Şimdi Ara

Memtest86 Güvenilir program mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gün geçmiyorki başka bir hata ile ugrasmıyayım pcde. 4senedir gık demeyen makinaya 4gb ram ve 120gb ssd aldıktan sonra bunları takarken anakartı pert ettik. Şimdide arda garip garip hiç görmedigim mavi ekran hatalarını veriyor.

bad pool header
    page founbd none page
    system service expectations gibi mavi ekranlar aldım.

Ramden süphelenip testiçin bu programı usb boot edip testi başlat

• genelde dogruyu soyler ama soyledikleri pek mutlu etmez insani....

en dusuk hata eger 6000 kusuruncu mb da ise oraya kadar sorun yapmamali bence...

Sizi rahatsiz edenbi problemi varsa ve garantisi varsa yollayin gecin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Sımdı bı format atıcam mavı ekran ve sacma sapan hatalar gelıyor. 3ram war 2sının garantısı yok hepsnde sorun var gosterıyor heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert1905x

Sımdı bı format atıcam mavı ekran ve sacma sapan hatalar gelıyor. 3ram war 2sının garantısı yok hepsnde sorun var gosterıyor heralde

en distaki 2 gb ligi sokun bir dahateat yapin hocam. 2 liklerfe biri arizali

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Çıkardım tarıyor suan

4gb lık olan alttaki

buda 2gb

• mert1905x

Kardeşim merhaba..resimlere bakmadım,testi her ram e tek tek mi yapıyorsun?Eğer öyle yapıyorsan ne ala,ama 2 ya da 3ü aynı anda takılıyken yapıyosan olmaz.
    Memtesti her ram için uygulamalısın yoksa doğru sonuç alamazsın.
    saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    virüs programı arıyorum
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.resimde hepsi takılıydı . 1üst mesajda koyduklarım ise tek modül 4gb takılı. ve tek 2gb takılıydı.Resimlere bakıp yorum yaparsanız sevinirim. bu konular hakkında forumda cevap almak cok zor nedense.

Gördugum kadarı ile eror sayıları 2gb lıklarda 200 300 civari yazarken 4gblık tek modül de yaptıgımda 5000 vs yazıyordu
  • quote:

Hocam 1.resimde hepsi takılıydı . 1üst mesajda koyduklarım ise tek modül 4gb takılı. ve tek 2gb takılıydı.Resimlere bakıp yorum yaparsanız sevinirim. bu konular hakkında forumda cevap almak cok zor nedense.

Gördugum kadarı ile eror sayıları 2gb lıklarda 200 300 civari yazarken 4gblık tek modül de yaptıgımda 5000 vs yazıyordu

peki ram testlerini farklı slotlarda denedin mi?mesela 4gblık rami farklı slotlarda teste tabi tut.en azından sorunun anakart slotunda ya da ramde olduğunu anlarsın.
    işin enteresan yanı 3 ramin de birden bozuk olması.
    üstteki resimlerde bir adet 4gb bir adet de 2 gb testi var di mi?
    diğer 2gb ramin testi var mı?ona yaptın mı?

Buda 2si hocam 15dkdır yapıyor.

Anakartı daha 3gün once aldım hocam o %0.1 dir . farklı slot denemedim denerim onuda. ancak araştırdıgma göre bu programda böyle ufak degerle göz onune almayın yazılmıs birde ben bu 2gbx2 rami 4senedir 0 sorunla kullanıyorum ne olduysa pc ye ssd ve 4gb ram aldıgım 10 gun önce başladıç.
  • bence sen bütün sistem bileşenlerini detaylıca yaz..yani 10 gün önce ne vardı,şimdi elinde ne var,marka model hepsini..ona göre konuşalım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_88785545/f_//tm.htm#88785545

Burda ilk sorunum vardı 4senelik pc 4gb hi level ram ve 120 gb ssd aldıydım. bunlarla ugrasırken anakartı pert ettik. yeni anakart aldım 3gün önce taktırdım herşey duzgun calısıyorduki mavi ekran ve sacma sapan program hataları alana kadar. Sonra bu testi yaptık.ramler için.

2x2 takıp tarattım sorun yok dedi suan.

• ama eski konuda sen cevabı vermişsin zaten.
    4gb rami çıkartınca format atabildiğini yazmışsın?ondan sonra açılmamasının sebebi de çok şeyden kaynaklanabilir.
    sen şimdi bana şunu söyle.
    pcyi 2x2gb ram ile sorunsuz çalıştırabiliyor musun?
    Şöyle birşey var hocam 4gb da sorun yaşamadı mama ondan oncede o 4gb ile 10gun oyun oynadım vs 1kere bile sorun yasamadım. ssd taktın sonra sorunb yasadım :)

Şuan test programı 2x2 de sorun yok dedi bakalım biraz kullanayım sorun cıkacakmı. 4gb cıkarttım suan.
  • Mert,
    Malesef RAM bilgisayarın en nazlı ve uyuz bileşeni.
    Uyum sorunu yaşatır,parite sorunu yaşatır,eşini beğenmez,anakart seçer vs..
    Yani o yüzden değişik kombinasyonlar deneyip süreci gözlemlemen lazım.
  • Aynı marka aynı model tüm özellikleri aynı olan ramler dahi kit halinde birlikte satın alınmadıkları sürece birlikte çalışmayabiliyor. Özellikleri farklı ise bu ihtimal çok daha yüksektir. Bu durum belleğin arızalı olduğunu göstermez. Dolayısıyla memtest ne dese fıs. Nitekim ayrı ayrı taktığınızda sorunun ortadan kalkması da bellek uyumsuzluğu tezini güçlendiriyor. Hangi belleğin özellikleri daha iyiyse onu takın. Diğer belleklerde arıza olmadığına eminseniz forumun 2. El bölümünden onları okutup yeni belleğin aynından 1 adet daha edinme yoluna gidebilirsiniz.

• Şöyle birşey gordum 4gb lık tek lı modül takılıyken pc acılırken arka arkaya 3 yada 4 defa mavi ekran hatası var tek modül 4gb varken.

Rdr-file-system di bitanesinin ismi.

Şuan 4gb cıkartıp 2x2 kullanıyorum bir sorun gozukmuyor biraz daha kullanıp 4gb garantiye yollayacagım.Merak ettigim şu ben bunu alırken konu acıp sordum bendekiler 1333mhz bu 1600 ve farklı marka vs diye herkez sorun olmaz alabilirsin dedi kimse sorun cıkar yazmadı ve memtest de 4gb tek olarak takınca hata buluyor diger 2liyi takınca bulmuyor genede bu ramin bozuk oldugunu gostermezmi ?

Birde su yon var tüm ramler takılıyken oyun vs oynarken problem 0 hiçbirşey yok.

Cevaplar için teşekkurler bu arada.
  • mert1905x kullanıcısına yanıt
    Mhz de problem olmaz sizin aldığınız ram problemliymiş

• quote:

Şöyle birşey gordum 4gb lık tek lı modül takılıyken pc acılırken arka arkaya 3 yada 4 defa mavi ekran hatası var tek modül 4gb varken.

Rdr-file-system di bitanesinin ismi.

Şuan 4gb cıkartıp 2x2 kullanıyorum bir sorun gozukmuyor biraz daha kullanıp 4gb garantiye yollayacagım.Merak ettigim şu ben bunu alırken konu acıp sordum bendekiler 1333mhz bu 1600 ve farklı marka vs diye herkez sorun olmaz alabilirsin dedi kimse sorun cıkar yazmadı ve memtest de 4gb tek olarak takınca hata buluyor diger 2liyi takınca bulmuyor genede bu ramin bozuk oldugunu gostermezmi ?

Birde su yon var tüm ramler takılıyken oyun vs oynarken problem 0 hiçbirşey yok.

Cevaplar için teşekkurler bu arada.

anakartının uyumlu ram listesine bakıp ram almalısın.
    her ne kadar mhz uyuyor dense de RAM işte adı üstünde,kağıt üstünde tüm özellikler tutsa da anakart seçebiliyorlar..

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.