Şimdi Ara

MEMUR MU?ESNAF MI?ÖZEL SEKTÖR? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
162
Cevap
6
Favori
9.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Memura laf çarpıp durmuşsunuz da şu özel sektörde kim vergisini adam gibi ödüyor? Muhasebecilik yaparken parayı çuvalla kazanan ama vergiyi 300 lira çıkartın fazlasını ödemem diye gece yediği yemeğinden, veledinin özel okul parasına kadar herşeyi vergiden düşürtenleri gördüm.Doktor 100 liraya muayene yapar 20 liralık makbuz keser.O alınan lüks arabalar devlete ödeyeceği paradan düşülüyor, gezip tozarken yakacağı benzin de.
    Herşey bir yana sen ticarete girdin yanında eleman çalıştırıyorsun hangi çalışanına tam olarak sosyal haklarını veriyorsun? Kim istediği gibi izin kullanıyor kim günde 8 saat çalışıyor? Üniversite okuyana da maraba muamelesi yapıyorsunuz.Sanki insana insan muamelesi yapıyorsunuz da bir de memurlar eleştiriliyor.
    Bu şartlar altında tabi herkes memur olmak ister.Bende istiyorum.Sen bol para kazanacaksın ama üç kuruş maaş vereceksin diye senin ağız kokunu mu çekeyim?
    Ayrıca birçok kurumda iş yükü çok fazla öyle her memur yatış durumunda değil.Vatandaşın pek işinin düşmediği kurumlarda tabi yatarlar.Sen git sgk veya işkura kalabalık hiç bitmiyor.

• Toplumda ve internette memurlara yöneltilen eleştirilerin haklı sebepleri var elbette. Bir memur olarak, diğer kurumlardaki memurlarla ilgili bir sürü kötü tecrübem var.

Fakat özel sektörle kıyaslanması ve ''Madem memurluğun kötü yanları var. Neden herkes koşa koşa kamuya geçmek istiyor?'' demek mantıksız. Eleştirilmesi gereken nokta, özel sektördeki acımasız koşullar. Çalışanın haklarının bu ülkede korunmaması. Patronların ,tonla para kazansalar da, çalışanlarına kuş yemi kadar para vermeleri...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

quote:

Orijinalden alıntı: ali_kocak

beyler ben bir sanayici olarak memur zihniyetini ve bizlerin memurları nasıl bildiğimizi anlatmak istiyorum. Sözüm meclisten dışarı ama

memur bir adam 3000 maaş alırken şahine doğana biner. haftada 2 kere yıkatır ve 3 kere kaza yapar. direksiyonu 2 eliyle tutar ve kafası camdan dışarı çıkacakmış gibi önde olur. Seyrek trafikte bile manevra yapamacakak kadar becerileri zayıftır. ama arabayı satacakları zaman memurdan diye özellikle belirtirler (tıpkı bayanlar gibi. onlarda da aynı sıkıntı var. herkes bilir)

devlet dairesine girdiğimizde bize ızdırap çektiren, küçük gören, memur olmayana 2. sınıf insan muamelesi yapan, ordan oraya gönderip duran, fırça atan, azarlayan, yine memurlardır ve bu adamlar k*çlarını o sandalyeye koyunca dünyayı yönetiyormuşçasına bir hava içindedirler. Ama evlerindeki musluk bozulsa, contasını değiştiremeyecek kadar da beceriksizdirler.

bir de anayici adama baka13-14 yaşındaki tamirci çırağının bile memurlardan daha iyi araba kullandığını hepimiz biliriz. o çocuk büyüyüp de biraz daha güzel işlerde çalışmaya başlayınca mekanik makinaladan anlar hale geliyor ve dolayısıyl da arabanın nasıl iyi sürüleceğini, senden benden iyi bilir.

20 li yaşlarda 100-1599 gibi maaş almaya başlayınca da borç harç 20.000 lik bir araba alabilir ve 40 yaşındaki memur insanlar 3000lik maaşlarıyla bunu nasıl yapamadıklarını halen çözemez. (ben bile çözebilmiş değilim daha)

peygamberimiz "rızkın 10 da 9 u ticarette, ticaretin "0 da 9 u cesarette" demiştir. Ticaret yapan adam kafasını çalıştırırsa aç kalmaz. Bir de Allah yürü ya kulum derse kimse tutamaz. kısacası siz memur olunca kendinizi garanti altına aldığınızı düşünmeyin. Herşey değişebilir. Devletin memur maaşlarını ödeyemeyecek kadar borç içinde olduğu günleri gördük unutmayın.

Hayatımda duyduğum en saçma memur tanımı

arkadaş 70-80'li yılların yeşilcamında tarif edilen memur tanımında kalmış.

ne öyle eski memurlar kaldı ne de yeşilçam. uyan..

• 5 yıl özel sektörde kebap işlerde çalıştım ama gelecek garantisi olmadığından "Yerleri de temizlesem memur olmak ne güzel, huzur dolu" diye iç geçirirdim.
    Şimdi memur olduk ama sevemedim bir türlü bu memurluğu. Memurlukta çalıştığım gibi özel sektörde çalışsaydım çoktan müdür olmuştum.
    İş yükünü geç, meurların özlük haklarını birer birer ellerinden alıyor devlet ama ses çıkaran yok.
  • ali_kocak kullanıcısına yanıt
    kardeş memurlara laf atıyonda türkiyedki esnafın büyük coğunluğü üçkagıtçı yalancı etik kuralı olmayan para için herşeyi yapan ve %99 u vergi hırsızıdır.Efendimizden örnek verme bari o türkiyedeki hırsız esnafı görseydi yüzlerine bile tükürmezd. Burda adam insanlar bu paraları nerden buluyor diyor senin verdiğin cevaba bak.Adam en azından ülkeyi soymuyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali_kocak kullanıcısına yanıt
    ali kardeşim nerde öyle memurluk..bak bir hastanede çalışan sona sgk daa birde işkurda olanlara yeminle eve giderken bile aklın işte..bunlar %1 i bile emin olki temsil etmiyor.birde emin ol özel sektör kadar olmasada memurunda amir derdi var adam 2 dudağı 1 kalemi arasındasın belki işden atmaz ama memlekette öyle bir yere sürğün eder ki istifadan başka yolun kalmaz.ayrıca her sene 300-400 memur işinden oluyor..özel sektörle kıyaslama anlatmak istediğim %1 de olsa memuriyettede atılma var.
  • Esnaf olmak kolay değil. Ama iyi bir yerlere geldiğinde de "acaba nasıl geldi" diye arkasından konuşulan bir iş oluyor. İş veren hükümlülüğü Türkiye'de çok zorlu. İnanılmaz vergiler veriliyor ki ufak bir yerimiz var bize fazla geliyor belkide holdingler neler ödüyordur. Ayrıca baba mesleği değilse yani etrafın yoksa belli satış yaptığın kişiler yoksa esnaf kalamıyorsun. Batarsın. Hep azla yetinmeyi bilmen gerekiyor ki rahatı göresin. Rahatı görünce de arkandan konuşulur dediğim gibi.

Yani memur olsan "yattığın yerden kazanıyorsun" derler, esnaf olsan "nasıl kazandın" derler, özel sektör olsan "o kadar nasıl yükseldin" derler.
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    sistem başdan hatalı sana katılıyorum.devlet kazancın %67 sini verği alıyor.bu insafsızlık..çok ama çok fazla..%30 total olsa verği yeminle çok daha fazla verği toplar.bir mala üreticiden tüketiciye 5 kere kdv ve ötv ile verğilendiriyor.ee mecburen kaçırıyor işveren.işçisine yüksek maaş veremiyor.memurun bile brüt ile net farkı %45...çok ama çok fazla gerçekden.az ile yetiniyor herkes.çünkü mecbur.başka çarasi kalmıyor.memur amirin yeminle karısı yada çocuğu konumunda kalıyor..sürekli boynu bükük..esnaf verğiden dertli bir dolar euro fırlıyor haydi işler stop.işçi işveren kazanamadığı için halen geçim sınırının altında asgari ücretli.tatmin ediyor dolaysıyla ne kadar az çalışsam o kadar ıyı mantığında..aslında sistem bozuk..herkesin kendince haklı olduğu yönder var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet_emre

Konuyu acan arkadas hakli lise mezununu gectim univ. Mezunu ogretmen ek dersle birlikte 2.500 tl maas aliyor. Ogretmenden ornek verecek olursam eger ogretmen anadolu sehirlerinin birinde yeni sayilabilecek bir ev ve yeni c segmenti orta sinif bir araba almak istese en az 200 bin tl gerekir
    Ogretmen bu maasla en fazla 1250 tl kredi taksidi odeyebilir 2000 bin tl kredi cekse geri odemesi faiziyle bu 300 bin tl yapar bunuda 1250 tlye bolersek 240 ay yapar buda 20 yil demek yani bir öğretmen 20 yil boyunca kredi odemek zorunda ev araba almak icin 25 yasinda meslege girmis olsan 45 yasina kadar borc icinde yuzmek demek. Yani burdan ozetle bir memur hayati boyunca sefil yaşar sefil ölür... Ticarette bu paranin 3-5 yilda kazanilmasi hayal degil ama memurlukta ne yapsanda olmaz.

Arkadaşım çok abartmışsın. Önce hiç bir şekilde sefil halde yaşayan Öğretmen yoktur ordan başlıyayım istersen Öğretmen maaşları ek ders ücretiyle beraber ortalama 3000 TL civarındadır, buna ek olarak dönem başında aldıkları öğretim yardımı, okullarda açılan kurslardan alınan paralar sınav gözetmenliğinden aldıkları paralar ve de verilen özel ders lerden alınan paralar, hep yan gelirdir. Buna rağmen en güzel ağlayanlarda Öğretmenlerdir (istisnaları saymıyorum) hep maaşlarından şikayet ederler. Bana inanmıyorsanız herhangi bir okula gidip araçlarına bir bakın hiç eski püskü aracı olan var mı? Geri kalan Memurlardan sa bazılarında döner sermaye gelirleri, Belediyelerde SDS (Toplu sözleşme), gelirleri gibi kalemlerden özellikle şu zaman da Memurların durumu hiç te fena değildir. Bunları yazıyorum ve biliyorum çünkü bende MEMURUM. Ama hiç bir geliri olmadan sadece kuru maaş olarak çalışanlarda var örnek Yardımcı Hizmetler sınıfında Şöför, Hademe, kaloriferci gibi onlar bile 2000 TL nin üzerinde maaş alıyorlar ki dışarıdaki muadilleri o kadar bile alamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: omraltn

ali kocak hocam sen konuya nerden daldın yahu..insan bir öncesini okur..benimde merak ettiğim konudur bende çalışıyorum digerleride bu adamlar o parları nerden bulduğudur?nasıl kazandığıdır?

bunlara çok takılmayın bence..

kardeşimde 100 binlik araç var şirketi var eşi çalışıyor daireleri vs...

ben ise bordrolu çalışıyorum ve aracım şu an yok.

takılmamak lazım tercihlerle alakalı..
  • Çalışanlar alamıyor, 10bin tl brüt maaş alsan bile %40ını devlet kesiyor oysa üçkağıtçı müteahit ya da dini bütün bir esnaf olsan daha az kazanıp hiç vergi vermeyerek istediğin arabaya bineviliyorsun.

• Memur olanlar özel sektöre göre daha şanslılar, özel sektörde hangi şirkette olursanı olun sürekli karne performans hedefler ıvır zıvır şeyler var, bir memurun işten atılma korkusu yok ama özel sektörde müdür bile olsan işini her an kaybedebilirsin sonra 40-45ten sonra iş buamayacak kadar, ben fabrikalarda beyaz yaka olup 50bin krediyle araba alanlara şaşırıp kalıyorum hiçbir garantileri yok memlekette.

Bugünkü aklım olsa ne master ne yurtdışı ve de onca deneyim, sıradan bir öğretmen olsam yeridir, özel sektörde yönetici bile olsan bir yere kadar, saçlarıma aklar düştü 30 yaşında, sürekli hedefler bıktırıyor insanı, memur olup yan gelip yatarak gelecek garantisiyle her şeyin en güzeline de sahip olurdu insan.

• quote:

Orijinalden alıntı: omraltn

konu 1190 kere okunmuş sevindim buna en azından okunabiliyor?birde merak attiğim bir konu daha var..acaba mesai saatleri dışında yapılabilecek işler nelerdir?buradan güzel fikirler bekliyorum..lütfen kimse karalamak için yazmasın..fikirleri bekliyorum arkadaşlar

Ek iş yapmak kolay değil hemde yasak.. O yüzden borsadan hisse senetleri almanızı tavsiye ederim.. ama büyük oynamayın, piyasaları şirketleri iyice öğrenin tecrübe kazanın..

Bazı senetler sabır gerektirir fakat ilerde getirisi çok olur mesela

• Ben şu sanayide büyüyen adamın evladıyım. babam alman'ya da motor üzerine teknik lise bitirdi almanca +ingilizce biliyor.
    bir teknisyenin bilgi+tecrübe+dil konusunda gele bilce en üst noktadır .

şimdi ne övdün babanı diyenler iyi okusun.

babam içten yanmalı dizel motorlarda ustadır cc-litre farketmek'sizin genel kültür bakımından baya iyidir ağır sanayi ve üretimde her şeyi bilir yani bilge bi adam .

kişilik olarak tartışırım pek sevmem zatını bana göre iyi gün dostudur harçlımı verir okula postalar cocuklum hep böyle geldi geçti ben mahalede bile 1 kişiyle değil 3 kişiyle cocuk ve ben,abisi ve ben,babası ben şeklinde geçti.(boşanmışlardı ama madiyat dışında ve sohbet dışında babam dan bişey görmedim )

Asıl konuya gelelim yıl 1996 -2002

Babam mtu olarak bilinen alman motor firmasına teknisyen olarak girer. o dönemde tersaneler çok felaket iş yapar gölcük tersanesi dahil bütün askeriyenin deniz taşıtlarının motorları mtu, aynı zaman istanbul deniz otobüsleri olarak bilinen ido nunda motorları mtu dur. o dönem mtu çok büyük bakım anlaşması yapar .
    işler çok iyidir teknisyenimiz ayda bin dolar net+6 ayda ikramiye ve mesayiyle çalışır. durumuz çok iyi akranlarıma göre her türlü oyuncağım ve çikolata,şekerlemenin dibine vuruyorum. ama babamı göremiyorum 2 haftada bir geliyodu eve bi geliyodu üstünde tulum ve yağ .

piyasa plastik çıt çıt yada fare kuyruğu diye bilinen aleten bile bi haberken en iyi mazemeler en iyi işçilik ve personel devrin harikasıydı mtu benim için. derken zaman geçer aksıklar yönetim kadrosu alman teknisyenin ben adolf amca derdim ismini bilmezdim emekli olması türkiye'de mtu baya sarsılır ve tak büyük kriz patlak verir 2001-2002 krizi piyasa altüs olur babam patronun gitmesiyle büyük psikolojik değişime girer yeni müdür ve kadroyla anlaşamaz. (zihniyete gel mühendis alcaklar teknisyen gibi çalıştırcaklarmış) bu saçmalıklar neticesinde teknisyen işten ayrılır tamiznatını alır ilk zamanlar hemen iş bulcam zihniyetiyle motor bile alır o paraya . zaman geçer tazminat suyunu çeker işsizlik maşından kalan 130 tl paradır buda 3 aylık birikmiş paradır babam tenezür etmemişti o zamanlar . son paramız açıkcası hiç sesimi çıkarmadım hiç bişey istemedim kimse'de hisetirmedi ama bende hisetircek davranışlardan ve şımarıklardan vazgeçtim.

bi süre sonra Allah.c.c yardım etti babam tekrar adam gibi bugun piyasada gene sayılı olcak motor firmalarından birinde teknisyen olarak gene iş başladı felan filan.

ama o 2001 krizinde ve sonrasında çektiklerimi bi biz biliriz. karnemde taktir almıştım bisikletim çok eskiydi yaşıma göre ozamanlar iri biriydim çok küçük geliyodu dalga geçiyolardı mahalede. karne alayım yenisini alcaz ben bu bisikleti seviyorum bağım var onla felan isim takıyodum maviş koymuştum erkek cocuyuz ama olsun. neyse ilk dönem aldık takdiri babamda işe yeni başlamış birazda borcumuz var aile büyüklerine dedim baba ala bilcekmisin yok oğlum felanca borcumuz var ( borç elden alınmış ailemizin sevilen zengin bir büyünden ozaman parasıyla 5 bin tl bugunun 15 bin tl gibi bi rakamdı. faiz zaten söz konusu değilken gel ne zaman musait olursan ozaman ödersin şeklinde verilmiştir.) tmm baba 2 ci dönem gene takdir babam borcu ödememiş evde evlilik yılından kalmış bazı eşyaları değiştirmiş (buzdolabıyla+çamaşır makinesi çok arıza veriyodu) tabi ben bunu lüx bir harcama görüp kaç senedir bisiklet almıyo sun takdir getiriyoruz halbuki o hiç bir zaman takdir beklemedi . ilk şamarı mızı yedik sonra amcamın harçlıyla aldık felan filan . cocuklum böyle git gellerle geçti arabamız da oldu bisikletimiz'de. mtu çalışırken babam bmw alıyodu gözü biraz korktu bazı şeylerden toyota corrola almıştı.

özel sektör tabiri şöyledir YERSEN UNİTED GİBİDİR- NE EKERSEN ONU BİÇERSİN. Çok bilgili iyi eğtimli biriysen firmanda biraz uluslar arası büyük bir firmaysa alcan paranın sınırı yoktur yürürsün. ama lise yada 2 senelik'sen 10 yıl sonra çakılı stoper gibi kalırsın . mühendisen şarap gibi olgulaştıkça ve bilgin artıkça paranın dibine vurursun aynı zamanda sorumluluk ve stresin . özel sektör böyledir nankördür vampir gibidir emer sende onu emersin başlarda biraz acemi oldun için firma az verir zamanla çok deli paralar kazanma başlarsın . ama bi kriz bi kadro değişimi baştaki amirin değişmesi huzurun rahatın kaçar gelcen vakitler belli olmaz acil durum olsa cocun ateşlense bazı durum olur hayatın fırsat günüdür belki adım atamasın.

gel gelim devlet memurluna annem bu olanlardan sonra oğlum git 2 seneliği oku ordan memur ol diyip duruyo . memurluk ne ileri ne geridir hayatın ilk 18 yada 22 yılı ne yaptıysan geri kalan 40 yılı onu yaparsın çok bişey değişmez. aldın paran gittin saat hep aynıdır doğal olarak riksizdir.Şuda vardır TÜRKİYE CUMHURİYETİ tarihi boyunca bir kere bile memurunun maşını ödemedi görülmemiştir kasasında 1 kuruş kalsa bile borçla harçla ödemiştir zaten biraz'da devletin 2001 2002 krizi .İmf borcu bu durumlara düşmesini bu olaylar sağlamıştır amam memurumun parasını ödiyim. konumuza dönicek olursak bundan ötürü düzenli hayat sabit maş %0 risk için TÜRKİYE'DE EN İYİ MESLEK MEMURLUKTUR AMA RİSKSİZ TUZSUZ VE SABİT.

Şunu'da Unutmayın Zengin her zaman fakir olmaktan korkar aman batıcam aman iflas etcez. @Kutu149 hoca'mın dedi gibi kuzenlerim nelere biniyo ama gece gündüz iş ( benimde öyle arkabalarım var ;) )

Şimdi özel sektörde çalışıp çakal ın yuvasına'da yatıp çomak'da sokarım diyosan. bmw binersin minübüse'de %80 iş 'sende gerisi şans ve kriz firmadır.

Risksiz herşeyim belli olsun diyosan hep aynı şeyi yaşarsın. doğal olarak dönemin en uygun fiyatlı en ekonomik arabalarını tercih edersin 0 olarak.
    (bordway,kuş serisi ,mazda 323 , toyota corrola bunun örneğidir )

ne öğretmenler gördüm 2 cocuk tek maaş 15 sene 1 sarı ceket bize eğitim verdi. ne hocalar gördüm cema'ten ay başı don değiştirir gibi civic, corrola serisi arasında gidip gelen.

o yüzden hocam sen riksiz her ay maaş ve cocunu görcen bir meslek seçmişsin. ama memurlar genelde yaptıkları işe göre 2ci bir iş daha yaparlar sen galiba sağlık sektöründe'sin bazı hasta komşularımız var bi hemşire abla var o gelip iğne yapiyo uygun bir ücret karşılında böyle şeyler yapa bilirsin. Benim o corrola,honda serisi arasında gidip gelen hocam cnc dükkanı vardı.

Kısaca hocam ağlamakla bu yollar aşınmaz hulaaağğğğ . iş sizde bitiyor 2 ci bir iş yada kenara üç kuruş beş kuruş atcak sınız. Eşiniz tutumlu bir hanfendi ise ve araç olsun bey diyorsa ona vere bilirsiniz o sizin yerinize biriktire bilir bence ( biz karadeniz'li bir aileyiz bizde genelde maaştan bi miktar alınır gerisi anne yada hanıma verilir gizli direk odur )

• hakankaran kullanıcısına yanıt
    hocam memura iyi laf etti zengine'de lafım sana değil. bazılar'da evlendik çocuk yapmasaydın eşinde çalışsaydı diyordu. ben de diyorum ESKİ'den kadın milletinin çalışması ayıptı ayıp erkek adam karısını çalıştırmaz. bende böyle adamım napım bide böyle düşün ?

. din hocamız kadroluydu adam 2006 ford fiesta vardı eski sahibi biraz hır gür kullanmış sesli çalışıyodu araba adamın esk ücret şansıda yok kim din dersi almak isterki :D zaten öyle bir insan değil aylık ne aldıysam o kuruşu kuruşuna gidiyo hesapladık oturduk felan baya öğle.
    ama end hocaları el alalım yani meslek hocaları. şeref hoca vardı her makine'i çok iyi bilir. çizimde kraldır alman norm larını ezbere bilir. dedim bu adamı özel sektörde parçalarlar zaten öyle diğer hocalara benzemez gülüncek yerde bile gülmezdi bekround yüksek bi adam.

candy crush olayına gelelim. şu özel sektöde ki beyaz yakalılara kıl oluyorum bende özel sektör de çalışan biriyim. memurun yatanı neyse 1-2 konum dışında beyaz yakalıların alayı öyledir. elinde bi iphone hemen üstünde malbora paket bütügün toplantıdan toplatıya . cem yılmaz'ın dedi gibi napiyoduk bugunnnnnnnnn.
    fırsat'ın varsa konumun musaitse her yerde yatar oynunu oynarsın özel sektördede . özellikle o beyaz yakalılar yokmu çevre mühendisiydi yok halkla ilişkilerdi felan o kadro abi en verimsiz kadrodur fabrikanın iş yerinin 657 tabi memurudur. butun gun oturur kafasına göre takılır. şimdi çevremühedisi riski yokmu varda. az dikkatli uyanıksan butugun ya toplatı yada candy crush takılıyosun.
    (cem yılmaz azıyla) her yerde yatıp telefonla oyun oynıyan var emin ol bu gözler neler gördü babacım. end dersi öylesine ders oldunu bilip oynıyan hoca da var . blue stack kurup pc başında oynıyan çevre mühendiside var. arkaşım klima ve soğutma sistemleri üreten bi fabrikada bilişim işinde ram sok tak format at program kur aga sen gel sende yaparsın ama çok yoruluyorum beyaz yakayım ama genede yoruyor doğrudur. geçen gün sabah bi toplatıya girdik öğlene kadar öğlen 2 de bida girdik bi baktım akşam 5.5 dedim lest go baba. he su işlerinde memur olursun klima açar akşama kadar film izlersin . devlet hastanesinde kayıta memur olursun aklını alırlar valla. sektör ve meslek dalına göre her şey değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5CA1F8AE -- 23 Eylül 2014; 7:02:33 >

