Şimdi Ara

MELE X1000 4K ANDROİD MEDİA PLAYER(RTD1195) ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. 13 Aralık itibariyle Aliexpress’den aşağıdaki linkten sipariş ettiğim Mele X1000 4K Android Media Player cihazı 31 Aralık’ta elime ulaştı. Daha geç gelmesini beklediğim ürün 18 gün gibi kısa bir sürede sanki yeni yıl hediyesi gibi tam da gününde geldi. Yoğunluktan dolayı sadece 2 saat kurcalayabildim. İlk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

http://tr.aliexpress.co...715968_32284462744.html

Televizyonum Philips 46PFL7007. Görüntü kalitesi açısından şimdilik tvnin dahili medya oynatıcısı ile kıyas yapabildim. Yarın itibariyle, ikinci tv olarak Sony’nin efsane tvlerinden 46X4500 RGB Full LED tvye sağ salim kavuşabilirsem onunla da deneyimleyeceğim. Ayrıca Openbox SX9 ve Nanoxx Omega HD uydu alıcılarının dahili MP leri ve Egreat R6A muadili-çakması Forex R6A Media Player ile de karşılaştırma yapacağım. Sanırım biraz fikir verir.

Öncelikle Çin’den farklı ürün gruplarında 15 kadar alışveriş yapmış biri olarak üründe gerek kutu, gerekse kutu içeriğindeki kablo, kumanda ve diğer ekipmanların kalitesinden oldukça memnun kaldım. HDMI kablo beklediğimden çok daha kaliteliydi. HDMI IN portunda plastik koruma olması, hızlı başlangıç kılavuzunun kuşe baskı olması, kutu içinde özel baskı ile ‘’Mele’yi seçtiğiniz için teşekkürler’’ açıklaması gibi ufak detaylar firmayı diğer merdiven altı kuruluşlardan ayıran özellikler bana göre. Cihaz da hallice ağır. Fırçalanmış alüminyum kullanılmış. 2.5 inç dahili harddisk takılabiliyor. Kutuyu açarken ve cihazı incelerken çektiğim resimlere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

yadi.sk
    Mele X1000 — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/234QdhwMmdHZz

-Cihaz 25-30 snde açıldı. İlk olarak kutu kutu pense şeklindeki arayüzle karşılaştım. Alt menüdeki uygulamalardan istediğinizi bu sayfaya taşıyabiliyorsunuz. Hemen Ayarlardan Türkçe yaptım ve yazılım sürümüne baktım. En son yazılım olan 1.0.6 yazılımı yüklü olarak geldi. Buna ayrıca sevindim. Bir sonraki yazılım güncellemesi bu ay içerisinde dağıtılacak. Firma boş durmuyor bu konuda.

-Nete bağlandım. 15 dk sonra evdeki bağlantıdaki hatadan dolayı kalan sürede offline deneme yaptım. Wifi çekim gücü iyiydi. 15 dkda kopma olmadı. Arkasındaki anten iyi iş görüyor. Uygulama kurmadım henüz.

-Cihaz arayüzünde seçili dil İngilizce iken ikonlardaki yazılarda problem yoktu ama Türkçe yapınca Android uygulamaların olduğu sayfa ve uygulama içerikleri Türkçe olsa da ana ikonların bir kısmı İngilizce, bir kısmı da Çince oldu. Neyse ki ikonlar tanıdık.

-9 adet ana ikondan 4K UHD yazan kısım takılı olan disklerdeki içeriklere liste şeklinde ulaşarak direkt oynatmayı sağlıyor. Bir de anasayfada Movie center mevcut. Burası cihazın kendi afiş uygulamasının olduğu yer. Burada da yazılar İngilizce olarak kaldı. Film infoları da İngilizce. Yarın ilk işim cihazı fabrika ayarlarına döndürmek olacak. Yine de cihaza has bir afiş uygulaması güzel olmuş.

-1080p ve 720 MKV içeriklerimin hepsini oynatabildim. SD ve 4K içeriğim yoktu. SD-HD uydu kayıtlarını yarın deneyeceğim. Media oynatıcısı genel olarak kararlı olsa da bazen ufak tefek şeyler de oluyor. Mesela film başlarken 2 sn sonra yeşil ekran gelip, yarım saniye sonra düzeldiği de oldu. Bunu bir kez yaptı. Bazen de kumanda da yanlışlıkla bir sonraki filme atlayıp, geri dönmek istediğinizde video açılamıyor uyarısını takiben 10-15 sn sonra oynatmaya kaldığı yerden devam ettiği oldu. Ama ilk seferde açamadığı format hiç olmadı.

-Cihazı kurcalayabildiğim kısa sürede DTS ses açmada sıkıntı yaşamadım. Altyazı ayarları da kaydedilmiyor sanırım. Amaaa TÜRKÇE dil desteğinin olduğunu hemmen yapıştırayım. Altyazı fontu da fena değil. Yine de birkaç font eklense iyi olur. Dahili oynatıcı zaten M-195 ve diğer Realtek işlemcili cihazlarla aynı menü yapısını paylaşıyor. Burada çalışmayan tek şey altyazının ekrandaki konumunu ayarlamaya yarayan Offset kısmı. Burayı yarın tekrar kurcalayacağım.

-Görüntü kalitesi HD içerikte tvnin media oynatıcısı ile aynı geldi bana. Bunu özellikle birkaç filmde yarım saatten fazla test ettim. Yani bence bu iş olmuştur. Diğer Realtek 1195 işlemcili cihazlar ile benzerlik gösteriyor diyebiliriz. Önümüzdeki günlerde bu konuda daha net konuşabilirim. Zaten daha önceden söz verdiğim gibi Papirus ve Sadays üstadlara da gönderince onlar da birkaç kelam ederler bu konuda. 1080p 24 Hz seçeneği bu cihazda da mevcut. İçerik oynatmada cihaz kaynaklı herhangi bir atlama, takılma görmedim şimdilik. 1080p ve 720p içeriklerde resmen akıyor Mele X1000.

-Kumanda da Youtube, Kodi, Ayarlar ve IP TV için kısayolların bulunması güzel olmuş. Tek tuşla bu uygulamalara erişebiliyorsunuz. Kumanda 30 ar derecelik açılardan cihazı görüyor. Ayrıca hızlı işlemlerde hiç kasmadı. Bu yönleriyle kumanda da beğenimi kazandı. M-195 in kumandasından çok çok iyi. Tuşların verdiği baskı hissiyatı da güzel olmuş. Web içeriklerinde gezinmek için imleç de yine unutulmamış. Kumandada ayrıca HDMI CEC özelliği de bulunuyor. Cihazı ve tvyi tek kumandadan kontrol edebilirsiniz.

-IP tv içerisinde Türkiye'den de bazı kanallar mevcut. Bunun haricinde futbol meraklıları için güzel kanallar var. Setanta Sport bile var. O kadar yani. Burada fazla detaya girmeyeyim ama almayı düşünen kullanıcılar buraya da mutlaka göz atsınlar. Ben uğraşsam yapamazdım herhalde. İşime yarayacak bu kanallar.

Yukarıda anlattıklarımı özetleyen resimleri aşağıda paylaşıyorum. Özetle şimdilik cihaz beni fazlasıyla memnun etti. Verdiğim paranın karşılığını alamasam üzülürdüm ama bu haliyle beklentilerimi karşıladı. Firmaya da eksik yönleri gidereceği konusunda inanıyorum.

• Rezerve edildi. Resimler eklenecek.
  • Cihazı fabrika ayarlarına birkaç kez döndürmeme rağmen 9 ikondan oluşan ana menüde bazı ikon yazıları yine İngilizce ve Çince olarak kaldı. Türkçe hariç denediğim birkaç dilde de yine aynı durum vardı. Dil İngilizce iken herşey normal ama dil değiştirince ikonlardaki yazılar saçmalıyor. Offset kısmı da düzelmedi.

TS formatlı SD-HD uydu kayıtlarının da hepsini açtı. Bu kayıtlar iki farklı(Openbox SX9 ve Nanoxx Omega) uydu alıcısından.

Dün gece Sony 46X4500 ve Mele X1000 ikilisiyle Mad Max Fury Road filmini tekrar izledim. Bu filmi izleyenler bilir. Hareketli sahnesi boldur. Hareketli görüntülerde cihaz kaynaklı herhangi bir sorun yaşamadım.

Yaklaşık 100 kadar MKV formatlı içeriğin hepsini de sorunsuz açtı. Bende WMV ve 4K formatlı içerik yok ama buraya upload ederseniz onları da deneyip sonucu bildiririm.

Kumandayı daha çok sevmeye başladım. Daha önceki yazımda 30 ar derece ile algılıyor demiştim ama bunu 50 şer dereceye çıkartıyorum. Tuşların hissiyatı da çok güzel. Bir eksiği daha var. Film oynatırken M-195 hatırladığım kadarıyla filmi 10 a bölüp kumanda da 1-10 arası hangi tuşa basarsanız o bölüme atlıyordu. Belki yanlış hatırlıyor da olabilirim. Mele'de bu özellik çalışmıyor. Ama navigasyon tuşlarından sağ-sol yaparsanız birer dakika ileri geri, yukarı-aşağı basarsanız 15 er saniye ileri geri atıyor. Bunu hızlı ileri-geri sarma yaparken de herhangi bir takılma yapmıyor. Kumandanın hızlı işlemlere verdiği tepki de çok güzel. Ortadaki tuş da pause/play için kullanılıyor. Kumanda da ''Düzenle'' tuşu hariç altyazı ve ses için ayrı kısayol da bulunuyor.

• Tekrar hayırlı olsun tipine bayılmış ancak türkçe altyazı desteğini netleştiremediğimizden almamıştık

widescreen filmlerdeki altyazıyı siyah banda çekememe sorunu bunda da var mı bir iki filmde dener misin?
    2.35:1 olacak filmlerin ama

bir de kodinin ayarlarına girer misin çıkış çözünürlüğü 1080p mi biliyorsun m195te 720p
  • Bu arada indirim mi olmuş yoksa sen de mi bu fiyata almıştın?

aliexpress.com
    US $119.0 |Bilgisayar ve Ofis'ten Mini PC'de MeLE X1000 4 K Android Mini PC TV Box HDMI Media Player Realtek RTD1195 1 GB 8 GB WiFi 1000 Mbps Ethernet Dolby Kodi AliExpress'da
    http://tr.aliexpress.com/item/MeLE-X1000-4K-Android-Media-Player-Realtek-1195-4K-Display-H-265-HDMI-1-4-ISO/32284462744.html?spm=2114.020208.3.10.j8VKTU&ws_ab_test=searchweb201556_1,searchweb201644_5_79_78_77_82_80_62_81,searchweb201560_1

99.96 dolar

açıkçası bu tiple ve afişleme özelliği (tabi kodinin mi kendinin mi tam anlaymadım ama) ile aradaki 40 doları hakediyor bence

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Abi ben mobil uygulama üzerinden aldim. Orada 5 dolar daha indirimli oluyor aynı mağazada. 95 dolara almıştım. Bence de aradaki farka değer. Birkaç gün daha kurcalayayım da, sen de test edince hak verirsin bana.
    2.5 inç harddisk takilabilmesi de güzel bir detay bence.
    Offset kısmı çalışmadığı için altyazı her şartta alt barda çıkar diye tahmin ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin olma bence markalar farklı da olsa yazılım aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 3 Ocak 2016; 17:23:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun , iyi günlerde kullan.

Sadays Üstad'ında dediği gibi ; kasa yapısını beğendiğimiz ama firmanın Türkçe altyazı desteği konusunda sorularıma cevap vermemesi yüzünden pas geçtiğimiz bir cihazdı MeLE X1000.

Umarım keyif aldığın bir cihaz olur...
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Gördüğüm kadarıyla kendine has bir afişleme programı kullanıyor.

Ama cihazın artılarını sadece donanım olarak değerlendirmek daha doğru bence.

Çünkü afişleme konusu Egreat yada Popcourn kullandığımız dönemlerde zahmetliydi.Çünkü medya oynatıcılarımıza ya Oversigt programını yada YAMJ programını kurmaya çalışıyorduk afişleme için.Üstelik oldukça da uğraştırıyordu bu afişleme programları.

Oysa KODI ile bu iş o kadar basit ki.Üstelik KODI dediğimiz uygulama , nerdeyse tüm sistemlere kurulabiliyor.Üstelik kullanımı da çok basit.

Bırakın medya oynatma v.s özelliklerini , sadece afişleme özelliği için bile kullanılabilecek bir uygulamadır KODI.

Hâlâ kullanmayanlara afişleme için özellikle tavsiye ederim...

Seninde dediğin gibi MeLE için en önemli kriter HD sesleri kayıpsız aktarıp aktaramadığı.

Cihaz asıl farkını , o zaman hissettirir işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 4 Ocak 2016; 18:15:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

Tekrar hayırlı olsun tipine bayılmış ancak türkçe altyazı desteğini netleştiremediğimizden almamıştık

widescreen filmlerdeki altyazıyı siyah banda çekememe sorunu bunda da var mı bir iki filmde dener misin?
    2.35:1 olacak filmlerin ama

bir de kodinin ayarlarına girer misin çıkış çözünürlüğü 1080p mi biliyorsun m195te 720p

@Papirus teşekkürler.

Cihazın kendine has bir afişleme programı bulunuyor. Movie Center. Yalnız cihazdaki birçok yer Türkçe dil seçili olduğu halde İngilizce. Movie Center da aynı şekilde.

@ Sadays, Kodi şimdilik pek kullandığım bir uygulama değil ancak ayarlarında Resim 1 deki gibi bir ekran buldum. Sanırım 720p oluyor. Ama şöyle bir durum var. KODİ'de harddiski göstererek içindeki filmlere afişleme olmadan ulaşıp oynattığımda cihazın kendi medya oynatıcısı devreye girdi.

2.35:1 olan filmde gömülü altyazı maalesef Resim 2 deki gibi siyah bar üzerinde çıktı. Srt uzantılı harici altyazı indirdim ama yine siyah bar üzerindeydi.

Yahu bu siteye son günlerde bir haller oldu. Ne resim yükleyebiliyorum. Ne mesajlarım düzgün görünüyor. Sizde durum nedir? Resimlere aşağıdaki bağlantıdan bakabilirsiniz.

yadi.sk
    Mele X1000-2 — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/d/YListBVfmgP2o

• demek ki tamamen yazılım aynı 720p sorunu var altyazı siyah banda inmiyor widescreen filmlerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 5 Ocak 2016; 17:00:47 >
  • aslında alt yazının siyah bantın üstünde çıkması çokda kötü bir olay değil bence , böylece resimden de kopmamış oluyorsunuz.dikkat ederseniz ulusal kanallarda da durum böyle.mesela e2 ve tlc.tam ekran filmlerde alt yazı resmin ortasından biraz aşağıda , bantlı filmlerde yazı siyah bantın üzerinde amaç resmi kaybetmemek ama ayarlanabilir olması daha iyi tabiki.
  • İlk yazımda bazen film başında 2 sn görüntü geldikten sonra 1 saniye süreyle görüntünün gidip sonra tekrar geldiğinden bahsetmiştim. Bunun sebebini buldum. Ayarlarda ''1080p/24 Hz Auto'' seçeneği seçili iken ekran formatı ayarında da ''AUTO'' seçili ise film başlayınca, cihaz 1080p/24 hz ayarına geçiş için 1 sn süreyle ekranı karartıyor. Ama siz ekran formatını direkt 1080p/24 hz olarak ayarlamışsanız filmde herhangi bir görüntü gitmesi olmuyor.
  • Cihazı test için @Papirus üstada gönderdim. O da yorumlarını eksik etmez inşallah. Cihazın yokluğunda abimden ödünç aldığım Realtek RTD-1073DD+ işlemcili Egreat R6A muadili Forex R6A kullanıyorum. İşlemci markası aynı olsa da donanımsal ve/veya yazılımsal farklardan dolayı görüntü kalitesinde % 5 civarı düşüş gözlemledim Sony 46X4500 tvde. Bana göre büyük bir düşüş bu. R6A'da resim biraz daha flu gösteriyor. Buna bağlı olarak renk kalitesi anlamında da aradığımı bulamadım. Kumanda da ciddi kötü. Ama altyazı oynatım seçenekleri açısından R6A müthiş. Altyazı fontu, rengi, çerçeve rengi, ekran konumlandırması, büyüklüğü ve Türkçe desteği mükemmel çalışıyor. Şahsen bunu Mele'de de görmek isterdim.
  • Evet ,

Mademki top bende , görüşlerimi paylaşayım bende.

Öncelikle cihazın sahibi fetih51'e cihazı gönderip inceleme şansı verdiği için teşekkür ederim. Hep merak ettiğimiz bir cihazı incelelediğimiz cihazlar arasına kattık sayesinde , sağolsun.

Şaka maka ; Ugoos UT3 ile başlayan Andoid Box inceleme serüvenimiz Vidon Box , Himedia Q5 , Eweat 902 , Zappiti Player 4K , Zidoo X9 , Zidoo X1 , Zidoo X6Pro , M195 , MeLE X1000 derken bayağı çeşitlilik kazandı.Ama tabii ki devam edecek.

MeLE X1000 hakkında ; cihaz sahibi fetih51'in yazdıklarına nerdeyse tamamen katılıyorum diyebilirim.

* İçine 2,5" HD monte edilebilen güzel bir kasası var.

* Oldukça kullanışlı bir kumandaya sahip ki bu normal.Çünkü MeLE aynı zamanda bir kumanda üreticisi bildiğiniz üzere ve Android Box kullanıcıları iyi bir AirMouse alacağı zaman genelde MeLE'nin ürünlerini tercih ederler.

