Şimdi Ara

Mercedes'in altından gelen takırtılar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
7.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, daha önce bu forumda yeni aracımın (2012 C204 kasa) konusunu açmıştım, 1000km'ye geldi aracım ancak insanların nazarı çıkmaya devam ediyor ne yazık ki. Önceden başka bir konuda yazdığım gibi aracın V kayışı fabrika hatasından dolayı kopmuştu ancak servis hemen olayı çözüp konuyu kapatmıştı, bende olur böyle şeyler diyerekten fazla üstünde durmamıştım olayın. Son 1 haftadır aracı park ettikten sonra tam alt tarafından garip takırtılar geliyordu, 0 aracın yine sorun çıkartmasından dolayı iyice sinirim bozuldu ve Mercedes bölge müdürüne kadar ulaştım, durumu anlattım sert bir biçimde, aracımı 1 gece boyunca serviste kontrol ettiler, sıcak soğuk ortamda tepkileri ölçtüler. (en azından bana söyledikleri bu) Yazılımları kontrol ettikten sonrada aracımı "hiç bir sorun yok içiniz rahat olsun" diyerek iade ettiler. Hatta bölge müdürü bizzat arayıp garanti verdi ancak az önce aracımı park edince aynı sesleri tekrar duymaya başladım. Daha önce onlarca lüks araç kullandım, ilk defa böyle garip bir olayla karşı karşıyayım, servisi arasam "bir şey yok abi merak etme" diyeceklerini biliyorum ve güvenmiyorum... Yarın özel bosch servisede götüreceğim ancak birde durumu sizinle paylaşmak istedim...

Ses kaydı aldım, buradan dinleyebilirsiniz;
    vocaroo.com
    Vocaroo | Voice message
    http://vocaroo.com/i/s080vB1a2MBp

Bu sesler ne olabilir? Aracın tam altından geliyor, sanki metal genleşiyormuş gibi takırtılar, veya yüksekten bir su damlası metal plakaya çarpınca çıkan sese benzeyen garip tıkırtılar geliyor, aracı stop ettikten sonra 10dk boyunca bekleyip sesi dinledim ancak kesilmedi ses, bende eve çıktım...

Yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batu -- 23 Şubat 2013; 11:26:46 >

• Rodaj tıkırtılarıdır bi süre sonra geçer.
  • Hocam rodaj takırtısı olabileceği benimde aklıma geldi ancak Mercedes'lerin rodajı yapılıyor satılmadan önce. Hatta klasik 1000km servisi bile yok mercedeste. Yinede inşallah siz haklısınızdır, rodaj takırtısıdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batu

Hocam rodaj takırtısı olabileceği benimde aklıma geldi ancak Mercedes'lerin rodajı yapılıyor satılmadan önce. Hatta klasik 1000km servisi bile yok mercedeste. Yinede inşallah siz haklısınızdır, rodaj takırtısıdır...

Şimdi dinledim hocam.

Acaba hangi hızlarda ve zeminlerde oluyor?

Bi servise gidip elemanlara da dinletin.
  • Sesi sadece motoru stop edip araçtan inince duyuyorum. Performanslı veya sakin kullanmam fark etmiyor, genelde ses geliyor aracın tam alt bölgesinden. Serviste zaten baya kontrol ettiler, sesin sorun olmadığını söylediler ama aynı araç daha bayiden çıkar çıkmaz V kayışı kopan bir araç, o yüzden şuan sanayideki tofaşcılar bile bana daha fazla güven veriyor Mercedes servisinden... Yarın özel bir servise göstereceğim arabayı bakalım onlar ne diyecek.
  • araç parka edilmiş. sıcak motor ve genleşen diğer metal parçalar soğumaya başlamış onun sesi bu.
  • quote:

Sesi sadece motoru stop edip araçtan inince duyuyorum. Performanslı veya sakin kullanmam fark etmiyor, genelde ses geliyor aracın tam alt bölgesinden. Serviste zaten baya kontrol ettiler, sesin sorun olmadığını söylediler ama aynı araç daha bayiden çıkar çıkmaz V kayışı kopan bir araç, o yüzden şuan sanayideki tofaşcılar bile bana daha fazla güven veriyor Mercedes servisinden... Yarın özel bir servise göstereceğim arabayı bakalım onlar ne diyecek.

Hocam araçta metal genleşmesi olduğunu tahmin ediyorum.Aracınızı uzun süre kullanımdan sonramı bu sesler geliyor yoksa,soğuk marş yapıp motor ısınmadan stop edincede mi sesler geliyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sesi sadece motoru stop edip araçtan inince duyuyorum. Performanslı veya sakin kullanmam fark etmiyor, genelde ses geliyor aracın tam alt bölgesinden. Serviste zaten baya kontrol ettiler, sesin sorun olmadığını söylediler ama aynı araç daha bayiden çıkar çıkmaz V kayışı kopan bir araç, o yüzden şuan sanayideki tofaşcılar bile bana daha fazla güven veriyor Mercedes servisinden... Yarın özel bir servise göstereceğim arabayı bakalım onlar ne diyecek.

