Şimdi Ara

MEMUR MU?ESNAF MI?ÖZEL SEKTÖR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
6
Favori
9.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: omraltn

evet buda gerçek ayda 4bin üzerine kazananada memur diyorlar ek mesaisi felan 2150tl alanada memur diyorlar..en basidi maliyede gider idaresindekı memur 1900 zor alıyor gelir idaresindeki en düşük 4bin tl böyle iş olmaz ama herkes aynı kefede..aslında özel sektördede böyle şeyler var...1000tl kazananda özel sektörcü 10bin kazananda..esnaf ayrı dert yanıyor..iş konusunda memlekette bal tutanda var o baldan 1 damlayı ömrü boyunda bekleyende..

Mesleklere yanlış yonden bakiyosunuz.
    Memurluk: Devlet dairesinde calisan herkes memur diye gecer. Sadece devlete baglidir ve sabah 8 aksam 5 yaparlar. Maaslari ayin 15'inden 15'ine yatar. Ama sayistay gibi kurumda uzman müfettiş ya da uye olmak var bi de ayni yerde yrd. Denetçi olmak var. Ayni sekilde duz dosya duzenleyen kisacasi evrakci memur var. Tabiki de maaslari bir olmaz.
    Özel sektör= ozel sektörlerde ayda 1000 liraya calisan muhtemelen tekniker ya da işçi olarak calisiyodur. Ama 5-6-7... kazanalar genelde ya muhendistir ya da mudur, finans uzmani felandir.
    Esnaf= mahallede, pazarda ürün satan da esnaftir buyuk bi magazanin isim hakkini alip urun satan da. Tabiki kazanılan para da degisir.
    konu biraz otomobilden sapti ama aciklamak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Acikcasi ben ne demek istedigini anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Memur niye lüks araca binemiyor da özel sektördeki ve şirket sahibi esnaflar lüks araçlara biniyor.

Bende açıkladım.

Teşekkürler.

Çok basit.Memur az maaş alır.Vergilerini hep zamanında ve tam olarak öder.

Ama özel sektörde ben vergi kaçırmıyorum aga diyen kaç adam çıkar tartışılır.
    En son mütteahhit, günahtan ve kul hakkından sakınan bir kardeşime de vergi kaçırmıyorsun yani sen dedim.(Not:Babam da mütteahhit)Hayır kaçırmıyorum dedi.Peki dedim sattığın evi vergide 70 bine gösterip 250 bine satmıyor musun dedim.E mübarek öyle yapmasak kurtarmıyor dedi.

Güldüm ve sustum.
    Masa başında akşama kadar candy crash oynayan memurların maaştan şikayet etmelerini hele hiç anlamam.O da ayrı bi mevzu.
    Kısaca memleketin .oku çıkmış durumda.

• Keomaa K kullanıcısına yanıt
    Hocam o Candy Crush oynayan dediğin memurun kişiliği ile alakalı bir durum.işi yoksa tamam ama işi varken yapıyorsa da o vergi kaçıran mütteahitten farkı yok.
  • Doktorun,öğretmenin ne sıkıntılar çektiğini bende iyi kimse bilmez zaten.Ama memur deyince bu iki mesleği ayrı tutarım hep.

Sen hiç hala telgraf müdürü olan biriyle konuştun mu?Ya da kadrolu jeoloji mühendisiyle ?
    Adamın morali bozuk,nooldu dedim.Yan masadaki arkadaşıyla iddiaya girmişler kim önce 100.seviyeye gelirse yemek ısmarlayacakmış ama arkadaşı hile kullanmış tartışmışlar

Birde her muhhabbette "Hani cem yılmaz da diyor ya..." diyen memur var :) Sorduğumda öğleden sonra isi olmadığını söylüyor.
    Gördüğümüzü söylüyoruz yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keomaa -- 23 Ağustos 2014; 19:19:10 >
    katagori çok geniş..maaşlar çok farklı..doktorda sağlık memuruda hemşire sağlık sektörüne hizmet ediyor..ama birileri kaymağı yerken ötekilerin canı ve aile hayatı kalmıyor..genede olmuyor...
    Hocam babamda SGK'da çalışıyor tam tersi olarak yoğun çalışıyor kendi diyor bundan 2 yıl önce daha rahattım şimdi kurula girdim.

