Audi A3 Sedan S-Line 1.5 eTSI DSG mi ? BMW 218i M mi ?
-
-
Audi derim. Önden çekiş olmasına alıştığımız bir modelden, sürüşü mekaniğinin el verdiği kadar keyifli, tasarımı güzel, opsiyonlara ekstra vermeye kıyarsanız donanımdan taşan ama masraflarıyla da inanılmaz üzmeyen bir otomobil.
BMW 2 gran coupe bana kalırsa arafta kalmış bir model. Önden çekiş olduğu için BMW’nin bir numaralı iddiası olan segment lideri sürüş keyfini sağlayamıyor. A3 Sedan, CLA, ve 2 hepsini kullanmış biri olarak en çok sürüş keyfini A3 sedan, sonra 2, en son da CLA dan aldım. Ayrıca 2 serisinin amacı tasarım, bunun için pratiklikten inanılmaz feragat edilmiş ama benim gözümde 2 serisi bir tasarım faciası. Asıl rakibi CLA’nın yanında felç geçirmiş gibi duruyor. İç mekanda da bence Mercedes ve Audi daha üstün.
Araçlardan geçip ekonomisine gelirsek Audi yine önde gidiyor. VAG grubu Türkiye’de her zaman BMW’ye göre bakması rahat oluyor. A3 Sedanın ikinci eli çok güçlü, eski kasasının içi 13 yıllık bir fosil olsa da temizleri hala 1 milyondan aşağı bulunmuyor. Eliniz sıkışsa ettiği fiyata ertesi gün satarsınız. Uzun süre binip sıkıldığınızda da bmw kadar değer kaybetmez. Siteden bir komşumuzda 216d vardı, kendi gözünde eden bir fiyata satmak için canı çıktı, araba 3 ay ilanda yattı öyle söyleyeyim. Benim şahsi görüşüm bütün oklar audiyi gösteriyor.
Audi:
+Bakım rahatlığı, güçlü ikinci el
+Modern kabin, üstün teknoloji
+Üstün tasarım
+Arka koltuk ve bagaj hacmi
+Gerektiğinde seri gerektiğinde ekonomik olan motor
+DSG (Segmentte daha hızlı şanzıman yok)
-Kötü yalıtım
-Ucuz trimler ve plastikler
-Golf ucuzluğuna kaçan bazı noktalar
-Yüksek hızda güven veren ama bazen dayanılmaz sertlikte süspansiyon
-DSG (Düzgün bakılmazsa saatli bomba)
BMW:
+Üstün ses yalıtımı ve uzun yol konforu
+Üstün malzeme kalitesi ve kabin tokluğu (Döşeme, trim koltuk, switchler ve tuşlar üst segment gibi hissettiriyor)
+Daha ergonomik sürüş pozisyonu
-Özellikle dış tasarım hayal kırıklığı
-BMW’den beklenmeyen seviyede performans (Çift kavrama DSG ve Mercedese göre biraz tembel, motorun torku eksik hissettiriyor)
-Görece yüksek yürütme maliyetleri
Benim görüşlerim yukarıdaki gibidir. Bakalım diğer insanlar nasıl düşünüyor.
-
Bayiler de A3 yok ki nereden alacaksınız. Olanda 2 milyon diyor. -
Biraz binerim satarım derseniz A3 kesinlikle. Tip olarak A3 bence -
Audi audidir. Yaylana yaylana gidişi yeter. Bmwye audiyi giderken görmek için binilir bence, o yaylanışı o heybeti görmek için.
Ayrıca bmw 2 öblek tasarıma sahip, patlak patlak duran o farlar, bana dufy duck ı hatırlatıyor. -
A3’ün tasarımı daha güzel bence. Ayrıca iki donanım seviyesinin de gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. A3 Sedan 1.5 TFSI motorla alındığında gerçekten çok iyi bir kombinasyon olur. Bulursam benim de kaçırmak istemediğim bir model.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robert Neville -- 22 Nisan 2023; 22:45:14 > -
Erdal, sen bu işin göbeğindesin, az çok anlarsın neyin ne olduğunu…neden buraya soruyorsun ki? -
Sizlerle muhabbet etmek güzel
Sizlerin fikirleri piyasayı okumak adına önemli -
Güzel detaylı yorum, beğendim -
2 serisi de yok sanırım ? -
Eyvallah…
2.18deki motor 3 silindir olansa, 1.5 tsi’in karşısında alınmaması için en önemli neden bana göre. -
3 silindir motorları bizim vatandaş sevmiyor -
1.0 ecotsi ön yargımı kırdı 3 silindire karşı. -
Gecen sene aynı ikili arasında kalıp tercihimi A3 Sedan'dan yana kullandığım karşılaştırma.(aslında a200'de karar kılmıştım fakat A3 Sedan bulabildim)
Audi 35 TFSİ 150bg
+Görünüş
+Motor,Silindir
+Konsol
+Genişlik
+Performans
+Start/Stop
+Şanzıman
+Bağımsız süspansiyon
-A3 Sedanlarda en ufak bi bayırda patinaj atması
-Kablolu Apple CarPlay
-Sağ koltuğun manuel olması
-Trimlerinin kötü olması
BMW
+Trimleri güzel
+Yol tutuşu A3 Sedana göre daha iyi
+İç malzeme kalitesi daha iyi
-Görünüş
-Motor gücü 3silindir olması
-Torsiyon(diye hatırlıyorum yanlısım varsa uyarın lütfen)
-Arkasının dar olması
-Yeni kasa 1.18 sahibi bir arkadaşım vardı apple car play yoktu
Her zaman derim imkanı olan için
BMW 3.20den,
Audi A5'ten
Mercedes E kasadan başlar
geri kalanlar avrupalı öğrenci aracı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 23 Nisan 2023; 1:39:1 > -
F20 lci deseydiniz olurdu ancak bu şartlarda a3 kesinlikle -
2 grancoupe gerçek bir Bmw değil, doğru.. ama eskiden neyin ne olduğunu unutup eldeki malzemeye bakarsak araç çok tok, iç mekan bütünlüğü işçiliği, sürüş tokluğu konforu gerçekten çok çok iyi. dizayn falan yamuk yumuk orası öyle..
kullanmadım, bindim, başka bişeyle ilgili yorum yapamam. sürekli torsiyonlu araca binmeye alıştıysanız arka aksın kavrayışı ve kaliteli esnek çalışması hasretinizi gideriyor..
Sürüş özellikleri olarak A3'de 8v kasaya göre iyileşmiş ama 8v'ye göre malzeme kalitesi düşüşü çok belirgin. A3'un en büyük avantajı motor-şanzımanı.. Bmw'deki ne B38 motor ne de şanzıman Vag düzeyinde değil hiç bir anlamda. sesi vs güzel sadece.
Dizayn olarak A3 sedan daha usturuplu, düzgün ama onun da farları kasaya göre çok büyük.. dizayn motor-şanzıman isteyen A3 alır.. daha tok işçilik ve sürüş keyfi için Bmw.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X