Merhaba arkadaşlar. Şuan bir çalışmam var ama bir yerde daha doğrusu en önemli yerinde takıldım. Bir menejerlik sitesi yapıyorum takıldığım yer şu.
Futbolcular var ve futbolcuların belirli özellikleri var. Mesela A futbolcusunun özellikleri şöyle Oyun kuruculuk: 8 Kanat: 7 Golcülük: 2 Kalecilik: 1 Defans:10 Pas:5
Genel özellikler bunlar. Yanlarındaki sayılar ise o alandaki kabiliyet güçleri. Ne kadar yüksekse o oran o kadar başarılı demektir o alanda. Benim takıldığım yer veri tabanındaki bütün oyuncuların özelliklerine göre mevkisini belirlemesini istiyorum..Mevkiler ise şunlar Bek - Stoper - Atak - Oyun Kurucu - Forvet
Bek için gerekli özellikler: Kanat (%50) - Defans (%50) Stoper için : Defans(%70) - Pas (%30) Atak için: Kanat(%70)-Golcülük(%30) Oyun kurucu için: Oyun Kuruculuk(%60)- Pas(%30)- Golcülük(%10) Forvet için: Golcülük (%100)
Mevkiler ve istenen özellikleri yukarıda belirttim. Şimdi veritabanı kısmında olanlara geleyim. Veri tabanında bütün bilgiler tek tabloda tutuluyor. Yani ID-ADI-OYUNKURUCULUK-DEFANS..............-FORVET
Anlayamadığınız kısımları sorun lütfen çok lazım çok sıkıştım yardımlarınız bekliyorum
sorun ne burada onu anlamadım form yetenek değerlerini ilgili tablolardan okutup karşılaştırma yapacaksın eğer yanlış anladıysam biraz detay verirsen belki yardımcı olabilirim.