Şimdi Ara

Mercedes B 180 CDI 1.5 mı? Audi A3 Sportback 1.6 TDI mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
11.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam stronic sorunsuz arastirabilirsiniz dsg ile mekanik farkliliklari var ve daha dayanikli , kuru ama dsg arizalari yok kisacasi. 3. Kez yaziyorum size bunu

Not:hocam ben de arastirsim hakkaten sorun yasayaanlar var hakli olabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenHareketEdenSAVCI -- 16 Mart 2015; 12:53:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr.big kullanıcısına yanıt
    126 verdik yine katlanmiyor hocam

Bu arada superb in guzel olduguna kanit

Gelince superb bakicaz babam cok begendi hayret ettim normalde skoda diye kafasini cevirmez , saffet in programini izliyorduk orda gördü, az konusayim dedim sus adami dinleyelim anlatsin biraz su arabayi dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenHareketEdenSAVCI -- 16 Mart 2015; 10:52:35 >
  • İkisi arasında kalsam A3 alırım..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pailo99

Çocukta olduğu için A serisi iç hacmi ufak geliyor.BMW 1 seriside benzer şekilde.
    Bahsettiğin gibi rakkam beni düşündürüyor.

B180 1.5 dci elite 120 bin bu araçlar çok satmıyor bu yüzden bi nebze olsada 110-113 alabilirsiniz.
    Hatta 2 serisine de bakın kredi çekecekseniz 15-20 bin fazladan verdiginiz kar getirmez. 2 serisi çok az satan bir araç daha da iyi fiyat alırsınız. Ankara istanbul gibi şehirlerdeyseniz bayiden bayiye çok fark ediyor gidip görüşün en iyi fiyattan alın.

• Tabiki A3...

Daha önce 2014 A3 sedan kullandığım için söylüyorum.
  • Stronic de dsg gibi bozuluyor.Stronic ile Dsg'nin parçalarının %99'u birbiri ile ayni.Ayni şekilde Tfsi ile TSİ de ayni.

• Ufak arabalara o kadar para bayılmam ben.
    Üstelik orta donanım.

• quote:

Orijinalden alıntı: trust06

Ufak arabalara o kadar para bayılmam ben.
    Üstelik orta donanım.

Ne yaparsın mesela 200.000 de a6 mı alırsın?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tacsız Kral Aragorn

Hocam stronic sorunsuz arastirabilirsiniz dsg ile mekanik farkliliklari var ve daha dayanikli , kuru ama dsg arizalari yok kisacasi. 3. Kez yaziyorum size bunu

Not:hocam ben de arastirsim hakkaten sorun yasayaanlar var hakli olabilirsiniz

Sorunları var, aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz. Biliyorum 3.ye söylediğinizi İsterseniz 13.ye söyleyin ben ısrarcıyım Sizin 2.0 TDI'da ki Multitronic'e laf etmem yanlız o sağlam

https://www.sikayetvar.com/audi

Yerleşim yeri vb. birkaç farklılık bende duymuştum ama temelde Kuru 7 ileri ve aynı şanzıman kodu DQ200. Zaten markalar kardeş, aynı tipte neden farklı bir şanzıman yapsınlar ki? Audi direk VW'den alıyor.

• 120 verip, reno dci motorlu bir mercedese binemk hiç de hoş değil. a3 tercih ederdim. 20 bin de indra gandi ederim))
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    Haklisiniz, bu stronic i a4 e de koyucaklar. Neden mt den vazgecerler ki , sorunsuz , konforlu , teknik verilere baktiginizda performans kaybi ve yakit kaybi cok az hatta 0-100 daha iyi. Heralde sportif olmadigi icin

• quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

120 verip, reno dci motorlu bir mercedese binemk hiç de hoş değil. a3 tercih ederdim. 20 bin de indra gandi ederim))

180 milyarlık c200 bluetech amg de 1.5 dci kullanıyor. Neyse audi vw den bmw psa grubumdan mercedeste reno dan motor blogu alıyor bunu kendi aracına göre daha yüksek tork ürettirerek vs . Kısaca kendi mühendisligiyle aracına takıyor. Motor yalnızca motor blogundan oluşmaz yani hiçbir marka başka markadan sipariş edip direk takmıyor öyle olsa o motorun üstünde bmw mercedes logosu da göremezdiniz zaten. Markalar son yıllarda sürekli ortaklık içindeler bunu tuhaf karşılamamak lazım. Siz teknik veriye o dizel araçtaki torka 0-100 e bakın yarış yapmıyorsanız size yetiyordur zaten.

