Şimdi Ara

Memurlara zorunlu finansal okuryazarlık eğitimi geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Memurlara zorunlu finansal okuryazarlık eğitimi geliyor
    İnternetin ve mobil cihazların gelişmesi ile birlikte yatırım araçlarına erişim hiç olmadığı kadar kolaylaştı. Ülke borsalarındaki hisselere ya da kripto para platformlarındaki ürünlere bir kaç tıklamayla ulaşılabiliyor.

Finansal okuryazarlık başlıyor

Herkesin kolay bir şekilde yatırım araçlarına ulaşması haliyle kötü niyetli kişilerin iştahını kabartıyor. Yatırım araçlarına ulaşmak ne kadar kolaysa dolandırıcıların elinde tüm varlığını kaybetmek de bir o kadar kolay.

Ayrıca Bkz.Bitcoin’de gece yarısı operasyonu: Dakikalar içinde yüzde 15 düştü, 450 milyon dolar tasfiye edildi

Sermaye Piyasası Kurulu, vatandaşların finansal okuryazarlık düzeyini arttırmak üzere Finansal Okuryazarlık Platformu’nu (https://finansalokuryazarlik.gov.tr) uygulamaya almıştı. Platformda 6 farklı kategoride 55 eğitim videosu yer alıyor. e-Devlet üzerinden siteye üye olanlar tamamladıkları eğitimlere göre 1. düzey, 2. düzey veya 3. düzey finansal okuryazarlık katılım sertifikası alabiliyor.

Alınan son kararla birlikte 8 kamu kurumuna bağlı 4.3 milyon memura zorunlu finansal okuryazarlık eğitimi verilmesi planlanıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, Kişisel Verileri Koruma Kurumu ve Yükseköğretim Kurulu ile protokol imzalamak üzere ön görüşmeler devam ediyor.

Planlama kapsamında Finansal Okuryazarlık Platformu memurlara zorunlu hale getirilecek. Bu süreçte halihazırda Uzaktan Eğitim Kapısı'nda yer alan videolar değiştirilecek ve SPK çatısı altına alınacak.

• Bugün diş hastanesindeydim. Doktorlar dahi harıl harıl çalışırken bir hastayı bitirip diğerini hemen alıp kapıdakinin sorusuna cevap verip diğerini röntgene yönlendirirken yan tarafta bölümü, okuduğu okulu dahi belli olmayan 70 kpss puanıyla atanan büro personeli memur arkadaşlar sohbet muhabbet şamata gırgır takılyorlardı. Tam 55 dakika bir elbisenin siyah renginin mi yoksa lacivert renginin mi daha güzel olduğunun muhabbetini yaptılar, bir diğeri tam 1.30 saat sevgilisi ile konuştu, diğeri 2 saatte 4 kere çay 2 kere kahve içti. Bu şekilde iş yapmayan devlete sırtını dayamış kalitesiz eğitimsiz o kadar çok memur var ki. Günün sonunda en üzüldüğüm cidden doktorlar oldu. Sen o kadar çalış okulu kazan zorluklarla oku, akşama kadar hiç aralıksız çalış. Yan tarafında aptal bir büro personeli senden %25 daha az maaş alarak akşama kadar lak lak yapsın. Bu vasıfsızlara eğitim versen nolur.
    Bunların eğitilmesine ihtiyacı yok bu ülkenin

Memur, sözleşmeli personel ve işçi lakaplarıyla belediyesinden meclisine kadar yığınlar halinde doldurulan bu gereksiz iş yükünden kurtarılmaya ihtiyacı var bu ülkenin

At %70'ini

Kalanının da iş garantisini elinden al, özel sektör gibi performans odaklı çalışsınlar

Tek bir iş dahi aksamaz

E devlet diye bir mükemellik var

Bu memurlara verdiğin parayı buraya yatır, adam gibi güvenliğini sağla

Bizi bu insanlarla muhattap olmaktan kurtar artık da devlet olarak tek bir faydanı görmek nasip olsun artık

Ben bırak bu sıradan memur, amir, işçi takımını

Artık yapay zeka hakimlerin ve doktorların gelmesini istiyorum

Yargı ve sağlık gibi "aciliyet" odaklı iki kurum bu ülkenin resmen en en en ağır ve vicdanları kanatarak işleyen iki yeri

Biz kurtulalım diyoruz, bunlar hala seminer eğitim diye olmayan vergilerimizi biraz daha saçacak yer arıyor

Allahım sabır ver...
    Devlet onları kovsa hastanedeki işleyiş hiç etkilenmez ve devletin parası cebinde kalır. Hepsinde değil ama bazı memur kadrolarında ciddi şekilde verimsizlik ve savsaklama mevcut. Bu da 657 Sayılı Kanun’dan kaynaklanıyor, aşırı güvence altına alındılar çünkü.

