Şimdi Ara

Mercedes A180'e mat siyah kaplama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    birkaç hafta içinde 2013 veya 2014 model bir A180 alacağım inşallah. Özellikle içi krem beyaz deri olan bir araba almayı planlıyorum zaten. Aracın hayalimdeki halinden bahsediyim . Aracın normal orjinal mercedes jantları, içi krem beyaz koltuklar ve dışı mat siyah kaplama. Bana çok hoş durur gibi geliyor fakat sizin de fikir ve yorumlarınızı almak istedim. Aracı zaten içi krem beyaz koltuk olarak alacağım için sadece mat siyah kaplamaya masraf yapıcam. O da 2000 lirayı geçmeyecek bir işlemmiş araştırdığım kadarıyla.
    Ayrıca mat siyah kaplama konusunda da fikir verirseniz sevinirim çünkü çok detaylı bir bilgim yok. Yani mat siyah dediğimiz olay sadece kaplama oluyor heralde. Ve aracın şuanki rengi bir fark yaratmıyor anladığım kadarıyla.
    Şimdiden yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightSLayer -- 5 Ekim 2015; 22:06:48 >

• Orijinali istediğiniz renkte almanızı tavsiye ederim. Kırmızı ve mavisi güzel.

Kaplama kullanışlı bir şey değil, kullanmayan bilemez diyor yaptıranlar.

Mat siyah ise çok zor bir renk. C segmenti HB arabada pek hoş duracağını sanmıyorum.

Kırmızı yada mavi amg paket alın tatmin eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmaratic -- 5 Ekim 2015; 22:55:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mat siyah aracı her an tertemiz tutmalısınız. Üstünde toz bile olsa belli eder ve matlığın da etkisiyle olduğundan çok daha kirli görünür. Tıpkı terk edilmiş verniği atmış arabalar gibi bir görüntü olur. Kaplama yerine plasti dip araştırın derim.

• up
  • Sattığını varsayalım alan adam kaportada boya var miyok mu nnasıl anlayacak ? Her kaplama araç muhabbeti de kafama takılır şahsen ben hayatta o tip bi aracı 2. El olarak almam

• Siyah hoş durmaz. Mat mavi, kırmızı daha iyi gider bence. Temizliği de sıkıntı siyahın.

• quote:

Orijinalden alıntı: AkifKarabulut

Sattığını varsayalım alan adam kaportada boya var miyok mu nnasıl anlayacak ? Her kaplama araç muhabbeti de kafama takılır şahsen ben hayatta o tip bi aracı 2. El olarak almam

Söktürür kontrol eder?
    Kaplamayla satılmaz zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cellman406 -- 7 Ekim 2015; 22:04:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

quote:

Sattığını varsayalım alan adam kaportada boya var miyok mu nnasıl anlayacak ? Her kaplama araç muhabbeti de kafama takılır şahsen ben hayatta o tip bi aracı 2. El olarak almam

Söktürür kontrol eder?
    Kaplamayla satılmaz zaten

Diktirmek dert zaten.. Basit bir kaput koruma sokulurken bile boya kalkabiliyor ilgili videoları bulabilirsiniz.. Bunu sökerken de sorun olmaz mi ?

• AkifKarabulut A kullanıcısına yanıt
    Bu matlarda bildiğim kadarıyla olmuyor hocam belki yapan yere göre de değişiyordur. Burada bir tane panamera var mesela adam 6 ayda bir değiştiriyor renk renk :D orj renginde de bi bozulma görmedim. Ama dediğiniz gibi satarken sıkıntı olur, o yüzden her türlü çıkaracak yani. @AkifKarabulut

• Valla ben parlasın diye kırk takla atıyorum sen mat olsun diye

• iyi bir kaplamacıya git ya da web sitelerinden incele, mat siyaha kadar başka renkler de var, yapılmış A180 lere nelerin yakıştığını gör ona göre karar ver, hangi renk folyo olursa olsun arabanı temiz tutmanda fayda var, folyo aslında çok kullanışlıdır, renk değişmesi yanında aracın orijinal boyasını koruyor, normalde aracın boyasını kaldıracak sürtmelerde hatta ufak çaplı göçüklerde de boyayı koruyor, sırf bu yüzden bile yaptıranlar var, satarken de bir problem olmaz, hatta kaplanmış arabayı daha kolay bile satarsın, bu araba 90 model şahin değil son model mercedes
  • quote:

Orijinalden alıntı: -epica-

Mat siyah aracı her an tertemiz tutmalısınız. Üstünde toz bile olsa belli eder ve matlığın da etkisiyle olduğundan çok daha kirli görünür. Tıpkı terk edilmiş verniği atmış arabalar gibi bir görüntü olur. Kaplama yerine plasti dip araştırın derim.

Hocam plastidip de çok toz tutuyor yahu.

Mat siyah her genç erkeğin hayali boya konusunda ama cidden temizlenmezse çok kötü durur, gerçi her mat renk öyle.
  • Bence aracın orjinal rengi üstünr mat şeffaf folya filan varsa ona bakın daha güzel olur, birde iyi bir yerde yapılmazsa aracın boyasında daha sonradan görüceğiniz çizikler olabilir yapılırken kullandıkları aletler iyi kullanmayan bir yer olursa.

• Mat siyah veya mat herhangi bir rengi ben hiç bir araca yakıştıramıyorum. Çok itici geliyorlar. Bir de en ufak kiri bile gösteriyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Orijinalden alıntı: -epica-

Mat siyah aracı her an tertemiz tutmalısınız. Üstünde toz bile olsa belli eder ve matlığın da etkisiyle olduğundan çok daha kirli görünür. Tıpkı terk edilmiş verniği atmış arabalar gibi bir görüntü olur. Kaplama yerine plasti dip araştırın derim.

Hocam plastidip de çok toz tutuyor yahu.

Mat siyah her genç erkeğin hayali boya konusunda ama cidden temizlenmezse çok kötü durur, gerçi her mat renk öyle.

Doğrudur o konuda pek bilgim yok. Ama plasti dip kaplamada yırtılma olduğu zaman pürüzsüz bir şekilde rötuş imkanı var. Ayrıca istendiği zaman boyaya zarar vermeden sökülebilir. Bence bu güzellikler iki günde bir kuru bir toz fırçasıyla arabanın tozunu almaya değer

• Kırmızı renk alın ve jantları parlak siyah yaptırın derim ben boya masrafını yeni jant alarak değerlendirin
  • Arkadaslar laf etmis ama super durur kesinlikle .

Arkadasin kuzeninde E46 ve astra gtc vardi ikisinde de mat siyah kaplama vardi , schwarz matt diye gecen 10 numara idi.

• quote:

Bazı boya ölçerler kaplamanın altını öçebiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.