Ama işini yapmamak ayrı bir durum.Öyle memurlar yok demiyorum var.Adamın ne iş yaptığı belli değil.

Forumda bişri anlattı.Bir devlet dairesinde adam var işi sadece gelen mektupları gerekli memurlara dağıtmak ve geri yazılan mektupları postalamak ama

adamın okuma yazması yok

Sadece işe gidip ostaları teslim alıyormuş sonra millet gidip kendi buluyormuş.
  • Hani yazmiyim uzatmiyim diyorum ama cok ilginc yazilar cikiyor.
    Simdi bu arkadas anladigim kadariyla lise mezunu gitmis kpssye girmis saglik memuru olmus muhtemelen 2500 civari para kazaniyor.ayrica doner sermaye odeniyor mu bilmiyorum..bu arkadas sabah 8 aksam 5 calisiyor (12-1 arasi calismiyor) (16dan sonra calismiyor) haftasonu calismiyor maasi tik diye yatiyor sgksi odeniyor devlet memuru oldugu icin ev kiralamasi kredi cekmesi kredi karti almasi sadece 2dksini aliyor.
    Bu kadar olaydan sonra ben memurum az para **** diyor.Sorarim size LISE MEZUNU ADAMIN HANGI OZEL SIRKETTE BOYLE HAKKI VAR?
    Birde evleniyor 2 cocuk yapiyor es calismiyor sonra ben gecinemiyorum.Arkadas hayat sartlari maalesef bu. Bu ulkede eve 1 maas giriyorsa gecinemezsin.Lise mezunuysan gecinmek 2 kati zor.

Sonra ben bunlari yazinca burjuva oluyorum.
    Bizde zenginlikte buyumedik ,universiteyi bitirdik yillarca surunduk yeni bir yerlere geldik.sgkmiza her ay baktik prim kavgasi yaptik.

• Hayatta herkesin bir rolü var.memur,işçi,fabrikatör vb.başkasına bakıp ah vah etmenin âlemi yok.her şey kendini yetiştirmekle ilgili.şimdi özel dersten voleyi vuran öğretmen var ama ay sonunu getiremeyen de var.dr içinde aynı,eczacı içinde.sürünen eczacıda tanıyorum lüks içinde yüzenide.burada önemli olan milli gelirde hortuma engel olmak.geçen gün öğrendim istanbulun bir ilçesinde arazi villa arsası iken konut alanına çevriliyor,bir süre sonra tekrar villa arsası yapılıyor,tekrar konut,tekrar villa.aç kapa artema yani.belediye başkanının adamıysan değişiklik yapılmadan önce kendini ayarlayıp havadan köşe oluyorsun.yine pek çok işi göstermelik ihalelerle veren başkanlar var.en güncel örnek elektrikte kaçak kullananlar yüzünden nasıl 2 misli fatura ödüyorsak hortumculara engel olmadığımız için hayat standardımızı yarısı kadar yaşayabiliyoruz.bu saatten sonra operatör dr olamayacağına göre kaçağı kesmeye bakacağız.

• DOMIX kullanıcısına yanıt
    sence tek çalışanlı 2 çocuklu memur için 220bin km gitmis bir alfa ne kadar sağlıklı olur.o km'de mercedes, toyota olsa bile insan korkarak yaklaşır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

Hani yazmiyim uzatmiyim diyorum ama cok ilginc yazilar cikiyor.
    Simdi bu arkadas anladigim kadariyla lise mezunu gitmis kpssye girmis saglik memuru olmus muhtemelen 2500 civari para kazaniyor.ayrica doner sermaye odeniyor mu bilmiyorum..bu arkadas sabah 8 aksam 5 calisiyor (12-1 arasi calismiyor) (16dan sonra calismiyor) haftasonu calismiyor maasi tik diye yatiyor sgksi odeniyor devlet memuru oldugu icin ev kiralamasi kredi cekmesi kredi karti almasi sadece 2dksini aliyor.
    Bu kadar olaydan sonra ben memurum az para **** diyor.Sorarim size LISE MEZUNU ADAMIN HANGI OZEL SIRKETTE BOYLE HAKKI VAR?
    Birde evleniyor 2 cocuk yapiyor es calismiyor sonra ben gecinemiyorum.Arkadas hayat sartlari maalesef bu. Bu ulkede eve 1 maas giriyorsa gecinemezsin.Lise mezunuysan gecinmek 2 kati zor.