* Bir M195 , bir Zappiti neyse MeLEX1000'de aynı.Çünkü aynı medya oynatıcıya sahip hepsi.Tek farkları cihazın arayüzü yani Launcher yapıları.

Gelelim asıl tespitlere :

* Cihazdaki yazılımda kesinlikle stabilite sorunları var.Çünkü çoğu zaman altyazıları ekrana vermiyor cihaz.Farklı farklı dizi bölümleri seçmeme , farklı filmler açmama rağmen , üstelik altyazı menüsünde altyazıyı görmesine rağmen altyazıları ekrana vermedi.Böyle bir durumda cihazı kapatıp açtığımda normale döndü ama görünen o ki bir stabilite sorunu var , bu kesin.

* Altyazı menüsündeki ayarlar kaydedilemiyor diye önceden de yazılmıştı zaten.Bildiğimiz bir tespit bu zaten.Altyazı ayarlarını her video dosyası açtığınızda sıfırdan yapmak zorundasınız ama bir gariplik daha var.Bazı altyazı dosyalarında Türkçeyi seçtiğimde garip karakterler çıktı ekranda ve ne hikmetse Türkçe yerine UTF8'i seçtiğimde normale döndü bu garip karakterler .Yani Türkçe yaptığımda karakterler garipleşti ama UTF8 seçince düzeldi bir ara.

* Denediğim hiçbir 4K dosyayı oynatmadı.Ki zaten M195 , Zappiti , MeLE X1000 gibi birbirinin aynı bu cihazların 4K performasının hikaye olduğunu en başından beri söylüyoruz.Beklentimiz de yok bu yüzden.

* Görüntü kalitesi anlamında Zidoo X9 ile kıyasladığımda 106 Ekran Pıoneer Plazma da nerdeyse hiç fark göremiyorum.Bunu önceden de konuşmuştuk hatırlarsanız , büyük ekrana sahip bir panelde yada projeksiyonda görüntü farklılığını hissedebilirsiniz ama 42" bir panelde bunu tespit etmek zor.Yada çok hassas kişiler bu farkı görebilir diyelim.Beni etkileyecek bir fark yok görüntüde .

* Cihazda çok basit bir müzik oynatıcı var ve hikaye.Sadece bas çalsın , bas dursun misali.

* İkonlardaki Çince ifadeleri fetih51 yazmış zaten , cihaz ayarlarını Türkçe dil seçeneği ile kullandığınızda çoğu ikonda Çince yazılar çıkıyor.Tam anlamı ile düzgün bir Launcher çevirisi yok , eksik kalmış çeviri.

* Üzerinde gelen KODI versiyonu 14.1 Helix sürümü ve artık eskidi bu sürüm.Çünkü Zidoo X6Pro gibi cihazlar KODI 16.0 Jarvis sürümüne geçti.Böyle popüler bir cihazın en azından 15.2 Isengard sürümüne terfi etmesi lazım.Bu güncel KODI isteği , tüm android cihazlar için geçerli tabii ki.

* Afişleme özelliği oldukça sade bir yapıda ve Zidoo firmasının X6Pro'da devreye aldığı afişlemenin nerdeyse aynısı.Bu yüzden daha da geliştirilmesi lazım diyebiliyorum.Çünkü afişleme anlamında KODI gibi kullanışlı bir alternatif imkanı varken rayına henüz oturmamış olan bu afişlemeyi kullanmam ben.

Genel olarak fikrimi belirtirsem MeLE X1000 beni memnun etmedi.Bana göre bu cihazın diğer Realtek cihazlara göre artısı ; sadece 2,5 " HDD takılabilir aliminyum bir kasaya ve kullanışlı şık bir kumandaya sahip olması.Onun haricinde bir artısı yok.Hatta stabilite anlamındaki sıkıntılarından dolayı eksileri var.

Yazılım şu an için stabil değil , altyazı gösterme konusunda diğer cihazlardan daha sıkıntılı , altyazıları çoğu zaman hiç göstermiyor ve her seferinde kapatıp açmak zorunda kalıyorsunuz.

Cihaz benim olsa M195'te kullandığımız yazılımın bu cihaza yüklenme olasılığını araştırır , yüklemeyi dener ve yüklenirse o yazılımla kullanırdım.Ama uyar mı ve yüklenebilir mi şu aşamada bilemem tabii.Cihazın brick olma ihtimali da var çünkü.

Yoksa tekrar söylüyorum : Büyük ekran bir panelde kullanmayacaksanız ve AVR üzerinden HD sesleri aktarma gibi bir beklentiniz yoksa Zidoo X9 yazılım anlamında , hepsinden önemlisi stabilite anlamında 2 boy fark atar bu cihaza.

Zidoo X9'u açıyorsunuz , oturmuş bir arayüz geliyor karşınıza.Mükemmel bir altyazı menüsüne sahipsiniz.Ayarların kaydedilebilir olması bir başka güzellik. Rock , Jaz , Pop v.s gibi seçeneklere sahip , tekrar çalma-rastgele çalma gibi basitçe ayarlara imkan veren , hoş görünümlü bir müzik çalıcısı var. Taktığınız dizi ve filmlerde ( eğer ki srt ise ) altyazı görmeme gibi bir sıkıntınız hiç yok.

Özetlersem MeLE X1000 kasa yapısı itibarı ile kibar ve şık bir cihaz , kumandası hoş ve kullanışlı.Ama yazılım anlamında eksik.Bu cihazın en önemli sorunu üzerindeki v1.0.6 yazılımının henüz rayına oturmamış olması.

Dolayısıyla stabil diyemiyoruz bu cihaz için.Bir dizi bölünü seyrediyorsunuz , sonrasında cihazı inceliyorsunuz , hadi bir bölüm daha dizi izleyeyim dediğinizde bir bakıyorsunuz altyazıları vermiyor ekrana. Ne yaparsanız yapın altyazılar gelmiyor ekrana ve cihazı kapatıp açmak zorunda kalıyorsunuz.

Şu an için fiyatı 119$ gözüküyor ama bir iki gün öncesinde 92$ seviyelerine kadar indiğini görmüştüm. Ama fiyatı 100$ altına inmiş bile olsa , MeLE X1000 almak için henüz erken bence. M195'in yazılımı yüklenipte kullanılırsa keyif verebilir ama o zamanda sadece şık bir kasa ve kumandaya sahip olmak adına fazladan para vermiş olursunuz bu cihaza.Üstekil farklı bir cihaza ait yazılımın uyup uymayacağını da bilemiyoruz şu aşamada.Haliyle beklemekte fayda var diyorum.

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Üstad detaylı anlatımın için teşekkürler. Ben son aylarda sürekli SRT uzantılı harici altyazı ile film-dizi izliyorum. Şimdiye kadar altyazı açmama gibi bir sorunla hiç karşılaşmadım. Ben bu içerikleri Seagate Expansion 1 TB USB 3.0 harddisk, Sandisk Ultra 32 GB USB 3.0 ve Toshiba 32 GB USB 2.0 gibi depolama birimleri üzerinden izliyorum. Hatta dizi bölümlerini ard arda izlediğim de oluyor ama yine de sorun yaşamadım. Sen söyleyince bana biraz garip geldi. Bazı MP ler, yeni depolama birimi takınca, depolama birimi üzerinde bazı klasör veya dosya oluşturuyorlar. Sonrasında başka bir depolama birimi kullanılmak istendiğinde bu dosya veya klasörlerden dolayı sorun oluşabiliyor. Kimi zaman yeni takılan harddisk hiç tanınmazken bazen de içerikte sorunlar yaşanabiliyor. Belki sizde de buna benzer bir durum gelişmiş olabilir. Çözüm olarak depolama biriminde sonradan otomatik oluşan ve size yabancı gelen dosya-klasörleri silerek yeniden deneyebilirsiniz.

Altyazıyla ilgili yaşadığınız diğer sorun da şundan kaynaklı. Netten download edilen SRT uzantılı altyazıların çoğunluğu ANSI ile kodlanıyor. Bu durumda cihazda altyazıyı Türkçe seçtiğinizde sorunsuz oynatıyor. Ama altyazı UTF-8 olarak indirilmişse ya da bu şekilde sonradan oynama yapılmışsa cihazda UTF-8 ile encode etmek lazım ki ben burada bir sorun göremiyorum.

Cihazın eksikleri olduğu gerçeği kaçınılmaz. Şu haliyle benim altyazı konusunda problem yaşamadığımı düşünürsek MeLE X1000 işimi görüyor diyebilirim. 4K olayı bu cihazda tırt zaten.

Bir de KODİ ile film arşivinizi listeleyip oynatmaya çalıştığınızda sizde de dahili oynatıcı devreye giriyor mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinyorahıskalı -- 20 Ocak 2016; 2:19:16 >

• MeLE X1000'i inceleme şansı verdiğin için birkez daha teşekkürler.

