Şimdi Ara

MEMUR MU?ESNAF MI?ÖZEL SEKTÖR? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
6
Favori
9.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: dogii

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Orijinalden alıntı: dogii

Kasımda TCDD'ye inşaat mühendisi olarak atandım. İzmir'den uzakta olmam dışında gayet memnunum işimden. Sabah 8.30 akşam 5.30 mesai hafta sonu tatil ayın 15 inde maaş cepte. Yatmıyoruz gayet de çalışıyoruz ama sonuçta eve girdiğim çıktığım saat belli mesai saatlerim içinde istedikleri kadar çalıştırsınlar hiç sorun değil.Özelde hafta içi hafta sonu diye bir kavram yok maalesef inşaatçılar için.

Size bir soru soracağım mesleğinizle ilgili,

Asfalt döküldükten sonra asfaltı sıkıştırmak için kullanılan iş makinası (Vabil'dı sanırım adı) neden asfaltı sıkıştırırken su döküyor?

Saygılar...

Hocam yol işinde hiç çalışmadım ama sadece yolda değil her türlü sıkıştırma işleminde su kullanılır. Asfaltı istenen derecede sıkıştırabilmek için optimum bir su seviyesi vardır içerisindeki nemi koruyabilmek amacıyla. Sadece asfalt için değil asfalt altındaki alt temel ve temel tabakaları için de aynı durum geçerli.

Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aagir

10 yıllık memurum. 8 yıl düz memur olarak sgk da çalıştım iki yıldır da a grubu memurum(sosyal güvenlik denetmeni). burada memur karşıtlığı görüyorum. Sgk da memur olmak çok zordur. Maliyede, tapuda, vergi dairelerinde vb çalışmak zordur. Akşama kadar yatılan sağlık müdürlükleri(hastaneler değil), seçim, il planlama gibi müdürlüklerde neredeyse hiç iş yok. Ama her yer böyle değil. Ayrıca en rahat iş de öğretmenliktir. 4 aya yakın tatil yaparlar. 2500 tl civarı maaş alırlar. Haftada 15 saatten fazla çalışırlarsa ek ders ücreti alırlar.
    Şimdiki işime gelince çok zor, stresli ve riskli bir işim var. Sosyal güvenlik denetmen yrd. Olarak o kadar çok sigortasız işçi görüyorum ki hayret ediyorum. Şunu da kabul ediyorum işçi çalıştırmak zor bir iş ve yetenek meselesi ama ben vergi veriyorum memur yatıyor denirse karşı çıkarım.
    İşyerleri çok az vergi veriyor ve işçinin haklarını yiyorlar. İşçiye 200 lira maaş veren işveren dahi gördüm.

Edit: Maaşım 2980 tl. Eş yardımı, 1 çocuk dahil. 5. Derecedeyim.

Hocam, öğretmenlere müthiş sallamışsınız. Ben hiç dört ay tatil yapan öğretmen görmedim. Sizi 40 kişilik bir 8 veya 10 yaş grubu ile bir hafta derse girmeye davet ediyorum. Böylece empati yaparak öğretmenleri daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum. Evet öğretmenler ekders alırlar ancak tüm öğretmenler ekders almaz. Özellikle branş öğretmenleri büyük şehirlerde ancak maaş karşılığı çalışırlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.