Şimdi Ara

Merhaba, Boğaziçi Odtü Bilkent İtü de bilgisayar müh. okuyup işsiz kalan var mı tanıdığınız? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
3
Favori
16.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: askerasker

bilgisayar müh.
    odtü
    Yani ODTÜ bilgisayar muh mezunu kızın burger kingde çalıştığını mühendislik yapmayacağını mi söylüyorsun? Buna inanan olur mu forumda?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Hatırlatırım, hepi topu lisans mezuniyetinden bahsediyoruz, Ph.D.'den değil. Piyasada o kadar çok lisans mezunu insan ve bunların arasından o kadar güzel kendini yetiştirmiş olanlar var ki, ODTÜ, İTÜ vs. hikaye. Önceki sayfada da yazdım detaylarını.

Dolayısıyla arkadaşın bu tespiti doğrudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManuOstar -- 4 Nisan 2019; 16:37:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

Sağol cevap için.
    Hayır ilk isteğim iş hayatında, yaptığım işle mutlu olmak. Para sonrasında geliyor. O da göz önünde bulundurulabilecek bir seçenek. Ama dediğim gibi ilk olarak yaptığım iş.

1 kere iş tecrübem oldu, pişman oldum. Mutsuzdum bıraktım.

İnsan mutlu olduğu işi yapmalı, eninde sonunda bulmalı. Gerekirse sektör değiştirmeli, tabi kendisinde o gücü görüyorsa.
    Yoksa bu ülkede herkes köle olmak için okuyor, mühendislik her ünide var çünkü.
    Sen köle olmazsan diğer köle olacak kişiyi seçiyorlar.
    Aynen öyle, ben de ytü makine müh. mezunuyum, 2 ayrı yerde çalıştım ikisinden de istifa ettim. Hepsi köle arıyor özel sektörün %90'ı böyle. Şanslıysan insan gibi çalışacak bir yer bulabiliyorsun. O da çok zor bir ihtimal.

• Malesef öyle hacı..
    Napıyorsun alanını seviyor musun yani makine sektörüne devam mı? Yoksa farklı sevdiğin bir alan mı keşfettin
  • Armwrestle Mania A kullanıcısına yanıt
    Nereyi bitiriyorsun hocam?
    Ya bilmiyorum, nasip bu işler. Ben üniyi kazandığımda 3. senemde kazandım... 2 sene daha hazırlanmıştım, ünide de kayıp yıllarım var.
    Yapacak bişey yok. Önemli olan bundan sonrası.
  • quote:

Malesef öyle hacı..
    Napıyorsun alanını seviyor musun yani makine sektörüne devam mı? Yoksa farklı sevdiğin bir alan mı keşfettin
    Şu an çalışmıyorum iş bakıyorum ama acelem yok. Kesinlikle cumartesi olmayan bir iş bakıyorum. Firmaların büyük çoğunluğu da fazla mesai yaptırmak için cumartesi çalıştırıyor bu yüzden daha uzun süre kalıcı bir işe giremiycem gibi duruyor. Bu aralar idarelik küçük şantiyelerde şeflik kovalıyorum yani yalandan çalışıcam mecburen. Hatta migrosta müdür yardımcılığına bile başvurdum, en azından fazla mesai yaptıramıyorlar kurumsal olduğu için.
  • Anlıyorum hacı. Ya insan üzülüyor o kadar oku et, sonra...
    Neyse, çok iyi kararlar vermeliyiz hakkımızda.
    Umarım her şey gönlünce olur
  • quote:

Anlıyorum hacı. Ya insan üzülüyor o kadar oku et, sonra...
    Neyse, çok iyi kararlar vermeliyiz hakkımızda.
    Umarım her şey gönlünce olur
    Hayırlısı bakalım, ekonomi hep böyle kötü gidecek değil, illaki düzelecek diye umuyorum.
  • Hocam daha önce telefon numaramı başka açmış olduğum bir hesaba eklemişim, o yüzden bu hesabıma ekleyemiyorum ve özelden mesaj yazamıyorum.
    Bu konuda yardım etme şansınız var mı, yani telefon numaramı hiç kullanılmamış gibi gösterip bu hesabım için kullansam?
    Çünkü eski hesabın adını bile hatırlamıyorum.
    Teşekkürler

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alper

Bilgisayar mühendisliği için bu üniversitelerden mezun olmaya gerek yok. Bu bölümden mezun olmaya gerek yok hatta üniversiteden bile mezun olmaya gerek yok. Kendim bilgisayar mühendisiyim. Çalıştığım şirkette Boğaziçili de Özel üniversite mezunu da ilk işleri olduğundan aynı maaşı alıyorlar ama başka arkadaşım üniversite mezunu bile olmamasına rağmen sektör tecrübesinden 5 haneli rakamlarda maaş alıyorlar.

Tecrübe isteyen firmalara diploması olmayan kişi nasıl girecek ? sene 2004 değil ki "bilgisayar biliyor musun ?", "Evet", "oo gel seni işe alalım." yalansa yalan diyin ? :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kızgın boğa

Yani ODTÜ bilgisayar muh mezunu kızın burger kingde çalıştığını mühendislik yapmayacağını mi söylüyorsun? Buna inanan olur mu forumda?

Alıntıları Göster

Hocam işsiz diş hekimi var.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.