|
Mercedes iki elektrikli otomobilin çarpıştığı dünyanın ilk çarpışma testi videosunu yayınladı
-
-
insanlar elektrikli araclarin yangin riskinden korkar ama mevcut araclardaki benzinin ne kadar yanici oldugunu, ne kadar cok kazada yangina neden oldugunu unutur. insan psikolojisinin sonucu, yeni olandan korkar, alistigi tehlikeye riske tepki vermez.
-
Aynen yeni olan her şeyden insan korkar yeni bir yemek bile
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Neden direk olarak kafa kafaya değil de yandan vuruyor testte?
-
Sürücüler daha yakın hasar alabileceği için yandan olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çünkü çoğunluk bu şekilde oluyor kazalar. Artı temas yüzeyi yarıya düştüğü için basınç daha fazladır. Hızı biraz düşük yapmışlar oda karşıdaki aracı görünce carpana kadar frene basar diye düşünmüşler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Adamlar boşuna dünya markası olmuyor, hiç birşey tesadüf değil.
Tebrikler mercedes'e ama o bir mercedes. Zaten sağlamlığı güvenliğiyle nam salmış. Muhtemelen elektrikli otomobilini de aynı dikkatle hazırlıyorlardır. Dolayısıyla bence bu test tüm elektrikli arabaların güvenli olduğu anlamını çıkartmaz. E bir sürü kendi kenine yanan tesla araba, tesla tırları gördük okuduk. Tekneleri bile shipment esnasında yakıp batıranları oldu.
Bir ara da mesela özellikle Çin'den yan sanayi üretilen bir sürü elektrikli scooter durduğu yerde, giderken, evde şarj olurken yanıp patlamaya başlamıştı. Ama bizim ülkedeki Martı'larda mesela hiç duymadım.
Dolayısıylar bence yiyorsa her elektrikli üretici Tesla da dahil bir kafa kafaya çarpıştırsın da görelim.
-
Bu çarpışma testlerine tabi tutulan araçların ucuza satıldığı bir yer var mı :))
:aka bir yana
Yanan patlayan telefon pillerinden sonra herkesin aklındaki soruya marka ile verilen test güzel olmuş.
-
en güzeli dizel. ateşe döksen yanmaz
-
Volvo bu durumu kıskanır.
Sağlamlığı ve güvenilirliği kendine reklam politikası olarak benimseyen Volvo markasından da böyle bir test beklerdik ama nedense henüz hiç elektrikli bir aracından çarpışma testi videosu göremedik... Mercedes en yönden otomotiv sektöründe kraldır. Ne demişler Mercedesden daha iyisini ancak Allah yapabilir...
-
Volvocuyum ama Mercedes de fena değil sağlamlıkta.
-
kaza sonrasi yanan kamyon gordum, mazotun uzerine sigara at, beze dokmeden uzerinde cakmakla yakmaya calis kolay kolay alev almaz ama esik isiyi gecip bir kere alev alsin cok yuksek sicaklikda yaniyor, alevi normal alev gibi degil, uzakda dururken bile sicakligi insanin icine isler. genede benzinle karsilastirinca cok daha guvenli tabi, buharindan alev alan bir sey degil.
-
Elektrikli araçların arkadan çapılma ve yandan çarpılma testleri daha önemli.
-
Fiat 131 ile 82 ya da 83 yılında yapılan çarpışma testi vardı aynı süratte ve duvara. Neyin sağlamlığı bu? Araçlar bildiğin darmadağın oldular. Gerçek hayatta bu düzlükte bu süratte mi kazalar meydana geliyor yoksa ben başka bir dünyada mı yaşıyorum? Bilerek bu araçlar bu kadar zayıf yapılıyor bu dönemde... Şunlara sağlam diyen ya kördür ya da sağlamlık ile güvenliği ayırt edemiyordur. Güvenlik derseniz kısmen o da yüzde 10 derim bu devirde. Alan hayrını görsün. Şu araçlar çok daha güvenli ve sağlam yapılır ama o zaman da insanlara bir şey olmaz... Bilmem anlatabildim mi?
-
ama genel olarak çoğu benzinli lpgli ve elektrikli araçtan güvenli. dizeli neden sevmiyorlar anlamıyorum. (soğuk iklimler için konuşmuyorum)
dizeli fısfıs püskürtme harici çakmakla yakmak zor, mangal bile yakamazsın nerdeyse. ateşi sündürür. eşik ısıya gelene kadar zaten ortalık yanıyor demektir.
-
Yangın çıkmamış olması, elektriği hızlı kesmesi ve otomatik söndürme varsa önemli.
Neden ikisi de elektrikli diye merak ettim. biri benzinli olsaymış keşke
-
Çok iyi güzel hoş da, kazalar bu kadar nizami(!) olmuyor. Elbette test edebilmenin bazı sınırları var fakat böyle bir test batarya güvenliği açısından bence anlamsız.
Durduk yere yanmaya başlayan telefonlar da hiç bir testte ortaya çıkmadı ama gerçek.
O bataryalar yapısı itibariyle, birbirine değdiğinde patlayacak iki kimyasal içeriyor ve performans gereği bu iki kimyasal arasında çok ince bir bariyer var.
Elektrikli araçların güvenliğinden şüpheliyim diyemem. Benzin de elbet çok güvenli değil. Ya da LPG. Bu anlamda benzer riskler her araç için var. (Bir dizeller güvenli galiba, yanma ısısı çok yüksek olduğundan).
Özetle demek istediğim böyle bir çarpışma testinin batarya güvenliği açısından çok düşük seviyede bir test olduğu. Akordiyona dönen ama yangın çıkmamış araç kazaları gördük. Böyle bir durumda bataryalar nasıl tepki verecekler onu incelemek lazım.
insanlar elektrikli araclarin yangin riskinden korkar ama mevcut araclardaki benzinin ne kadar yanici oldugunu, ne kadar cok kazada yangina neden oldugunu unutur. insan psikolojisinin sonucu, yeni olandan korkar, alistigi tehlikeye riske tepki vermez.
|
Tebrikler mercedes'e ama o bir mercedes. Zaten sağlamlığı güvenliğiyle nam salmış. Muhtemelen elektrikli otomobilini de aynı dikkatle hazırlıyorlardır. Dolayısıyla bence bu test tüm elektrikli arabaların güvenli olduğu anlamını çıkartmaz. E bir sürü kendi kenine yanan tesla araba, tesla tırları gördük okuduk. Tekneleri bile shipment esnasında yakıp batıranları oldu.
Bir ara da mesela özellikle Çin'den yan sanayi üretilen bir sürü elektrikli scooter durduğu yerde, giderken, evde şarj olurken yanıp patlamaya başlamıştı. Ama bizim ülkedeki Martı'larda mesela hiç duymadım. Dolayısıylar bence yiyorsa her elektrikli üretici Tesla da dahil bir kafa kafaya çarpıştırsın da görelim. |
Adamlar boşuna dünya markası olmuyor, hiç birşey tesadüf değil.
|
Çünkü çoğunluk bu şekilde oluyor kazalar. Artı temas yüzeyi yarıya düştüğü için basınç daha fazladır. Hızı biraz düşük yapmışlar oda karşıdaki aracı görünce carpana kadar frene basar diye düşünmüşler. |
Benzer içerikler
- instagram okundu bilgisi kapatma
- whatsapp şifre koymak
- youtube video indir -- mp4
- whatsapp sohbet teması
- spotify link kısaltma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X