Bilgisayar ve iletişim teknolojisinin bu kadar gelişmediği, e-Devlet sisteminin olmadığı 1990’lı yıllarda Rahmetli Adnan Kahveci, 500 bin memur ile bu devlet işleri olur demişti ve buna dair detaylı rapor hazırladı. Günümüzde bilgisayar ve iletişim teknolojisi çok ilerledi, her şey dijitalleşti ve e-Devlet dünyada en iyi devlet hizmetleri arasında girdi fakat bu kadar laklak yapan memurların olması tamamen israftan ibaret. Tamam zamanla nüfus da arttı devletin hizmetleri de genişledi ama 1990’lı yıllarda değiliz. Bunları finanse etmek için de telefona, oyun konsoluna %100 vergi, arabaya %200 vergi veriyoruz. Yazıktır günahtır.

Arjantin’de Milei binlerce memuru kovdu, şu an ekonomik veriler olumlu geliyor. Kendisinin açıklamasına göre ülkedeki vergilerin %90’ı kalkacakmış. Türkiye’nin bundan ders alması lazım ve bu konuların ciddi şekilde masaya yatırılması lazım.
  • Mutlaka sizin çevrenizde de vardır: Bütün maaşını shitcoinlere yatıran memur.

Bundan 10 yıl önce de borsada takılırlardı.

Bunların sorunu hali hazırda hayat mücadelesinde sırtları sağlam olduğu için daha bi saf kalmaları. Yanlış yatırımda devlet mağdur etmez diyen bile vardır.

• Asıl halka öğretilmeli

• Maaş fazla gelmiş anlaşılan memurlara. 17bin TL asgari ücret ile yaşam mücadelesi verenleri de görün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olumlu bir hareket. Bunun gibi bilinç kazandırıcı eğitimler sürekli hale getirilirse kamuda tasarruf adına katkı sağlanacaktır.

• Memurlara bir de etik kavramların eğitimi verilse. Mesela devlet kurumlarında vatandaş ile ilgilenilse ve mesai saatini salla başı al maaşı yaparak geçirmeseler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün diş hastanesindeydim. Doktorlar dahi harıl harıl çalışırken bir hastayı bitirip diğerini hemen alıp kapıdakinin sorusuna cevap verip diğerini röntgene yönlendirirken yan tarafta bölümü, okuduğu okulu dahi belli olmayan 70 kpss puanıyla atanan büro personeli memur arkadaşlar sohbet muhabbet şamata gırgır takılyorlardı. Tam 55 dakika bir elbisenin siyah renginin mi yoksa lacivert renginin mi daha güzel olduğunun muhabbetini yaptılar, bir diğeri tam 1.30 saat sevgilisi ile konuştu, diğeri 2 saatte 4 kere çay 2 kere kahve içti. Bu şekilde iş yapmayan devlete sırtını dayamış kalitesiz eğitimsiz o kadar çok memur var ki. Günün sonunda en üzüldüğüm cidden doktorlar oldu. Sen o kadar çalış okulu kazan zorluklarla oku, akşama kadar hiç aralıksız çalış. Yan tarafında aptal bir büro personeli senden %25 daha az maaş alarak akşama kadar lak lak yapsın. Bu vasıfsızlara eğitim versen nolur.

