Şimdi Ara

Merhaba 2 metre olurmuyum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 16 yasima gireli 4 gun odlu boyum 187 annem 175 babam 179 sizce 2 metre olurmuyum uzun forvet oynamak istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Son 3 senede ne kadar uzadın?

• Tam bilmiyorum ama gecen seni 5 cm deb fazla uzadim 7 uzadim heralde yada 6

• TheHighFive T kullanıcısına yanıt
    Peki 10 santim ve üstü uzadığın oldu mu hiç bir senede ?

• Bilmiyorum ama büyük ihtimalle olmamıştır ama 7 8 cm uzuyorum bir senede kendime dikkat edersem

Baban uzun değil de annen uzun öyle çok uzadığın bir senede yok ondan olursun inşallah. Profesyonel olarak düşünüyorsan kısa forvet düşün yok öylesine oynuyorum diyorsan pivot oynarsın zaten.

• Bu arada annen 176 yada 177ymis birde charles barkley 198 le uzun forvet draymond green de 2.01 le uzun forvet oynuyor yapım var 93 kiloyum ama baya iyi post up oynuyorum defansım baya iyi

Abicim hem fikir isteyip hem de çok bilmişlik yapıyorsunuz. Bana örnek verdiğin adamlara bak kendini NBA'deki adamlarla karşılaştırıyorsun ona göre Cp3 benden kısa, Webb 1.65'ti, Magic 2.06 Guard oynuyordu, Durant 2.08 3 oynuyor hatta guard oynuyor. Sen onların atletizmine oyun zekasına sahip olamayacağına göre kendini devlerle kıyaslama zaten 2 olacağının garantisi yok. Bir de 16 yaşında daha çocuksun ne yapın olabilir, kilolu olunca kendinizi güçlü sanıyorsunuz hemen. 87 boyun var 93 kilosun biraz daha kilo alsan obez olacaksın. Çok iyi post oynuyorum defansım süper falan diye kendini övüyorsun okulda oynadığın 3-5 velede blok basıyorsun diyedir Allah bilir bu havalar posta girsek beni ittiremezsin burada post'unla övünüyorsun. Ne atlet çocuklar var çocuk 13 yaşında smaç basıyor manyak oyun zekası olan çocuklar var daha 7-8 yaşında çalışmaya başlıyorlar dahi diye nitelendiriliyor bu çocuklar ve bunlar Türkiye'den örnekler bir de yurtdışını düşün. Bunlar acı gerçekler bunları yaşın geçtikçe daha iyi anlayacaksın şimdi bunları okuyup kızacaksın ama yapacak bir şey yok. Bu yollardan biz de geçtik.

Biraz ağır oldu belki ama tavsiye istiyorsan karşındakini dinlemeyi de bileceksin. Şu koskoca forumda sadece bu basketbol bölümüne bile günde yüzlerce insan giriyor ama biri bile buraya yazmıyor ben seni adam yerine koyup yazıyorsam saygı beklerim. Ayrıca annenin uzun olması tek avantajın dayın ya da anne tarafın uzunsa beslenmene dikkat ederek uzarsın belki.

• Tamam abi niye sert yapıyorsun..

• Nba den örnek vermem kısa forvet oyna dediginden dolayı ve 3.05 potaya çift el asılıyorum gittigim klupte 2001 li a takimdayim o yuzden ve hergun 4 5 saat post up pivot hareketleri calisiyirum antrenorler cok kilo verme diyot boyun uzucak zaten diyorlar o yuzden 93 kilo kaldi.

O anlık sinirle yazdım kalbini kırdıysam kusuruma bakma.

Sen kendini 3 numara gibi yetiştir yinede benim tavsiyem 2 metre olacağın ya da daha uzun olacağın kesin değil. O yüzden sana kısa forvet tavsiye ettim.

