Şimdi Ara

Memur Maaşları da Arttırılmamalıdır (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
226
Cevap
1
Favori
8.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İktidarın yandaş olup olmamasına göre denetim yapması gibi sizde hoşuna giden gitmeyen tavrına göre mi denetim yapacaksınız ... Küçük esnafsa zaten basit usül olabilir bazı büyükşehirlerden değilse onu da esnaf odası tutuyor defterini ... Memur vergi öder mi artık aşılması gerek konu hükümet verginin vergisini çıkardı memurlarda vergiden gelen parayla vergi dönüyorum diye hava atıyor . Memurlar vergi ödüyorum demeden önce maaşlarını brüt söylesinler o zaman yok öyle 40-50bin 60 bin demesinler 100 bin demeye öğrensinler o zaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IsmailAkdag I kullanıcısına yanıt

Akademisyen ücretleri düşük diyorsan sayıyı azalt maaşı artır Türkiye'de 7-8milyon üniversite öğrencisi varken Almanya'da 3milyon. Niye bu durum yaşandı peki ? Zaten amaç bilimsel araştırma yapan akademisyen sayısını artırmak değil ki kamuya daha fazla yandaş kişi atayıp oylarını almak 8 milyon öğrencinin de umutlarını çalmak

• beyaz4225 B kullanıcısına yanıt

Türklerin kazanında zebaniler memur olarak istihdam edilmiş . Kazandakilerin üstüne binmiş çıkmak isteyenin üstüne binip duruyorlar kimse çıkamıyor memur -zebaniler nedeniyle .

• Heliosis kullanıcısına yanıt

Devlet piyasaya para sürmek istiyorsa pandemi dönemi gibi herkese 5-10 bin lira para dağıtabilir . Öğrencilere işsizlere para dağıtabilir belli süre ama 10 yıllarca 5-6 milyon kişiye 3 asgari ücret vermesine gerek yok. Bu enflasyona, paranın değer kaybına , işsizliğe, yoksulluğa ve sonunda da intiharlara ,cinayetlere ,sosyal patlamalara, sokak kavgalarına ,kadın cinayetlerine ,aile içi şiddete yol açar. Değer miydi bu kadar sosyal faciayı yaşamaya

• Deníz kullanıcısına yanıt

Devlet vatandaştan aldığı %75 verginin %50sini geri versin özel hastaneye de gideriz . Özel hastaneye giden çok olunca rekabet nedeniyle ucuz ve kalite artar ... 12yillik eğitim zorunlu ben çocuğum olsa göndermek istemiyorum ama zorunlu bu maalesef ve masrafını da vergi olarak alıyor devlet

• Deníz kullanıcısına yanıt

Okullar çocuk hapishanesi zaten öğretmenlerde gardiyan. Ne bekleniyor ki!

8 yıllık zorunlu eğitimi laikler getirdi imamhatipleri kapatabilmek için akp 'de bunu yok etmek için ve tepki gelmesin diye zorunlu eğitimi 12 yıl yaptı. Aradan 500-600 bin öğretmen kolay iş bulmuş oldu işte

Eğitimle ilgili bir konu değil bu dadılık yada gardiyanlık işi sizin yaptığınız

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt
    İş yergiye kaldıysa vergi almadığı , af ilan ettiği büyük firmalardan nasıl vergi alırım onun yolunu bulsun sayın Şimşek . Sorunun çözümü çok yanlış yerlerde aranıyor . En alt tabakanın gramıyla değil üst tabakanın kilosuyla uğraşsa , denetleme sistemi her alanda aktif çalışsa her noktada bir sıçrama zaten kendiliğinden olur . Bu tarz konuların nabız yoklama olduğunu düşünüyorum ben . Binali nin memurluğu kaldıracağız açıklaması gibi . Öcalan meclise gelsin konuşsun gibi gibi .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Bu konuda katılabilirim ben niteliksiz ya da iş yapmayan akademisyenin/memurun herhangi bir meslek sahibinin çıkarılması konusunda aksi bir şey asla söylemedim zaten.

