Şimdi Ara

MERCEDES A SERİSİ SAHİBİ OLANLAR (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.025
Cevap
34
Favori
124.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi anladım poliçe yenilerken buna dikkat etmek lazım. Cam ve Sensör ayrı satılıyormuş. Bende sensör de değişecekmiş cam değişiminde sensör neden değişiyor bilginiz var mı?
  • Bugün araba kullanırken yağmur vardı aklıma sizin sorunuz geldi. bizim araçlarda silecekler sensörlü ya ondan olabilir belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: secilburgaz

Bugün araba kullanırken yağmur vardı aklıma sizin sorunuz geldi. bizim araçlarda silecekler sensörlü ya ondan olabilir belki.

Yağmur dediniz de benim yağmur kaydırıcı da ziyan oldu. :)) Silecekler sensörlü tabi ama çıkacak olan sensör de bir zarar yok kuru cam değişimi olması lazım değil mi? acaba yapışkanlı falan da sökülünce işi mi bitiyor anlamadım. Diğer konuda HGS etiketi için tekrar ücret alacaklar sanırım tek araçta belki bir şey değil ama dünya kadar arabanın camı değişiyor. Her cam değişmesinde HGS için etiket ücreti mi ödenecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: war

Şimdi anladım poliçe yenilerken buna dikkat etmek lazım. Cam ve Sensör ayrı satılıyormuş. Bende sensör de değişecekmiş cam değişiminde sensör neden değişiyor bilginiz var mı?

Yağmur sensörü sökülüp takılan birşey değil diye biliyorum,cam ile beraber gelme şansı yüksek,bu yüzden komple değişiyor olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam cam ile beraber değiller, ellerinde cam vardı sensör yoktu sipariş ettiler geldi. Bugün aracı verirken sordum sensörü sök tak yapınca yağmur algılamasında sıkıntı olmuş değiştirmelerinin sebebi buymuş, diğer konuda exper gelecekmiş araçlarının camı değiştirilen bir kaç kişi vardı hepsi exper gelmeden 1 günde değiştirmişler. Bizim 1 günlük iş 3-4 güne uzadı.
  • quote:

En açık iyi duruyor bende ondan yaptırmıştır. Bugün ön cama bende yaptıracaktım fakat dün otobanda ön cama nereden geldiğini görmediğim bir taş geldi ve camda 5-10 cm'lik çatlama meydana geldi. Auto King'e gittim tamiri olmaz dediler.

Camın fiyatı 1100 tl kdv dahil ak sigorta orjinal camın %20 sine muafiyet uyguluyormuş. Camı ak sigortanın yetkili servisi yan sanayi takarsa yılda bir sefer ücretsiz değiştiyorlarmış.

Aslında kasko ile ilgili böyle saçma sapan bir şeyle karşılaşacağımı biliyordum. Hasarsızlık bozulmayacak fakat tramer'de gözükecek.

Neyse serviste cam varmış fakat sensör yokmuş sensör sipariş edildi bekliyorum gelince camı orjinal olarak değişecek.

Yılda 1 orjinal cam değişimi veren sigorta şirketi var mı biliyor musunuz?

Sn war,
    geçmiş olsun.
    cam ve diğer tüm hasarlarda mercedeslerde orjinal parça garantisi veren bir sigorta var; Mercedes benz sigorta :-)
    Ben kendi aracımda kaskoyu buradan yaptırdım.
    Üstelik tüm küçük hasarlar mercedes servislerde yapılıyor, autoking ile uğraşmıyorsunuz.
    http://www.mercedes-benz.com.tr/content/turkey/mpc/mpc_turkey_website/tr/home_mpc/passengercars/home/aftersales/services_and_workshop/paint/mini_onarim.html
    bunlara ilave yılda bir kez cam kırlması da hasarsızlığı etkilemiyor.

Edit: Link ekledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhansen -- 18 Mart 2013; 5:16:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: orhansen

quote:

En açık iyi duruyor bende ondan yaptırmıştır. Bugün ön cama bende yaptıracaktım fakat dün otobanda ön cama nereden geldiğini görmediğim bir taş geldi ve camda 5-10 cm'lik çatlama meydana geldi. Auto King'e gittim tamiri olmaz dediler.

Camın fiyatı 1100 tl kdv dahil ak sigorta orjinal camın %20 sine muafiyet uyguluyormuş. Camı ak sigortanın yetkili servisi yan sanayi takarsa yılda bir sefer ücretsiz değiştiyorlarmış.

Aslında kasko ile ilgili böyle saçma sapan bir şeyle karşılaşacağımı biliyordum. Hasarsızlık bozulmayacak fakat tramer'de gözükecek.