Şimdi senin yazdıklarına göre elimden geldiğince cevap vereyim.

Tüm dizi ve film arşivim Toshiba marka 2,5"'lik USB HDD'te toplanmış durumda.Ve elime geçen tüm cihazları bu HDD'teki medyalarla test ediyorum.Şimdiye dek denediğim hiçbir cihazda bu kadar bariz altyazı göstermeme sıkıntısı yaşamadım.Dediğin gibi , MeLE x1000 benim HDD'i takınca farklı dosyalar oluşturmuşta olabilir ama oluşturmamalı işte.Sorunda bu zaten.Ben USB HDD'imi taktığımda çatır çatır çatır tüm video dosyalarımda altyazıları sorunsuz görebilmeliyim.Nasıl ki Zidoo X9'da her seferinde % 100 görebiliyorsam MeLE'de de , diğerlerinde bu böyle olmalı.

Altyazı göstermeme olayı ile M195'te de karşılaşmıştım ama bu kadar değildi.

Altyazı kodlamasına gelince :

Ona da katılmıyorum maalesef. Ben tüm altyazıları Divxplanet'ten indiririm , atarım Zidoo X9'a ve o da sorunsuzca oynatır.Bu yıllar önce aldığım Egreat M32B'de de böyleydi.Hadi diyelim bir-iki altyazı dosyası belki UTF8 olarak farklı indirilmiş olsun.Öyle de olsa Zidoo X9 nasıl oynatıyor ? Cevabı basit : O zaman Zidoo , ANSI koduymuş, UTF8 koduymuş ona bakmıyor altyazılarda ve önüne srt uzantılı bir altyazı gelirse anında veriyor ekrana.Özetle ben indirdiğim bir altyazıyı , ANSI kodundaki sıkıntı yüzünden PC'de UTF8 olarak encode etmek zorunda kalmamalıyım yani aldığım bir cihaz beni bu tarz sıkıntılarla uğraştırmamalı.

Diğer bir hatırlatma : MeLE X1000'teki medya oynatıcının ( M195 dahil diğer muadil cihazlarda da aynı şekilde ) bariz sıkıntılarından birisi de altyazıların ekrandaki konumu.Altyazılar ekranın oldukça üstünde görünüyor ve görüntüden biraz feragat etmek zorunda kalıyorsunuz mecburen.Akşam izlediğim bir dizi bölümünü tamamen bitirdikten sonra aynı bölümü Zidoo X9'da açarak tekrar gözlemledim.Altyazıların verdiği seyir keyfi anlamında bariz fark var arkadaş.Zidoo X9 gerçekten çok iyi.

Sonuç olarak gerek altyazıların zaman zaman ekrana gelmemesi , gerekse Türkçe seçildiği halde karakterlerin bazen garip çıkması tamamen MeLE X1000'e has yazılımsal eksiklikler.Ve zaman içerisinde giderilebilecek şeyler umutsuz olmamak lazım.

Akşam vakit bulunca biraz daha incelemeye çalıştım.

Öncelikle MeLE X1000'de kilitlenme tarzı bir sorun yaşamadım , o açıdan stabil diyebilirim.Gördüğüm kadarıyla DigitürkPlay , Digitürk dilediğin yerde izle , Tivibu gibi uygulamalar da sorunsuz yüklenmiş gözüküyor. Yüklü olan CloudTV Ip özelliği bende de sorunsuzca çalıştı.

Bu sırada hep merak ettiğim PopcornTime cihazda yüklenmiş olduğu için onu da denemeden geçmemeyeyim dedim.Bu program oldukça da hoşuma gitti açıkçası.Deneme amacıyla geçen senenin iddialı yapımlarından 2015 yılı yapımı " The Lobster " adlı filmi seçip oynattım Popcourn Time'da.720p olan bu videoyu sorunsuzca oynattı cihaz.Sadece Türkçe altyazı gelmedi ekrana ki bu da normal.Çünkü Türkçe altyazı henüz çıkmamış gözüküyor.

Bahsettiğin medya oynatıcı konusunda ise , KODI'yi bu akşam test etmeye çalışırım.

Tekrar özetlersem MeLE x1000 kasa yapısı ve kumanda kalitesi açısından oldukça şık ve iyi bir cihaz.Isınma , kilitlenme gibi derdi v.s yok.Sadece yazılımının biraz daha toparlanması lazım.Yazılımı toparlandığında gönül rahatlığı ile alınabilecek bir cihaz.