Sonra ben bunlari yazinca burjuva oluyorum.
    Bizde zenginlikte buyumedik ,universiteyi bitirdik yillarca surunduk yeni bir yerlere geldik.sgkmiza her ay baktik prim kavgasi yaptik.

Agzina saglik kardeşim lafı oturtmuşsun...

• beyler ben bir sanayici olarak memur zihniyetini ve bizlerin memurları nasıl bildiğimizi anlatmak istiyorum. Sözüm meclisten dışarı ama

memur bir adam 3000 maaş alırken şahine doğana biner. haftada 2 kere yıkatır ve 3 kere kaza yapar. direksiyonu 2 eliyle tutar ve kafası camdan dışarı çıkacakmış gibi önde olur. Seyrek trafikte bile manevra yapamacakak kadar becerileri zayıftır. ama arabayı satacakları zaman memurdan diye özellikle belirtirler (tıpkı bayanlar gibi. onlarda da aynı sıkıntı var. herkes bilir)

devlet dairesine girdiğimizde bize ızdırap çektiren, küçük gören, memur olmayana 2. sınıf insan muamelesi yapan, ordan oraya gönderip duran, fırça atan, azarlayan, yine memurlardır ve bu adamlar k*çlarını o sandalyeye koyunca dünyayı yönetiyormuşçasına bir hava içindedirler. Ama evlerindeki musluk bozulsa, contasını değiştiremeyecek kadar da beceriksizdirler.

bir de anayici adama baka13-14 yaşındaki tamirci çırağının bile memurlardan daha iyi araba kullandığını hepimiz biliriz. o çocuk büyüyüp de biraz daha güzel işlerde çalışmaya başlayınca mekanik makinaladan anlar hale geliyor ve dolayısıyl da arabanın nasıl iyi sürüleceğini, senden benden iyi bilir.

20 li yaşlarda 100-1599 gibi maaş almaya başlayınca da borç harç 20.000 lik bir araba alabilir ve 40 yaşındaki memur insanlar 3000lik maaşlarıyla bunu nasıl yapamadıklarını halen çözemez. (ben bile çözebilmiş değilim daha)

peygamberimiz "rızkın 10 da 9 u ticarette, ticaretin "0 da 9 u cesarette" demiştir. Ticaret yapan adam kafasını çalıştırırsa aç kalmaz. Bir de Allah yürü ya kulum derse kimse tutamaz. kısacası siz memur olunca kendinizi garanti altına aldığınızı düşünmeyin. Herşey değişebilir. Devletin memur maaşlarını ödeyemeyecek kadar borç içinde olduğu günleri gördük unutmayın.

• ali_kocak kullanıcısına yanıt
    bak hocam masa başında oturda memur sağlıkçıda memur..şimdi sen kendi çocuğuna iğne yap desem..yada ileri gidiyorum..gel benım yaptığımı yap..kendi çocuğunu ameliyat için utut..gözünün önünde neşteri vursunlar gel hadi..saniyici çocuk mu çok yetenekli gelsin her isteyen saniyici..6 ayda gidip 2 ünite kan vermeye korkan klavye delikanlıları 6 ayda bir kan verin..ne oldu iğneyi görünce erkekliğin 10/9 u kaçmak mı geldi aklına?araba sürmek mi?yol parasını karşıla nereye istersen daf tır kırk ayak man apartman vites volvo nps nkr ısuzu her türlü otomobil istediğin saniyici ile kafa kafaya kullanamazsam konus..ben nakliyeci çocuğuyum sanayicinin adamınıda puştunuda bilirim..benim aşık attığım adam benimle atış atacak ama..gelecek o amliyatı izleycek o kanı verecek..varmı maçası sıkan?
  • katil_kasap1925 kullanıcısına yanıt
    aranızda kım varsa traktöre sarmal zincir sarmak dahil her türlü yarışıda çıkarıtırım...ama içinizden biride ben kazanırsam benim dediğimi yapcak...oradan herkesi msabaşında oturanla bir tutmayacaksın..adam ömrünün son düzlüğüne girmiş azıcık elinde parası olmus....kalkmış konuşmaycak...begenmiyorsa yazmaycak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Babam memur öncelikle onu belirteyim.Kendisi elektrik mühendisi devlet memuru olarak çalışıyor.Ama dışarıda çalışsa devlette aldığının 2 katını alırdı diye

