Şimdi Ara

Merceksiz farlara ve sis farlarına xenon taktıranlar mesajınız var! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
6.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akt02

ee benim aracımda mercek yok ama fabrika çıkışlı olarak xenon var nasıl olacak şimdi . Odamı rahatsız ediyor ? Hayır

aracınızın marka/modeli nedir? eski volvolar'da var, eski mercedes e serisinde var, eski laguna'da var, bir de benim bildiğim makyajlı civic'lerde var ancak onların ampul tipi farklı, ampulün kendisinde şapka var, mercek görevi görüyor

otomatik far yükseklik ayarı ve far yıkama da varsa orjinaldir, değilse fabrikasyon değildir, satın aldığınız bayi jest(!) olsun diye takmıştır/hediye etmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 28 Kasım 2011; 18:21:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Sis farının açılmasını sevmeyen kesim 2 ye ayrılır.

1- Gerçekten rahatsız olanlar
    2- Aracında sis farı olmadığından, sis farı görünce rahatsız olanlar

Aracında sis farı yok diye kıskananlar varsa gerçekten oha diyorum. Topu topu fazladan 2 far. Amma önemliymiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

Orijinalden alıntı: kagan12312

Yahu haklısın da fazla abartmıyor musunuz şu meseleyi ya,bakmayın kardeşim o zaman xenonsa.Çakma olması da farketmiyor range rover arkama yanaştı gözümü aldı ama sonra bakmadım ve gazladım gittim bu kadar.Bu kadar kafaya takmaya gerek yok.Madem bu kadar rahatsız oluyorsun polise şikayet et ya da in arabadan döv bu kadar...

Mesela gözümüzümü kapatalım? Nasıl bakmayacaksın söylermisiniz? Birisi sizin gözünüze projektör tutsa ne yapacağınızı şaşırırsınız?... Bakınız siz gazladım gittim diyorsunuz, yani ordan kaçıp gitmişiniz. Ama karşıdan geldiğinde kaçamıyorsunuz, araç geçene kadar başınızı başka yere çeviriyor, gözünüzü yoldan ayırıyorsunuz mecburen... O sırada önünüzde çukur olsa, yaya fırlasa tepkiniz azalır, görmekte güçlük çekersiniz. Bu tehlikeli değilmi sizce?

Haklısınız da fazla büyütülüyor.Arkadaşın biri"ezik kıro cahiller"demişti.Yaptıkları yanlış olsa bile fazla büyütüldüğünü düşünüyorum.

• Benim en çok rahatsız olduğum sis farına xenon takanlar bunun yanında merceksiz fara xenon takanlarda ciddi anlada rahatsız edici
  • Ben gündüz farı niyetine otobanda sisleri açarak kullanıyorum, kendim de karanlıkta karşıdan gelen arabadan ötürü kör olma durumunu bildiğimden hava kararmaya başlamadan söndürüyorum. Gece yakanları çarmığa germek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Sis farının açılmasını sevmeyen kesim 2 ye ayrılır.

1- Gerçekten rahatsız olanlar
    2- Aracında sis farı olmadığından, sis farı görünce rahatsız olanlar

benimda aracımda sis farları yok ne yani sis farı olan diğer araçları kıskanıyormuyum yani.. sağlıklı düşünün bence sis farı sadece yağmurlu ve sisli havalarda açılmalıdır. bu kurallara uymayanlarda ağır kırodur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave23 -- 28 Kasım 2011; 20:05:39 >
  • quote:

Yahu haklısın da fazla abartmıyor musunuz şu meseleyi ya,bakmayın kardeşim o zaman xenonsa.Çakma olması da farketmiyor range rover arkama yanaştı gözümü aldı ama sonra bakmadım ve gazladım gittim bu kadar.Bu kadar kafaya takmaya gerek yok.Madem bu kadar rahatsız oluyorsun polise şikayet et ya da in arabadan döv bu kadar...

Türkiyede eğitim alıyorsanız bu arkadaş gibi zihniniz ve düşünce yapınız olabilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Orijinalden alıntı: akt02

ee benim aracımda mercek yok ama fabrika çıkışlı olarak xenon var nasıl olacak şimdi . Odamı rahatsız ediyor ? Hayır

aracınızın marka/modeli nedir? eski volvolar'da var, eski mercedes e serisinde var, eski laguna'da var, bir de benim bildiğim makyajlı civic'lerde var ancak onların ampul tipi farklı, ampulün kendisinde şapka var, mercek görevi görüyor

otomatik far yükseklik ayarı ve far yıkama da varsa orjinaldir, değilse fabrikasyon değildir, satın aldığınız bayi jest(!) olsun diye takmıştır/hediye etmiştir

aracımda otomatik far yükseklik ayarı ve far yıkama sistemi mevcut . Araç ise 2008 model nissan pathfinder .

