Şimdi Ara

MEMUR MU?ESNAF MI?ÖZEL SEKTÖR? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
6
Favori
9.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ali_kocak

başımdan geçen bir oalyı anlatayım:
    üni. zamanında askerliği tecil ettirmek için bi arkadaşla askerlik şubesine gittik. o kadar kalabalık ki, ertesi gün erkenden gidelim dedik. sabahın 7 sinde evden çıktık direk gittik. yine o kadar kalabalık ki sıranın bize gelmesi imkansız. yine ertesi güne bıraktık ve sabah ezanında yola çıktık. Hava karanlık zaten, ulaşım aracı falan bulmak imkansız, zor kötek bi araba bulduk erkenden askerlik şubesine damladık. önümüzde yaklaşık 15 kadar insan vardı. herkes isimlerini bi kağıda sıra ile yazıyor ki kimin önce geldiği belli olsun diye. biz de yazdık. 8:30 a kadar dışarda o soğukta bekledik ve memurlar geldikten sonra içeri girdik. o 15 kişinin işini 5-6 tane memur ikinden 15:00 a kadar zor bitirdi. Sonunda sıra bize geldi ve işlem yapan memurlardan yememiz gereken fırçalarımızı da yedikten sonra işimizi hallettik ümidiyle dışarı çıktık. Çıkmaz olaydım. arkadaşın evrakları tamam fakat benim evrağı eksik vermiş. hemen geri koştum ama iş işten geçti. ertesi gün tekrar sabahın 5 inde askeriyeye gitve eksik evrağı al. Bu evrak benim 4 günüme maloldu ve muhtemelen ordaki 5-6 tane memur günlük 25 kişiye falan bakıyorlar. Eğer o adamlar özel sektörde çalışsalardı günde 200 kişiye bakabilecek kapasiteye çıkmazlarsa adımı değiştiririm, eşşek olup anırırım. bu kadar da açık söylüyorum.

kesin Ankara Mamaktır. zamanında 2 gün gidip geldim, baktım olacak gibi değil Antalyada 1 saatte hallettim.

meslekler - kazanılan paralar kıyas edilemez. bunlar standartlaşmış. zorluk, risk, sorumluluk vs kriterler belirlemiş bunları. yine her meslekte çürük elma da var. herkes birgün elini vicdanına koyup işini düzgün yaparsa ozaman hepimiz zenginleşiriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_kocak

beyler ben bir sanayici olarak memur zihniyetini ve bizlerin memurları nasıl bildiğimizi anlatmak istiyorum. Sözüm meclisten dışarı ama

memur bir adam 3000 maaş alırken şahine doğana biner. haftada 2 kere yıkatır ve 3 kere kaza yapar. direksiyonu 2 eliyle tutar ve kafası camdan dışarı çıkacakmış gibi önde olur. Seyrek trafikte bile manevra yapamacakak kadar becerileri zayıftır. ama arabayı satacakları zaman memurdan diye özellikle belirtirler (tıpkı bayanlar gibi. onlarda da aynı sıkıntı var. herkes bilir)

devlet dairesine girdiğimizde bize ızdırap çektiren, küçük gören, memur olmayana 2. sınıf insan muamelesi yapan, ordan oraya gönderip duran, fırça atan, azarlayan, yine memurlardır ve bu adamlar k*çlarını o sandalyeye koyunca dünyayı yönetiyormuşçasına bir hava içindedirler. Ama evlerindeki musluk bozulsa, contasını değiştiremeyecek kadar da beceriksizdirler.

bir de anayici adama baka13-14 yaşındaki tamirci çırağının bile memurlardan daha iyi araba kullandığını hepimiz biliriz. o çocuk büyüyüp de biraz daha güzel işlerde çalışmaya başlayınca mekanik makinaladan anlar hale geliyor ve dolayısıyl da arabanın nasıl iyi sürüleceğini, senden benden iyi bilir.

20 li yaşlarda 100-1599 gibi maaş almaya başlayınca da borç harç 20.000 lik bir araba alabilir ve 40 yaşındaki memur insanlar 3000lik maaşlarıyla bunu nasıl yapamadıklarını halen çözemez. (ben bile çözebilmiş değilim daha)

peygamberimiz "rızkın 10 da 9 u ticarette, ticaretin "0 da 9 u cesarette" demiştir. Ticaret yapan adam kafasını çalıştırırsa aç kalmaz. Bir de Allah yürü ya kulum derse kimse tutamaz. kısacası siz memur olunca kendinizi garanti altına aldığınızı düşünmeyin. Herşey değişebilir. Devletin memur maaşlarını ödeyemeyecek kadar borç içinde olduğu günleri gördük unutmayın.

Hayatımda duyduğum en saçma memur tanımı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mathematician_01 kullanıcısına yanıt
    gerçekden saçma.adam koltuğa oturmuş diyor başka birsey demiyor..erkesi aynı kefeye koyulması yalnış.bir kerede Allah razı olsun demeyi bilmeyenler var.devlette işinin hakkını vermeyen yoktur diyemem ama çok tanıdığım var gerçekden aldığı parayı son damlasına kadar hakeden..gecesini gündüzüne katıp oğlunun bakmadığı kızının sormadığı anneyi yaşatmak için..o 5 kuruşa güler diyenler varya ben sadece biri Allah razı olsun ne muradın varsa versin diyince yüzüm gülüyor.parayla kıyaslanması oldukça üzücü.esnaf adam benimde babam.o kafasındaki tüm soruların ne olduğunu canlı olarak yıllarca gördüm.rabbim rızkımızı böyle vermiş.şükürler.suan memur geçinemiyorum diyemez ama tek maaşlı ise ben gibi zor der..şuan kolay geçinen çok az bir kesim var.MEVZU ŞU YEDİĞİN LOKMA HELAL OLACAK ARKADAŞ...
  • peki işini yapmayan memuru ele vergisini vermeyen esnafı binalarda malzeme kaçıran mühendisleri ne yapcaksın?sonra kaçak işçi çalıştıranları?rüşvet alanları sırf devlet zarara girsin diye yolsuzluk yapanları?
  • ozeceze kullanıcısına yanıt
    hocam akıllı insan kimseyi beğenmemezlık yapmaz..saniyici olmada ihtiyacımız olan dayanaklı tüketim ürünleri olmaz.iş kapısı olmaz.esnaf olmasa ticaret olmaz.en başda iş kolundaki dostların olmasa kımse bir işin doğrusunu eğrisini ögrenemez.bazen içlerinden kızdıklarımızda olur bazen gecenin 2 sinden sana yardıma gelen adamlarda.hayatta herkesin herkese ihtiyacı vardır.bu yorumundaki begenmezler yorumuna üzüldüm.hadi emur olmasa ögretmen sağlıkçı polis maliyeci vb..olmaz o zaman hayat daha mı ıyı olacak?hepimiz hepimize muhtacız.
  • Ticaretle uğraşıp risk alarak başarılı olanlar köşeyi döner arkadaşlar, maaşlı çalışan personel olmakla Türkiye'de kaliteli bir hayat yaşamak zor. Gerçi bana göre sağlığı yerinde olan insanın en büyük hazinesi kendinde mevcuttur ama bu dünyada maddiyatın yarattığı önemi de yadsıyamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Vallah hocam azıcık aşım ağrısız başım = memuriyet vallah buna katılıyorum.

Ama azıcık bir şeye sevinip 3 kuruş hesabını yapan insanlar değiller en azından benim ailem değil.

Babam çok önem vermez Müdür yardımcılığından ayrıldı öyle vay vs. demedi ki Müdür Yardımcısı olunca maaşa ekstra geliyor biliyorsunuz.

Ama dediğiniz annemde biraz var. O tarz şeylere sevinir ama kendisi 3-5 kuruşun hesabını yapmaz.

Şayet yapsa kendi 500Tllik telefon kullanırken bana 2.150 Tllik telefon almazlardı tahminim.

iPhone?

• Evet tahmin etmesi zor olmamıştır sizin için 5S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 26 Ağustos 2014; 0:23:12 >
  • tanıdığım birçok memurda passat, 320i vs var.
  • tanıdığım memur var öğretmen, 250.000 e daire aldı içine de zevkine 25 000 masraf etti yeni. hanım çalışmıyor 1 çocuk yeni.

tanıdığım memur var s80 aldı

tanıdığım memur var karı koca 2. evlerini aldılar

tanıdığım memur var karı koca avrupa turu yaptılar

vs. uzar gider.

tanıdığım memurların hemen hemen hepsi maddi yönden sıkıntı çekmiyorlar, elbette vardır sıkıntıya düşen çevirmekte zorluk çeken ama genele baktığım zaman memurun durumu ortalama bir özel sektör çalışanına göre tık tık yukarıda hem maddi hem mesai hemde sosyal haklar olarak bu yadsınamaz.

tabi bu demek değildir ki memurlar yatıyor boşa para alıyor vs. her sektörde iyiler var kötüler var devleti-özeli net çizgiler ile ayırmak yanlış.

