Şimdi Ara

Merhaba Arkadaşlar Bir Sorum var :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün araba ile biryere gittim yanıma içmek için su aldım neyse işim bitti su fazladan kalmıştı arabanın jantına suyu döktüm içinden buhar geldi diyer tekerleğede dökdüm gine geldi sizce bu bir sorunmudur yoksa sıcaklıktanmıdır
    şehir mersin araba fiat doblo

• fren diskleri (ya da balatalar) kullandıkça ısınıyorlar, o nedenle dediğiniz şeyi yapması normal. Hatta fazla ısındığında koku yapıyorlar, hatta durduk yere duman çıkmaya başlıyor...
  • anladım yani önemli bir problem değil hep olan şeyler :)
  • Sizin içtiğiniz sudan artanı disklere dökmenizle bir şey olurmu bilmiyorum ama çok ısınmış disklere soğuk su dökülürse diskler yamulabilir bilginize.
  • bir problem değil yani yere de dökseniz bu sıcakta buhar çıkar
  • - Çeliğe su vermek -

Türk ustalarının orta asya zamanlarında kılıç imal ederlerken çeliği akkor hale getirip suyun içine soktuklarında suyun buhalaşmasını farkedemeyip kılıcın suyu içmesi ve şişmesi olarak adlandırılan durum. çeliğe su verme işlemi yapıldığı zaman çelik sertleşir
    2. defa su verilmiş çelik daha da sert olur ve 2 defa su verilmiş çelik 1 defa su verilmiş çeliği keser ama daha fazla su vermek çeliğin yapısını bozar ve kolay kırılmasına neden olur ilk defa türk ustaları tarafından keşfedilmiştir.

Siz gene de dikkatli olun sıcak metale soğuk su dökmeyin. Sonradan başınıza olmadık dertler açılabilir.
  • çok fazla ısınmış çeliğe,çok soğuk su dökülürse bozulmalar meydana gelebilir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    arkadaşlar acil bir sorum var !
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • su sıcak değildi ya tam terzi sıcakladığı için döktüm demek ki disk ondan kaç kat sıcakmış :) ilk tefa yaptım böyle birşey sadece tekerleğe dökerken janta gitti biraz oda buharlaşınca bir sorayım dedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.