmeli miyim ?

• adelstein kullanıcısına yanıt
    bence doktora git
    çünkü tedavi olmazsa eklem incinmeleri kalıcı oluyor
    hiç geçmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 8 Nisan 2014; 18:48:33 >
  • quote:

bence doktora git
    çünkü tedavi olmazsa eklem incinmeleri kalıcı oluyor
    hiç geçmiyor

+1 Arkadaş haklı doktora git şakası olmaz :) @adelstein
  • Şınavdan önce ısınma esneme yapmiyorsan ondan olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Procles

Şınavdan önce ısınma esneme yapmiyorsan ondan olabilir.
    bence cok abartıyorsun sınav cekmeyi.hergün hergün abanma derim eger öyleyse :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Giryu

bence cok abartıyorsun sınav cekmeyi.hergün hergün abanma derim eger öyleyse :)

Alıntıları Göster
    1 gün şınav 1 gün dinlenme yap
    ve şınava başlamadan ısınma hareketleri yap
    sanırım zayıfsın
    oyüzdende çıtlama yapar
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.