Şimdi Ara

MEMUR MU?ESNAF MI?ÖZEL SEKTÖR? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
6
Favori
9.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beni suan basbakan yapsalar direk gider memurlari tekrar sınava elemeye tabi tutarim işini haketmeyen o kadar cok eleman var ki. devlet dairelerinde insanları eziyolar sanki kendileri okumus gibi alayı lise mezunu klavye kullanmay bilmiyor çoğu. öğrenci halimle çok memurla dalaştigim var insanlar saygı gösteriyor bizim insanimiz tepkisiz biraz malum ben tam tersini yapiyorum yoksa tepesine cikacaklar milletin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi açıdan baktığınıza bağlı gariban olarak değerlendirirken.

Türkiye'nin yarısına bakarsak zenginiz ama diğer yarısına bakarsakta garibanız.

Orta direk sayılırız.Yatlarımız katlarımız yok ama kafamız rahat bir bakıma.
  • DolceVita. kullanıcısına yanıt
    Hocam ne iş kurdun ki öyle adam bir sene de Punto'dan Cayenne'e atladı?

(Gençler olarak öneri bekliyoruz)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Hocam ne iş kurdun ki öyle adam bir sene de Punto'dan Cayenne'e atladı?

(Gençler olarak öneri bekliyoruz)

Etüt merkezi konseptini dersane formatına evirmiştim

• mr.big kullanıcısına yanıt
    ''Çok memur bilirim eline 3 kuruş fazla para geçse zengin olduğunu düşünür. Standartlarda boğulmayın...''

Hocam şu cümleniz dışında katılıyorum.

Dediğiniz çok doğru biraz bilgi birikimi ve kafayı kullanmayla hayatınızı iyi bir yerlere getirebilirsiniz.

Çevrem de böyle dolu insan var ama bunu yaparken de sürekli kendinizi geliştirip işinize bir şey katmalısınız.

Ne kadar zeki olsanız da kendinize bir şey katamazsanız bir yerlere gelemezsiniz.

Ama mesela şu da var.İTÜ İşletme Mühendisliği mezunu kuzenim var.Şu an iyi bir şirkette pazarlama müdürü altında şirketin verdiği Passat çalışmaya

başladıktan sonra aldığı 500.000-600.000Tllik evi var.30 yaşında kendisi.5 yıldır çalışıyor sadece ama o kadar alabiliyor çünkü çalışmaya başladığından beri

3-4 iş değiştirip kendine bir şey katıp gelmiş.Ama kendisi şimdiki aklım olsa tıp okurdum diyor.

• işin aslı benim de merak ettiğim bi durum var. benimle eşdeğer sosyo-ekonomik yapıya sahip, karı koca memur, olanların araç tercihleri , ödeme planları nasıl ?
  • ali_kocak kullanıcısına yanıt
    Ellerine sağlık hocam. Geçinemiyorum diyen bu tiplere bende gıcık oluyorum. Özellikle de polislere. Ya hu ne üstünlüğünüz var bizden de artisleniyorsunuz ? Paranızı alıyorsunuz yan gelip yatıyorsunuz. Çevre şehirciliğe işim düştü klimanın altında iki memur oturuyorlar belge alacam dedim. Aşağı in evrakları al getir dedi. İndim getirdim doldur dedi doldurdum. Sonra aşağı geri indir dedi. Sinirlendim seslenmedim evrak kayıta verdim. Aldığım cevap "bugün zaten kayıt yapmayacağız boşa kasma" . Ulan devlet size ne diye veriyor paramızı ? Ha birde bunlar ham insanlar dediğiniz gibi. Hele birisi bi apartmanda çocuk bisikletle giderken bisikletten düşmüş memurun arabasına çarpmış bisiklette arabaya çarpmış nasıl desem serçe parmaktan ufak bi çizik olmuş. Meğmur bey de çocuğun babasını azarlamış. Ne var düşmüş işte olamaz mı. Çocuğa bir şey oldu mu diye sormak yerine arabamı mahvetmişsiniz demiş. General Conerti cons gibi havaları var. Allah ıslah eylesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ahirette sizi bu dört duvar evleriniz ovunup durdugunuz maaslariniz mi kurtaracak ?eskiden bu kadar para konusulmazdi ayipti! al butcene gore bir araba bin git ne vitrin yapıyorsunuz burada ? Zenginsen zenginsin fakire faydan var mi ?yoksa Bes para etmezsin . iyi geceler

• quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Şimdiki hedefim özel sektörde kafamdaki yeri edinip güzelce sivrilmek.

Ama öyle aile şirketi değil, efendi gibi kurumsal bir şirket.

En kötü ihtimalde çok yorulup az kazanırım ama maliye kapıma dayanmaz, evime SGK'dan prim borcu kağıdı gelmez.

En iyi ihtimalde de aylık 10-12 bin Allah ne verdiyse kazanıp ferah bi hayat yaşarım.

Ama daha da ticaret falan benden uzak olsun, sıfır Range Rover da almayıverelim

range rover da fena olmazdı hani

• quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

quote:

En kötü ihtimalde çok yorulup az kazanırım ama maliye kapıma dayanmaz, evime SGK'dan prim borcu kağıdı gelmez.

En iyi ihtimalde de aylık 10-12 bin Allah ne verdiyse kazanıp ferah bi hayat yaşarım.

Arada yokluyor ama yüz vermiyorum

D4 XC60 veya .20d X3 yeter bence

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

quote:

Arada yokluyor ama yüz vermiyorum

D4 XC60 veya .20d X3 yeter bence

x5 25d süper seçenek ama 2.0 motorun vergi avantajı falan hiç yansımamış mübarek 350 bin tl den giydiriyorlar

• benim 5 yıl boyunca aynı meslek üzerinden tecrübe kazanmam=kpss ye girip +85 puan almak. her ikiside aynı parayı alıyor, memur neden sızlanıyor?
    en düşük memur maaşı şuan 1200 lira + döner sermaye ve Agi ile 1900 lirayı bulan düz sağlık memuru. (devlet kurumlarında işçi olarak çalışanları saymıyorum)
    kendimi geliştirirsem 5 yıl sonra çok güzel paralar kazanabilirim ama şuan en düşük maaşlı memur olma ihtimalim olsa 1 dk düşünmem.
  • hiç unutmam lisede iş güvenliği dersimize giren bi hoca vardı. gelir gider memurların sıkıntısından bahsederdi. Sonra da "sanayide çalışacak olsam beni çoktan kaparlar, şimdiki maaşımın da 5 katını valırım" diye eklemeden duramazdı. kendisi 150 kiloluk çam yarmasıydı ve sanayicilerin yana döne bunu bekliyorlar sanıyordu. Kendi kendine havalara girerdi garibim işte benim kastettiğim memur zihniyetinden birisi budur.

normal hayatta ise örneğin ssk'ya veya askerlik şubesine veya herhangi bir kamu kurumuna gittiniz diyelim. daha içeri girer girmez kapıdaki görevli arkadaşın, herşeyin kendinden sorumlu olduğundan emin bir tavırla size yaptığı 2. sınıf insan muamelesi ve devamında hangi kuyruğa girmeliyim acaba diye düşünmeniz kaçınılmazdır. Kendi maaşının bizim verdiğimiz vergilerden ödendiğini bile bilmeyen bu ve bunun gibi tipler sizi veznelerde de beklemektedir ve bunlar kadar kaypak insanları başka bi yerde görmek mümkün değildir. size hayvan muamelesi yapan bu insanlar kendi üsleri geldiği zaman sahibine yılışan kediler gibi bir anda değişiverirler. ses tonlarına mimiklerine varıncaya kadar bu değişimi görmemek mümkün değildir.

başımdan geçen bir oalyı anlatayım:
    üni. zamanında askerliği tecil ettirmek için bi arkadaşla askerlik şubesine gittik. o kadar kalabalık ki, ertesi gün erkenden gidelim dedik. sabahın 7 sinde evden çıktık direk gittik. yine o kadar kalabalık ki sıranın bize gelmesi imkansız. yine ertesi güne bıraktık ve sabah ezanında yola çıktık. Hava karanlık zaten, ulaşım aracı falan bulmak imkansız, zor kötek bi araba bulduk erkenden askerlik şubesine damladık. önümüzde yaklaşık 15 kadar insan vardı. herkes isimlerini bi kağıda sıra ile yazıyor ki kimin önce geldiği belli olsun diye. biz de yazdık. 8:30 a kadar dışarda o soğukta bekledik ve memurlar geldikten sonra içeri girdik. o 15 kişinin işini 5-6 tane memur ikinden 15:00 a kadar zor bitirdi. Sonunda sıra bize geldi ve işlem yapan memurlardan yememiz gereken fırçalarımızı da yedikten sonra işimizi hallettik ümidiyle dışarı çıktık. Çıkmaz olaydım. arkadaşın evrakları tamam fakat benim evrağı eksik vermiş. hemen geri koştum ama iş işten geçti. ertesi gün tekrar sabahın 5 inde askeriyeye gitve eksik evrağı al. Bu evrak benim 4 günüme maloldu ve muhtemelen ordaki 5-6 tane memur günlük 25 kişiye falan bakıyorlar. Eğer o adamlar özel sektörde çalışsalardı günde 200 kişiye bakabilecek kapasiteye çıkmazlarsa adımı değiştiririm, eşşek olup anırırım. bu kadar da açık söylüyorum.

Neyse sıra tecili bozdurup askere gitmeye geldi. Yine askerlik şubesine gitmem gerek. İnsanın psikolojisi otomatik olarak bozuluyor zaten. (Allah o sıkıntıları kimseye yaşatmasın. Yaşamayan bilmez.) ben 2 tane üni okudum. biri önlisans diğeri lisans. yani kısa dönem askerlik yapmam gerekiyor. evraklar, diplomalar, fotoğraflar, transkripler, falanlar filanlar herşeyi hazırladım tam teşekküllü olarak gittim. yukarda anlattığım sıra bekleme olaylarını geçtikten sonra ve memurların inan gözetmeksizin yaptıkları 2. sınıf insan muamelesinden sonra işlemleri yaptırmaya başladım. veznede tek kaşlı, pos bıyıklı, 65-70 yaşlarında bi adam var. tipinden kürt olduğunu anlamak çok zor değil zaten. karslı olduğunu daha sonradan öğrendiğim bu adam tutturdu Kars'ın plakasını söylemezsen işlemlerini yapmam diye. Amca nerden bileyim diyorum. Bileceksin yoksa yapmam diyor. ismi de Maksut'tu adamın hala hatırlarım. neyse bu gereksiz muhabbeti de geçtikten sonra yanındaki kadına şunun işlemini sen yap ben uğraşamam demeye başladı adam. kadın buna atıyor işi, bu kadına. Ben tabi kurbanlık koyun gibi mala bağlamış bir vaziyette bunların gerksiz tartışmalarını da bekledikten sonra kadına işlemi yaptırım ayrıldım. O havasından geçilmeyen menpoz teyze beni yanlışlıkla 2. yıllık üni okumuş olarak sisteme girmiş ve bana uzun dönem askerlik çıkmasın mı üstelik kasımda gideceğimi söylemişti ve bana temmuzda çıktı. e-devletten bakıyorum askere çoktan gitmem gerekiyormuş ve asker kaçağı durumuna düşmüşüm. Eğer bi çevirmeye falan girsem direk paketleyecekler beni. Allah'tan e-devletten gördüm de tekrar askerlik şubesine gidip yukardaki yaşadığım sıkıntıları da tekrardan yaşayıp düzelttirdim. Allah kimsenin başına vermesin diyelim tekrardan. Daha bunun gibi neler çektim hepsini yazsam roman olur yeminle...

doktor olan arkadaş çocuğunun kendi gözleri önünde ameliyat olduğundan falan bahsetmişsin ve mesleğinin zorluklarını anlatmaya çalışmışsın. kolay olan bir meslek yok zaten. önemli olan işini düzgün yapmaktır. o arkadaşa şunu sormak istiyorum. Sen hiç iş arkadaşının yanı başında kafasının koptuğunu ve gözünün önünde ağzından köpükler gelerek kurbanlık koyun gibi öldüğünü gördün mü? Ben gördüm. ve insanın elinden bişey gelmemesi, o an ne yapacağını bilememesi, sadece panik yapıp ordan oraya koşturup ağlamaktan başka bişey yapamaması en kötü olan şey sanırım.

ben makina ressamıyım ve sadece arabalarla değil çalışan bütün cihazlarla ilgilenirim. Normal olarak bu işi yapmayan birisine de gel benimle s*d*k yarışına gir demem. Tıpkı bir sağlıkçının da başka meslekten olan birine böyle bişeyi demeyeceği gibi öyle olsaydı anahtar teslimi un fabrikalarını herkes yapabilirdi, herkes o saydığın arabaların herhangi bir parçasının hangi proseslerden geçtikten sonra üretilebileceğini bilirdi, solayısıyla sanayici diye birşey olmazdı

edit :foto eklendi.

yer: konya adliye sarayından bir memur örneği
     MEMUR MU?ESNAF MI?ÖZEL SEKTÖR?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_kocak -- 25 Ağustos 2014; 2:22:00 >

• ali_kocak kullanıcısına yanıt
    Beğenmedikleri sanayiciler esnaflar olmasın açlar ama hala insan beğenmezler. Sıfatına tükürdüklerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sanayici olarak Esefle okudum yorumları.

• Her İş kolunda işini iyi yapan da var kötü yapan da, memur şöyle özel sektör böyle demenin bir manası yok. İşini yapmayan memuru, vergi kaçıran, çalışanın maaşını ve primini yatırmayan veya eksik yatıran patronu, işine hile hurda karıştıran esnafı kapatalım bi odaya, ne yapacaksak toplu yapalım.

İlk paragrafa katılıyorum. Risk alan yol alır. Esnaflık zor iştir, stresli iştir. Memura göre fazla kazanabilirsin. O'nlar 10 senede 1 daire alabiliyor ise sen 3-4 senede alabilirsin. Tamamen beceriye dayalı. Fakat paradan önemli sağlıkta var. Çoğu esnaf bunun ceremesini çeker. Bazen çok iyi bazen inişli çıkışlı, kimininki ise stabil. Ancak asla bir memur kadar rahat edemezler. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Memurun, bilimum dükkan masrafları (vergi, elektrik, su, doğalgaz, maaş vs), eleman kontrolü, işini düzgün yapıyor mu, dükkan da durum ne acaba? diye kaygıları yoktur. Yani özetle yastığa kafalarını rahat koyarlar. E çalışma saatleri de ortada. Cumartesi-Pazar çalışan esnaflarda var. Sabah 8, gece 12 çalışanda var. Esnaflar bu konuda streslidirler. Yani genel manada durum budur.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • ben her iki durumda olan birisi olarak aradaki farkı çok iyi görüyorum. Esnaflığa 12 yaşımda çırak olarak başlamış, sonrasında kendi işini kurarak esnaflığı bilen, ötesinde memuriyeti de tadan biriyim. Kimse son paragrafıma katılmamış ama şu anki çevremde 5 tl kar edip , o hazzı bir hafta yüzünde hissedebildiğiniz insanlar var. Çünkü sabit gelir öyle bir psikoloji bırakıyor ki! her ay ne alabileceğin belli iken gelen en ufak ekstra nasıl haz veriyor. Ben böyle değilim ancak hayatında esnaflık veya özel sektörde çalışmamış memurlarda bunu çok rahat görebilirsiniz. Memur zihniyeti dediğimiz şeyi yaşayarak gördüm...

onun haricinde "garanti iş" ve "kafa rahatlığı" kısımları genel olarak doğru tespitler.

( Ama şunu da belirteyim: İşçi-mühendis vs alacak olsam daha önce memuriyet yapanı değil özel sektörde çalışmış olanı alırdım... mevcut memuriyet sistemi performansa dayalı olamadığı için inanılmaz verimsiz. bir çok kurumda en az yüzde 40 atıl memur var. tek yaptıkları mesai saatleri içinde kurum içinde bulunmak. )

tercih yapılacak olsa kişilikle doğru orantılı olarak tercih edilir.

Azıcık aşım ağrısız başım = memuriyet.

Aşım nedir bilemem ama; her an voleyi vurabilirim, her an da düşüp uzun süre iyileşemeyecek yaralar alabilirim = esnaflık-özel sektörde iş kurma ...

Saygılar.

• Devletle işim olmaz benim.

Özel Sektör Forever
    Vallah hocam azıcık aşım ağrısız başım = memuriyet vallah buna katılıyorum.

Ama azıcık bir şeye sevinip 3 kuruş hesabını yapan insanlar değiller en azından benim ailem değil.

Babam çok önem vermez Müdür yardımcılığından ayrıldı öyle vay vs. demedi ki Müdür Yardımcısı olunca maaşa ekstra geliyor biliyorsunuz.

Ama dediğiniz annemde biraz var. O tarz şeylere sevinir ama kendisi 3-5 kuruşun hesabını yapmaz.

Şayet yapsa kendi 500Tllik telefon kullanırken bana 2.150 Tllik telefon almazlardı tahminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 25 Ağustos 2014; 9:36:48 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.