Şimdi Ara

MERCEDES CLA ANA KONU (CLA45 AMG geldi) (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.398
Cevap
81
Favori
567.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vtakmaz

Üşenmeden sabah sabah hepsini okudum...Ve şunu söyleyebilirim...Bu araç 3.20 ve A-4 ile ayni segmentte olmamasına rağmen onlardan güzel görünüyor..Eğer A serisinde yaptıkları hatayı yapmayıp motor bloğunu renault tan almayip daha kaliteli bi 1.6dizel koysalar yok satarlar.Ama mercedes bunu yapmaz..Kendilerinin 1.6dizel 130bg. I dizel uretme zamanları çoktan geldi madem alt segmsntlere araba üretecekler.

Aracin Almanyada 1.6 benzinli 2versiyonu ve 2.1 dizel bir versiyonu bide daha büyük ve beni ilgilendirmeyen bir versiyonu var...4ayri versiyonla sunulmuş...Bu dizelle gelirse Turkiyeye
    mecburen benzinli almak durumunda kalır alan kişi...Renault dizel bloguyla gelirse yine satmaz mercedes alan adam mercedesi motor sağlamlığı vb için alır...Ayrıca almanyada bu dizel versiyonu yok.Madem Turkiyeye özel bu motor sırf vergi için seçildi...Ozaman volkswagen gruptan TDI al ..en azından deriz alman motoru var ..

Almanya 1.6 benzin ve 1.6 benzin blue EFFICENCY fiyatı net 24.350 € ..Buna %37 OTV 9.010€ ve %18 KDV 4.383€ ....TOPLAM 37.745 € buda boş donanımda 90.000TL eder ...

Dizel versiyon ise OTV %60 ( ama motor hacmi 2.1 olup 2.000 in üstünde olduğundan %80 de olabilir emin değilim ) oldugundan en az TOPLAMDA 56.826 _€ buda kaba bir hesapla 133.500tl civarında...Beklediğim fiyatlar bunlar...Şahsen Volkswagen CC almayı düşünüyordum..Hali hazırda 2012 comfortline 1.6 TDI jetta m var ...CC alacağıma 1.4TSI ...Gider benzinli mercedes CLA alirim...

Bmw ve Audi ye yılda okadar vergi veremem parayı sokakta toplamiyorum...Ayrica geçmişte mercedesin görünümü spor değil die ne kadar nefret ediyorsam..Suan artık bu tasarımla bir araba bundan daha spor gorunemez diyorum..Iç mekanda eksikleri var..Ama problem değil...Satışa sunulmasini bekliyorum.

Sunuda belirtmek isterim ..A 180 baz donanımı Almanyada 20.150 € .yani CLA dan 4.000 € aşağıda...Eğer bu şekilde bir karşılaştırma yaparsak A serisinin boşu 68.000 TL ye satiliyorsa Türkiyede..... CLA serisininda 80.000seviyelerinde seviyelerinde satilmasida mümkün görünüyor..Hatta olası..Ben şahsen bu paraya A4 ve 3.16 almam..Alsam dahi bu çekici dizayna sahip olmayacağına göre .Hatta bence bu fiyata zaten yok A4 ve 3. 16...En mantiklisi passat cc veya CLA ..Ben oyumu CLA dan yana kullanıyorum..Beslemesi artırılmış 170BG CC sadece motoru zorlamaktir..12litre benznde cabası

Bende sendenim :) eline sağlık.

• quote:

Üşenmeden sabah sabah hepsini okudum...Ve şunu söyleyebilirim...Bu araç 3.20 ve A-4 ile ayni segmentte olmamasına rağmen onlardan güzel görünüyor..Eğer A serisinde yaptıkları hatayı yapmayıp motor bloğunu renault tan almayip daha kaliteli bi 1.6dizel koysalar yok satarlar.Ama mercedes bunu yapmaz..Kendilerinin 1.6dizel 130bg. I dizel uretme zamanları çoktan geldi madem alt segmsntlere araba üretecekler.

Aracin Almanyada 1.6 benzinli 2versiyonu ve 2.1 dizel bir versiyonu bide daha büyük ve beni ilgilendirmeyen bir versiyonu var...4ayri versiyonla sunulmuş...Bu dizelle gelirse Turkiyeye
    mecburen benzinli almak durumunda kalır alan kişi...Renault dizel bloguyla gelirse yine satmaz mercedes alan adam mercedesi motor sağlamlığı vb için alır...Ayrıca almanyada bu dizel versiyonu yok.Madem Turkiyeye özel bu motor sırf vergi için seçildi...Ozaman volkswagen gruptan TDI al ..en azından deriz alman motoru var ..

Almanya 1.6 benzin ve 1.6 benzin blue EFFICENCY fiyatı net 24.350 € ..Buna %37 OTV 9.010€ ve %18 KDV 4.383€ ....TOPLAM 37.745 € buda boş donanımda 90.000TL eder ...

