Şimdi Ara

Menderes uçak fabrikasını neden kapattı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
40
Cevap
2
Favori
22.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: paylaşımcı

Yaklaşık 70 yıl önce İyi veya kötü bir şey ler yapıp ömrü nü tamamlamış birine bela okuyarak eline ne geçti
    Menderes gibi bir vatan hainini destekleyen herkesin de Allah belasını versin. Bu ülkeyi bu hale getirenlerde kimin parmağı varsa, onları destekleyen cahil, işe yaramaz sürüsüyle birlikte Allah hepsini talan etsin.

Cahil adama tahammülüm yok birader. Neyse ki ülkede yokluk değil, varlık kuyrukları var çok şükür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 3 Mart 2019; 9:53:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırılanhayaller

Durun suçu şimdi yine başkasına atarlar...

Bu yüzsüzleri siz daha tanımamışsınız
    Merak etme, inönü devri bitti, her şeyi kendisi kapatıp da suçu menderese atma dönemi de bitti.

uçak fabrikasını sıfırlayarak kapatıyor, enkazı menderese kalıyor,
    köy enstitülerini kapatılma kararı alıyor. yeni öğrenci alımı yapılması yasaklanıyor. Son mezunlar menderes zamanına denk geliyor, ve başka mezun vermiyor. Sonuç: "Menderes bu okulları kapattı" oluyor.
    marshall yardımı için 10 - 15 veya 20 yıllık imza atıyor. menderes dönemine denk geliyor.

adam enkaz bırakmış menderese. Ama nedense "kahraman" ilan ediliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desifreleyici

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Dansöz gibi kıvırıyorsun. Hani Kayseri uçak fabrikasını Nuri Demirağ kurmuştu? Hani 1926 yılında kurulmuştu? Verdiğin yazıda benim dediğim gibi 1936 yılında İstanbul'da kurulduğu yazıyor. Ki bu fabrikanın kapanmasının çok büyük bir yanlış olduğunu, bizim için çok büyük bir kayıp olduğunu söyledim.

Peki sen söyle Kayseri uçak fabrikası ve Etimesgut uçak fabrikası hakkında ne düşünüyorsun? Bunlar kurulmadı, tek uçak fabrikası Demirağ'ın fabrikasıydı diyerek yok edemezsin bunları. Gözünü kapatıp güneş yok demekle güneşi yok edemezsin. Sadece googleda arama yaparak bu konuda bir sürü kaynak ve belge bulabilirsin. Özür dilerim abi sen haklıymışsın diyebilirsin. Kendinden bir şey kaybetmezsin.

• hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Köy enstitüleri 1940larda kuruluyor.Menderes oyunu köylü cahil kesimden aldığı için.Köylülerin tepkili olduğu köy enstitülerini kapatıyor.Menderes Istanbulun katliamına ilk perde açan.Kaç tarihi yapı kavşak ve yol açımı için yok edildi biliyor musun?

Marshall yardımları bu arada menderesin seçim çalışmalarından biri bu yardımların sürmesini hedefliyor.Aynı zamanda bu yardımlar sayesinde kısa vadede ülkenin eli rahatlıyor.Sadece uçak fabrikalarına takılmanız ise komedi.Bana söylesenize kendi aşımızı üretiyorduk.Marshall yardımlarıyla bunu da ucuza alacağız diye üretmeyi bıraktık.Zamanla da yok oldu.

Menderes masum değildir.Sansür,baskı ve yasaklar getirmiştir.Aynı zamanda 6-7 eylül olayları da cabası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: desifreleyici

Bu mesaj silindi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by-ko

Alıntıları Göster
    Şu çocuğu ellemeyin artık hocam iyice beyni sulandı

Adama tarihi belge gösteriyorsun bizzat THK'den, o gidip yandaş medyadan link atıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 3 Mart 2019; 19:23:39 >

• Demokrat parti dönemi
    6-7 Eylül olayları
    Ekonomik çöküş ve akabinde moratoryum ilanı
    Kore'ye asker gönderilmesi
    Baskı sansür, yolsuzluk, İstanbul'un talanı demektir. Savunulacak tarafı da yoktur.
  • Mercedes uçak fabrikasını neden kapattı ? diye okudum ve mercedes uçak da mı yapmış yoh artık .... derken yanlış okuduğumu farkettim

Cahillik ayyuka çıkmış. Seçen seçilen den daha akıllı olamaz deyip köy enstitülerini kapatmış.

Tekrar diyorum İnönü kapattı ise o.cok.sevdiginiz menderes neden tekrar açmıyor?

