Şimdi Ara

Boğaziçi Makina mı İTÜ bilgisayar mı?[ANKET]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
5
Favori
5.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Boğaziçi Makina mı İTÜ bilgisayar mı?[ANKET]

(En Son Oy Tarihi: 21.10.2024)
Giriş
  • Forumda bilgisayarcıların çoğunlukta olduğu aşikar. İlginç bi versus olacak

• İTÜ’de bilgisayar mühendisliği okuyan birisi olarak Boğaziçi’ni tercih ederdim. İtü İngilizce namına size pek bir şey katmaz, üniversite değil de lise okuyormuşsunuz havası vardır, sosyal ve kültürel etkinlik bakımından tam bir hayal kırıklığıdır. Özellikle bizim fakültedeki tuhaf robotumsu tiplere değinmek bile istemiyorum.
    Eğer hedefin ot gibi kendini sadece bilgisayar biliminde geliştirmek ise İTÜ’yü yaz. Buradaki tiplerle proje filan yapıp lise havasında okursun. Ama eğer güzel bir mühendislik eğitimiyle birlikte kendini ve çevreni keşfetmek, her alanda geniş bir vizyona sahip olmak, ufkunu genişletmek istersen kesinlikle Boğaziçi daha iyi olacaktır.
    Konu faullü başlamış öncelikle onu belirteyim. Bu forumda yapacağın en son iş anket açmak olsun. Ders programlarına bak, lisansüstü çalışma alanlarına bak, bulup öğrenci ve mezunlarla konuş en faydalısı odur. Bu forumda tercih konusunda iyi ki hiçbir şeye kanaat getirmemişim diyorum. Sırf İTÜ'ye olan önyargı ve cahilane yorumlar yüzünden şu an muhtemelen pişman olacağım bir yerlerdeydim belki de.

Üzücü şeyler yazılmış. Okulun sunduğu imkanların, orada yapılan projelerin, okulun akademiyi ne derece desteklediğinin kıyaslaması yapılması gerekirken Tırmata Beach'te yapılan ayarsız rezil partiler Boğaziçi'nin avantajı gibi yazmış bir arkadaş. Çomar falan diyen olur, mesele partinin içkili-seksli olması değil, oradakilerin eğlenmeyi ve nerede durması gerektiğini bilmemesi. Tam yazdığım gibi rezil bir parti kültürü bu.

Soruna gelirsek, mezun olduktan sonra çalışacağın alanı, gireceğin firmaları düşün. Boğaziçi overallda çok net İTÜ'nün önündedir fakat Türkiye'de her bölümü iyi olan okul da yoktur. Gerçekten makine okumak istiyorsan gideceğin yer ODTÜ'dür. Yok bilgisayar istiyorsan İTÜ yaz. Bu iki bölümde kararsız kalmışsın gördüğüm kadarıyla, elindeki seçenekler bunlar olmalı diye düşünüyorum. Sırf Boğaziçi olsun diye makine yazma bu bakış açısındaysan. Üstteki bir arkadaş bilgisayar makineden, Boğaziçi de İTÜ den iyiymiş gibi geldi demiş katılıyorum ve ben üniversite değil bölüm seçmenin gerektiğini söylüyorum. Boğaziçi makine mezunlarına baktığın zaman gerçekten mühendislikle ilgilenen, ARGE'de yer alan azınlıktır. Şahsen ben orta ülke firmasında CEO olacaksam termodinamikle uğraşmak istemezdim. Bilgisayarda kendi işini yapma olanağın çok daha yüksek.

