Şimdi Ara

Merhaba, Boğaziçi Odtü Bilkent İtü de bilgisayar müh. okuyup işsiz kalan var mı tanıdığınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
3
Favori
16.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşsiz kalan yada çok düşük ücrete çalışan var mıdır?

Uçak, elektrik, elektronik, makine müh. için de yorum yapabilirsiniz. Ama diğer üniversiteler için sormuyorum.
    Teşekkürler.

• İşsiz kalma demeyeyim de düşündükleri maaşları alamadı hiçbiri. İyi bir liseden mezunum saydığın neredeyse hepsine gitti arkadaşlar çoğu mezun ve şu an çalışıyorlar. Üniversitede okurken 15 bin alacaklarını, firmaların bunları kapmak için kıyasıya rekabete tutuşacaklarını, yurt dışından sürekli teklif yağacağını sanıyorlardı.
    ben uyarımı yapıyorum aklı başında 1 kardeşimi bile bu rezillikten kurtarabilirsem ne ala. en son cv bırakmak için uğradığım kurumsalmış gibi takılan yerde ( tecrübe şartı istiyorlardı ) o kadar çok mühendis vardı ki görüşmeye gelen... bir görseniz her boydan her yaştan. memleketim köşe bucak mühendis kaynıyor... ikyım diye geçinen cahil benim kafası çalışan en az 4 yıl sayfalarca statik sistem çözümlemiş dil hatmetmiş mühendis meslektaşlarımı seçiyor güya yahu sen kimsin? nedir yani bu havalar adam işsiz diye dilenci muamelesi yapmalar. bu dünya kimselere kalmaz. mühendisler işsiz kalırsa diğerleri hiçbir iş yapamaz. kurduğunuz yapsat saltanatı da başınıza yıkılır.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Bilkent Mezunu İşsiz

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunları arasında işsiz kalan kişiler bulunmaktadır. Ancak, bu durum yalnızca Bilkent Üniversitesi'ne özgü değildir.

ODTÜ Mezunu İşsiz Kalır mı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun olanlar arasında da işsiz kalanlar olabilir. Bunun nedenleri arasında sektördeki rekabetin yüksek olması, mezunların beklentilerinin karşılanmaması ve ekonomik koşullar sayılabilir.

Boğaziçi, İTÜ Mezunları da İşsiz Kalabilir

Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) gibi diğer saygın üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunları da işsizlik riskiyle karşı karşıyadır. İş bulma süreci, bireysel beceriler, deneyim ve piyasa koşulları gibi çeşitli faktörlerden etkilenir.

Sonuç

Bilgisayar mühendisliği mezunları arasında işsiz kalan kişiler olsa da bu durum yalnızca belirli üniversitelere özgü değildir. İş bulma süreci, bireysel yetenekler, piyasa talebi ve ekonomik koşullar gibi çeşitli faktörlere bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Epsilon jssjsj

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşsiz kalma demeyeyim de düşündükleri maaşları alamadı hiçbiri. İyi bir liseden mezunum saydığın neredeyse hepsine gitti arkadaşlar çoğu mezun ve şu an çalışıyorlar. Üniversitede okurken 15 bin alacaklarını, firmaların bunları kapmak için kıyasıya rekabete tutuşacaklarını, yurt dışından sürekli teklif yağacağını sanıyorlardı.
  • Demacia kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum usta.
    15 bin günümüz Türkiyesinde yeni mezun için aşırı abartılmış para
    ama yeni mezun 5-6 binle girdiler mi işe en azından?
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Kendini diri tutanlar girdiler. Oraları kazanmak kolay mesele, asıl mesele üniversitenin içinde başlıyor.
  • akamol kullanıcısına yanıt
    Dediğim okullardan bilg. mühendisliği mezunu musun?
  • Okul sana is bulmaz sen kendini gelistirerek işi elde edersin.Bir muhendis hele ki iyi bir universitede yetismis bir muhendis kendi isini çok rahat bir sekilde kurabilir.
    Nasil kuracaz yeaaa? Diyen hazir tembel berkecanlara sadece git ve steve jobs'un hayatini araştir diyecegim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Demacia kullanıcısına yanıt
    Diri tutamayanlar ne yaptı peki? 2-3 arası mı?
    Bilmiyorum bazıları diyor da bu 3 okuldan ilk 10k lık bölümden mezun olup 2.5 3 e çalışan var diye, pek inanasım gelmiyor açıkçası
  • emreee23 kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap için sağol ama nasıl iş bulunur vs diye sormadım ki.
    Bu saydığım okullardan ve saydığım bölümlerden mezun olan kişiler hakkında sordum.
    kendini geliştirmek diyen ler var ya iyice gıcık kapmaya başladım.
    neyse
    bak o kendini geliştirmek dediğin iş üniversiteye gitmeyen, yada yeni giden her kişinin lafı ve hayali.
    ünide her şey öyle dediğin gibi gelişmiyor.
    ülkemizde stajları da biliyoruz, genelde napılıyor? hatta şirketlerin bazıları sen öğrenmek istediğin halde ayak bağı olma diyor.

