Şimdi Ara

Memleket İsterim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Memleket istiyorum hem Ahmet Kaya dinlensin hem Mustafa Yıldızdoğan. Kimse kimseyi yadırgamasın. Kimse kimseye karışmasın. Özgürlüklere yer verilsin inananı da inanmayanı da bir olsun. Kardeş kavgası son bulsun. Türk ve Kürt bir olsun. Herkes eğitim görebilsin. Sağcısı solcusu artık kavga etmesin. Yıkıcı değil yapıcı olalım. Eleştiri değil öneri yapalım. Tek sevdamız ülkemiz olsun.

çok şey mi istiyorum?

not:konuyu özellikle konu dışı özele açtım umarım amacı dışına kaymaz.

• ama ne fayda kimsenin umrunda değil ki yaşadığı ülke hepiniz yapışmışsınız bilgisayarlarınıza hayattan haberiniz yok insanlardan haberiniz yok...
  • ahmet kaya pkklı itin teki aga
    sen ne yazdığına bir daha bak istersen.bizde problem yok zaten b eraber yaşayalım diyoruz şerefsizler ülkenin yarısını verin diyor
  • söylemek istediğim de buydu aslında ahmet kaya ülkesini belki senden çok seviyordu ama farkına varılmadı zamanında yuhalandı ötelendi kaçmak zorunda kaldı neden kürt olduğu için aslında bölücülük yapmadı ama kimse anlamadı anlamaya çalışmadı.Dışlamak bize ne kazandırdı? benimsenseydi kıymetini bilseydik ne zarar gelirdi.Kürtçe şarkı söyleyeceğini söylediği için yuhlandı saldırıya uğradı sonra noldu? devlet kürtçe kanal açmadı mı? kürtçe konuşmak serbest değil mi? insanların anadilini konuşmasını nasıl engelleyebilirdik? kürtçe konuştular diye ülkeyi mi böldüler?
  • ahmet kaya ülkesini o kaddar çok seviyordu ki apoyu destekliyordu
  • konu ahmet kaya değil sonuçta 10 sene önce kürtçe şarkı söyleyeceğini söylediği için(dikkat daha söylememiş) ülkeden kaçmak zorunda kaldı.Şimdi devletin kürtçe kanalı var tesadüf mü? yoksa olması gereken mi? barış içinde yaşamanın çözümü mü?
  • Bu ülkede bir çok etnik köken yıllardır beraber yaşamakta zaten sorun yok,sorun pkknın kürt halkını aptal yerine koyup kullanması bu ortadan kalkarsa ülkede sorun kalmaz zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: White Devil

Bu ülkede bir çok etnik köken yıllardır beraber yaşamakta zaten sorun yok,sorun pkknın kürt halkını aptal yerine koyup kullanması bu ortadan kalkarsa ülkede sorun kalmaz zaten

bu sorun savaşarak onları dışlayarak öteleyerek çözülebilir mi? şimdiye kadar sonuç çıktı mı? sorun sanki bizim sorunumuz değil gibi davranıyorsunuz biz bişey yapmazsak bu sorun düzelir mi?
  • pkk ile tabiki savaşıcam ötesi varmı?
  • MEMLEKET İSTERİM

Memleket isterim
    Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
    Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

Memleket isterim
    Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;
    Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

Memleket isterim
    Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;
    Kış günü herkesin evi barkı olsun.

Memleket isterim
    Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
    Olursa bir şikâyet ölümden olsun.

Cahit Sıtkı TARANCI

çok mu şey istiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aMiraL*

MEMLEKET İSTERİM

Memleket isterim
    Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
    Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

Memleket isterim

Memleket isterim
    Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;
    Kış günü herkesin evi barkı olsun.

Memleket isterim
    Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
    Olursa bir şikâyet ölümden olsun.

Cahit Sıtkı TARANCI

çok mu şey istiyoruz.

vallahi öyle yaa. Necdet Adalı ve Mustafa Pehlivanoğlu gibi masumlar artık ölmesin. 12 eylül 2010da artık yeni bir dönem başlasın.

• Memleket isterim

Budur be kardeşim...
  • başbakan geçen ağladı ya çok duygulandım ben de. beni buralarda arama anne şiirinden etkilendim bu duygularla birkaç gündür beklentilerim değişti. eskiden mustafa yıldızdoğan dinlerdim son günlerde ahmet kaya dinlemye başladım biraz araştırdım düşündüm nedir bu kavga? biz kardeşçe yaşamayacak mıyız neden hep kargaşa hep zıtlaşma ne gerek var?
  • Nedir bu kürtlerden çektiğimiz ya. Kendilerini ne sanıyorlar ya? Ne bunlar ya? İlah falan mı? Herşeyi istiyorlar. Gitsinler başka ülkede yaşasınlar. Bıktık artık ya. Türkiye Cumhuriyeti burası ve kurallar neyse ona göre yaşayacaklar. Bu bayrak altında yaşamak istemeyen varsa ya mezara ya da başka dünyaya gitsin. Yeter be.
  • böyle kestirip ata ata bu günlere geldik hala farkında değilsiniz.Çözüm kavga değil insanlar konuşarak anlaşır insan gibi yaklaşmak lazım.
  • Yahu kardeşim iyi güzel diyorsun da önce azınlıklara bakmak lazım.Sence kürtler yapmaları gerekeni yapıyorlar mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.