düşünüyorum 33 yıldır çalışıyor varın siz düşünün.

Ama özel sektör tercih etmiyor neden derseniz?

Kriz çıksa işsisiniz.Maaş yatmama gibi bir derdi var.Patronun ağız kokusunu çekecek.Sabahın köründe gidip gece gelecek cumartesi çalışacak dolu bir şey.

Mesai alamayacak.Sigortası alttan ödecicek böyle bir sürü sorun var.

Ama devlette cumartesi-pazarı var.İş garantisi var.Maaşı düzgün yatıyor.İkramiye vs. alıyor arada.

En önemlisi de bir insanın baskısı altında çalışmıyor.

Sabah 8 akşam 5.İşini kaybetme gibi bir ihtimal yok.Üstünde baskı yok.Sadece kendinden sorumlu ve her ayın 15 i maaşı tak diye bankaya yatıyor.

Bunu yaparken de abimle benim hayat standartlarını düşürmemek için elinden gelirse yapıyor.Şu an bir evimiz var annem 23 yıl çalıştı(emekli) babam 33 yıl

çalıştı hala da çalışıyor.Şu an 1 evimiz var ama annem babamla aynı sürede çalışanların 2 hatta 3 evi olanlar var.Ama ailemiz bizim yaşam standartlarımızı

düşürmemek adına tek evinde oturuyorlar.

Kendi işini kuranlara esnaf diyorsunuz.Babam her halde şirket kursa küçükken yüzünü göremezdim.Neden derseniz kuzenlerimin kendi işleri fabrika vs.leri

var.BMW 525 xdrive biniyor 30 yaşında ama şu var.7/24 stres altındalar.Banka kredi onayladı mı?Üretim doğru mu?Ödeme gelir mi?

Eleman maaşları yattı mı?İşler nasıl yürüyecek?Acaba batıyor muyuz? bunun gibi şeyler 7/24 iş içindeler ha ama Villa'da oturup Lüks araca biniyorlar ama

kafaları rahat dğeil 1 ay sonra nasıl bir yaşam süreceklerini bilmiyorlar.

Kısaca kumar oynuyorlar gibi bir şey hayatla şu an kardalar ama her an batabilirler.Dolar-euro birden oynasa tepe taklak gider şirketleri.

Tam anlamıyla gariban tesellisi bu, başka bir şey değil.

• valla arkadaşlar memur var, memur var.

kimisi hastane yada bir kuruma yönetici, denetçi olarak atanır 20-30 bin tl maaş alır, doktor olanı nöbete kalır 6-7 bin tl ek döner sermaye alır, trt diğer kurumlardan farklıdır maaşları 6000 bin tl yi bulur..

ama öğretmen olursun ek ders almadan maaşın 2000 tl dir, vhki olursun 1900 tl dir, tekniker olursun kimi kurumda 2500 tl kimi kurum da 3600 tl dir...

yani devlette de çok oynak para durumları ama yerin bellidir, saatin bellidir, hafta sonu tatilin izinlerin bellidir, ayağını kaydırsalar bile kapı dışarı olmaz çoluk çocuğunu sıkıntıya sokmaz ayağını yorganına göre uzatır, hırs ve kariyerini dizginler yaşar gidersin...