Burada diğer İTÜ'lü arkadaşların yazdıklarına katılıyorum öğrenci kitlesi hakkında. Ama şu kadar gerçek ki Türkiye'de hiçbir üniversite yüksek kültür sanat ortamı üretemiyor. Senin bunu dışarıdan alman gerekir. İstanbul da bu açıdan en iyisi, bu iki bölüme de girsen kârdasın. Ben İTÜ öğrencisi olarak aylarca Boğaziçinin klasik müzik konserlerine gittim mesela. İTÜ'de de yapılıyor bunlar ama ayda bir falan. İTÜ öğrencisi daha sessiz ve daha pasiftir. Güya Türkiye'de en çok öğrenci kulübü İTÜ'de ve aktiflikte de 1. ama pratikte proje ve yarışma kulüpleri dişe dokunur işler yapıyor sadece. Bu biraz da okulun öğrenciyi sıkmasından kaynaklanıyor. Alman tipi öğrenci yetiştirmektir bu. Doğrudur-yanlıştır demek forumdaki öğrencilerin haddine değil zira yeteri kadar bilgiye sahip değiller ki yargılasınlar.

Daha uç bir şey söyleyeyim çoğu kulüp muhabbeti boş iştir. Hazırlıkta ve 1'de falan az takılırsın, dersler ağırlaşınca vakit ayırmazsın. Varsa takılacağın 2-3le sınırlı kalır. Sana en çok şey katan da proje kulüpleri olur zaten. O konuda kesinlikle İTÜ iyi şüphen olmasın.

İyi yerlere gelmiş ne kadar insan gördüysem okudukları okulların adını ağızlarına sakız etmemiş adamlar oluyorlar. Okulun kendini adam edip bir yere oturtacağını sanan anca g*t üstü oturuyor 5 yıl sonra. Birisi de gelmiş imkanlar olmayınca ne yaparsan yap mahrum kalacaksın. Sanki tiyatroya gittin diye rektör linç edecek seni. Mühendislik imkanları anlamında emin ol liselilerin ağzının suyunun aktığı üniversiteleri solda sıfır bırakır İTÜ.Hangi imkanı sunamıyor ki İTÜ sana? Neyine engel oluyor? Şu okuldan Anadolunun asfaltsız illerinde kurulan taşra üniversiteleri gibi bahsedilmesi bezdirdi artık. Bu paragraf da okulu övdüğümü düşündürtmesin. Bilmem kaç konuda bu okula sövdüm ben. Yeri geldi mi eksiğini de söylüyoruz. Okulla uzaktan yakından alakası olmayan, daha düşük seviye okullardan mezun arkadaşlar da gelip çok bilmiş yorumlar yapmasın. Senin okulunu belki tepside götürüp getirir ama kendi okulum hakkında aynı şeyi söylemem. Pokemon kapıştırır gibi yorum yapmayın. Boş.
    Bir de İTÜ'de okuyanlardan dinlemek lazım tabi ama ben itünün pratikte boğaziçinin önüne geçeceği kanısındayım. Boğaziçinde mühendislik okuyan pek tanımıyorum ama itüden duyduklarım itünün teknik alanda çok sayıda projeye ve klübe destek verdiği yönünde.

Bu arada anket 41'e 40 gidiyor, itü önde.
  • İTÜ’de bilgisayar mühendisliği okuyan birisi olarak Boğaziçi’ni tercih ederdim. İtü İngilizce namına size pek bir şey katmaz, üniversite değil de lise okuyormuşsunuz havası vardır, sosyal ve kültürel etkinlik bakımından tam bir hayal kırıklığıdır. Özellikle bizim fakültedeki tuhaf robotumsu tiplere değinmek bile istemiyorum.
    Eğer hedefin ot gibi kendini sadece bilgisayar biliminde geliştirmek ise İTÜ’yü yaz. Buradaki tiplerle proje filan yapıp lise havasında okursun. Ama eğer güzel bir mühendislik eğitimiyle birlikte kendini ve çevreni keşfetmek, her alanda geniş bir vizyona sahip olmak, ufkunu genişletmek istersen kesinlikle Boğaziçi daha iyi olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoldenC

İTÜ’de bilgisayar mühendisliği okuyan birisi olarak Boğaziçi’ni tercih ederdim. İtü İngilizce namına size pek bir şey katmaz, üniversite değil de lise okuyormuşsunuz havası vardır, sosyal ve kültürel etkinlik bakımından tam bir hayal kırıklığıdır. Özellikle bizim fakültedeki tuhaf robotumsu tiplere değinmek bile istemiyorum.
    Ben Boğaziçinde de benzer düzeyde yüksek sıralama ile girilen bölümlerin genel öğrenci profilinin çok farklı olacağını sanmıyorum. Sosyal anlamda veya diğer alanlarda kendine bi şeyler katmak senin elinde fakültene bağlı kalmamak gerek. Boğaziçindeki sosyal anlamda işlerin genelde başını çekenler de biraz daha bölümleri rahat arkadaşlar oluyor

• hocam bogazici makineye puani yeten birinin odtuue filan rahat girer.neden odtu yazmiyorsun ankara diyemi?

• Turkiye’deki diger okullar bogazici’nin anca getir goturunu yapar

• TheGreenArrow kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim şey sosyal ve kültürel etkinliklerdi öğrencilerin asosyallikleri değil.öğrencilerden bağımsız okulla alakalı bir durum bu. Küçücük bir örnek vereyim sadece; okulda sinema kulübü yok. Bildiğim kadarıyla 20 binden fazla öğrenci var ayazağada. Şaka gibi bir şey bu Boğaziçi’nin sinema kulübüne gidiyorum ben de. Kuran da yok,kulüp kurmayı düşündüm kurmak için 8-10 kişi lazımmış kimsenin hevesi de yoktu. Sosyal bilimler alanında (psikoloji, sosyoloji, felsefe) neredeyse doğru düzgün kulüp yok, bu alana gerçekten ilgisi olan insanlar da yok.

Üniversite okumak 4-5 sene boyunca sadece kendi alanına yoğunlaştığın bir süreç olmaması gerekiyor. 3 senedir bu okuldayım ve eksikliğini en çok hissettiğim şey budur. İTÜ, Taşkışla tayfası hariç sanat ve estetik yoksunu insanlardan oluşuyor. Keşke daha iyi bir sıralamam olsaydı ve Boğaziçi’nde okuyor olsaydım şu an.

• Eğer tam bir mühendis kafasında insansanız, sanat manat anlamam hackatonlara katılayım, proje yapayım gece gündüz kod yazmayı seviyorum diyorsanız İTÜ tam size göre. Mezun olunca tam bir mühendis olursunuz ama estetik yoksunu, vizyonsuz, iletişim sorunları yaşayan, kendin çabalamadıysan kötü bir İngilizceye sahip bir mühendis.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HoldenC H kullanıcısına yanıt
    Hocam itü ceng ingilizce değil mi? İngilizcemiz nasıl gelişmez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altiyedisekiz

Hocam itü ceng ingilizce değil mi? İngilizcemiz nasıl gelişmez
    Gelişmiyor arkadaşım. En başta hocaların İngilizcesi düzgün değil zaten. 2.5 senedir bölüm dersi alıyorum hem elektronikten hem bizim bölümden ders aldım 2-3 hoca hariç İngilizcesi düzgün hoca yok. Ne hoca tam olarak anlatmak istediğini bize aktarabiliyor ne de biz anlayabiliyoruz. Asistanların İngilizceleri de öyle daha kötü hatta. Ben girdiğim sene Türkçesi de vardı bölümün sonradan sadece İngilizce oldu. Hocalar da ne yapacağını şaşırdı adam yıllardır Türkçe anlattığı dersi İngilizce anlatmaya başlayınca afallıyor. İngilizcesi gelişmiş insanlar var bunlar ya liseden iyi İngilizceyle geliyor ya da kendi kendine sonradan geliştirmiş.
    İşin özü derslerin İngilizce anlatılması hiçbir şeyi geliştirmediği gibi bir de köstek olur size. Dersleri anlamazsınız.