Neyse serviste cam varmış fakat sensör yokmuş sensör sipariş edildi bekliyorum gelince camı orjinal olarak değişecek.

Yılda 1 orjinal cam değişimi veren sigorta şirketi var mı biliyor musunuz?

Sn war,
    geçmiş olsun.
    cam ve diğer tüm hasarlarda mercedeslerde orjinal parça garantisi veren bir sigorta var; Mercedes benz sigorta :-)
    Ben kendi aracımda kaskoyu buradan yaptırdım.
    Üstelik tüm küçük hasarlar mercedes servislerde yapılıyor, autoking ile uğraşmıyorsunuz.
    http://www.mercedes-benz.com.tr/content/turkey/mpc/mpc_turkey_website/tr/home_mpc/passengercars/home/aftersales/services_and_workshop/paint/mini_onarim.html
    bunlara ilave yılda bir kez cam kırlması da hasarsızlığı etkilemiyor.

Edit: Link ekledim

Tesekkur ederim. Mercedes Kaskoyu birisi tavsiye etmemişti poliçe yenilirken hepsini karşılaştıracağım budan sonra :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi war -- 19 Mart 2013; 17:24:31 >

• Tampon ve kaput icin film ile koruma kaca mal olur bilen var mi?

• Ben boyama koruma için 600 TL verdim. 4 cam Film ve ön cam yagmur kaydırma dahil. Bu arada döşeme ve torpido korumada yaptılar. Ancak değinmek istediğim asıl konu arabamın ön köşesini sürtmüşler 1 1.5 cm kadar ve beyaza boyamışlar. Geçen gün yıkarken farkettim. Bu konuda yapabileceğim bir şey de yok çünkü sonradan farkettim. Siz siz olun aracın başından ayrılmayın. Şu an ben yıkamacıya bile vermem. Çok üzntü verici bir olay.
  • Bizim araçlarda karter muhafaza var mı?
  • Arac beyaz oldugu icin boya koruma dusunmuyorum, sadece taş,darbe vs. den korumak icin kaput ve tamponu kaplatmayi dusunuyorum. Ama nerede uygun yaptirabilecegimi bilmiyorum.?

• Geçmiş olsun...Tampon ise çok kafanıza takmayın. Servise illaki gidecekseniz sakın aracınızı yıkatmayın fırça kullanıyorlar.
    İstanbul'dan gelince aracı kaldırıp kontrol etmişlerdi Karter koruması var mı tam emin değilim fakat folyo renginde aracın altı kapalıydı diye hatırlıyorum.
    Kaput içinde bir izolasyon yeri var ama boş duruyor Bagaj içinde file ''mesh'' istedim bir kaç çeşit oluyormuş servise gidip bakmam lazım.
    Kaput ve tampon ayrı kaplanırsa sırıtmaz mı?
  • Meguiars ürünleri kullanarak kendim yıkadım. Yıkamacıya vermeyi düşünmüyorum. Aracın altı plastik ile tamamen kapalı bu arada.
  • Tampon için krom çıtalar çok güzelmiş 650 tl fiyat verdiler ne dersiniz almaya değer mi?

• Suni deri doseme kullanan var mi icinizde arkadaslar? Ayrica amg 'nin suspansiyonu turkiye yollarina uygun degil diyorlar ne dersiniz?

• Süspansiyonlari iki çeşit yapmişlar konfor ve spor. Spor olan özellikle virajda yola daha iyi yapışıyor ama sert cukurlari falan cok hissettiyor en çok arkada oturanlar rahatsız oluyor. Konfor süspansiyon çok rahat ama aracın dış görüntüsü çok sıradanlaşiyor.

• Merhaba ben de bir adet A 180 AMG siparişi verdim yaklaşık 2 ay oldu 1 hafta içinde de arabamı teslim alacağım. A200 istiyodum ama bana kota doldurmamız gerek 1 ay daha fazla beklemek durumunda kalırsınız dediler. Acaba A180 için şu beygiri ve torku arttıran yazılımı nerede yaptırabiliriz bilen var mı . Ve bu yazılım motorun chip ine dokunmadan yani garantiyi bozmadan yapılmaktadır değil mi ?
  • KESKE DAHA UCUZ OLSAYMIS DA HERKES BİNSEYMİS,
  • quote:

Bizim araçlarda karter muhafaza var mı?

muhtemelen vardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouantum

quote:

Bizim araçlarda karter muhafaza var mı?

muhtemelen vardır

Var var,

Hatta alt taraf komple kapalı alttan bakınca Işık gözükmüyor

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.