özel sektör ise gerçek hayatın ta kendisidir, çok iyi bir üniversite okumadıysan tırnaklarını geçirmek zorundasın hayata, yarın ne olacağın belli olmaz, ilk başlarda 3 kuruşa tahammül ederek insanın ömründen ömür gider...hele ki düzgün bir etiketin yoksa günü kurtarır hayatta ki sana biçilen ömrü tüketirsin o kadar...

kendi işini yapmaksa ateşten gömlek giymek gibi bir şeydir, hiç bir zaman kafan rahat olmaz, aklın hep iştedir, vergisini,sigortasını,işçini, mal aldığın esnafı, muhasebecini kısacası her şeyi düşünmek ve programlamak zorundasın...
    başarırsan bu konuyu açan arkadaş gibi insanlar arabana arkadan bakar , nasıl alıyorlar arkadaş bu arabaları derler...
    ama başaramazsan , hayatın en acı tadını taaaa en derin yerlerinde hissedersin...

birazcıkta olsa bişeyleri açıklamışımdır...

• Tacox kullanıcısına yanıt
    Kendi işini kurmanın ateşten gömleğini 19 yaşında giydim ben

Babamın bir gram desteği olmadan sıfırdan bir proje oluşturup bir hevesle giriştim. Başta herşey iyiydi, konsepti güzel oturtmuştuk çünkü.

Ama bir süre sonra aksilikler peşpeşe gelince devrettim kendi payımı. O temeli devralan adam 1 sene sonra Punto'sunu satıp Cayenne S aldı.

Ama ne çektiğimi ben bilirim o zamanlar, uyku uyuyamazdım. Elimi eteğimi çekince oh be dedim.

Herkes kaldıramaz o hayatı. Belki benim yaşımdan dolayı o zamanlar çok ağır geldi.

Bazen azıcık aşım ağrısız başım hayatı en tatlı hayat oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

Kendi işini kurmanın ateşten gömleğini 19 yaşında giydim ben

Babamın bir gram desteği olmadan sıfırdan bir proje oluşturup bir hevesle giriştim. Başta herşey iyiydi, konsepti güzel oturtmuştuk çünkü.

Ama bir süre sonra aksilikler peşpeşe gelince devrettim kendi payımı. O temeli devralan adam 1 sene sonra Punto'sunu satıp Cayenne S aldı.

Ama ne çektiğimi ben bilirim o zamanlar, uyku uyuyamazdım. Elimi eteğimi çekince oh be dedim.

Herkes kaldıramaz o hayatı. Belki benim yaşımdan dolayı o zamanlar çok ağır geldi.

Bazen azıcık aşım ağrısız başım hayatı en tatlı hayat oluyor.

katılıyorum sana, geçmişime bakınca kaybettiklerime kafayı yiyecek oluyorum...

insanlar kafayı yastığa rahat koyup uyuyor, sonra bu arabaları nasıl alıyorlar, biz nasıl alacağız diye dert yanıyorlar...

ulan rahat uyuyorsun, sağlığın yerinde , ailen yanında , elindeki değerlere bak , napıcan arabayı

hayat zor arkadaşlar, miras ve gayri meşru dışında iyi para kazanmak gerçekten mahvediyor insanı

• Risk alan yol alır. Biraz becerikli ve Zeki isen hayat standardını yükseltmek elinde. Memur olunca standardın = maaşın ne eksik ne fazla.

Çok memur bilirim eline 3 kuruş fazla para geçse zengin olduğunu düşünür. Standartlarda boğulmayın...

• Tacox kullanıcısına yanıt
    Şimdiki hedefim özel sektörde kafamdaki yeri edinip güzelce sivrilmek.

Ama öyle aile şirketi değil, efendi gibi kurumsal bir şirket.

En kötü ihtimalde çok yorulup az kazanırım ama maliye kapıma dayanmaz, evime SGK'dan prim borcu kağıdı gelmez.

En iyi ihtimalde de aylık 10-12 bin Allah ne verdiyse kazanıp ferah bi hayat yaşarım.

Ama daha da ticaret falan benden uzak olsun, sıfır Range Rover da almayıverelim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.