|
Bildirim
Boğaziçi Makina mı İTÜ bilgisayar mı?[ANKET]
|
İTÜ’de bilgisayar mühendisliği okuyan birisi olarak Boğaziçi’ni tercih ederdim. İtü İngilizce namına size pek bir şey katmaz, üniversite değil de lise okuyormuşsunuz havası vardır, sosyal ve kültürel etkinlik bakımından tam bir hayal kırıklığıdır. Özellikle bizim fakültedeki tuhaf robotumsu tiplere değinmek bile istemiyorum.
Eğer hedefin ot gibi kendini sadece bilgisayar biliminde geliştirmek ise İTÜ’yü yaz. Buradaki tiplerle proje filan yapıp lise havasında okursun. Ama eğer güzel bir mühendislik eğitimiyle birlikte kendini ve çevreni keşfetmek, her alanda geniş bir vizyona sahip olmak, ufkunu genişletmek istersen kesinlikle Boğaziçi daha iyi olacaktır. |
Turkiye’deki diger okullar bogazici’nin anca getir goturunu yapar
|
Konu faullü başlamış öncelikle onu belirteyim. Bu forumda yapacağın en son iş anket açmak olsun. Ders programlarına bak, lisansüstü çalışma alanlarına bak, bulup öğrenci ve mezunlarla konuş en faydalısı odur. Bu forumda tercih konusunda iyi ki hiçbir şeye kanaat getirmemişim diyorum. Sırf İTÜ'ye olan önyargı ve cahilane yorumlar yüzünden şu an muhtemelen pişman olacağım bir yerlerdeydim belki de.
Üzücü şeyler yazılmış. Okulun sunduğu imkanların, orada yapılan projelerin, okulun akademiyi ne derece desteklediğinin kıyaslaması yapılması gerekirken Tırmata Beach'te yapılan ayarsız rezil partiler Boğaziçi'nin avantajı gibi yazmış bir arkadaş. Çomar falan diyen olur, mesele partinin içkili-seksli olması değil, oradakilerin eğlenmeyi ve nerede durması gerektiğini bilmemesi. Tam yazdığım gibi rezil bir parti kültürü bu. Soruna gelirsek, mezun olduktan sonra çalışacağın alanı, gireceğin firmaları düşün. Boğaziçi overallda çok net İTÜ'nün önündedir fakat Türkiye'de her bölümü iyi olan okul da yoktur. Gerçekten makine okumak istiyorsan gideceğin yer ODTÜ'dür. Yok bilgisayar istiyorsan İTÜ yaz. Bu iki bölümde kararsız kalmışsın gördüğüm kadarıyla, elindeki seçenekler bunlar olmalı diye düşünüyorum. Sırf Boğaziçi olsun diye makine yazma bu bakış açısındaysan. Üstteki bir arkadaş bilgisayar makineden, Boğaziçi de İTÜ den iyiymiş gibi geldi demiş katılıyorum ve ben üniversite değil bölüm seçmenin gerektiğini söylüyorum. Boğaziçi makine mezunlarına baktığın zaman gerçekten mühendislikle ilgilenen, ARGE'de yer alan azınlıktır. Şahsen ben orta ülke firmasında CEO olacaksam termodinamikle uğraşmak istemezdim. Bilgisayarda kendi işini yapma olanağın çok daha yüksek. Burada diğer İTÜ'lü arkadaşların yazdıklarına katılıyorum öğrenci kitlesi hakkında. Ama şu kadar gerçek ki Türkiye'de hiçbir üniversite yüksek kültür sanat ortamı üretemiyor. Senin bunu dışarıdan alman gerekir. İstanbul da bu açıdan en iyisi, bu iki bölüme de girsen kârdasın. Ben İTÜ öğrencisi olarak aylarca Boğaziçinin klasik müzik konserlerine gittim mesela. İTÜ'de de yapılıyor bunlar ama ayda bir falan. İTÜ öğrencisi daha sessiz ve daha pasiftir. Güya Türkiye'de en çok öğrenci kulübü İTÜ'de ve aktiflikte de 1. ama pratikte proje ve yarışma kulüpleri dişe dokunur işler yapıyor sadece. Bu biraz da okulun öğrenciyi sıkmasından kaynaklanıyor. Alman tipi öğrenci yetiştirmektir bu. Doğrudur-yanlıştır demek forumdaki öğrencilerin haddine değil zira yeteri kadar bilgiye sahip değiller ki yargılasınlar. Daha uç bir şey söyleyeyim çoğu kulüp muhabbeti boş iştir. Hazırlıkta ve 1'de falan az takılırsın, dersler ağırlaşınca vakit ayırmazsın. Varsa takılacağın 2-3le sınırlı kalır. Sana en çok şey katan da proje kulüpleri olur zaten. O konuda kesinlikle İTÜ iyi şüphen olmasın. İyi yerlere gelmiş ne kadar insan gördüysem okudukları okulların adını ağızlarına sakız etmemiş adamlar oluyorlar. Okulun kendini adam edip bir yere oturtacağını sanan anca g*t üstü oturuyor 5 yıl sonra. Birisi de gelmiş imkanlar olmayınca ne yaparsan yap mahrum kalacaksın. Sanki tiyatroya gittin diye rektör linç edecek seni. Mühendislik imkanları anlamında emin ol liselilerin ağzının suyunun aktığı üniversiteleri solda sıfır bırakır İTÜ.Hangi imkanı sunamıyor ki İTÜ sana? Neyine engel oluyor? Şu okuldan Anadolunun asfaltsız illerinde kurulan taşra üniversiteleri gibi bahsedilmesi bezdirdi artık. Bu paragraf da okulu övdüğümü düşündürtmesin. Bilmem kaç konuda bu okula sövdüm ben. Yeri geldi mi eksiğini de söylüyoruz. Okulla uzaktan yakından alakası olmayan, daha düşük seviye okullardan mezun arkadaşlar da gelip çok bilmiş yorumlar yapmasın. Senin okulunu belki tepside götürüp getirir ama kendi okulum hakkında aynı şeyi söylemem. Pokemon kapıştırır gibi yorum yapmayın. Boş. |
Bir de İTÜ'de okuyanlardan dinlemek lazım tabi ama ben itünün pratikte boğaziçinin önüne geçeceği kanısındayım. Boğaziçinde mühendislik okuyan pek tanımıyorum ama itüden duyduklarım itünün teknik alanda çok sayıda projeye ve klübe destek verdiği yönünde.
Bu arada anket 41'e 40 gidiyor, itü önde. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |