|
Bildirim
|
Ben de çatı katında duble dairede oturuyorum. Binayı biz yaptık, çatı ahşap döşeme üzerine çatı şiltesi ve üzeri kiremit olarak yapıldı. Yan komşumuz çatıyı en az 4 kere değiştirdi. Ben ise çatıya hiç dokunmuş değilim. Aynı çatı, aynı malzeme, aynı su yönelimi. Bu tarafta sorun yokken obür taraf neden akıyor. Sorun insanların suyu algılayış biçimlerinde. Hiç bir zaman ev dikey su almaz, yatay alır. 30 40 cm genişliğindeki bacanın üstü açık olduğu halde, yağmur yağdığında şöniye 4 5 damla düşerken, tamamen yalıtılmış bir çatıdan tıp tıp durmadan damla neden düşer. Bir yerde 30 santim delik var, diğerinde 1 cm delik bile yok. Hasırla kaplı bir çatı su almazken, en kaliteli mebranla kaplı catı neden su alır? Hiç düşündük mü?
Resimdeki görüntünün sorunu daha farklı! Rüzgarlı bir havada yağan yağmur, çatının sırt kısmına düşen yağmur miktarı ile yan binanın 1 metrelik duvarına düşen yağmur miktarı ne kadardır acaba, hiç düşündük mü? Acaba sorun çatıda mı, yoksa yan duvarda mı? Çatının yan binaya bitişimi bu şekilde kaldığı sürece ne değişecek acaba? Önemli olan ne malzeme kullandığın değil, nasıl kullandığındır. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |