Tabii ki çalışan için net maaş önemlidir ve bunu bilmek ister . Yoksa 50bin anlaşılsa yarın yeni vergiler gelir ve eline 10bin bile geçmeyeceğinin garantisi olmaz. Bu nedenle 20bin net ücrete anlaşabilir. Devlet de bunu bildiği için asgari ücrette net ücreti söyler giydirilmiş ücreti ( yani vergileri) istediği kadar artırabilir böylece . İsverende giydirilmiş ücrete bakıp net asgari civarı bir ücret vermek ister . Çalışanın, işsizin çok olduğu ülkemizde zaten işverenle pazarlık edecek gücü yoktur Araba alırken diyelim 1 milyona Fiat oto aldım . 1milyona aldım derim fakat aslında vergi hariç muhtemelen 400-500bindir . İşveren ve çalışanlar aslında o 500 bin vergiyi gelir vergisinden düşebilmesi gerekir ama devletteki soygun ,5li çete , yandaş istihdamı ,bankamatik memurlar nedeniyle böyle hak tam anlamıyla uygulanmıyor. Çalışanlara bu hak zaten yok işverenlere ise suyunun suyu nisbetinde var Vergiler artınca kamu bundan etkilenmeyecek şekilde yeniden şekilleniyor yeni haklar veriliyor ek maaşlar geliyor . Böylece vergi veriyor gibi görünmesinin bir etkisi de olmuyor yine kağıt üstünde kalıyor . Temmuzda asgariye zam yapılmadı memura %19 civarı zam aldılar son 6 aylık enflasyonda muhtemelen %18-19 olacak gibi duruyor . Yani memura veya kamudakilere ne kadar zam yapılıyorsa o kadar enflasyon olmakta. Memura şimdi %12 zam olacaksa enflasyon 6 ay için bu civarda olacağını düşünebilirsin < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 1 Ocak 2025; 16:13:6 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Memur Maaşları da Arttırılmamalıdır (12. sayfa)
-
-
Bankamatik memuru dediğin kısım tam olarak nedir?
Türkiye'de, 2023 verilerine göre, toplam kamu istihdamı 5,1 milyon kişiyi bulmaktadır. Bu, toplam istihdam içinde kamuda çalışanların oranının yüzde 13,4 olduğunu gösterir. OECD ortalaması ise yüzde 18,6'dır
Yani bol keseden atmanın alemi yok. Memur değini insanlar içinde sağlık polis ve öğretmende var. Sadece sağlık çalışanı ve öğretmen sayısı yaklaşık 3 milyon. Yani bankamatik memuru diyip durduğun memur kişilerin kim olduğundan ve sayısından bile haberin yok.
Memura maaş vermezsen ne olur herhangi bir fikrin var mı?
-
Yeşil pasaport nasıl alınıyor bir fikrin var mı? 15 senelik çalışma ister. Yeşil pasaport bedava yurtdışı tatili gibi saçma sapan yorumlar yapacağınıza araştırın. 70*80 bin maaş alan kim onu da yazarsan iyi olur.
EYT EYT diye ağlayanlar sayesinde emekli maaşları bu halde. Asgari ücret düşük diye herkes düşük maaş alsın demek hastalıklı bir düşünce. İstersen devlete maaş değil kumanya versin.
-
Senin hesabına göre yada haberdeki orana göre 32.9 milyon çalışan var ülkede ama Google'a sgk'lı çalışanı sorsan 22.9 milyon der . Nerde 10 milyon kişi ? Üstelik ek5 tarım gibi isteğe bağlı sigorta gibi çalışmadan SGK pirimi ödeyen var yine ziraat odasına yada esnaf odasına destek almak için kayıt olana direk bağkur pirimi çıkıyor yani 22.9 milyon bile değil 20 milyon gerçek sgk'lı çalışan ancak var ülkede . Buda memur oranını %25.5e çıkartıyor. Tabii kayıt dışı haftada 1-2gün çalışanda vars olabilir bunları 10milyon desek ve 5 günde 1gün çalışsalar ( mevsimlik olanlar 2-3 ay çalışanda var ) 2 milyon olarak eklediğimizde ( çalışma gününe oranlayıp) %23.18 ediyor memur oranı
Ayrıca OECD 'de Meksika Şili gibi dandik ülkeler petrol zengini Norveç gibi ülkeler yine eski doğu bloğundan ülkeler var . Bana Almanya İsviçre japonya g.kore gibi ülkelerle gel. Bu ülkelerde kamu istihdamı %10un altında ve bu ülkeler diğer ülkelere fark atıyor her konuda
Bankamatik memuru ne mi? Gelse de gelmese de birsey değişmiyorsa orda bankamatik memuru var demektir ... Eğitim ve sağlıktan yararlanmıyor yada yararlanamıyorum zaten ÖTV ve SGK kalksa KDV ve gelir vergisi düşük olsa eğitim ve sağlıktan istediğim şekilde paralı olarak yararlanabilirim muhtemelen gelirim 2 katından fazla olacağı için 1 milyon öğretmen olmaz 600 bin olur 150 bin diyanet mensubu yerine 20 bin yetebilir 250 üniversite açılmış 8 milyon öğrenci için Almanya'da sadece 3 milyon yüksek öğrenim öğrencisi var diğer kadrolardan 100 binlerce hatta milyonlarca personel tasarrufu olabilir . SGK gibi gereksiz bir kurum var her iktidar defalarca emekliliği değiştirmiş ve genç neslin geleceğini çalmayı becermis sonuçta
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 4 Ocak 2025; 10:46:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Eğitim ve sağlıktan yararlanamıyorum kısmında ne kadar gereksiz bir çaba içinde olduğumu anlayıp vaktimi harcadığın için kulaklarını çınlattım. Git kendini başka yerde tatmin et.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X