Hocam bu ses yazılımla anlaşılacak bişey değil sanki.

Hani tüplü tvler kapandıktan bi süre sonra tak tak ses verir ya sanki öyle bişey.

Şöyle bi test yapılabilir.Aracı çalıştırın önce motorun ısınmasına izin vermeden 4-5 dk sürüp park edin ve sesi dinleyin.

Sonra ısınacağı kadar kullanın ve dinleyin.O zaman belki metal aksam kaynaklı olduğu anlaşılır.

Çok can sıkıcı görünüyor.Umarım bi problem yoktur

• quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

quote:

Hocam araçta metal genleşmesi olduğunu tahmin ediyorum.Aracınızı uzun süre kullanımdan sonramı bu sesler geliyor yoksa,soğuk marş yapıp motor ısınmadan stop edincede mi sesler geliyor?

Uzun süre kullanımdan sonra hocam, ama uzun süre dediğimde şehirlerarası falan değil. Mesela bugün 15-20km performanslı kullandım aracı ve sesler gelmeye başladı. Metal genleşmesi benimde aklıma ilk gelen oldu ama onlarca farklı aracı aynı tarzda kullandım, hiç birinde metal genleşmesi sesi gelmedi?

• O en çok çıkan tak sesi dışında gerçekten normal.O en çok vuran da araç yeni olduğu içindir,zamanla azalır diye düşünüyorum.Ama o ses hep gelecek.
    Edit:Rodaj Mercedes için de geçerli,kullanım kılavuzunda yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RutkayErg -- 23 Şubat 2013; 1:38:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sesler birebir olarak 2009 chevrolet aveo aracımda da geliyor park ettikten sonra. gayet normal, ya el freninden geliyor yada araç sıcak olduğu için başka yerlerden geliyor
  • quote:

Uzun süre kullanımdan sonra hocam, ama uzun süre dediğimde şehirlerarası falan değil. Mesela bugün 15-20km performanslı kullandım aracı ve sesler gelmeye başladı. Metal genleşmesi benimde aklıma ilk gelen oldu ama onlarca farklı aracı aynı tarzda kullandım, hiç birinde metal genleşmesi sesi gelmedi?

Hocam MB faklı bir alaşım kullanmış olabilir aracı hafifletmek adına o yüzden olabilir.Yukarıda ki ifadenize göre ben iyice ısıdan dolayı olduğunu düşünüyorum.15-20 km performanslı kullanım araç dizel olsun benzinli olsun Isı artışı için fevkalade bir yol uzunluğu ama dediğim gibi MB son zamanlarda aracı hafifletmek için faklı alaşımlar kullanıyor(alüminyum alaşım)bu gibi parçalarda ısıyı kolay iletir demir alaşıma göre çabuk genleşebilen maddeler.Siz yinede işin ehli bir MB servisine gidin.İnşallah sorununuza tatmin edici bir cevap bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 23 Şubat 2013; 1:42:09 >

• genleşme sesleri, zamanla geçer takışmayın böyle şeylere...
  • Yorum yapan herkese cok tesekkurler, yarin servise gidiyorum, durumu bildiririm.

• quote:

Yorum yapan herkese cok tesekkurler, yarin servise gidiyorum, durumu bildiririm.

PM attım.

• quote:

Hocam rodaj takırtısı olabileceği benimde aklıma geldi ancak Mercedes'lerin rodajı yapılıyor satılmadan önce. Hatta klasik 1000km servisi bile yok mercedeste. Yinede inşallah siz haklısınızdır, rodaj takırtısıdır...

kardeş canını sıkmayaaa bu metal genleşme sesi egzostan geliyo kışın bir anda soğurken bizim vw de yapıyo bütün yeni araçlarda var malzemenin yapısından dolayı hafif olsun diye farklı bir alaşım kullanıyorlar.
  • Bir sürü sıfır arac deneyimim oldu boyle bir sese şimdiye kadar denk gelmedim. Sıkıntı var gibi duruyor malesef.

• senin arabana periler girmiş kardeşim

şaka bi yana bu tür şeyler olur hani dengi değil ama eski bi arabamız vardı accent 98 model. 13 sene sürdük 13 sene arabayı nezaman stop etsek senin arabadaki sesin aynısı 20 30 dakka boyunca çıkardı.. tüm accentlerde bu ses vardı. senin arabanın aynısı olupta aynı sesi çıkartan başka bir araba varsa bence bir sorun yoktur. ama bu ses bir tek senin mercedes te varsa bir sorun vardır. önce bunu araştır bence. ben yerinde olsam böyle yapardım.
  • bildiğin sıcak metalin soğuma sesi. gerçi benim aracımdan hiç duymadım ama kötü bişey olduğunu düşünmüyorum.
  • Sinir bozucu gerçekten de.Mahkemeye kadar yolu var bu işin..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.