Dizel versiyon ise OTV %60 ( ama motor hacmi 2.1 olup 2.000 in üstünde olduğundan %80 de olabilir emin değilim ) oldugundan en az TOPLAMDA 56.826 _€ buda kaba bir hesapla 133.500tl civarında...Beklediğim fiyatlar bunlar...Şahsen Volkswagen CC almayı düşünüyordum..Hali hazırda 2012 comfortline 1.6 TDI jetta m var ...CC alacağıma 1.4TSI ...Gider benzinli mercedes CLA alirim...

Bmw ve Audi ye yılda okadar vergi veremem parayı sokakta toplamiyorum...Ayrica geçmişte mercedesin görünümü spor değil die ne kadar nefret ediyorsam..Suan artık bu tasarımla bir araba bundan daha spor gorunemez diyorum..Iç mekanda eksikleri var..Ama problem değil...Satışa sunulmasini bekliyorum.

Sunuda belirtmek isterim ..A 180 baz donanımı Almanyada 20.150 € .yani CLA dan 4.000 € aşağıda...Eğer bu şekilde bir karşılaştırma yaparsak A serisinin boşu 68.000 TL ye satiliyorsa Türkiyede..... CLA serisininda 80.000seviyelerinde seviyelerinde satilmasida mümkün görünüyor..Hatta olası..Ben şahsen bu paraya A4 ve 3.16 almam..Alsam dahi bu çekici dizayna sahip olmayacağına göre .Hatta bence bu fiyata zaten yok A4 ve 3. 16...En mantiklisi passat cc veya CLA ..Ben oyumu CLA dan yana kullanıyorum..Beslemesi artırılmış 170BG CC sadece motoru zorlamaktir..12litre benznde cabası

Almanya'daki araçların fiyatı ile bizim ülkemizdeki satış fiyatları arasında sizin yazdığınız tarz bir hesaplama olmuyor.

Genelde Almanya'da araçlar yüksek karla satılıyor.

2 litre ve altındaki motorlarda genelde fiyatlar arasında Türkiye-Almanya çok fark olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Inque

quote:

Almanya'daki araçların fiyatı ile bizim ülkemizdeki satış fiyatları arasında sizin yazdığınız tarz bir hesaplama olmuyor.

Genelde Almanya'da araçlar yüksek karla satılıyor.

2 litre ve altındaki motorlarda genelde fiyatlar arasında Türkiye-Almanya çok fark olmuyor.

Arkadaslar bende aşağıdaki şekilde hesaplamıştım.

almanya-tr fiyatlarına istinaden CLA için ne paket ne motor sanzuman istiyorsan Mevcut A kasa fiyatlarının üstüne 1,6motora kadar ustune 15.000tl - 1,8 motor icin 20-21.000tl - 2,1 motor için ise 27.000tl koyarak yaklasık fıyatını hesap edebilirsiniz. ayrıca ekstralar da 1,6 pakette fiyatlar aynı olur ama 1,8-2,0 motorda yaklasık 1,3 katı - 2,1motorda ise 1,65katı olarak hesap edebilirsiniz.

örneğin ; A 180 AMG 80bin tl ise tr de , CLA 180 AMG TAHMINI 95.000TL olacaktır. CLA 200 AMG de 104.000TL olacaktır. Yani cam tavanlı,güzel bir jant ile,hafıza paketi,koltuk ısıtma,bel destegi CLA 200 AMG yaklasık 110.000TL olacaktır diye düşünüyorum.

• Bekliyoruz merakla çıkmasını

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kac haber okudum mayis ayinda gelecek diye ama yine de kafamda soru isareti yok degil. Eylülde abd de mayista TR de. Çok da inandirici gelmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CLA'nın en güçlü versiyonu CLA 45 AMG:http://ismailterzi.com/2013/02/26/mercedes-cla/
  • Benim duydugum Mayis'ta 200 olarak gelicek. 180'ler daha sonra.
  • Concept Style Coupe'nin görüntüsünü biraz dikkali inceleyin;

Farlar CLA'ya oranla daha küçük ve araç CLA'ya oranla daha geniş.

Üretim versiyonu olarak Concept versiyondan şaşıp C serisinden 38mm uzun fakat C serisinden dar bir araç ürettiler, farlarda genişliğe göre büyük kalınca araca profilden baktığınızda ilginç bir duruşu var... Ben pek sevemedim, ama yinede canlı gözlede bakmak lazım...
  • 86200 tl olarak baz fiyat aciklandi tahminimden biraz yuksekte olsa piyasayi kasip kavuracak beyaz rengini siparis ettim mayisi bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: turrann

86200 tl olarak baz fiyat aciklandi tahminimden biraz yuksekte olsa piyasayi kasip kavuracak beyaz rengini siparis ettim mayisi bekliyorum

hayirli olsun... aldigin paketleri ve fiyati yazabilir misin? hangi bayi? dedikleri gibi ilk etapta dizel gelmeyecek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: effe

quote:

Orijinalden alıntı: turrann

86200 tl olarak baz fiyat aciklandi tahminimden biraz yuksekte olsa piyasayi kasip kavuracak beyaz rengini siparis ettim mayisi bekliyorum

hayirli olsun... aldigin paketleri ve fiyati yazabilir misin? hangi bayi? dedikleri gibi ilk etapta dizel gelmeyecek mi?