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

Adam vergi mükellefi değil 30 evi varmış başka mükellef olmayanın birçok BMW vs aracı varmış . Bu nedenle bankadan yuksek para alıp yatırmada harcama sorulacak diye haber çıktı fakat reisi cumhur tarafından bu iptal edilmiş zamanında da nerden buldun yasasında olduğu gibi . 5li çete Cengiz inşaat vs dokunulamıyor . Eee bu durumda millet birbirini yemeye devam edecek

Aynen bundan dolayı boş muhabbet maalesef .

Hocam, takma adınızın hakkını vermişsiniz 😂

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Çocuğunuzu göndermek istemiyorsanız göndermeyebilirsiniz. Evet zorunlu ama kimse evinizden gelip çocuğunuzu zorla almayacaktır.

Haklısınız , gardiyanız biz. Çocukları okullara göndermeyip eline bir telefon verip sabah akşam tiktok, instagram şu oyun bu oyunda gezmeleri lazım zaten. Ne gerek varki okula.

Memur maaşı doğrudan enflasyonu yükseltmez. Dediğinizin gerçekleşmesi için çalışanların yarısından fazlasının memur olması ve memurların zaman içerisinde alım gücünün yükselmiş olması gerekir ki enflasyon dalgası oluşsun. Maaşın rakam olarak değişmesi alım gücünün arttığı anlamına gelmez;
    önceden şunu alamıyordum ama şu an alabiliyorum diyen memur da bulamazsınız. Enflasyonu yükselten temel sebep 15 milyon kaçağın ülkeye alınmasıyla arz-talep dengesinin bozulması ve emekli-çalışan sayısının dengesizleşmesidir.

Memurlar yakın Türkiye tarihinin tamamında asgarinin 2-3 katı arası maaş almıştır ve bu durum ekonominin iyi olduğu 2004-2015 arası dönemde de aynıdır. Şu anda da farklı bir durum yok. O gün olmayan enflasyon nasıl bugün oluyor? Memur sayısı arttı desek, biraz araştırmayla Türkiye’de kamu personelinin toplam çalışanların %15’ini oluşturduğunu görürüz. Yalnız bu oran içinde 1.5 milyon kadar kamu işçisi de var ve işçiler memurlardan daha fazla maaş almakta “tediye, gıda yardımı” gibi ek ödemelerle de desteklenmektedir. Sözleşmelisi, geçici hizmetlisi vs çıkınca memur oranının %10 olduğu görülmektedir.

Vergi yükü demişsiniz de devletin topladığı vergi kamu hizmetine harcanmayacak de neye harcanacak? Devlet neden vergi topluyor o hâlde ? Ayrıca vergi düzgün toplansa şu anki sayının 2 katı memuru bile yük getirmeden istihdam eder. Adam 70 milyar TL’lik işlem yapıyor vergi matrahı sıfır. Koskoca holding milyarlarca vergi borcu biriktiriyor, şakkadanak affediliyor. Kuyumcu al-sattan 100k cebe atıyor ödediği vergi sıfır. Adamın 60 dairesi var elden kira alıyor, ödediği vergi sıfır. Gel memura, daha maaşı almadan vergi kesilir, ek bir ödemen olsa üst dilime girersin maaşın kesilir. Yıl sonu devri olur maaşın kesilir. Ayrıca memur da normal vatandaş gibi araba, telefon, kıyafet alsa vergi öder yani bir nevi yaptığı harcamalarla 10 memur 1 memuru istihdam eder. Sosyal medya trolleri vasıtasıyla devletin içinde bulunduğu ekonomik krizde tek günah keçisi memurlar ilan edilerek asıl gerçeklerin üstü kapatılıyor, herkes balıklama atlıyor. İşin özeti bu..

• Aynen, başlığı açan arkadaşa katılıyorum. Memurlara %30+refah payı verilmeli. Duyarlı ve vicdanlı arkadaşların bu şekilde çoğalmasını diliyorum. Asgari ücret niteliksiz personel için belirlenmiş taban ücrettir. Nitelikli insanı zaten o ücrete çalıştıramazsınız.