Zaten M195'te aman aman bir yazılıma sahip değil ve biz bir iki farklı yazılım deneyerek en sonunda da birinde karar kıldık işte.

Son olarak bir aksilik olmazsa yarın yada en geç Cuma günü kargoya verip göndereceğim cihazı.

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 20 Ocak 2016; 10:14:16 >

• Mele X1000'deki KODI'de oynatma detayını inceledim akşam.

Aynı M195'te ve Zidoo'da olduğu gibi KODI'de herhangi bir video dosyasını oynat dediğinizde cihaz bu videoyu otomatik olarak cihazın kendi medya oynatıcısı ile açıyor.Siz isterseniz Kullanarak oynat seçeneğinden KODI'yi seçebiliyorsunuz , orası ayrı.

Fark olarak kullanarak oynat seçeneğinde 3.bir medya oynatıcı daha gördüm ve bu da cihazın kendi medya oynatıcısı ile aynı görünümde ama bir farklılık var yine de.Mesela görüntülü ileri-geri alma gibi müdahalelere izin vermeyen bir oynatıcı pozisyonunda.

Cihazı söktüm , geldiği haliyle kutuladım.Yarın sabahtan da kargoya vereceğim.

Sanırım en geç Pazartesi elinde olur.Tekrar teşekkürler , selamlar...
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Papirus selamlar. Cihaz geldikten sonra harddiskteki dizi bölümlerini birkaç gündür fırsat buldukça ard arda izliyorum. Altyazı görünmeme sorunuyla yine hiç karşılaşmadım. Özellikle de bölümleri ard arda oynatıp test ettim. Sizde niçin böyle yaptı bilmiyorum. Normalde bu Çin işi cihazların harddisk falan da seçmemesi lazım.

Popcorn Time oldukça güzel bir program ve ben uzun bir süredir PC versiyonunu kullanıyordum. En güzel yanlarından biri sıfır reklam olması. Filmlerin birçoğunda, dizilerin ise neredeyse tamamında Türkçe altyazı seçeneği var. Bildiğim kadarıyla harici altyazılara da destek veriyor. 720p görüntü kalitesiyle oldukça akıcı ve güzel kalitede içerik oynatabiliyor. Tabii 480p-1080p seçenekleri de var. Torrentden indirmek istersek buna da direkt yönlendirebiliyor. Yine en iyi yanlarından biri ve bana göre en can alıcısı, aynı ağa bağlı TV de oynatabiliyoruz içerikleri. Bu yönüyle aslında bizim android medya oynatıcılarına bu uygulamayı kurmak zorunda değiliz. Ben zaten cihaza bu uygulamayı deneme amaçlı kurmuştum. Android cihazda kumanda ile kullanımı bence çok konforlu değil. Yani PC den sonra bana zor geliyor. Uygulama bu haliyle meşhur Netflix'ten de birçok açıdan üstün konumda bana göre. Hem de beleşş

Cihazdaki 3. medya oynatıcı cihazdaki önyüklü gelen uygulamalardan birini kurduğunuzda geliyor. Öncesinde yoktu. Hatta o uygulamanın oynatıcısı cihaz ilk açılırken harddisk içeriğini görüntülemek için de izin istiyor.

Bu arada Mele X1000 için Ocak ayında çıkacağı açıklanan 1.0.7 güncellemesi de henüz ortada yok.

• Selam ,

Bende defalarca yaptı , hatta o anda oğlumla beraberdik ve tüm gariplikleri o da gördü.Ne yaptıysak altyazıları gösteremedik ve cihazı kapatıp açmak zorunda kaldık. HDD'ten olmuş olabilir , sebebini de bilemiyorum.

Sendeki Popcourn uygulaması güzeldi hakikaten ama sanki sendeki uygulamayı kurmama rağmen ( yani se uzantılı olanı ) aynı tadı alamadım ben.Belki de kurulan versiyonlar farklıydı.

Cihazda bahsettiğin uygulamayı farkettim bende. Zaten izin verdiğinde HDD içindeki videolara ait afişlemeyi de o uygulama yapacak sanırım.

Yazılım için biraz daha beklemen gerekecek sanırım.Çünkü ; Çin Bahar Festivaline girdiler ve 15 Şubat'a kadar fayda yok onlardan.

Zidoo firması , sitesinde 30 Ocak-15 Şubat arasında Çin Bahar Festivali olduğunu duyurmuş bile...:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 2 Şubat 2016; 22:53:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.