• Babam memur yanılmıyorsam 3 bin küsür maası var 2011 model passata biniyor saolsun banada bır fd6 cıvıc aldı ancak 2 evdende kira alıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Konuyu acan arkadas hakli lise mezununu gectim univ. Mezunu ogretmen ek dersle birlikte 2.500 tl maas aliyor. Ogretmenden ornek verecek olursam eger ogretmen anadolu sehirlerinin birinde yeni sayilabilecek bir ev ve yeni c segmenti orta sinif bir araba almak istese en az 200 bin tl gerekir
    Ogretmen bu maasla en fazla 1250 tl kredi taksidi odeyebilir 2000 bin tl kredi cekse geri odemesi faiziyle bu 300 bin tl yapar bunuda 1250 tlye bolersek 240 ay yapar buda 20 yil demek yani bir öğretmen 20 yil boyunca kredi odemek zorunda ev araba almak icin 25 yasinda meslege girmis olsan 45 yasina kadar borc icinde yuzmek demek. Yani burdan ozetle bir memur hayati boyunca sefil yaşar sefil ölür... Ticarette bu paranin 3-5 yilda kazanilmasi hayal degil ama memurlukta ne yapsanda olmaz.

Arkadaşım çok abartmışsın. Önce hiç bir şekilde sefil halde yaşayan Öğretmen yoktur ordan başlıyayım istersen Öğretmen maaşları ek ders ücretiyle beraber ortalama 3000 TL civarındadır, buna ek olarak dönem başında aldıkları öğretim yardımı, okullarda açılan kurslardan alınan paralar sınav gözetmenliğinden aldıkları paralar ve de verilen özel ders lerden alınan paralar, hep yan gelirdir. Buna rağmen en güzel ağlayanlarda Öğretmenlerdir (istisnaları saymıyorum) hep maaşlarından şikayet ederler. Bana inanmıyorsanız herhangi bir okula gidip araçlarına bir bakın hiç eski püskü aracı olan var mı? Geri kalan Memurlardan sa bazılarında döner sermaye gelirleri, Belediyelerde SDS (Toplu sözleşme), gelirleri gibi kalemlerden özellikle şu zaman da Memurların durumu hiç te fena değildir. Bunları yazıyorum ve biliyorum çünkü bende MEMURUM. Ama hiç bir geliri olmadan sadece kuru maaş olarak çalışanlarda var örnek Yardımcı Hizmetler sınıfında Şöför, Hademe, kaloriferci gibi onlar bile 2000 TL nin üzerinde maaş alıyorlar ki dışarıdaki muadilleri o kadar bile alamıyor.

