Şimdi Ara

MEMURUM. 20 BİN TL CİVARINDA TAKSİTLE SATILACAK ARAÇ ARIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konyadayım ve memurum. Ev alacağım ama arabaya da ihtiyacım var. Bu neden ile 20 Bin civarlarında taksitle arabasını satabilecek olan varsa talibim. Ödemeler ile ilgili hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. İstediği garantiyi veririm.

Aracın durumuna fiyatına göre oturup konuşuruz taksitleri belirleriz. 1.000 - 1.500 TL aralığında ödeme yaparım. Bir umut konu açmak istedim. Satan arkadaş büyük destek olmuş olur.

• neden kredi çekmiyorsunuz ? peşinatınız var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbuldaki galericiler yada büyük galeriler taksitle satıyor.tabi 15 liralık arabayı 20 ye,40 liralık arabayı 50 ye satıyor.
    onlardan başka da kimse arabasını taksitle satmaz.
  • ERKMENSON Hocam faize bulaşmak istemediğimden dolayı kredi çekmeden alabilirsem alacağım. Peşinatı muhtemelen sıfır faiz kampanyaları için sormuşsunuzdur onlar içinde yine baya bir peşinat gerekiyor. O yüzden daha düşük tutarlı bir aracı artık kısmet olursa bu şekilde almak istiyorum.

İstanbuldaki galericileri duydum ama dediğiniz gibi onlarda çok fahiş fiyata satmak istiyorlar.
  • En az yarısını biriktirip, yarısını da eş-dosttan bulabilirseniz alabilirsiniz. Diğer işlere girmeyin derim, daha pahalıya mal olur.
    Allah kolaylık versin, hayırlısını nasip etsin.
  • ne mutlu ki faizden bu şekilde kaçıyorsunuz, nakit paranız yetiyorsa sorunsuz bi doğan L alın 6 7 civarına bir sürü var, sonra yıldan yıla model yükseltirsiniz, faize bulaşıp 20 30 binlik arabaya binmişim kendimi ateşe hazırlamışım neye fayda ? Allah ım imanımızı kamil kılsın inşeAllah, saygılar dualar bizden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akinci

En az yarısını biriktirip, yarısını da eş-dosttan bulabilirseniz alabilirsiniz. Diğer işlere girmeyin derim, daha pahalıya mal olur.
    Allah kolaylık versin, hayırlısını nasip etsin.

akıncı hocam teşekkür ediyorum. Hakkımızda hayırlısı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pércussionist

ne mutlu ki faizden bu şekilde kaçıyorsunuz, nakit paranız yetiyorsa sorunsuz bi doğan L alın 6 7 civarına bir sürü var, sonra yıldan yıla model yükseltirsiniz, faize bulaşıp 20 30 binlik arabaya binmişim kendimi ateşe hazırlamışım neye fayda ? Allah ım imanımızı kamil kılsın inşeAllah, saygılar dualar bizden.

Percussionist hocam, allah razı olsun. İnsan nefsine gerçekten çok zor geliyor faize bulaşmadan iş yapmak. Mevcut piyasa bir şekilde bizi finans kurumlarından borçlandırmaya itiyor. Çünkü atadan deden birikmiş paran yoksa memur maaşı ile araba parası ev parası biriktireyim diye emekliliğimiz gelir diye düşünmeye başlıyor insan. Ama sabır edince ve halis niyetle allah kuluna gerçekten bir şekilde yol açıyor. sen yeter ki harama bulaşmamak için çaba sarfedesin. Ve ben buna gerçekten inanıyorum. Çok şükür maddi yönden sıkıntım yok. Taksit ödemesi de sorun olmaz. Benim peşinat sorunum var. Kendi aracım var zaten. Ama onu ev peşinatı için kullanmam gerekiyor. Diğer yandan aracada ihtiyacım var. O yüzden taksitle satmak isteyen olursa alacağım. bu fikir de yakın zamanda aynı şekilde memur arkadaşım birikmişi yoktu taksitle bir başkasından araç satın aldı. Benimde aklıma böyle bir şey yapmak geldi.
    görüyorsun ya faize bulaşmayalım diye kırk takla atıyoruz: ) Rabbim niyetimizi halis eylesin.

Ha bu arada kimse yanlış anlamasın. Burda faiz haramdır değildir tartışması olsun istemiyorum. Bu konuda benim inanışım bu şekilde. Yorum farkı olabilir kişiye göre.. Rabbım herkesin niyetini temiz ve halis eylesin.

• امن
    faiz en büyük haram'lardandır, yoruma da kapalıdır🌹👍🏼

• quote:

Orijinalden alıntı: Pércussionist

امن
    faiz en büyük haram'lardandır, yoruma da kapalıdır🌹👍🏼

Hocam bende senin gibi düşünüyorum haklısın :) sadece gereksiz tartışmalar olmasın istedim. Yanlız bu gidişle araba bulamayacağız. Yok mu tandık kimse bizi faize bulaştırmadan araba satacak..
  • Taksitli satış vaadi sözleşmesi ile alabilirsiniz ama çok masraflı olur. Noter de 450-500 TL masraf çıkar. Kasko yaptirmazsaniz bir de maaşınıza taksitler için tedbir konur, taksitler peşin çekilir. Bir de maaşınız üzerinde tedbir haciz ya da kesinti varsa galericiler yanaşmaz buna da.

Bu masraflarla uygulamayı kabul ederseniz 20 bin liralık arabayı 16x1500 gibi bir takside alabilirsiniz.

Faize bulaşmadan faize bulaşmış olursunuz. Fetvaya uygun ama takvaya aykırıdır. Bence elinizdeki paraya göre bir şey alın olsun bitsin.

• Bir de tanıdık var, PM atın yardımcı olsunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Belash

Taksitli satış vaadi sözleşmesi ile alabilirsiniz ama çok masraflı olur. Noter de 450-500 TL masraf çıkar. Kasko yaptirmazsaniz bir de maaşınıza taksitler için tedbir konur, taksitler peşin çekilir. Bir de maaşınız üzerinde tedbir haciz ya da kesinti varsa galericiler yanaşmaz buna da.

Bu masraflarla uygulamayı kabul ederseniz 20 bin liralık arabayı 16x1500 gibi bir takside alabilirsiniz.

Faize bulaşmadan faize bulaşmış olursunuz. Fetvaya uygun ama takvaya aykırıdır. Bence elinizdeki paraya göre bir şey alın olsun bitsin.

Hocam işi baya büyütmüşsünüz. Ben anlaşılan fazla basit düşünmüşüm. Çok şükür maaşimizin üzerinde tedbirlik bir durum yok. ödeme ile ilgili de sorun yaşamayacağım için taksitle almak istiyorum. zira eşim de memur. Ayrıca ben peşin param da olsa pek galericilerle uğraşmak istemiyorum. Senet imzalamam gerekirse imzalayabilirim sorun olmaz. Takvaya aykırı işle de işim olmaz. Öyle taksitle satacağım diye fahiş fiyatı da kabul edemem.

Yinede görüşleriniz için teşekkür ederim. İşin düşünmediğimiz aklimıza gelmeyen komplike durumlarını belirtmişsiniz. Aklimizda olsun. Sağolun hocam..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.