• quote:

120 verip, reno dci motorlu bir mercedese binemk hiç de hoş değil. a3 tercih ederdim. 20 bin de indra gandi ederim))

101'lik Audi'de VW motoru kullanıyor ama ?

Benim tercihim yaşımdan dolayı A3 olurdu. Tasarım, çekicilik konusunda daha hoş bence, fiyat farkı da cabası. Aile kullanımı için olursa fikrim değişirdi ama.
  • iskici34 kullanıcısına yanıt
    Aile arabası olunca tercihiniz ne olurdu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • b180e adim adim yaklasirken sürekli diger modellere bakiyorum. Her defasinda tekrar b180 e dönüyorum.

Diğer araçlar ile yaptığım (BMW2 ve BMW X1) inceleme ve deneme sürüsü sonrasi aynisi oldu.

Dizel ve vergisi düsük olsun, tüketimi az olsun ama uzun yolda yormasın, iç hacmi büyük olsun ama emniyet tam olsun diyorum ve dönüp dolasip b180 e geri dönüyorum.

Bir araçda ihtiyaç duyduğum özellikleri hangi arabadan istesem fiyat yine ayni rakamlara ulasiyor.Anlaşılıyor ki Mercedes siz ugrasmayın ben size uygun bir paket oluştururum diyor.

At gözlüğü ile çok ön yargılı mı yaklaşıyorum?
  • ozaman BMW 1.16 d alırdım, çünkü BMW kendi twinturbo motorunu kullanıyor. kaputu açınca hiç değilse bir orjinallik var. yoksa dacia nın 1,5 dci motorunu mercedeste kullanırsan bu işin premiumunun cılkı çıkar. ama dediğiniz gibi bi durumda var, otomotiv sektörü de küreselleşti, her kes herkesin malını motorunu, şasesini orasını burasını kullanıyor. marka olmanın pek bi espirisi kalmadı. tamamen global firmaların eline geçti bu modeller. sırf bu konu bile ayrı bir tartışma forum konusu olur. siz de haklısınız..
  • Dün Mercedes te incelemiştim ufaktan B serisini, münibüs vari bir konsol tasarımı var sanki ticari araç kullanıyormuş hissi verdi bana.
    İkisi arasında A3 tercihim olurdu.

• a3 bana göre c sınıfının en iyi 2 arabasından biri, aradaki farklara bakarsak karartılmış arka cam eklenip alınır
  • quote:

Yil 2015 hala o bundan sanziman aliyor oburu motor aliyor diyenler var... Evet Mercedes renonun motorlarini aliyor aynen oldugu gibi aracin icine monte ediyor. Lego sokup takiyorlar sanki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pailo99

b180e adim adim yaklasirken sürekli diger modellere bakiyorum. Her defasinda tekrar b180 e dönüyorum.

Diğer araçlar ile yaptığım (BMW2 ve BMW X1) inceleme ve deneme sürüsü sonrasi aynisi oldu.

Dizel ve vergisi düsük olsun, tüketimi az olsun ama uzun yolda yormasın, iç hacmi büyük olsun ama emniyet tam olsun diyorum ve dönüp dolasip b180 e geri dönüyorum.

Bir araçda ihtiyaç duyduğum özellikleri hangi arabadan istesem fiyat yine ayni rakamlara ulasiyor.Anlaşılıyor ki Mercedes siz ugrasmayın ben size uygun bir paket oluştururum diyor.

At gözlüğü ile çok ön yargılı mı yaklaşıyorum?

Aile kullanımı için kesinlikle B180 . Geçen yıl ben de sizin yaşadığınız gitgelleri yaşayıp B180'e dönmüştüm. 1 yıldır kullanıyorum (2013 B180 122 HP 7G-DCT Elite), çok memnunum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.