Herhalde siz hayal aleminde yasiyorsunuz ogretmenin maasi 3 bin tlyi bulmasi imkansiz (belki teknik lise ogretmenleri alabilir oda ogretmen camiasinin yuzde 1-2 si anca olur) ben 4-5 yillik ogretmenim full ek ders bile alsam yani haftada 30 saat derse girsem bile alacagim toplam para 2.700 u gecmez ve full ek derse giren ogretmen sayisi cok az ozellikle brans ogretmenlerinde birak full ek dersi hic ek ders almayan bircok ogretmen var işin içine girmeden konusmak kolay ben size sallayarak konusmadim maas cekilecek kredi vs bilimsel bir hesaplama yaptim sonuc ortada orta segment bir araba ve ev almak isteyen ogretmen 20-25 yil borc odemek zorunda (oda kesesinden yiyeceginden colugun cocugun masraflarindan kisarak) ve anadolu sehirlerinin birine göre hesapladim durum istanbul izmir ankarada daha vahim. Okul bahcesinde gordugunuz arabalar ogretmenlerin pesin parayla ve ogretmenlik maasiyla aldigini zannediyorsan yaniliyorsun bircogu dedigim gibi uzun yillar borc odemeyi goze alarak aliyor veya kari koca ikiside ogretmense kredi taksit sayisi az olarak aliyorlar veya anneden babadan destek geliyor. Ev araba hesabi yaptim ben birde ogrenim kredisi ve evlilik masraflarinida katarsan 200+50+20 = 270 milyar yapar neyse daha fazla yazmaya gerek yok siz soylemek istedigimi anlamissinizdir umarim. Mobilden yazdigim icin imla yazim kurallari bozuk olabilir ve bazi yazilan seylere cevap verememis olabilirim...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Herhalde siz hayal aleminde yasiyorsunuz ogretmenin maasi 3 bin tlyi bulmasi imkansiz (belki teknik lise ogretmenleri alabilir oda ogretmen camiasinin yuzde 1-2 si anca olur) ben 4-5 yillik ogretmenim full ek ders bile alsam yani haftada 30 saat derse girsem bile alacagim toplam para 2.700 u gecmez ve full ek derse giren ogretmen sayisi cok az ozellikle brans ogretmenlerinde birak full ek dersi hic ek ders almayan bircok ogretmen var işin içine girmeden konusmak kolay ben size sallayarak konusmadim maas cekilecek kredi vs bilimsel bir hesaplama yaptim sonuc ortada orta segment bir araba ve ev almak isteyen ogretmen 20-25 yil borc odemek zorunda (oda kesesinden yiyeceginden colugun cocugun masraflarindan kisarak) ve anadolu sehirlerinin birine göre hesapladim durum istanbul izmir ankarada daha vahim. Okul bahcesinde gordugunuz arabalar ogretmenlerin pesin parayla ve ogretmenlik maasiyla aldigini zannediyorsan yaniliyorsun bircogu dedigim gibi uzun yillar borc odemeyi goze alarak aliyor veya kari koca ikiside ogretmense kredi taksit sayisi az olarak aliyorlar veya anneden babadan destek geliyor. Ev araba hesabi yaptim ben birde ogrenim kredisi ve evlilik masraflarinida katarsan 200+50+20 = 270 milyar yapar neyse daha fazla yazmaya gerek yok siz soylemek istedigimi anlamissinizdir umarim. Mobilden yazdigim icin imla yazim kurallari bozuk olabilir ve bazi yazilan seylere cevap verememis olabilirim...

Arkadaşım sabit geliri olan insanların Anadan babadan yada piyangodan para gelmediği sürece borçlanmasından daha doğal ne olabilir??? Bu Türkiyede de böyle, Amerikada da, ingilterede de böyle. Ben 15 yıllık memurum arabamı da, evimi de kredi ile aldım. Bu yılın sonunda yine araba alma planım var, o da kredi ile alınacak. Bu arada 2 çocuk okutuyorum, ne anadan ne babadan fayda oldu. 12 yıl önce düğünümü de evimin eşyasını da borçlanarak yaptım. Bu arada İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerdekileri öğretmenlerin durumundan bahsetmişsin ben İzmirdeyim emin ol durumları gayet iyi. Bir çok sınava görevli olarak giriyorlar, okullarda kurs açılıyor, özel ders veriyorlar. Haaa şu var ben etliye sütlüye karışmam maaşımdan başka bir şey için uğraşıp keyfimi bozamam diyenlerde vardır eminim buda onların sorunu sayın Hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

Bunun araba konusuyla ne alakasi var ?
    2 cocuk yapmak esinin calismamasi tamamen kendi tercihlerin.
    Cocuklarini daha sonra yapsan esin calisaydi suan 40bin araba bakiyor olurdun. Kisaca sacmaliyorsun kardes.herkesin parasi kendine.

başka yorum okumama gerek kalmadı, söylenecek başka birşeyde bırakmamşsın
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    tek başına kolay değil ögretmen üzerinden konu yürür gibi ama biraz daha diğer memurlar üzerinden açabılırız konuyu..merak ettiğim hiç bankacı felan okumuyor mu yada diğer kamu kurum ve kuruluşlarından?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.