Şimdi Ara

MERCEDES CLA ANA KONU (CLA45 AMG geldi) (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.398
Cevap
81
Favori
567.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: electrostatic

quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Kabaca 75-80000 TL aralığında olacak baz paket.

MERCEDES CLA ANA KONU (CLA45 AMG geldi)

Resmin konuyla ilgisi ne acaba?
  • incelik yatıyor o resimde
  • A serisini bekleyelim derken CLA serisini bekler olduk. Almanya da yeni satışa başlayan araç Eylül de Amerika da satılacakken Türkiye de nasıl Mayıs ayında satılacak ? Bence Ekim Kasım ayına kayar satışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brewmaster -- 6 Şubat 2013; 15:53:28 >
  • Herkese İyi Akşamlar,

Öncelikle üşenmedim bütün mesajları tek tek 1,5saattir okudum.

29 Eylül cumartesi günü türkiyeye ilk gelen ve ilk plakası çıkan A 180 AMG yi test ettim. (Diğer bayilerde ancak 1 ekimde teste başlanabildi.)

gittiğim bayinin genel müdürü akrabamız olduğu için A - C - E coupe bütün arabaları tek tek test ettim.

O güne kadar sadece marşına basılmış 2012 model 2.ci el C 180 AMG beyaz renk bir araba almayı düşünüyordum ki o hafta C 'lerin şanzumanlarının değiştiğini öğrendim. Meğer ağustos 2012den beri gelen C lerde 1,6motor 156 bhp 7 ileri otomatik şanzuman ile geliyormuş. zaten yakıtı düşünüyordum 5ileri kompresörlerde ortalama 12-13 litre yakıyordu (bnm gibi kullananlar için söylüyorum). 7ileriler 8-8,5 litre fabrika verisi veriyor. en fazla 10litre yakar buda bu araba için büyük bir artı.

Neyse lafı uzatmayayım, yaşım genç olup henüz çocugunuz da yokken bizim akraba A serisine bin , sonra yeni C yada CLA alırsın dedi. ki zatende haklı C serisi 2007den beri oldugundan artık cok fazla var . güzel araba ama yeniliği kalmadı. Ben onu dinledim ve o hafta ekim ayında 92.000tl seviyelerinde dolu bir A 180 amg yaptırdım ve 2013 model olacagı ıcın bugune kadarda bekledim. aracımın bugun gumruk ıslemlerı yapıldı, hafta ıcı alıyorum ınsallah.

nasip olursa planım onumuzdeki sene borcuda bitecek olan A serisini satıp yeni C yide görüp yeni C yada CLA almak.

Forumdan okuduklarıma istinaden;

1- Öncelikle CLA gerçekten A serisi ile aynı iç donanıma sahip, boyutlardan baska hiç bir bir fark yok gibi görünüyor aracın içinde (donanım acısından).
    2- C kasa nasıl yenilenir onuda merak ediyorum acıkcası.
    3- bizde 3,20D 2012 yeni kasa Sport Line + Tekno Paket + Sunroof da var 61-63.000euro cıvalarında almıstık. 8ileri sanzumanı gercekten harıka. içindeki kırmızı çizgiler filan ama inanın C 180 daha havalı duruyor (bence). bu arada C ile yeni F30 kasayı karsılastırmıslar ama onlar aynı degılkı. karsılastırabılmenız ıcın yenı C nın gelmesı lazım. C 180 bmw nin 2006-2012 eski kasa dönemınden kaldı.
    4-CLA da bence motor ve sanzumanlarına cok takılmayın çünkü türkiyeye nasıl A kasa almanyadaki seceneklerde gelmedi ise CLA da türkiye ye öyle gelecektir.
    5- Gercekten 1,6 motor seceneklerinde otomatık vıtes sanzuman gelmezse bu araba o beklentı kadar hayatta satmaz söyliyeyim.
    6- fiyat olarak da A serisinden cok farklı olacagını düşünmüyorum. tabi bir kac bın euroları konusmuyorum bile. 68bin liraya A kasa alanda var 117bin tl ye alanda var.
    7- Edindiğim tecrübe cok erken siparis verdiğim için ve ilk defa mercedes aldıgım ıcın extra donanımları alırken düşünmeden bir anda aldım. bence araba türkiyeye gelip bir kac ay forumlardan okuduktan sonra arac alın yoksa suda olsaydı yada bu ıkısını aldım keske su paketı alsaydımda aynı paraya su ozellıkde olurdu dememenız ıcın.
    Örneğin; bende bel fıtıgı var ve 4 yönlü bel desteği benim için bulunmaz kaftan. ama A serisinde 600tl lik bu ozellıgı alabılmenız için 1350tl lık elektrıklı hafızalı söför koltugu alman gerekıyordu bende aldım. ayrıca koltuk ısıtma sevdigimden onuda aldım.
    Meger AMG Exclusive Paket; Ön konsolu kırmızı dıkıslı derı ıle kaplıyor+koltuklar komple orjinal deri oluyor+ısıtmalı koltuk+4yönlü bel desteği içeriyor.4128 tL
    Ben Hafıza Paketi+Isıtma+Bel Destegi için = 3066tl verdim.
    komple deri koltuk sevmiyorum , hafıza paketı bnm ıcın daha onemlı olmasına ragmen bunu bilerek seçmek beni daha cok mutlu ederdi.