Neden Amerika dan hurdaları alıyor birde Amerikan kredisi ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: hanahmet

Merak etme, inönü devri bitti, her şeyi kendisi kapatıp da suçu menderese atma dönemi de bitti.

uçak fabrikasını sıfırlayarak kapatıyor, enkazı menderese kalıyor,
    köy enstitülerini kapatılma kararı alıyor. yeni öğrenci alımı yapılması yasaklanıyor. Son mezunlar menderes zamanına denk geliyor, ve başka mezun vermiyor. Sonuç: "Menderes bu okulları kapattı" oluyor.
    marshall yardımı için 10 - 15 veya 20 yıllık imza atıyor. menderes dönemine denk geliyor.

adam enkaz bırakmış menderese. Ama nedense "kahraman" ilan ediliyor.

Alıntıları Göster
    Konunun şakası arkadaştan geldi. Fıkra gibi adamlar valla

• Benim anlamadığım bir konu da şu:

Biri-birileri kapattı, yahu ondan sonraki gelen iktidar neden hemen o fabrikayı faal hale getirmedi yada önünü açmadı ki?
    Bugün, olayın neresinden bakarsam hata ve hatta ülkenin geleceğine ihanet dolu.

Üreten bir fabrikayı, özellikle stratejik önemi olan uçak, silah, gıda alanında çalışan bir fabrikayı kapatmanın hiç bir anlatılabilecek mantıklı yanı yok.
    O dönemde muhalefetin de, medyanın da sesi soluğu yokmuş demek ki yada aynı fikirdelermiş demektir. Yazık olmuş o yıllara doğrusu:((

Devrim otomobilleri de aynı mantıkta bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joya20

Şu çocuğu ellemeyin artık hocam iyice beyni sulandı

Adama tarihi belge gösteriyorsun bizzat THK'den, o gidip yandaş medyadan link atıyor.

Alıntıları Göster
    Bu yeni düşmüş buralara. Kıdemli aktroll abilerinden ders almalı. Onlar ortaya bombayı atıp kaçar. Daha sonrasıyla hiç ilgilenmez. Ancak yalanı böyle savunmaya devam edersen hiçbir inandırıcılığın kalmaz. Kendi taraftarlarından da destek bulamazsın.

Amirlerine şikayet edip maaşını kestirmek lazım. Aktrollük bile yapıyorsan hakkıyla yap. Aldığın maaşın hakkını ver.

• quote:

Orijinalden alıntı: korkusuzkahraman86

Cahillik ayyuka çıkmış. Seçen seçilen den daha akıllı olamaz deyip köy enstitülerini kapatmış.

Tekrar diyorum İnönü kapattı ise o.cok.sevdiginiz menderes neden tekrar açmıyor?

Neden Amerika dan hurdaları alıyor birde Amerikan kredisi ile.
    Kardeş, karşındakini farklı bir fikir veya düşünce ortaya koyunca; sizinkinden farklı diye karşındakine "cahil" demen o kişinin fikrini çürütmez aksine yaptığın hakaretler senin karakterini ortaya koyar. Önce bunu bir bil.

Karşındakinin fikrinin veya düşüncesinin ispatlarla yanlış olduğunu ortaya koyarsın, en azından da sende FİKİR veya DÜŞÜNCE ortaya koyarsın. Veya karşındakinden ispat edersin.

Son olarak kaynakları aç oku. önceki cumhurbaşkanlık okulu kapatma kararı alıyor ve yeni öğrenci alımını engelliyor. son mezun menderes zamanında oluyor. Okul öğrenci kalmadığı için başbakan menderes döneminde kapanmış oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kırılanhayaller

Konunun şakası arkadaştan geldi. Fıkra gibi adamlar valla

Alıntıları Göster
    Güldürdüysemne mutlu sana.

Gerçekler her zaman acıtmaz, bazen güldürür.
    Ak yalamalik yapma siz tarihi bilseniz bu ülkede akp bir sene iktidar olamaz. Yetişmiş nesil ülkenin geleceği bunu yok etmek adına bu okullarda kominst yetişiyor deyip Ordu ülkeye el koyma ile tehdit ediyor.

Peki yine yine yine soruyorum İnönü kapatmış menderes niye açmamış.?

Menderes'in Kendi sözü ' seçen seçilen den akıllı olamaz'

Egerki öncekini bokluyor iseniz sonraki onun hatasını yok etmeli. Ama işine geliyor zaten Menderes'in başa geçmesini isteyenler ile köy enstitülerini kapatmak isteyen bunun için baskı yapanlar aynı tabaktan mama yiyor.

