Şimdi Ara

Meraklısı için Turknet Gigafiber Yurtiçi/Yurtdışı hız ve tracert testleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
2.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, yaklaşık 2 hafta önce altyapı döşendi ve 2 gün önce gigafiber altyapısı aktif oldu. Adresimde gigafiber aktif olduğunu görünce hemen başvuru yaptım, ertesi güne randevu verildi ve hizmetim kurulup aktif edildi. Merak edenler için yaptığım testleri paylaşıyorum, sorularınız ve extra istediğiniz testler var ise konuya mesaj atmanız yeterli. Konumum İstanbul/Küçükçekmece.

İstanbul hız testi

Frankfurt hız testi

Amsterdam hız testi

Viyana hız testi

1.1.1.1 tracert

8.8.8.8 tracert

google.com tracert

vie.valve tracert

cloudflare tracert

• Hayırlı olsun hocam umarım herkes bir gün bu hızlara kavuşur.

• Hayırlı olsun dostum, inşallah Esenyurt/İSTANBUL için de çalışmalara başlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benizakura -- 1 Temmuz 2021; 15:18:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba. Öncelikle konu için teşekkürler.

Ben VDSL 24megabit kullanıyorum. Değerlerim sizinkine göre çok daha iyi. Olması gereken sizin değerlerinizin daha iyi olması değil midir hocam? @TurkNetDestek

Elbette Türk Telekom ile Turknet arasında çeşitli farklılıklar var ama bu kadar büyük farklar olması garip değil mi? Yani sizin Gigafiber abonesi olduğunuzu düşünürsek?

1.Vie valve cmd sonucum:

2.Google sonucum

3.Frankfurt sonucum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 1 Temmuz 2021; 16:12:33 >

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

TürkNet ping sorunlarını çözemedi maalesef

• Haklısınız hocam ancak birisi Gigafiber birisi VDSL. Yani Fiberli de değilim üstelik. Bu kadar fark olması beni üzdü doğrusu, ismi Gigafiber olan bir ürünün bu kadar fark yaratmaması lazım, olumsuz anlamı ile.

Merhaba hocam. Bende vdsl üzerinden sizin gibi değerler alıyorum. Vdsl pingleri çok daha düşük gigafiber ile karşılaştırdığımda. Umarım Turknet ping ve routing problemlerinde iyileştirme yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cor3 -- 1 Temmuz 2021; 16:35:23 >
  • Keyifli kullanımlar dilerim
  • Cor3 kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam.

Bence sonuçlar gayet iyi, Türk Telekom ile karşılaştırmak mantıklı değil. Biliyorsunuzdur zaten Türk Telekom trafiğini kendisi taşıyor ve sonrası için uygunsa kendisi değilse en pahalı tier1 taşıyıcılardan NTT'yi kullanıyor.

Bir de kota durumu var tabi. TurkNet'in 7tb'imiş. Buradaki TurkNet yetkilisine sorup onaylatmak lazım aslında. Günde 2 tane 4K remux film indirse/seyretse veya sıkça Prime Video'dan 4K HDR içerikler seyretse zora girebilir. Çünkü bunun üstüne bir de 30 gün internet kullanımı yapılacak ki youtube, oyun indirme, güncellemeler, vs. derken aşılabilecek bir limit. Forumdaki bir üye konu açmış, 7tb sonrası direkt hattını iptal etmişler. Hem de 100Mbps kullanıyormuş.

Turknet Sınırsız internet yalanı » Sayfa 1 - 2 (donanimhaber.com)

• Cor3 kullanıcısına yanıt
    Bugünde turknet fiber oturduğum apartmana geldi henüz kutuyu koymadılar 15-20 gün sürer denildi bu durum sizde ne kadar sürdü çünkü bir an önce geçmek istiyorum şuan evdeki 8mbp

• Kaos_3492 kullanıcısına yanıt
    Benim yaklaşık iki hafta sürdü. Sizinde tahminen o kadar sürer diye düşünüyorum.

• Der Meister. kullanıcısına yanıt

Selamlar. Elbette ki iki işletmeci arasında farklılıklar söz konusu. Ancak birinin ismi Gigafiber birisi VDSL. Ben bunu vurgulamak istedim hocam yalnızca. Kimseyi de eleştirdiğim yok, sadece fikirler konuşsun maksatlı yazdım üstteki mesajımı. Meraklısı için Turknet Gigafiber Yurtiçi/Yurtdışı hız ve tracert testleri 

Merhaba hocam. Sorun yok, herkes kendi fikrini yazıyor zaten. Meraklısı için Turknet Gigafiber Yurtiçi/Yurtdışı hız ve tracert testleri 

• Der Meister. kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam, çok teşekkürler. :)

• Wi-fi testlerini merak edenler vardı onlar için test yaptım. Laptopumda takılı olan wifi kartı 2,4ghz maximum 300mbps bağlantı sağlıyor. Kartın 5.0 ghz desteği yok. Tüm testler Türknet'in verdiği zyxel vmg8623-t50b ile yapıldı. Modeme uzaklık 3-4 metre.

İstanbul wi-fi hız testi

Frankfurt wi-fi hız testi

@DOKTORBEY34 @FrismX

• @Dopz türknet forumda da nickin aynı dimi hocam? :)

• kickboxer_18 kullanıcısına yanıt

Evet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba 12.07.2021 17.00 da Türknet Bireysel ekibinden bir yetkili twitch.tv/tengigabit/ kanalında konuk alınacaktır.

Sorularınızı cevaplayacaktır discord.gg/EwQd7yXGrv kanalında sorular toplanıyor.

• Benizakura kullanıcısına yanıt

Esenyurdun neresine istiyorsunuz acaba ben Yenikentteyim burada hızlı vdsl bile yok bazı noktalar hariç 24mbit hızda sürünüyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.