• Bunların eğitilmesine ihtiyacı yok bu ülkenin

Memur, sözleşmeli personel ve işçi lakaplarıyla belediyesinden meclisine kadar yığınlar halinde doldurulan bu gereksiz iş yükünden kurtarılmaya ihtiyacı var bu ülkenin

At %70'ini

Kalanının da iş garantisini elinden al, özel sektör gibi performans odaklı çalışsınlar

Tek bir iş dahi aksamaz

E devlet diye bir mükemellik var

Bu memurlara verdiğin parayı buraya yatır, adam gibi güvenliğini sağla

Bizi bu insanlarla muhattap olmaktan kurtar artık da devlet olarak tek bir faydanı görmek nasip olsun artık

Ben bırak bu sıradan memur, amir, işçi takımını

Artık yapay zeka hakimlerin ve doktorların gelmesini istiyorum

Yargı ve sağlık gibi "aciliyet" odaklı iki kurum bu ülkenin resmen en en en ağır ve vicdanları kanatarak işleyen iki yeri

Biz kurtulalım diyoruz, bunlar hala seminer eğitim diye olmayan vergilerimizi biraz daha saçacak yer arıyor

Allahım sabır ver...

• LaciRomantik kullanıcısına yanıt
    Devlet onları kovsa hastanedeki işleyiş hiç etkilenmez ve devletin parası cebinde kalır. Hepsinde değil ama bazı memur kadrolarında ciddi şekilde verimsizlik ve savsaklama mevcut. Bu da 657 Sayılı Kanun’dan kaynaklanıyor, aşırı güvence altına alındılar çünkü.

Bilgisayar ve iletişim teknolojisinin bu kadar gelişmediği, e-Devlet sisteminin olmadığı 1990’lı yıllarda Rahmetli Adnan Kahveci, 500 bin memur ile bu devlet işleri olur demişti ve buna dair detaylı rapor hazırladı. Günümüzde bilgisayar ve iletişim teknolojisi çok ilerledi, her şey dijitalleşti ve e-Devlet dünyada en iyi devlet hizmetleri arasında girdi fakat bu kadar laklak yapan memurların olması tamamen israftan ibaret. Tamam zamanla nüfus da arttı devletin hizmetleri de genişledi ama 1990’lı yıllarda değiliz. Bunları finanse etmek için de telefona, oyun konsoluna %100 vergi, arabaya %200 vergi veriyoruz. Yazıktır günahtır.

Arjantin’de Milei binlerce memuru kovdu, şu an ekonomik veriler olumlu geliyor. Kendisinin açıklamasına göre ülkedeki vergilerin %90’ı kalkacakmış. Türkiye’nin bundan ders alması lazım ve bu konuların ciddi şekilde masaya yatırılması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 12 Aralık 2024; 2:5:49 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• LaciRomantik kullanıcısına yanıt

işin komik yanı insanlar birde doktorların maaşının "fazlalığına" takılırlar :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • viuuhgittiadam V kullanıcısına yanıt

Hayal kuruyorsun sanırım:)

• memur dediğin kendine güveni olmadığından geçimini devlete ihale etmiş vasıfsız insandır.
    Kendi başına yaşayacak eşeği emanat etsen hayvanı gözünün önüde dursun diye kapıya bağlar ve öldürür. Bu yüzden memurdan uzak duracaksın. Akıllı insan memur olmaz olmayı bile düşünmez.

• toplantıda Şimşek McQueen denince baktılar memurlar bile cahil eğitimi internetten alıyorlar portal yapılmış fakat sistem kazansın diye eğitim verilir buralardan kişiler para kazansın diye eğitim verilemez doğrular söylenemez

• onlar vasıfsız değil vasıfsız olan sensin çünkü işin içinde değilsin dışarıdan kendi çıkarın doğrultusunda bakıyorsun ve ben şuan senin gibi bir vasıfsızı eğitmek için bu yazıyı yazıyorum, o insanlar akıllı insanlar emeklerinin bu ülkede değer görmediklerini bildikleri için o bölümü bitirip atandılar, sen vasıflı bir arkadaş olsaydında o doktorla birlikde bu iş böyle üç kuruşa olmaz diyip hakkını arasaydın ses çıkarsaydın, gelmişsin burada boş laf yapıyorsun, sen o insanları sorgulayacak konumdamısın? bu ülkede başarı sorunumu var, o büro memuru diye eziklediğin insanlar HİÇ KİMSENİN KÖLESİ değil, herkez hak ettiğini alır, doktorda istemiyorsa, açar mahkemesini iptal ettirir diplomasını gider büro yönetimi okur bu kadar basit.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.