Artık sırtı dönük oyun pek kullanılmıyor, forvetlerden şut sokması ve adam geçmesi bekleniyor. Sen post oyununu geliştirmeye devam et ama şutunu ve adam geçme, turnike özelliğini de geliştirmeye çalış. Antremanlarda heralde siz ağırlık kaldırmıyorsunuzdur bu yüzden vücut ağırlığınla güçlenmeye çalış. Ben kilo olarak çok hafifim ama gerekirse 90 kiloluk pivotun arkasına geçmek durumunda kalıyorum adamı durduramasam bile blokla etkisiz hale getirmem gerekebiliyor. Sen de böyle durumlarla karşı karşıya geleceksin büyük ihtimalle. Hatta daha kötüsü guard savunman bile istenecek. Çoğu guard pas ve şut üzerinden oynuyor şimdilerde ama karşısında seni görürse ya da hantal olduğunu anlarsa tereddütsüz seni geçer. Ondan 1-1 savunmasını iyi öğrenmen gerek. Uzun forvet olursan pivot oynaman bile istenir.

Tüm bunları aklında tart sonra koçunla konuş adama danış o sana benden daha çok yardımcı olur zaten. Kolay gelsin, basketbol hayatında da başarılar diliyorum. İnşallah istediğin gibi bir oyuncu olursun.

Edit: Bu arada Draymond Green GS'nin en iyi savunma oyuncusu şuan

Berkley zaten manyak atletik bir şey çok da güçlü zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Currynin Üçlüğü -- 22 Ağustos 2016; 15:23:13 >

• Teşekkür ederim bugun kocumla konustum o da senin dediklerini dedi ben oynadigim kulupleree yasitlarimdan hep buyuk uzun oldugumdan dolayi pota altina koydular beni fundemantalim kötü ama gelistirim sutlarimda biraz iyi diger antrenmanda kisa forvet oynucam kocumada dedim olur dedi ne yapmam lazim lebron felanmi izliyim kisa forvetlerin gorevlerini felan cok bilmiyorum

Lebron izlersen pek faydası olmaz açıkçası Lebron farklı bir şey .

Ayrıca NBA ve Avrupa basketbolu hala farklı benzemeye başlasalarda farklılıkları çok o yüzden eğer Avrupa'da oynayacaksan Euroleague ve İspanya liglerine bak.

Bildiğim kadarıyla kısa forvetleri anlatmam gerekirse ben 2 ye ayırırım: ince yapılı sırtı dönük oynayamayan oyunu şut üzerine kurulu olan ve içeri kat edebilen oyuncu, diğeri ise sırtı dönük oyunu olan orta mesafe şut atabilen güçlü ama daha yavaş kalan pas yönü gelişmiş kısa forvet.

Senin biraz yavaş olduğunu varsayıyorum bu yüzden imkanın olursa sabahları koşuya çık. Antremanlarda ve maçlarda hareketli oynamaya çalış top hakimiyetin pek iyi değildir büyük ihtimal o yüzden topu her iki elinlede rahatça sektirebileceğin seviyeye gel. Sırtı dönük oyunun var orta mesafe ve 3 lük özelliğini kazanınca bir de buna içeri kat edebilme pick and roll pota altına kadar gelip pivotu uzun forveti besleme özelliğini kazanırsan offense de aranan adam olursun.

Gelelim savunmaya savunmanı geliştirmenin en etkili ve kısa yolu bence sürekli 1-1 adam savunmaya çalışmaktır. Senden kısa ve hızlı adamlara geçilmezsen ayrıca senden uzun ve güçlü adamlarada hareket alanı vermeden ribaund alırsan ya da sayı şansı vermeden bloklarsan takımın savunmacısı olursun.

Bu dediklerime NBA'den bir örnek vermek gerekirse Klay Thompson verilebilir. Golden State'te oynuyor hala. Lebron'u savunmuşluğu vardır hatta Leonard'dan daha iyi savundu bile diyebilirim ki Leonard Atlet bir savunma oyuncusu.

• Çok saol koçum olmanı isterdim şahsen :D şimdi ben fundemantal ve top sektirme çalisiyim demi

Aynen öyle yap şut ve turnike atmayı da unutma.

Ayrıca maç yap sürekli bunu hep derim çünkü en hızlı böyle gelişir tecrübe kazanırsın.

Ayrıca ileride smaç basma durumun falan olursa o zaman da yardımcı olurum inşallah

Bir kaç aydır smaç basabiliyorum eski zevki kalmadı gerçi ama hala çok güzel bir şey.

• Çooook teşekkurler koç :D

Önemi yok dostum kendine iyi bak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.