Bilmesek yedirecek. Masaj salonunda yaptırdığı masajı gider göstemeye çalışanlar var. Otomobil alırken neyin vergisini ödüyor? Otomobile ödediği parayı 5 yılda amortisman ayırıyor. İşle alakalı %100 gider gösterecekmiş. Türkçesi çalışana asgari ücret ödeyim, vergi ödemeyim. her şeyden faydalanayım ama memur maaşını suçlayım. Komik bir kitle. Hiç bir gider düşülmemeli. (memur hiç bir giderini düşmüyor) Para kazanamayan asgari ücretle çalışsın.

• Maaşa %30 dediği asgari ücret 22 bin oldu ve çalışanların %70 i asgari ücret ve bin ikibin fazlası olan grup.
    Memurlarda mesela yeni baslayan biris 50-60 bin kazanıyor,bunlarında memurlar içindeki yeri belki % 10 dur.Geri kalan 100 bin bantina dayanmış ve gececektir yılbaşından sonra.
    Kiralar fiyatlandirilirken memur maaşına bakılır.hep böyledir.Tarihde asgari ücretli,emekli ve memur arasındaki makas bu kadar açık olmamıştı.
    Bence en büyük sorun budur.emekliye 12 ver,asgariye 22 ver ama memura ortalama 70-80 ver olmaz bu, adaletsizlik buradan başlıyor..
    Yazdıklarımız kaybolmasın..
    Ülkede memur sayısı ve kamu işçisi çok fazladir,müdahale gereklidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popturceyn -- 28 Aralık 2024; 15:13:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ya fazla ATV izliyorsun ya gerçek memur maaşlarından haberin yok ya da bilerek yalan söylüyorsun. 2025 ocak itibarıyla 9 yıllık öğretmen olacağım, al Aralık bordromu aşağıda paylaşıyorum. Senin hesabına göre 70 veya 80 bin tl gelirim olması gerekiyor, eşim çalışmadığı için aldığım 2000 tl aile yardımı ve 500 tl çocuk yardımını düşünmezsen net maaşım 41.600 tl civarı. 80.000 tl alan memur kimmiş, bul bordrosunu paylaş bakalım?

Memur Maaşları da Arttırılmamalıdır

• Bevkon kullanıcısına yanıt

Memurların yarısı olarak nitelendiren ben miyim? Memurların yarısı dediğin grubun oranı %10 bile değil. Böyle hiç bir dayanağı olmadan kesin yargılarla konuşanları ben başka türlü nitelendiremiyorum. Milyonlarca memur varmış, yarısı yatıyormuş, böyle söyleniyormuş vs vs. Kanıt nerede? Belediyeye gittiğinde memur çay mı içiyor? hepsi yatar, öğretmen yazın tatil mi yapıyor? hepsi 12 ay yatıyor. Genellemeler bu şekilde dayanaksız ama ciddi eziklik içeriyor. Sonuçta ülkede nüfusun çoğu asgari ücretle çalışıyorsa tepki gösterilecek yer memurlar değil. Avrupa da Abd de asgari ücretle çim biçen 15 yaşında ki çocuk çalışıyor. Bizim ülkede çalışan nüfusun büyük kısmı. Onun için evet cahillik ve boş fikir oluyor.

• asau kullanıcısına yanıt

Zekaya bak. Memur kendini üstün görüyormuş? Memur kamu hizmeti yerine getiriyor. Sen günde 30 hastaya bakan doktoru iş yapamaz duruma getirirsen 29 kişinin hizmet almasını engellersin. Kamu görevinin işleyişini engellersin yani. Onun için memurun işyerinde dokunulmazlığı vardır veya Eskiden vardı. Memur hata yaptığında onu uyarıyormuş. Uyarı dediği de küfür etmek saldırmak tehdit etmek falan galiba. Ben hata yaptınız dediği için mağdur olan birini görmedim. Bu zihniyet seçimden önce artık doktor dövebiliyoruz diye övünen zihniyet. Hiç bir sorumluluğunu yerine getirmeyen ama sürekli memuru suçlayan tipler bunlar. Mesela vergi ödemez, vergi dairesinde işini yapan memuru tehdit eder. Gerici toplum kişileri kutsal görüyormuş. Bizim ülkede olan herkesin kendini üstün görmesi sadece.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.