• desifreleyici kullanıcısına yanıt
    Sendeki olmayan beyinle mi beni değerlendirdin

Yazık sonuç yanlış çıkar

• mtanhu kullanıcısına yanıt
    Olaylar günümüz ile aynı. Birileri SSK yi yer hükümetler işçinin birikimini kullanır SONRA iş geri dönülmez hale geldiğinde depremin acısı ile uğraşan halk bir gecede yeni emeklilik yaşı ile uyanır.

Bunun çıkmasını sağlayanlar daha sonra ters siyaset yapıp niye çıkardınız der. 38yasinda emeklilik mi olur diyenler yaş 60-65 olunca da mezarda emeklilik der.

Oy almaya geldiğinde emeklilikte hak kayıplarını telafi edeceğiz diyenler daha sonra biz mi çıkardık yasayı der.

Ama onların yapmadığı kamu mallarını çatır çatır satmasını iyi bilirler.

Birisi kapattı bozdu ise yerine gelen neden düzeltme di?
    Ama olurmu işine gelen o zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzkahraman86 -- 3 Mart 2019; 17:47:22 >
  • quote:

Ak yalamalik yapma siz tarihi bilseniz bu ülkede akp bir sene iktidar olamaz. Yetişmiş nesil ülkenin geleceği bunu yok etmek adına bu okullarda kominst yetişiyor deyip Ordu ülkeye el koyma ile tehdit ediyor.

Peki yine yine yine soruyorum İnönü kapatmış menderes niye açmamış.?

Menderes'in Kendi sözü ' seçen seçilen den akıllı olamaz'

Egerki öncekini bokluyor iseniz sonraki onun hatasını yok etmeli. Ama işine geliyor zaten Menderes'in başa geçmesini isteyenler ile köy enstitülerini kapatmak isteyen bunun için baskı yapanlar aynı tabaktan mama yiyor.
    Antlaşmalar var kafana göre vazgeçip "açıyorum / kapıyorum" diyemezsin.

1946 dan 1949 a yapılan bir dizi antlaşmalar, sevkiyatlar işleyişteki değişiklikler devasa boyutlardadır.

1950 de Atatürk mezarından kalkıp "Truman Doktrinide neymiş, Marshall yardımını kesin sınırdan içeri kim ve ne girdiyse geri verin" dese Atatürkü de indirirlerdi.

Böyle bir şey, önünde duramazsın ne sen ne de Menderes.

Olayları birbirine karıştırıp çorba etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 4 Mart 2019; 11:49:29 >

• DOMIX kullanıcısına yanıt
    Ak yalamalar kendinize oldumu hemen anlaşma falan filan. Amerika'dan bozuk gemileri alıp birde Tamir ve yedek parça parası verip ülkenin içine etmeside mi önceden kalma.

İşiniz gücünüz kendi totonuza koruyan mamanizi vereni ölümüne korumak.

• quote:

Ak yalamalar kendinize oldumu hemen anlaşma falan filan. Amerika'dan bozuk gemileri alıp birde Tamir ve yedek parça parası verip ülkenin içine etmeside mi önceden kalma.

İşiniz gücünüz kendi totonuza koruyan mamanizi vereni ölümüne korumak.
    İnsanlara hitap şekline rağmen hala "insan" vasfında olduğunu varsayarak yazıyorum.

Amerikan yardımı 1947 de Türkiye cumhuriyetine giriş yapmaya başlamıştır, bilinenin aksine tümü ile yardım-hibe değildir bir kısmı abd kredisi bir kısmı da hammadde karşılığıdır (örn.krom)

Bahsettiğin gemiler bozuk değildir, 2. dünya savaşı çıkması ya da abd nin hizmet dışına almayı düşündüğü gemilerdir, ayrıca bu güncellenecek teçhizat sadece gemilerden ibaret değil uçaklar tanklar vs. de var.

Şimdi ister totonu ister başka yerini ya da başka yerlerini yırt, ya da tanımadığın insanlara istediğin kadar kus gerçek değişmez kimin nerenin yalaması yıkaması olduğu beni ilgilendirmez, gerçekleri kabullenmek zor geliyor ya da evreninde yıkım yaratıyorsa o senin sorunun benim değil.

Aşağıda gelen zerzevat ve miktar-şekillerine dair bilgiler bulacaksın ister 2 omuz arandaki organı kullanır okur faydalanırsın ister arkandaki 2 lob arasından boş beleş böğürmeye devam edersin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.