Ben o kadar araştırmacı istekli olmama rağmen stajlardan bi şey öğrenmedim, çünkü Türk mühendisler de pek bişey bilmiyordu. Yabancılar yardım ediyordu onlara.
    Yakın bi arkadaşım da staja gitmişti, başarılı bir arkadaştı ünide. Adama ayakbağı olma diyip eve gönderdiler.
    işe girmeden kendini geliştirmek her bölümde geçerli değil

makine mühendisi mesela, işe girmeden ne kadar gelişecek? çizim programı bilmekle mühendis mi olunuyor?

• En uzun süre işsiz kalan arkadaşım makina mühendisiydi, o da aylarca (mezuniyet sonrası 8 ay civarı) reddetti düşük maaş teklif ediliyor diye, en son 6000 liraya bulup girdi, baya yüksek bir başlangıç maaşı. 6000 dediğim yeniyıl sonrası maaşı, yeni yıl zammı öncesi kaç alıyordu bilmiyorum. İlk kabul etmediği teklif de 3000 liraydı, daha fazla sayısal bilgim yok. Ha o kadar oyalanmadan bir işe girse zaten zam alırdı ve o ara kazandığı kâr kalırdı, ama en azından tatil yapmış oldu okul sonrası.

Onun dışında Boğaziçi, Koç ve İtü'lü arkadaşlarım var bilgisayar mühendisliği mezunu, işsiz duymadım henüz. Tabi önemli bir çoğunluğunun ya part-time çalıştığını ya da direk iş bakmadığını belirteyim, çünkü master'a gitti herkes, full-time çalışanlar masterı erteleyen veya hiç yapmayacak olanlar.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, teşekkürler yorum için.
    Hmm yani yüksek yapanlar çalışmıyor ayrıca, sadece okuyor. Yada part time çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

Anladım hocam, teşekkürler yorum için.
    Hmm yani yüksek yapanlar çalışmıyor ayrıca, sadece okuyor. Yada part time çalışıyor.
    Tam zamanlı çalışamazlar ki, okuyorlar

Buradaki (Türkiye) arkadaşlar asistanlık yapıyor normal, yurt dışındaki arkadaşlarımın arasında part-time çalışanlar, zira euronun durumu belli, aileden gelecek para yetmiyor.
    Bazı şirketler izin verebiliyor master yapmaya, günleri falan ayarlıyorlar tabi denk gelirse.
    Asistanlık yapıyorsa anladım, zaten çalışıyor sayılır, büyük ihtimal de okulda kalırlar.

Evet doğru söylüyosun. Ekonomi leş.
  • Yüksek lisans konusuna da açıklık getireyim. Büyük şirketler izin veriyor derse gitmene (genelde), ve evet maaşından da kesmiyorlar.
    Yurtdışı yüksek lisanslarından farklı biraz bizim ülkemizdeki. Yurtdışındakiler tam zamanlı diye geçiyor, buraya kıyasla çok kısa sürede bitiyor.
    Buradaki ise yarı zamanlı yüksek lisans. Sosyal hayatını çöpe atıp, full time çalışıp yüksek lisans yapabilirsin yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akamol -- 2 Nisan 2019; 22:21:47 >
    bogazicinden mastera gidenlerin ortalamalar neydi hocam?
    yurtdisinda master yapip kendini finanse etmek(burs olsun,part time is olsun) 2.5-3.25 arasi ort ile hayal mi
  • akamol kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam. Tam emin değilim yurtdışındaki masterlarda bizim ülkemizdeki zaman dilimi ile aynı diye biliyorum, İngiltere için.
    Bu şuan benlik bir durum değil zaten, diğer arkadaş bilgi vermişti master yapan arkadaşları hakkında.
  • şu andan itibaren yüksekteki üniversiteler harici inşaat mühendisliğine girip de okuyanlar torpili yoksa ailesinde inşaat yapan yoksa sakın boşuna okumasın derhal kaydını sildirsin %99 işsiz kalırsın en iyi ihtimalle bir yapı denetime girersin seni işkur üzerinden alırlar tek kuruşuna karışmadan maaşını işkur yatırır işbaşı eğitim programı kapsamında 1.5 yıl asgari ücretten maaşını alırsın program bitince de şutlarlar :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.