• bende mi bir problem var yoksa şikayet eden arkadaşlarda mı? Ne çakma xenonlar gözümü alıyor nede sis lambaları. Gözlerimde 3.50 hipermetrop olmasına rağmen hiç rahatsız olmadım. Bence fazla abartıyorsunuz bu işi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercekli olmadığı sürece çok tehlikeli öyle araç sellektör yapınca arkasına geçip uzunları yakıyorum gaza basarsa bende basıyorum anlıyor bişeyler........
  • quote:

Orijinalden alıntı: MacTavish®

quote:

Türkiyede eğitim alıyorsanız bu arkadaş gibi zihniniz ve düşünce yapınız olabilir..

Sen nerede eğitim gördün ki de hava atıyon oxford da mı

• quote:

Orijinalden alıntı: ForteVeloce

bende mi bir problem var yoksa şikayet eden arkadaşlarda mı? Ne çakma xenonlar gözümü alıyor nede sis lambaları. Gözlerimde 3.50 hipermetrop olmasına rağmen hiç rahatsız olmadım. Bence fazla abartıyorsunuz bu işi.

Aynen yalnız değilmişim
  • quote:

quote:

bende mi bir problem var yoksa şikayet eden arkadaşlarda mı? Ne çakma xenonlar gözümü alıyor nede sis lambaları. Gözlerimde 3.50 hipermetrop olmasına rağmen hiç rahatsız olmadım. Bence fazla abartıyorsunuz bu işi.

Aynen yalnız değilmişim

O halde siz uzunlardanda rahatsız olmassınız. Çakma xenonlar uzunlarla aynı parlaklıkta yanıyor, dağ taş aydınlanıyor. Peki, bundan sonra uzunlarla gezeceğim,madem rahatsızlık vermiyor,o halde problem yok.

• quote:

Aracınızda xenon var mı? Yada geceleri sisleri açıyor musunuz.. Sadece meraktan soruyorum, çakma zenon sahibi bir arkadaşımda birebir aynı cümleleri söylüyordu da.. Baskılara dayanamayıp söktürünce o da bizim gibi ana avrat sövmeye başladı.
  • Arkadaşlar işin ehli büyüklerim buradayken sormak istiyorum bildiğiniz üzere QQ'ların kısa farlarında mercek var , biz bunlara Xenon uygulasak ( sadece kısa farlara) bahsedilen, yakınılan sorunlar olmaz anladığım kadarıyla , peki ya muayenede sorun çıkar mı ?

+ Ayrıca Nissan servisleri piyasa fiyatının 2 katına takıyorlar , garanti sorun teşkil etmez her halde .

Bahsettiğim mercekli kısa farlar bunlar .

Merceksiz farlara  ve sis farlarına xenon taktıranlar mesajınız var!
  • Bu konudan ben de çok muzdaribim.
    Set'e katılıyorum,lütfen takmayın şunları ya.
    Aracınız merceksiz xenonlarla,arka sis farları açık gezince daha güzel olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NapoleonBonaparte

Arkadaşlar işin ehli büyüklerim buradayken sormak istiyorum bildiğiniz üzere QQ'ların kısa farlarında mercek var , biz bunlara Xenon uygulasak ( sadece kısa farlara) bahsedilen, yakınılan sorunlar olmaz anladığım kadarıyla , peki ya muayenede sorun çıkar mı ?

+ Ayrıca Nissan servisleri piyasa fiyatının 2 katına takıyorlar , garanti sorun teşkil etmez her halde .

Bahsettiğim mercekli kısa farlar bunlar .

Hiçbir sorun olmaz, göz almaz, muayeneden rahatlıkla geçer... Gayet güzel aydınlatma alırsınız. Çünkü farınızda ''MERCEK'' var. Bence yaptırın,verdiğiniz paraya değer.

• quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Bu konudan ben de çok muzdaribim.

Ahhh ahhhh, valla doğru diyosun,hele hele arka sisler açık gezenler var,inanın ne diyeceğimi bilemiyorum. Hayır arka sisleri açmak sürücüye ne yarar sağlıyor anlamak mümkün değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Bu konudan ben de çok muzdaribim.

Ahhh ahhhh, valla doğru diyosun,hele hele arka sisler açık gezenler var,inanın ne diyeceğimi bilemiyorum. Hayır arka sisleri açmak sürücüye ne yarar sağlıyor anlamak mümkün değil...

İnsanlar kendisine daha üretken küfürler ediyor arka sisler açık olunca........

• Cevabınızdan dolayı teşekkür ederim @Set hocam , insanlara sorun çıkarmayacağını tescillemem güzel oldu ;))

+ Gerçekten merceksiz Xenonlar tam bir felaket ama !!!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.