Haklısiniz hocam guzel noktalara deginmissiniz

• Up

• Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    Rica ederim :) Yanlış anlaşılmasın bu arada ben İTÜ bilgisayar için bir sene mezuna kaldım. Tek hedefim bu okul ve bu bölümdü. Okulu kötülemek istemem; yalnızca beni hayal kırıklığına uğratan ve keşke böyle olmasaydı diyeceğim şeyleri yazdım.

• building07 B kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ankara niyetim pek yok.
    Hocam sinema klübü var arkadaşım aktifti orada.

• Hocam makine biraz zor bir bölüm ve teknik bir bölüm ama yine de boun çok iyidir bence ikisine de eşit mesafedeyseniz ve özel bir ilginiz yoksa ben boun makine diyorum

Hocam şimdi boun bilgisayar tutsa ben de boun yazarım ama pek ihtimal dahilinde görünmüyor. Makine de çok teknik bir bölüm, boun'da makine okuyunca yüksek ihtimalle yöneticilikten devam edeceğim, bu da bir faktör. Zor bi ikilem yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tavukdoner_651

Hocam sinema klübü var arkadaşım aktifti orada.
    Sinema kulübü ben hazırlıktayken (2016) vardı. Kötü bir konferans salonu gibi bir yerde film izlenip üzerine biraz söyleşi yapılıp dağılıyorduk. Sonra ne oldu bilmiyorum kulüp kapatıldı. 2 sene boyunca sinema kulübü yoktu. Bu senenin sonunda yeniden kurulmuş. Kuran kişilerin sinema sanatı ile alakası yok. V for Vendetta filan izleyip dağılıyorlar. Sinema kulübü film izleme yeri olmamalı bence; atıyorum yönetmen haftası yaparsın. İnsanları bilgilendirirsin yönetmenler hakkında. Kısa film çekersin; Avrupa sineması haftası yaparsın vs vs. Hadi film izleyip dağılacaksın madem düzgün bir sinema salonuna benzer bir alan yapmaya uğraş o da yok.
    Mesela Yıldız Tekniğin çok iyi bir sinema kulübü var. Adamlara özeniyorum resmen; çok iyi etkinlikler sinema geceleri düzenliyorlar.

Eğer merak eden varsa Boğaziçi sinema kulübünün (SİNEBU) internet sitesini filan inceleyebilir, fotoğraflarına bakabilir. Bizim okulunkiyle kıyaslamaya utanıyorum.

Çok bilgim yok hocam arkadaşım gidiyordu sadece. YTÜ'nün sinema klübünü bilmiyorum ama Boğaziçi' ninki bayağı köklü.

• quote:

Orijinalden alıntı: HoldenC

İTÜ’de bilgisayar mühendisliği okuyan birisi olarak Boğaziçi’ni tercih ederdim. İtü İngilizce namına size pek bir şey katmaz, üniversite değil de lise okuyormuşsunuz havası vardır, sosyal ve kültürel etkinlik bakımından tam bir hayal kırıklığıdır. Özellikle bizim fakültedeki tuhaf robotumsu tiplere değinmek bile istemiyorum.
    Kendisinin bahsettiği robotlardan bir farkı olduğunu sanmıyorum. Çevreni genişletmek, sosyalleşmek, sektör tanımak ve pratikte iyi olmak için İTÜ'nün sağladığı imkanlar Boğaziçi'ne kıyasla daha az olabilir ama durum bu kişinin yazdığı gibi değil. Çaba göstermezseniz bu tür şeylerden de uzak olursunuz. Böyle şeyler ayağınıza gelmez siz bulursunuz.

• Kararlı Adam kullanıcısına yanıt
    Hocam bu söylediğinizin dayanağı tam olarak nedir merakımı cezbetti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sıdk -- 14 Temmuz 2019; 17:11:1 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.