Aynı sekil özel 5çift kollu sadece kol araları siyah 18inc AMG jant aldım. 983 TL
    Meger Ayna Paketi denen paket = yan aynalar siyah oluyor + bnm aldıgım jantın aynısı geliyor + arka 3 cam koyulastırılmıs halde geliyor ve on panjurdaki kromlar siyah piona black oluyor + yan cam altı cıtası yıne piono black geliyor 1533 TL
    bi ara cok uzuldum yan aynalar sıyah olsaydı dıye ama ıyıkı beyaz kalmıs cunku bu sefer piyasadakı oynanmıs arabalara benzıyor gıbı gelmeye basladı gozume. ayrıca arka camlar orjınal koyulastırılmıs oldugundan burda sofor ve yolcu tarafına yapılacak cam fılm lerde RENK tutmuyor dedı mercedes ona da sevindim.
    ama dediğim gibi keske yine bunları sıparıs verırken bılseydımde ona gore BILEREK verseydım.

Allah herkese gönlündeki arabayı almayı nasib edip kazasız belasız binmeyi nasib eder inşallah. Herşey gönlünüzce olsun.

iyi aksamlar,

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanyazici

C kasa nasıl yenilenir onuda merak ediyorum acıkcası.

cevabı burda

http://resim.donanimhaber.com/m_57141214/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57142138
  • Arkadaslar, almanya-tr fiyatlarına istinaden CLA için ne paket ne motor sanzuman istiyorsan 1,6motora kadar ustune 15.000tl - 1,8 motor icin 20-21.000tl - 2,1 motor için ise 27.000tl koyarak yaklasık fıyatını hesap edebilirsiniz.

bu arada a serisinde de fiyat listesinde 1,6 OTOMATIK SANZUMAN gorunmuyor. ama tr de var. dolayısıyla gonlunuz rahat olsun 1,6otomatık kesınlıkle olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanyazici

Arkadaslar, almanya-tr fiyatlarına istinaden CLA için ne paket ne motor sanzuman istiyorsan 1,6motora kadar ustune 15.000tl - 1,8 motor icin 20-21.000tl - 2,1 motor için ise 27.000tl koyarak yaklasık fıyatını hesap edebilirsiniz.

bu arada a serisinde de fiyat listesinde 1,6 OTOMATIK SANZUMAN gorunmuyor. ama tr de var. dolayısıyla gonlunuz rahat olsun 1,6otomatık kesınlıkle olacaktır.

Eksik yazmısım Türkiyedeki istediginiz A serisinin suankı fıyatının ustune ekleyeceksınız.
  • Arabaya resmen aşık oldum, çok beğendim.
  • konu mesaja açılmış. devam edebiliriz.
  • Hadi gözün aydın.
  • eyvallah
  • Konu niye kilitlenmişti?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkb23

Konu niye kilitlenmişti?

öğrenemedik malesef.
  • Çapraz profilden bakıldığında arka çok uzun kalmış sırıtıyor.
  • CLA küçük CLS olacağı için C-Class'tan tahminimce daha pahalı olucaktır.C-E arasında konumlanıcak gibi.

Audi'deki A5'in Bmw'de 4 serisinin rakibi olucak..

A5 nasıl A4'ten pahalıysa bu da öyle C'den pahalı olur şaşırmayın
  • Yukarıda yazdığım gibi C serisinden ucuz gelecek. Heyecan yapmaya gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

CLA küçük CLS olacağı için C-Class'tan tahminimce daha pahalı olucaktır.C-E arasında konumlanıcak gibi.

CLA, A5 ve 4 serisinden küçük bir araba.... onlara rakip olarak gelmedi....kendi sınıfını yarattı....

CLA 180 AMG 100K TL ya da altında olacak bu arada...bilginize...
  • quote:

CLA küçük CLS olacağı için C-Class'tan tahminimce daha pahalı olucaktır.C-E arasında konumlanıcak gibi.

C den ucuz olacaktir tasarimla fiyatin ilgisi yok biliosun dostum.arac onden ceker A uzerine kurulmus,ic mekan kalitesi A seviyesinden donanimlari felanda ayni sekilde hersey A ile ayni diyebiliriz o yuzden C serisinden ucuza gelecektir aralarinda sinif farki var C-D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

C den ucuz olacaktir tasarimla fiyatin ilgisi yok biliosun dostum.arac onden ceker A uzerine kurulmus,ic mekan kalitesi A seviyesinden donanimlari felanda ayni sekilde hersey A ile ayni diyebiliriz o yuzden C serisinden ucuza gelecektir aralarinda sinif farki var C-D

Aynen. Zaten ABD'de C serisinde 6-7000 dolar ucuz.

• Üşenmeden sabah sabah hepsini okudum...Ve şunu söyleyebilirim...Bu araç 3.20 ve A-4 ile ayni segmentte olmamasına rağmen onlardan güzel görünüyor..Eğer A serisinde yaptıkları hatayı yapmayıp motor bloğunu renault tan almayip daha kaliteli bi 1.6dizel koysalar yok satarlar.Ama mercedes bunu yapmaz..Kendilerinin 1.6dizel 130bg. I dizel uretme zamanları çoktan geldi madem alt segmsntlere araba üretecekler.

Aracin Almanyada 1.6 benzinli 2versiyonu ve 2.1 dizel bir versiyonu bide daha büyük ve beni ilgilendirmeyen bir versiyonu var...4ayri versiyonla sunulmuş...Bu dizelle gelirse Turkiyeye
    mecburen benzinli almak durumunda kalır alan kişi...Renault dizel bloguyla gelirse yine satmaz mercedes alan adam mercedesi motor sağlamlığı vb için alır...Ayrıca almanyada bu dizel versiyonu yok.Madem Turkiyeye özel bu motor sırf vergi için seçildi...Ozaman volkswagen gruptan TDI al ..en azından deriz alman motoru var ..

Almanya 1.6 benzin ve 1.6 benzin blue EFFICENCY fiyatı net 24.350 € ..Buna %37 OTV 9.010€ ve %18 KDV 4.383€ ....TOPLAM 37.745 € buda boş donanımda 90.000TL eder ...

Dizel versiyon ise OTV %60 ( ama motor hacmi 2.1 olup 2.000 in üstünde olduğundan %80 de olabilir emin değilim ) oldugundan en az TOPLAMDA 56.826 _€ buda kaba bir hesapla 133.500tl civarında...Beklediğim fiyatlar bunlar...Şahsen Volkswagen CC almayı düşünüyordum..Hali hazırda 2012 comfortline 1.6 TDI jetta m var ...CC alacağıma 1.4TSI ...Gider benzinli mercedes CLA alirim...

Bmw ve Audi ye yılda okadar vergi veremem parayı sokakta toplamiyorum...Ayrica geçmişte mercedesin görünümü spor değil die ne kadar nefret ediyorsam..Suan artık bu tasarımla bir araba bundan daha spor gorunemez diyorum..Iç mekanda eksikleri var..Ama problem değil...Satışa sunulmasini bekliyorum.

Sunuda belirtmek isterim ..A 180 baz donanımı Almanyada 20.150 € .yani CLA dan 4.000 € aşağıda...Eğer bu şekilde bir karşılaştırma yaparsak A serisinin boşu 68.000 TL ye satiliyorsa Türkiyede..... CLA serisininda 80.000seviyelerinde seviyelerinde satilmasida mümkün görünüyor..Hatta olası..Ben şahsen bu paraya A4 ve 3.16 almam..Alsam dahi bu çekici dizayna sahip olmayacağına göre .Hatta bence bu fiyata zaten yok A4 ve 3. 16...En mantiklisi passat cc veya CLA ..Ben oyumu CLA dan yana kullanıyorum..Beslemesi artırılmış 170BG CC sadece motoru zorlamaktir..12litre benznde cabası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtakmaz -- 23 Şubat 2013; 13:41:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.