Şimdi Ara

Mercedes A200 AMG vs Volvo S60 vs BMW 320i (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
4.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    V40'ı inceledim. Aslında ben özellikle çok beğendiğim için eşime onu öneriyordum. Ama S60 pek çok bakımdan daha beğendiğimiz araç oldu. A200 156bg... AMG'de ise 200'ün standart aracından oldukça farklı. Herhangi bir ön yargım olmadan bugün hepsini tek tek inceledim. Tabi zevk meselesi ama ben V40'dan vazgeçtim. Yoksa oldukça güzel bir fiyatı var. Gayet güzel de görünen bir araba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C-180 2014'te önemli ölçüde yenilenecek... C-180 coupe benim çok beğendiğim bir araba. Ama onun da yeni kasası 2015'te satışa sunulacak. O kadar beklemek istemedik. 3 ay sonra değiştirecek bir araca da 110bin civarı para bağlamak istemedik.

• quote:

Orijinalden alıntı: EaglesWing

V40'ı inceledim. Aslında ben özellikle çok beğendiğim için eşime onu öneriyordum. Ama S60 pek çok bakımdan daha beğendiğimiz araç oldu. A200 156bg... AMG'de ise 200'ün standart aracından oldukça farklı. Herhangi bir ön yargım olmadan bugün hepsini tek tek inceledim. Tabi zevk meselesi ama ben V40'dan vazgeçtim. Yoksa oldukça güzel bir fiyatı var. Gayet güzel de görünen bir araba.

zevk meselesidir biraz da dediğim gibi elbette D segmenti S60 V40tan daha iyi olacaktır,zaten şu anda sınıfının optimum modeli bu araç,dünyanın en güvenli en sağlam otomobillerinden biri,almanların paçavraya döndüğü kaza testlerinden bile alnının akıyla çıkmış bir araç.(V40tada durum aynı,rekor üstüne rekor kırıyor kalite sağlamlık gibi konularda).
    CLA,A serisi bana ilk çıktığı günden beri tasarımını saymazsak mercedes gibi gelmiyor,inanılmaz kalite problemleri var araçta:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 11 Kasım 2013; 22:59:59 >

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Eklediğiniz videolara çok memnun oldum. Cuma günü test sürüşüne gidince bunlara ben de bakayım. İttirip kaktırmamıştım bugün. Bir bakalım nasıl... Doğrusu bundan 5 ay kadar önce A sınıfına bir kez daha bakmıştık. O zaman C-180 coupe konusunda niyetliydik. A'nın standart versiyonunu beğenmemiştik diğerine göre. Ama AMG gerçekten insanı cezbediyor. Kasa değişmese ben yine c-180 coupe AMG almak isterdim. Her neyse bu tip paylaşımlar benim için kıymetli. Sağolun.

• C 180i de A serisinin amg versiyonunu da hatayda test sürüşünde kullandım.
    Yanıma oturan hanıma söylediğimi size de söyleyeyim:
    Mercedes E serisinden başlar.
    Bu paçoz arabalar piyasaya çıktığından beri bu düstur geçerli otomobil piyasasında.

A serisinden ümidim yok da yeni C serisini adam ederler umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 11 Kasım 2013; 23:16:59 >

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa da lüks araç standardı E serisidir. Ona imkanlar yetişmez. Hele Türkiye'de o kadar afaki bir vergiyi ben ödeyemem devlete. Yeter verdiğimiz vergi... Bakalım. Birkaç gün daha düşünüp bir karar vereceğiz. Hem fiyat hem performans hem de hanıma alındığına göre onun beğenisi geçerli olur. Bunların 3'ü de Türkiye'de insanları mutlu edecek arabalar. Paçoz maçoz. İmkan ve şerait ölçüsünde alacağız bir şey :)

• S60 T4 Rdesing
  • bmw istemiyosun, mercedes a serisinin de kalitesi ortada, s60tan başka seçenek kalmıyor sana
  • eger araba aıle arabası ıcın dusunuyorsan volvo al emın ol demır yıgını gıbı araba kapısını kapat zannedersınkı han kapısı kapatıyorum ben bu aralar guvenlıge fecı sekılde taktım o yuzden volvoya bakıyorum mercedes a kalıtelı bır araba kesınlıkle degıl bmw de bu ıkısıne gore cok pahalıdır tabı bunlara ıstınaden vw cc de dusunebılırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

BMW yi benzinli düşünüp volvoyu dizel düşünmeniz de abes biraz bence.
    Şunu söyleyeyim tasarımı size hitap etmemiş olabilir fakat cla ile volvoyu kalite anlamında kıyaslamak gülüşmelere sebep olur,cla nın iç mekanı gerçekten de çok kalitesiz kalıyor D segment araçların yanında.
    Tasarım kişisel görüştür ona bir şey diyemem de bugün s60ın kalitesini mercedes C serisi bile sunamazken cla ile kıyaslamanız çok yanlış olur.
    Volvonun 180 beygirlik 1.6 turbo motoru var,ecoboost isimli makine ve çift kavrama şanzımanla geliyor.
    Gayet tatmin eder sizi.
    Eğer sportif sürüş arayışınız yoksa 3.20ye 15 bin lira verilmez.