+1
  • kolumanin bana dedigi mayis ayinda gelecek ilk model icin kaydimi yaptilar nisanda personel egitime gidecek ondan sonra detayli bilgi veririz dediler

• Eğer bu aracı 4 serisi ile karşılaştırıyosanız yazık size.

Bu araç resmen bön bön bakıyor. Resmen balık gözü gibi farlar. Mercedes bence çizgisinden iyice saptı. Ama BMW'nin modellerine baktığımızda tüm araçlar asabi ve sinirli bakıyor insana. Bu yönüyle beni cezbediyor olabilir. Ama Mercedes'in C serisinde ki başarısını o güzelim aracın satışını yakalayacağı zannetmiyorum. Artık Mercedes BMW'ye inat hareket etmeye başladı. A serisi falan iyice dozunu arttırdı. Böyle olmasi biz alıcılar için elbette çok iyi fakat Kangoo tarzı araç çıkaracak kadarda satış düşkünü olmamalı bir firma. Sonuçta Mercedes Benz'den bahsediyoruz. Artık çığrından çıkmaya başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B4923C4F -- 7 Mart 2013; 1:10:28 >
  • quote:

1.5 dizel seçeneği konusunda ön yargılı davranmayın. Renault ile motor ortaklığı anlaşması yaptılar ancak sadece motor bloğu Renault'a ait, geri kalan tüm ekipmanlar Mercedes tarafından tedarik ediliyor. Aksi olsa dahi Renault dizel motorları kendini ispatlamış motorlardır. Yaklaşık iki sene 174bg Nissan Navara kullandım ve motoru 2500cc Renault dCi, bir bakımsız Kangoo'm vardı 250.000km'de motor yedi ama bakımları falan aksatılmış şantiyede hor kullanılan bir araç olmasına rağmen 250.000km hiç sorunsuz gitti, onu sattım 50bin kmde 2011 model Kangoo aldım. Neden mi? Çünkü yine en bakımsız haliyle beni 200.000km daha sorunsuz götürecek diye...

Hadi beni geçin, Renault taksilere denk gelirseniz km sayaçlarına bir bakın ve adamlara sorun motoru nasıl diye... Onlar gereken cevabı verecektir...

Yani demem o ki Mercedes boş yere teknoloji yada tasarım partnerliği yapmaz. A yada CLA'yı dizel almayı düşünenler bence motor konusunda hiç tereddüt etmesinler.

• ayni donanimda a serisi 1,6 benzin ve 1,5 dizel neden nerdeyse ayni fiyata acaba dizel olan renault motoru oldugu icin mi ayrica 2014 te cla icin de 1,5 dizel versiyon cikacagini soyluorlar yine fiyat farki olmadan 90000 civarina mi verecekler cla 180 cdi yi?

• A serisinin sedanı , bunlar 1.4 düşük motorla çıkar , üst motorlulara sözüm yok ama daha geniş bir kitleye hitap etmek için böyle dandik arabalar fazla piyasaya sürmemeli marka değeri adına.ama adamlar işşin kaarına bakıyor. C180 ler türkiyede şahinler kadar fazla olduysa cla lar ondan beter olur türkiyede

• quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

A serisinin sedanı , bunlar 1.4 düşük motorla çıkar , üst motorlulara sözüm yok ama daha geniş bir kitleye hitap etmek için böyle dandik arabalar fazla piyasaya sürmemeli marka değeri adına.ama adamlar işşin kaarına bakıyor. C180 ler türkiyede şahinler kadar fazla olduysa cla lar ondan beter olur türkiyede

BMW sürekli yeni modeller çıkarıp müşteri yelpazesini genişletirken, satışlarını arttırırken Mercedes'in "Az olsun, öz olsun" politikasını benimsemesini beklemek doğru olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yc#1

quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

A serisinin sedanı , bunlar 1.4 düşük motorla çıkar , üst motorlulara sözüm yok ama daha geniş bir kitleye hitap etmek için böyle dandik arabalar fazla piyasaya sürmemeli marka değeri adına.ama adamlar işşin kaarına bakıyor. C180 ler türkiyede şahinler kadar fazla olduysa cla lar ondan beter olur türkiyede

BMW sürekli yeni modeller çıkarıp müşteri yelpazesini genişletirken, satışlarını arttırırken Mercedes'in "Az olsun, öz olsun" politikasını benimsemesini beklemek doğru olmaz.

Öyle zaten adamlar işin kaymağında,

• Bence hic olmamis. Normalde mercedes degil bmw severim ama en azindan bir cizgisi vardi mercedes in,yukarda da bir arkadas bahsetmis zaten.
    Arkasi peugeot 508 gibi bir garip olmus.Ic tasarimina hic girmiyorum bile.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.