Şimdi Ara

Menisküs için ameliyat şart mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar.sol dizimde yaklasik 15 senedir menisküs var.dizime dokununca her zaman ağrıyor.fakat günlük yaşamımı 15 senedir cok etkilemedi.son zamanlarda ozellikle son 2 senedir gunluk hayatimi etkilemeye başladı.Ağrı baslayinca diz üstü çökmek,tuvalete oturmak işkence oluyor.

3 tane doktora gittim.2 si ameliyat onermedi,biri ameliyat dedi.

Siz ne dersiniz?tecrübeli arkadaslardan tavsiyeler bekliyorum ,iyi forumlar..

Edit=imla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şazenuş -- 6 Ekim 2015; 9:25:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• abi sanırım bende olucam menisküs ameliyatı merdiven çıkarken dahi etkilemeye başladı beni yas 28 dizler mefta.

ünideyken yolculukta konaklama tesislerinde durdugumuzda basamakları dahi çıkamıyordum o kendi kendine zamanla geçti ama halısahada nasıl olduysa tekrardan başladı agrımaya bi kısmı kendi kendine düzeliyor menisküsün ( kılcal damarlar olan bi kısmı bu )
    bi kısmı ise kendi kendine kesinlikle düzelmiyor o kısmın ameliyatla alınması lazım senin yırtık menisküsün hangi bölgesinde onu doktor bilir ancak yane iki ihtimalde var benim bi kısmı kendi kendine düzelmişti mesela ama şimdi tekardan başladı bi mr çektrip yırtık hangi bölgede ona baktırmam lazım
  • s_s64 kullanıcısına yanıt
    Sol dizimin ic kisminda mustafa.çok zor oluyor.namazlari dahi oturarak ima ile kiliyorum.

• Menisküs yirtilmasinin en iyi tedavisi cerrahidir. Tamir yapılır veya rezeksiyon yapılır(bir kısmı alınır). Tamir tercih sebebidir ancak her cerrah iyi yapamaz, menisküs en iç kısmı yırtıksa ona da yapılmaz. Daha fazla geciktirmeyin derim. Geçmiş olsun.

• abi bi doktora gorun derim bendede yaklasik 14 senedir var doktora gidicem bu yakinlarda

• MR sonuçlarınızı yazarsanız yardımcı olmaya çalışayım.tavsiyemiz eğer yaşam standartınızı etkilemiyorsa ameliyat tercih etmiyoruz.Kilitlenme varsa o Zaman ameliyat kaçınılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: @Dr.AzmiCansever

MR sonuçlarınızı yazarsanız yardımcı olmaya çalışayım.tavsiyemiz eğer yaşam standartınızı etkilemiyorsa ameliyat tercih etmiyoruz.Kilitlenme varsa o Zaman ameliyat kaçınılmaz.

hocam bende kilitlenme yok fakat mesela yürürken bazen sol bacagım burkuluyor gibi oluyor bazen anlamsız bi sancı giriyor dizimden başlayıp bacaktan aşagıya dogru sancı giriyor bazende ağrı okadar şiddetli oluyor ki bi kaç dakka topallayarak yürüyorum ağrıdan. bir diğer sıkıntımda ağrılarım başladığından beri çok aşırı yorgunluk veriyor bana bacaklarım çok fazla yorgun düşüyor sonucundada basamak çıkarken zorlanıyorum

bunların tamamı tecrübelerinize dayanarak ameliyat gerektirirmi yoksa fizik tedavimi yukarıdada yazdığım gibi işlrimin biraz hafiflemesini bekliyorum ona göre önmüzdeki ay MR çektirmeye gidicem özel bi hastaneye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_s64 -- 6 Ekim 2015; 23:12:45 >

• Dr.AzmiCansever D kullanıcısına yanıt

• quote:

Orijinalden alıntı: şazenuş

Öncelikle geçmiş olsun.Arka boynuzda bulunan yırtığınız maalesef tamir olmaz tıraşlamak gerek ayrıca evre 4 yani ameliyattan fayda görürsünüz.Dizi tam kapatmak ve açmakta sorun var mı? Ayrıca yaş boy kilo nedir?Uzun süre ayakta durursanız yada yürürseniz diz kapağında ağrı oluyor mu?
    Arttpskopik ameliyatta 1 gün sonra taburcu olursunuz yani korkulacak bir ameliyat değil.İşin ehli bir doktora yaptırın.Özellikle diz cerrahi olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.