/şöylede bir durum var, tanıdığım bir memur 2 sene önce sıfır cruze aldı tam dolusundan ama garajdan çıkaramadı benzin parasına yetişemiyorum çok yakıyor diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 27 Ağustos 2014; 13:39:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mpolat35

quote:

Orijinalden alıntı: obmann

quote:

Orijinalden alıntı: omraltn

evet buda gerçek ayda 4bin üzerine kazananada memur diyorlar ek mesaisi felan 2150tl alanada memur diyorlar..en basidi maliyede gider idaresindekı memur 1900 zor alıyor gelir idaresindeki en düşük 4bin tl böyle iş olmaz ama herkes aynı kefede..aslında özel sektördede böyle şeyler var...1000tl kazananda özel sektörcü 10bin kazananda..esnaf ayrı dert yanıyor..iş konusunda memlekette bal tutanda var o baldan 1 damlayı ömrü boyunda bekleyende..

Mesleklere yanlış yonden bakiyosunuz.
    Memurluk: Devlet dairesinde calisan herkes memur diye gecer. Sadece devlete baglidir ve sabah 8 aksam 5 yaparlar. Maaslari ayin 15'inden 15'ine yatar. Ama sayistay gibi kurumda uzman müfettiş ya da uye olmak var bi de ayni yerde yrd. Denetçi olmak var. Ayni sekilde duz dosya duzenleyen kisacasi evrakci memur var. Tabiki de maaslari bir olmaz.
    Özel sektör= ozel sektörlerde ayda 1000 liraya calisan muhtemelen tekniker ya da işçi olarak calisiyodur. Ama 5-6-7... kazanalar genelde ya muhendistir ya da mudur, finans uzmani felandir.
    Esnaf= mahallede, pazarda ürün satan da esnaftir buyuk bi magazanin isim hakkini alip urun satan da. Tabiki kazanılan para da degisir.
    konu biraz otomobilden sapti ama aciklamak istedim.

Hocam biraz yanlışın var. Kamuda çalışan herkes memur sayılmıyor. Kabaca 657 ye bağlı olarak çalışanlar memurdur, yargı personeli, askeri personel, üniversiteler vb. gibi kendi teşkilat kanununa göre maaş alanlar memur değilde kamu görevlisi diye geçer aslında, ayrıca kamuda çalışan işçilerde vardır, sözleşmeli personelde bunlarda memur sayılmaz. Bir düzeltme daha Sayıştay'da uzman müfettiş yoktur, daha doğrusu müfettiş kadrosu yoktur :)

Sayistay= yolsuzluklari denetleyen kurum.
    Denetlemeyi denetçi yapar bir diger adi müfettiş...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

evet buda gerçek ayda 4bin üzerine kazananada memur diyorlar ek mesaisi felan 2150tl alanada memur diyorlar..en basidi maliyede gider idaresindekı memur 1900 zor alıyor gelir idaresindeki en düşük 4bin tl böyle iş olmaz ama herkes aynı kefede..aslında özel sektördede böyle şeyler var...1000tl kazananda özel sektörcü 10bin kazananda..esnaf ayrı dert yanıyor..iş konusunda memlekette bal tutanda var o baldan 1 damlayı ömrü boyunda bekleyende..

Memurluk: Devlet dairesinde calisan herkes memur diye gecer. Sadece devlete baglidir ve sabah 8 aksam 5 yaparlar. Maaslari ayin 15'inden 15'ine yatar. Ama sayistay gibi kurumda uzman müfettiş ya da uye olmak var bi de ayni yerde yrd. Denetçi olmak var. Ayni sekilde duz dosya duzenleyen kisacasi evrakci memur var. Tabiki de maaslari bir olmaz.
    Özel sektör= ozel sektörlerde ayda 1000 liraya calisan muhtemelen tekniker ya da işçi olarak calisiyodur. Ama 5-6-7... kazanalar genelde ya muhendistir ya da mudur, finans uzmani felandir.
    Esnaf= mahallede, pazarda ürün satan da esnaftir buyuk bi magazanin isim hakkini alip urun satan da. Tabiki kazanılan para da degisir.

Hocam biraz yanlışın var. Kamuda çalışan herkes memur sayılmıyor. Kabaca 657 ye bağlı olarak çalışanlar memurdur, yargı personeli, askeri personel, üniversiteler vb. gibi kendi teşkilat kanununa göre maaş alanlar memur değilde kamu görevlisi diye geçer aslında, ayrıca kamuda çalışan işçilerde vardır, sözleşmeli personelde bunlarda memur sayılmaz. Bir düzeltme daha Sayıştay'da uzman müfettiş yoktur, daha doğrusu müfettiş kadrosu yoktur :)

Ben zaten Sayıştay Denetçisiyim hocam biliyorum :)

Ee neden sordunuz o zaman. Hangi daire?