Daha bugün hastalıktan kalkıp birkaç test sürüşü yaptım. Gerçi bu maceram sayesinde yarın da yeni bir hastane ziyaretine hak kazandım 3.20iED ve S60'ı test etme şansım oldu. S60'ın tek şanssızlığı 3.20iED'yi denemiş olmamdı açıkçası. Güzel ve kaliteli bir araç ama BMW küçük diyemeyeceğim kadar farkla önde. S60 bana BMW'nin verdiği hissi veremedi. Ancak asla kötü araç diyemem. Bir de, CLA falan denmiş de, gidip içine oturun arkadaşlar. Dış tasarım olarak mükemmele yakın olan o CLA'dan kaçtım resmen. Tamam, kötü araç değil ama S60 nere, CLA nere. Hele hele 3.20 nere, CLA nere

Bu arada, yeri değil ama S80 şaheser olmuş resmen. Daha ileri bir yaşta olsam ve alım gücüm de olsa fazla düşünmeden alırdım. İncelenmesinde fayda olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukardada soyledim eger surus dinamikligi araniyorsa evet bmw.
    3Serisi bu sinifin en iyisi,Ama o bahsettiginiz farki pahaliya odetiyorlar size sorun burda.
    15bin lira fazladan para istemekde neyin nesidir,gectim volvoyla donanim esitlerseniz rakam sisiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 12 Kasım 2013; 7:23:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Yukardada soyledim eger surus dinamikligi araniyorsa evet bmw.
    3Serisi bu sinifin en iyisi,Ama o bahsettiginiz farki pahaliya odetiyorlar size sorun burda.
    15bin lira fazladan para istemekde neyin nesidir,gectim volvoyla donanim esitlerseniz rakam sisiyor.

Valla o konuda haklısınız. BMW Volvo'ya oranla donanım açısından daha zayıf kalıyor. Ya da eşitleyip arada bir araba parası daha verebiliyoruz

Kısaca donanım sevenler için S60 daha doğru tercih. Ancak tekrar edeyim, o dolu S60 bana neredeyse bomboş 3.20iED'nin verdiği hissi içine oturunca veremedi. Bu belki de benim Volvo'ya aşina olmamamdan dolayı da olabilir. Lakin S80 için konuşursak, BMW halt etmiş yanında diyebiliriz

• 3 serisi dururken otekilere para verilmez NET.

• Sürüş dinamikleri açısından BMW 320i kendi sınıfında fevkalade bir araç. Ancak sürüş dinamikleri yanında yetkili servislerden ve distribütörün ilgisinden müşterilerin duyduğu memnuniyet de benim açımdan fevkalade önemli. Bu konuda şüphelerim olduğu için de 320i'yi biraz daha geride bırakacağım sanırım. Daha ilgili bir anlayış olsaydı fiyat farkı da bir derece araç özelliklerine göre normal karşılanırdı. Boş bir araç değil çünkü her bakımdan.

Şikayet var sitesinde bir kısım BMW sahipleri kendilerine standart "geri dönüş yapılacaktır" denilmesine rağmen aranmadıklarını yazmışlar. Mercedes ondan aşağı kalır mı? Onlar o site üzerinden cevap yazmayı bile zul kabul etmişler. Tüketici olarak malesef ilgililerden yeterli ilgiyi görmüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EagleWing -- 12 Kasım 2013; 11:24:42 >
  • Mercedes A ve CLA Serisi dışarıdan çok iyi görünmesine rağmen içine oturunca işçilik kalitesi maalesef vasat.

BMW 3.20i ile S60 arasında gidip geliyorum.

BMW 3 Serisi ve Mercedes C Serisi zaten Şahin/Doğan gibi oldu her yerde düzinelerce görebilmek mümkün.

BMW Direk 5 serisinden başlayacak mercedes ise e serisinden.yukarıda bir arkadaş söylemiş aynen katılıyorum.
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Evet çok enteresan geçen 320 ile test sürüşüne çıktım. Işıklarda durdum. Sağımda arkamda 3 tane beyaz 320 vardı. Ama yine de sayının artması aracın sınıfını değiştirmiyor. Dediğiniz gibi toplam kalite esas alınmalı. Gerçi hiç bir insan 2013'te yapılan 320'nin 1990'ların başındaki arabadan kötü olduğunu söyleyemez. Mercedes'te arabadan facebooka twitter'a giriliyor. Daha ne gelişecek?

• S60 Harika.
  • Ben 3 serisi alırdım. Kullanması zevkli olduğu kadar yeterli fonksiyonelliği de sunan bir araç. A serisi ise bu listede fiyatının yakın olması haricinde diğerleriyle tek bir ortak paylaşmayan, hatta diğerlerine yakın tek bir derece bile sunamayan bir araç. Volvo almama sebebim. Güçsüz motorla akuple başarısız otomatik şanzımanın verdiği hantallık. BMW'yi alınca arabaya binmek için bahane arayacaksınız. Bir de ben satış sonrası desteğini oldukça başarılı buldum Borusan'ın. Volvo'nun satıştaki ilgisizliği ise aklımda kalan diğer bir negatif husus.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EaglesWing

Evet çok enteresan geçen 320 ile test sürüşüne çıktım. Işıklarda durdum. Sağımda arkamda 3 tane beyaz 320 vardı. Ama yine de sayının artması aracın sınıfını değiştirmiyor. Dediğiniz gibi toplam kalite esas alınmalı. Gerçi hiç bir insan 2013'te yapılan 320'nin 1990'ların başındaki arabadan kötü olduğunu söyleyemez. Mercedes'te arabadan facebooka twitter'a giriliyor. Daha ne gelişecek?

sorun 320nin kötü olması değil,s60tan 20 bin lira pahalıya satılıp sadece sürüş dinamiği ve 1 2 saniyelik 0/100 farkı sunması.
    20 bin tl ye bunlar var diye bmw alınmaz benim görüşüm çok net olarak bu.
  • Fiyatta belirli bir seviyeye getirebilirsek tercih yine de 320 olacak. O aradaki makası kapatabilirsek böyle. Aksi takdirde ben de gereksiz yere bütçeyi zorlamanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. +20 vermeyi düşünmüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.