Şimdi Ara

Mercedes B 180 CDI 1.5 mı? Audi A3 Sportback 1.6 TDI mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
11.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2015 Audi A3 Sportback 1.6 TDI 110 hp Ambiente S tronik -Xeon Plus far - Panoramik Cam Tavan 101.000 TL

2015 Mercedes B 180 CDI 1.5 109 hp Urban 7G-DCT - Panoramik Cam Tavan 120.000 TL

Yukarıda belirttiğim 2 araç arasında kaldım. Mercedes in A3 den extra diğer özellikleri;

Geri görüş kamerası
    17 inç Jant
    Park Asist
    Orijinal karartılmış arka camlar (1.198 TL)
    Metalik Renk (1.744 TL)
    Elektrikli katlanabilir dış aynanalar
    Çarpışma önleme sistemi

Ayrıca Audi de faiz oranı 1,02 Mercedes de 0,60...

Hangisini tercih etmem mantıklı sürüş konfor ve 2. Elde avantajları, yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pailo99 -- 19 Mart 2015; 13:38:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mercedes B serisinin testlerinde çok sert süspansiyonlardan bahsediliyor hep. 17 inç jant bir avantaj değil handikap.

Park asist ve geri görüş kamerası acemilik durumu varsa ya da yenge de kullanacaksa lazım olur.

Eğer aylık ödemelerde çok fark yoksa tabi ki Mercedes ancak fark çoksa A3 de aynı tadı verir bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B serisinin alınış ve kullanım mantığı bakımından sw tipinde olduğu için çok tutulmamaktadır. Lakin yeni serisi daha sportif buda o özelliği kapıyor bir nebze. Mercedesin en az tutulan modellerinden bir tanesi.

A-3 ise A-4 1.6 motor kombinasyonları olmadığı için daha çok tercih sebebidir. İki aracın piyasa algısı çok ayrı. B serisi uzun kullanılmazsa A-3 ile zaman sonra aynı fiyata tercih sebebi olacaktır. Tabiikide A-3 sedandan bahsedilmektedir.
  • Audi'nin fiyatı bana gayet uygun geldi, denk donanımlı A180 CDI almak isteseniz en azından 115bin vereceksiniz.

Ama A3'ün DSG şanzıman gibi bir dezavantajı var. ( 1.2, 1.4 ve 1.6 motorlarda S Tronic isimli şanzıman 7 ileri kuru tipte DSG Şanzımanla aynı, yani kronik sorunlu, birde 2.0 ve 3.0 Quattro modellerinde olan Yağlı 7 ileri S Tronic var o daha yüksek torka dayanan ve çok daha sağlam bir şanzıman)

B180 bildiğimiz MPV aile aracı, A3'ü onunla kıyaslamak biraz abes geldi bana, aradaki fiyat farkına değmez derim ben ama, Mercedes'te malzeme kalitesi daha iyi, (Audiciler taşlayacaktır %100, ama iki aracıda inceleyin ondan sonra anlarsınız farkı, Mercedes'te en arka kapı içi heryer yumuşak, A3'te kapı altları sert plastik, B180'nin malzeme kalitesi A'dan ve CLA'dan daha iyi, ön göğüsteki malzeme özellikle, ama A3'ün iç mekanı sade olmasına rağmen çok daha şık ve elit gözüküyor) A3'te dsg (s tronic) muamması var.

Son yorumum, A3'ü +3 yıl garanti uzatması ile almanızı tavsiye ederim, çünkü arada 20binlik bir fark var ve cidden B180 o farkı hakeden bir araç değil, maksimum fark 10bin lira olmalı)

Edit: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abstraction -- 15 Mart 2015; 21:07:56 >

• fiyat donanım farkı gözetmeksizin bir karar verecek olsam kesinlikle mercedes ama fiyat farkı donanım farkı araya girdince audi düşünülebilir.ikiside sizi pişman etmeyecek araçlar.
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    Araçları inceledim.
    Dediğin gibi malzeme kalitesi mercedes daha iyi...
    Aynı sınıfda 2 araç değiller fakat B180 nin rakibi BMW 2 serisinin dizel seçeneği yok.Mercedes in A serisi ile audi A3 karşılaştırmadığım için birbirine en yakın gibi gözüken bu iki araç arasında kaldım.
    Mercedes in finansal çözümleri audi den daha iyi...

• Arkadan itiş olmayacaksa mercedesin anlamı yok.
    Bu sebeple a3

• pailo99 P kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman fiyat farkı sizin için bir engel değilse, Mercedes'i tercih etmelisiniz.

