Şimdi Ara

membran çatı su yalıtımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
3.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

en üst katta oturuyorum ve membran çatı var. çatıcının yaptığı bir çok tamirata rağmen kışın dairemin su almasını engelleyemiyorum.

internette yaptığım araştırmada polyuera adında bir yalıtım malzemesinin olduğunu gördüm ve kesin çözüm olduğu yazıyor fakat fiyatı oldukça yüksek. apartman sakinleri biraz cins olduğundan uygulamayı kendim yaptıracağım.

bunu haricinde tavsiye edebileceğiniz membran çatı üstüne ekonomik olarak nasıl su yalıtımı sağlayabilirim?( sutut, çks , poliüretan sprey vs )

polyeura uygulamasını yaptıran arkadaşlar da yorumlarını esirgemezse sevinirim.

uygulama yapılacak çatımın resmi. özellikle yan binanın duvar birleşim yerlerinde sorun var

Çok teşekkürler

membran çatı su yalıtımı
     membran çatı su yalıtımı

• Ben de çatı katında duble dairede oturuyorum. Binayı biz yaptık, çatı ahşap döşeme üzerine çatı şiltesi ve üzeri kiremit olarak yapıldı. Yan komşumuz çatıyı en az 4 kere değiştirdi. Ben ise çatıya hiç dokunmuş değilim. Aynı çatı, aynı malzeme, aynı su yönelimi. Bu tarafta sorun yokken obür taraf neden akıyor. Sorun insanların suyu algılayış biçimlerinde. Hiç bir zaman ev dikey su almaz, yatay alır. 30 40 cm genişliğindeki bacanın üstü açık olduğu halde, yağmur yağdığında şöniye 4 5 damla düşerken, tamamen yalıtılmış bir çatıdan tıp tıp durmadan damla neden düşer. Bir yerde 30 santim delik var, diğerinde 1 cm delik bile yok. Hasırla kaplı bir çatı su almazken, en kaliteli mebranla kaplı catı neden su alır? Hiç düşündük mü?

Resimdeki görüntünün sorunu daha farklı! Rüzgarlı bir havada yağan yağmur, çatının sırt kısmına düşen yağmur miktarı ile yan binanın 1 metrelik duvarına düşen yağmur miktarı ne kadardır acaba, hiç düşündük mü? Acaba sorun çatıda mı, yoksa yan duvarda mı? Çatının yan binaya bitişimi bu şekilde kaldığı sürece ne değişecek acaba? Önemli olan ne malzeme kullandığın değil, nasıl kullandığındır.
  • Ben de çatı katında duble dairede oturuyorum. Binayı biz yaptık, çatı ahşap döşeme üzerine çatı şiltesi ve üzeri kiremit olarak yapıldı. Yan komşumuz çatıyı en az 4 kere değiştirdi. Ben ise çatıya hiç dokunmuş değilim. Aynı çatı, aynı malzeme, aynı su yönelimi. Bu tarafta sorun yokken obür taraf neden akıyor. Sorun insanların suyu algılayış biçimlerinde. Hiç bir zaman ev dikey su almaz, yatay alır. 30 40 cm genişliğindeki bacanın üstü açık olduğu halde, yağmur yağdığında şöniye 4 5 damla düşerken, tamamen yalıtılmış bir çatıdan tıp tıp durmadan damla neden düşer. Bir yerde 30 santim delik var, diğerinde 1 cm delik bile yok. Hasırla kaplı bir çatı su almazken, en kaliteli mebranla kaplı catı neden su alır? Hiç düşündük mü?

Resimdeki görüntünün sorunu daha farklı! Rüzgarlı bir havada yağan yağmur, çatının sırt kısmına düşen yağmur miktarı ile yan binanın 1 metrelik duvarına düşen yağmur miktarı ne kadardır acaba, hiç düşündük mü? Acaba sorun çatıda mı, yoksa yan duvarda mı? Çatının yan binaya bitişimi bu şekilde kaldığı sürece ne değişecek acaba? Önemli olan ne malzeme kullandığın değil, nasıl kullandığındır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dış ünite su damlatma
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.