Bu konuyu özellikle açdım..ben memurum..şurada bir araç tavsiyesi istedim..tek maaşlı memurum dedim mıllet sanırım memuru mılyoner sanıyor..dedim açıyım konuyu herkes görüşünü yazsın...ben memurum 2 çocuğum var tek memur maaşı..şimdi özel sektör aglaycak..bende sunu yazıyorum su forumda 50000tl-200000tl arası aracı olanlar 320i araç yorumu mersedes passat yorumu yapanların kaçı memur kaçı esnaf kaçı özel sektör çalışanı merak ediyorum..ben düz memur olup passat 320i bakanı görmedim...okuyup geçmeyin varsa cesaretin yaz...
Bunun araba konusuyla ne alakasi var ? 2 cocuk yapmak esinin calismamasi tamamen kendi tercihlerin. Cocuklarini daha sonra yapsan esin calisaydi suan 40bin araba bakiyor olurdun. Kisaca sacmaliyorsun kardes.herkesin parasi kendine.
memurum yazacaginiza kac paralik butceniz oldugunu yazsaniz daha iyi olurdu. Herkes memurun maasini tahmin edip, bulup ya da bilip ona gore mi yorum yazsin.
Ayrica kendi kizdigniz seyi kendiniz yapiyorsunuz. Mesajinizda simdi ozel sektor aglayacak diye bir cumle yazmissiniz. Sonucta burasi otomobil forumu.
Bir de bazi arkadaslar var ne yazarsaniz yazin isterseniz 10 bin yazin isterseniz 100 bin yazin ayni araci tavsiye ederler onlarinn yorumlarini zaten dikkate almamak lazim.
Hemican
kullanıcısına yanıt
en başda onu yazdım max 15000tl dedim az çok durumu anlatayım tavsiye alım dedim konu benim işe döndü.bende buna takıldım.araba tavsiyesi istedik halbuki.
quote:
Orijinalden alıntı: omraltn
Bu mesaj silindi.
ilk açtığınız konunun linkini paylaşırsanız ona göre yorum yapayım.
Ne berbat bir forum oldunuz arkadas eger yazilan mesaj sana uymuyorsa konuya cevap yazma zahmetine girme. Adam konu acmis kpnuyla alakali bir mesaj yok. Konu acani yerince elinize ne halt geciyor anlamiyorum.(otomobil genelin cogu konusu konusuadina atiyorum bunu)
Artık art niyetli olduğunu düşünmeye başladım
quote:
Orijinalden alıntı: frood
Ne berbat bir forum oldunuz arkadas eger yazilan mesaj sana uymuyorsa konuya cevap yazma zahmetine girme. Adam konu acmis kpnuyla alakali bir mesaj yok. Konu acani yerince elinize ne halt geciyor anlamiyorum.(otomobil genelin cogu konusu konusuadina atiyorum bunu)
hocam memur olduğun passat 3.20i demenden belli
ali_kocak
kullanıcısına yanıt
ali kocak hocam sen konuya nerden daldın yahu..insan bir öncesini okur..benimde merak ettiğim konudur bende çalışıyorum digerleride bu adamlar o parları nerden bulduğudur?nasıl kazandığıdır?
mumenu
kullanıcısına yanıt
ustat konuyu açdığım asıl yer yardımızı bekliyorum..
çok doğru söyledin vallahi.benim konuyu açarken amacım belki bilmediğim yada benim göremediğim fikirler olabilir idi..ama konuyu nereye getiriyorlar..adamlar spor sayfasına çocuğun biri gittiği spor salonundakı kızı yazmıs yada hayal etmiş üzerine kendi kızla ılğili hayallerini yazmış millet tam 30 sayfa yazmış..biz burada faydalı birseyler olsun diye konu açıyoruz..mıllet ya olayı şahsileştiriyor yada konuyu açana ne bindirsek diye saçmalıyor...yaw benimde söyle bir fikrim var diyen yok..yada 10 yorumda 1 tane ancak..gerisi maksat yeşillik..
Simdi mesele nedir?
Okudumda anlamadım.
quote:
ali kocak hocam sen konuya nerden daldın yahu..insan bir öncesini okur..benimde merak ettiğim konudur bende çalışıyorum digerleride bu adamlar o parları nerden bulduğudur?nasıl kazandığıdır?
Babam memur öncelikle onu belirteyim.Kendisi elektrik mühendisi devlet memuru olarak çalışıyor.Ama dışarıda çalışsa devlette aldığının 2 katını alırdı diye
düşünüyorum 33 yıldır çalışıyor varın siz düşünün.
Ama özel sektör tercih etmiyor neden derseniz?
Kriz çıksa işsisiniz.Maaş yatmama gibi bir derdi var.Patronun ağız kokusunu çekecek.Sabahın köründe gidip gece gelecek cumartesi çalışacak dolu bir şey.
Mesai alamayacak.Sigortası alttan ödecicek böyle bir sürü sorun var.
Ama devlette cumartesi-pazarı var.İş garantisi var.Maaşı düzgün yatıyor.İkramiye vs. alıyor arada.
En önemlisi de bir insanın baskısı altında çalışmıyor.
Sabah 8 akşam 5.İşini kaybetme gibi bir ihtimal yok.Üstünde baskı yok.Sadece kendinden sorumlu ve her ayın 15 i maaşı tak diye bankaya yatıyor.
Bunu yaparken de abimle benim hayat standartlarını düşürmemek için elinden gelirse yapıyor.Şu an bir evimiz var annem 23 yıl çalıştı(emekli) babam 33 yıl
çalıştı hala da çalışıyor.Şu an 1 evimiz var ama annem babamla aynı sürede çalışanların 2 hatta 3 evi olanlar var.Ama ailemiz bizim yaşam standartlarımızı
düşürmemek adına tek evinde oturuyorlar.
Kendi işini kuranlara esnaf diyorsunuz.Babam her halde şirket kursa küçükken yüzünü göremezdim.Neden derseniz kuzenlerimin kendi işleri fabrika vs.leri
var.BMW 525 xdrive biniyor 30 yaşında ama şu var.7/24 stres altındalar.Banka kredi onayladı mı?Üretim doğru mu?Ödeme gelir mi?
Eleman maaşları yattı mı?İşler nasıl yürüyecek?Acaba batıyor muyuz? bunun gibi şeyler 7/24 iş içindeler ha ama Villa'da oturup Lüks araca biniyorlar ama
kafaları rahat dğeil 1 ay sonra nasıl bir yaşam süreceklerini bilmiyorlar.
Kısaca kumar oynuyorlar gibi bir şey hayatla şu an kardalar ama her an batabilirler.Dolar-euro birden oynasa tepe taklak gider şirketleri.
KeomaaK
kullanıcısına yanıt
Memur niye lüks araca binemiyor da özel sektördeki ve şirket sahibi esnaflar lüks araçlara biniyor.
Bende açıkladım.
ellerine sağlık güzel bir cevap yazmıssın..hemde memur çocuğu anlıyorsun durumu?bende biraz ilk konuyu açdığımda yorumlara darıldım..millet memuru ne sanıyor..senın valide de çalışıyormus..bende sadece ben..hayatta hersey kısmet meslesi..bende bir memurun tek maaşla ev geçindirip çocuk felan buyutup öyle lüks araçlara binmesinin çok zor olduğunu anlatmaya çalışıyordum..umarım senin bu yazından arkdaşlar bunu anlayabilir..
quote:
Bu konuyu özellikle açdım..ben memurum..şurada bir araç tavsiyesi istedim..tek maaşlı memurum dedim mıllet sanırım memuru mılyoner sanıyor..dedim açıyım konuyu herkes görüşünü yazsın...ben memurum 2 çocuğum var tek memur maaşı..şimdi özel sektör aglaycak..bende sunu yazıyorum su forumda 50000tl-200000tl arası aracı olanlar 320i araç yorumu mersedes passat yorumu yapanların kaçı memur kaçı esnaf kaçı özel sektör çalışanı merak ediyorum..ben düz memur olup passat 320i bakanı görmedim...okuyup geçmeyin varsa cesaretin yaz...
Simdi memur var memur var yani. Ayda 8-10 bin kazanan da var 2-3 bin kazananda. Gerci 8-10 kazananlar genelde bürokrat sinifina giriyo...
haklısın kardeş millet öyle sansın sen tAKMA KAFANA.
obmannO
kullanıcısına yanıt
evet buda gerçek ayda 4bin üzerine kazananada memur diyorlar ek mesaisi felan 2150tl alanada memur diyorlar..en basidi maliyede gider idaresindekı memur 1900 zor alıyor gelir idaresindeki en düşük 4bin tl böyle iş olmaz ama herkes aynı kefede..aslında özel sektördede böyle şeyler var...1000tl kazananda özel sektörcü 10bin kazananda..esnaf ayrı dert yanıyor..iş konusunda memlekette bal tutanda var o baldan 1 damlayı ömrü boyunda bekleyende..
bir yerde şöyle düşünmekteyim..ailesinin imkanları kıstasında okuyup o çıtayı daha yukarı taşıyabilen az bir kesim var..kişi kendi imkanlarının üzerine çok büyük emekler sarf etsede bazen torpil olmayında bazen sans yanında olmayınca çıkamıyor..ne yaparsa yapsın çoğu kesin hayat doğduğı gibi o ımkanlar ıcınde gidiyor..yada şu zamanın gerçeği çalışan biri ile kendine uymasa bile (burası erkekler için ) kendinden sorakı çocukları için evlenip çıtayı öyle yükseltiyor..hayat bir yerde seçim şanslarının kriterlerini belirliyor..