Fakat B180'in makyajlandığını biliyorsunuzdur umarım. Ön farlar ve iç mekanda değişiklikler oldu. İçeride direksiyon değişti ve multimedya ekranının arayüzünde değişiklikler oldu. Aracı incelediğiniz bayii bunu söyledimi size? Yoksa bayiideki araç makyajlı mı?

Mercedes B 180 CDI  1.5 mı? Audi A3 Sportback 1.6 TDI mı?

• Mercedeste 0.60 en az 90.000 lira kredi için değil mi?

• Abstraction kullanıcısına yanıt
    Sizde bayağı bu aracı incelemişsiniz anlaşılan. :)
    2015 makyajlı kasayı inceledim ve test sürüşü yaptım.(a3 ilede yaptım)
    Bayideki satış temsilcisi bayağı bir bilgi verdi fakat eski kasada ne olduğunu bilmediğim için kafamda tam oturmadı.
    B serisi biraz daha yüksek bir araç.a3 e göre.kafamıda kurcalayan o... Ve biraz feminen bir araç. :)
    Birde yollarda çok fazla görünen bir araç değil.terch edilmemesi 2. Elde bir sorun yaratır ileriki yıllarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pailo99 -- 15 Mart 2015; 20:51:24 >
  • Marmaratic M kullanıcısına yanıt
    10.000 TL kredi çeksen bile 0.60 :)

http://www.mercedes-benz-finansalhizmetler.com/Projects/c2c/channel/files/434162_B_Serisi_Mart_Ay___Kampanyas__.pdf

• quote:

Orijinalden alıntı: pailo99

Sizde bayağı bu aracı incelemişsiniz anlaşılan. :)
    2015 makyajlı kasayı inceledim ve test sürüşü yaptım.(a3 ilede yaptım)
    Bayideki satış temsilcisi bayağı bir bilgi verdi fakat eski kasada ne olduğunu bilmediğim için kafamda tam oturmadı.
    B serisi biraz daha yüksek bir araç.a3 e göre.kafamıda kurcalayan o... Ve biraz feminen bir araç. :)
    Birde yollarda çok fazla görünen bir araç değil.terch edilmemesi 2. Elde bir sorun yaratır ileriki yıllarda.

Ben B180 CDI ile birkaç kez yolculuk yapmıştım, her yerini incelemiştim doğal olarak

Eski kasa ile yeni kasa (daha doğrusu makyajlı olan diyelim, çünkü kasa aynı) arasında dediğim farklar var, bi-xenon farlar yerine full led farlar, ve iç mekandaki değişiklikler. B Serisinin arka diz mesafesi ve bagaj hacmi çok iyi, aile kullanımı için A3'ten çok daha uygun ve rahat olacaktır, ben feminen olduğunu düşünmüyorum, 35 40 yaş üzeri aile babası aracı imajı canlandırıyor bende Yollarda fazla görünmemesi bence avantaj, 2.elde sorun yaratabilir bu durum evet, ama uzun yıllar binecekseniz 2.eli şimdiden düşünmemelisiniz bence, çünkü her malın bir alıcısı vardır.

• Yaşım genç olduğu için bu ikisi arasından A3'ü seçerdim. Ama A180 deseydiniz o başka...
  • A3 daha albenili.

• neden a serisi düşünmüyorsunuz
  • A180 cdi amg 110 bin liste fiyatından %4 indirim yaparlar max. bu araç her türlü işinizi görür güzel araç. Seneye makyaj yiyecek bunu göz önünde bulundurmakta fayda var. Audi a3 ambiente s-line olmadıgı sürece bence hiç iyi bir araç degil. Ben a180 den tercihimi yapardım. B yi hiç katmadım çünkü çocuklu bayan aracıdır. Bagaj ihtiyacını vs. karşılar. Bir diğer yandan BMW 1 serisi yeni makyaj yedi Türkiye ye geldi mi ne zaman gelecek fikrim yok ancak tip olarak ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU olmaktan çıktı nihayet. Bu aracı da düşünün derim. 20.000 den fazla yapıyorsanız dizel alın ve fiyat olarak c sınıfı araca 110 dan 1 kuruş fazla vermeyin o da sunroofuyla renk opsiyonunuzla olsun.
  • babasamsunlu kullanıcısına yanıt
    A serisine baktım inceledim.İç mekan çok dar geldi.
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Çocukta olduğu için A serisi iç hacmi ufak geliyor.BMW 1 seriside benzer şekilde.
    Bahsettiğin gibi rakkam beni düşündürüyor.
  • 101 bin liralık audi de aynalar katlanmıyor mu şimdi ?
  • Audi daha iyi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.