• Konuyu acan arkadas hakli lise mezununu gectim univ. Mezunu ogretmen ek dersle birlikte 2.500 tl maas aliyor. Ogretmenden ornek verecek olursam eger ogretmen anadolu sehirlerinin birinde yeni sayilabilecek bir ev ve yeni c segmenti orta sinif bir araba almak istese en az 200 bin tl gerekir
    Ogretmen bu maasla en fazla 1250 tl kredi taksidi odeyebilir 2000 bin tl kredi cekse geri odemesi faiziyle bu 300 bin tl yapar bunuda 1250 tlye bolersek 240 ay yapar buda 20 yil demek yani bir öğretmen 20 yil boyunca kredi odemek zorunda ev araba almak icin 25 yasinda meslege girmis olsan 45 yasina kadar borc icinde yuzmek demek. Yani burdan ozetle bir memur hayati boyunca sefil yaşar sefil ölür... Ticarette bu paranin 3-5 yilda kazanilmasi hayal degil ama memurlukta ne yapsanda olmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben birşey sormadım ki, siz devlet dairesinde çalışan herkes memurdur diyince bende bu tanımın eksik olduğunu belirttim.

Genelleme yaptim. Ayrica denetciyle müfettiş ayni kavramlardir. Benim bildigim eskiden sayistayda calisanlara denetci şimdi ise müfettiş diyolarmis.(bunu sayistayda calisan uzman denetci/mufettis soyledi) ben de onun yalancisiyim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben birşey sormadım ki, siz devlet dairesinde çalışan herkes memurdur diyince bende bu tanımın eksik olduğunu belirttim.

Genelleme yaptim. Ayrica denetciyle müfettiş ayni kavramlardir. Benim bildigim eskiden sayistayda calisanlara denetci şimdi ise müfettiş diyolarmis.(bunu sayistayda calisan uzman denetci/mufettis soyledi) ben de onun yalancisiyim.

Ben kanundan alıntı yapayım hocam

6085 Sayılı Sayıştay Kanununun 10. Maddesi

MADDE 10 – (1) Sayıştay mensupları şunlardır:
    a) Meslek mensupları,
    1) Sayıştay Başkanı,
    2) Daire başkanları ve üyeler,
    3) Sayıştay denetçileri.
    b) Başsavcı ve savcılar,
    c) Yönetim mensupları

Gördüğünüz gibi ünvan denetçi ama yapılan iş halk tarafından müfettiş diye biliniyor. Ayrıca dikkat ederseniz savcılar dahi meslek mensubu sayılmıyor.

Tamam hocam sakin ol zaten konu bilimsel bi veri istemiyo. Ayrica hala benim gozumde müfettiş/denetci aynı sey gibi gozukuyo ki sayistayda calisanlarda kendilerini mufettis diye tanimliyo buyuk coğu...

• samet_emre kullanıcısına yanıt
    tam anlamıyla bunu anlatmak istemişdim...teşekkürler..
  • DOMIX kullanıcısına yanıt
    benimde çevremde çok öğretmen arkdasim var..ama öylesini daha tanımadım.adamın aileden biraz desteği vardır yada extra işleri felan birsey diyemem..ama yapana helal olsun..son parağrafda ddiğin gibi mevzu pahalı araba ALINIR MI alınır birde buna binmek var..
  • konu 1190 kere okunmuş sevindim buna en azından okunabiliyor?birde merak attiğim bir konu daha var..acaba mesai saatleri dışında yapılabilecek işler nelerdir?buradan güzel fikirler bekliyorum..lütfen kimse karalamak için yazmasın..fikirleri bekliyorum arkadaşlar
  • Konu nerden nereye gelmis.Madem memur zor geciniyor, ev almak icin kirk yil kredi oduyor ne diye o zaman herkes memur olmak icin birbirini eziyor ? Her sene 2 milyon kisi sinava giriyor?

Ticaret felan kolay degil babadan dukkan felan varsa oradan yurur gidersin ama sifirdan baslamak cok zor.Bununla beraber ev sahibi olmak artii hayal emlak sokturu ciddi bir sekilde şişti. Keza otomobilde oyle.

Yani demek istedigim artik ev araba sahibi olmayi kistas almayin.Cok onceden 1 kisi calisip 5 kisi geciniyordu, simdi ki duruma bakin birde ne haldeyiz.

Cogu kisi karin tokluguna calisiyor bir nevi ölmeyi bekliyor.O yuzden memur arkadaslar iyi kotu geciniyorsunuz kafaniz rahat ulkenin durumu ortada 10 milyon issiz var.Bardaga dolu tarafindan bakin derim ben.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.