Şimdi Ara

Merhaba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamınaleyküm arkadaşlar yakın zamanda nişanım var bunun için fotoğraf makinası almak istiyorum.Nişanımız evde olucaktır,ev çekimlerinde kullanılacak aynasız dslr makinası almam lazım benim aklımdan samsung, nx3000 veya nx mini var bunlar benim ihtiyaçımı karşılar mı.Evde olucagı için kumlanma cok olmasın önerilerinizi bekliyorum.Max bütçem:1000TL

• NX300 en mantıklısı olacaktır çünkü yüksek isolu fotoğraflarda RAW üzerinden daha fazla düzeltme imkanı sunuyor. Fiyatı biraz geçebilir 1000 lirayı. İkinci el falan da bakabilirsiniz. Ekstra pil almanız iyi olur ve ilk denemenizi nişanda yapmayın. Benzer bir ortamda biraz alıştırma yapın önceden.
  • Teşekkür ederim ustad,18-55 oıs lens işimi görürmü peki benim amacım kaliteli resimler çeksin net olsun.Nx3000'de kötü bir makina değil sanırım bi tık aşagısında kalır nx300 değil mi ?
  • dell35 D kullanıcısına yanıt
    Aynı sensöre sahipler zaten ama NX3000 yüksek isolu RAW dosyalara da gürültü azaltma (noise reduction) uyguluyor. O yüzden yüksek isolara çıkacaksanız, ki evde mecbur çıkacaksınız, NX300 çok mantıklı. JPEG çekerim derseniz NX3000'in jpeg algoritması NX300'e göre daha başarılı. Karar sizin yani. NX3000'de iso 6400'e kadar gayet iyi gözüküyor jpeg dosyaları. RAW ile uğraşmam, gerek yok derseniz NX3000 de çok memnun eder. 16-50 veya 18-55 normal şartlar altında pek yetmez yalnız. Diyafram çok kısık kalır. Evin aydınlatması çok iyi olacaksa yetebilirler.

Deklanşör hızını biraz yüksek tutmanız lazım da o yüzden geniş bir diyaframa ihtiyacınız var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Aynı sensöre sahipler zaten ama NX3000 yüksek isolu RAW dosyalara da gürültü azaltma (noise reduction) uyguluyor. O yüzden yüksek isolara çıkacaksanız, ki evde mecbur çıkacaksınız, NX300 çok mantıklı. JPEG çekerim derseniz NX3000'in jpeg algoritması NX300'e göre daha başarılı. Karar sizin yani. NX3000'de iso 6400'e kadar gayet iyi gözüküyor jpeg dosyaları. RAW ile uğraşmam, gerek yok derseniz NX3000 de çok memnun eder. 16-50 veya 18-55 normal şartlar altında pek yetmez yalnız. Diyafram çok kısık kalır. Evin aydınlatması çok iyi olacaksa yetebilirler.

Deklanşör hızını biraz yüksek tutmanız lazım da o yüzden geniş bir diyaframa ihtiyacınız var.

Anladım hocam teşekkür ederim detaylı bilgiler için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaşlar herkese selam
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.