Şimdi Ara

Boğaziçi Makina mı İTÜ bilgisayar mı?[ANKET] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
5
Favori
5.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Boğaziçi Makina mı İTÜ bilgisayar mı?[ANKET]

(En Son Oy Tarihi: 21.10.2024)
Giriş
    Hocam öyle bir fark ediyor ki. Boğaziçi’ne ve İTÜ’ye giden arkadaşlarım bulunuyor. Daha en baştan Boğaziçi’nde ilk hafta bir parti düzenleniyor ki tadından yenmez...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜ hakkında bir de şunları söylemek istiyorum. Birçok aktif güzel işler yapan kulüpler var. Lakin birçok sözde aktif olan kulüp ve kapatılmış kulüpler maalesef bazı gruplar tarafından ele geçiriliyor ve amacından sapıyor. Buna engel olmak için uğraşan kişilere saygım sonsuz fakat bununla neden uğraşayım diyen kişiler de bu durumdan şikayetçi olmasınlar. Sinema kulübü neden kapandığına dair hiçbir fikrim yok. Yeniden aktifleştirmek isteyen yeterli sayıda da kişi vardır diye düşünüyorum. Lakin özellikle Boğaziçi ve ODTÜ ile kıyaslarsak bizimkiler bir araya gelmekte, toplu bir şey yapmakta çok pasif kalıyorlar. Artık suyundan mı havasından mı bilemiyorum. Herkes de bireysel olarak bir çaba görüyorum lakin toplanalım gücümüzü gösterelim diye bir şey yok. Bu konuda herkese hak veririm ama bunu da biz değiştirebiliriz okul değil.
  • sıdk kullanıcısına yanıt
    Yukarida arkadas itu’nun sosyal yetersizliklerinden ve “komple” bir insan yetistirememesinden bahsetmis. Hatta forumun en arsiz, en asagilik kompleksli trollu bile tutacak bir yer bulamamis(kendisi sanirim itu’de okuyor bu arada) hocam sinema kulubu var itu’de yazmakla yetinmis. Ben de bir ytu ehm mezunu olarak itulu arkadasin yazdiklarinin 15 kat kotusunu ytu icin yazarim. Kaldi ki ytu,itu bunlar koklu okullar. Digerlerini sen tahmin et. Universitelerin gorevi “birey” yetistirmektir. Simdiki mentaliteyle yonetilen teknik universitelerde bir birey degil, 8 donem bitirmis duz bir muhendis olursunuz. Babam da itu mezunu. Simdiki aklim olsa bu okullarin yanindan gecmem. Ki mezun oldugum gibi ikinci universitemi Bogazici’nde okuyacak olmam da bunu destekliyor sanirim. Devir degisti, artik kendini her anlamda donatan insanlarin devri. İtu, ytu size ciddi bir muhendislik egitimi verir, ama diger yonlerinizi eksik birakir. Siz tamamlamazsaniz bu yonleri, forumda butun gun “itu super” diye gezen, gercek hayatta iki kelimeyi birbirine baglayamayan yag torbasina donusursunuz. Umarim yeterli aciklamayi yapabilmisimdir. Bol sans.

• Kararlı Adam kullanıcısına yanıt
    hocam işin içinde olmayan anlayamıyor bu durumu. Yukarıdaki eleman da bana robot sensin, sinema kulübü kursaydın filan diye zırvalamış. Hala derdimin sinema olduğunu sanıyor. İnsanlar ders harici oturup iki kelime edemeyen, dünyadan bi haber odun gibi mezun alınca anlarlar ne neymiş ne değilmiş.
    Şimdi biri çıkacak üniversiteye film seyretmeye mi gidiyoruz boş yapma diyecek iyice sinirim bozulacak.

• Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Bir de İTÜ'de okuyanlardan dinlemek lazım tabi ama ben itünün pratikte boğaziçinin önüne geçeceği kanısındayım. Boğaziçinde mühendislik okuyan pek tanımıyorum ama itüden duyduklarım itünün teknik alanda çok sayıda projeye ve klübe destek verdiği yönünde.

Bu arada anket 41'e 40 gidiyor, itü önde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat_Erman

Kendisinin bahsettiği robotlardan bir farkı olduğunu sanmıyorum. Çevreni genişletmek, sosyalleşmek, sektör tanımak ve pratikte iyi olmak için İTÜ'nün sağladığı imkanlar Boğaziçi'ne kıyasla daha az olabilir ama durum bu kişinin yazdığı gibi değil. Çaba göstermezseniz bu tür şeylerden de uzak olursunuz. Böyle şeyler ayağınıza gelmez siz bulursunuz.

Alıntıları Göster
    Evet arkadaşlar, İTÜ bu eleman gibilerden oluşuyor. Bana ilk cümlede saldıran, nasıl biri olduğum neler yaptığım neler yaşadığımı bile bilmeden “İTÜlü olmak gururdur tamam mıı” kafasında. Ayrıca sektör mektör bir şeyler gevelemiş. Evet hayat bundan ibaret; kariyer günlerine gidip standlardan eşantiyon toplayarak sosyalleştiğinizi ve okulun ne kadar güzel sosyal ve kültürel imkanları olduğunu düşünerek mutlu olabilirsiniz.

Adam haklı, İTÜ mühendis yetiştirir Boun yönetici. İTÜ sosyal anlamda düşük profilde bir okuldur. Her şey kendini geliştirmek moruq demekle olmuyor okulun bazı imkanları kısıtlıysa ne kadar uğraşırsan uğraş o yönün eksik kalacak
  • HoldenC H kullanıcısına yanıt
    Sana saldırmadım.

İTÜ'lü olmaktan gurur duyuyorum. Fakat bu İTÜ'nün sorunları olmayan bir üniversite olduğu anlamına gelmiyor. Bu sorunları çözelim başkalarına bağlı kalmayalım diyorum. Ayrıca duyduğum bu gururun sebebinin başlıca sebepleri İTÜ İnşaat'ın ülkeye yaptığı katkılar, sayın hocalarım, fakültedeki ortam, aktif olduğum kulüpler ve edindiğim arkadaşlıklardır.

Kariyer günlerini ve benzeri etkinlikler hakkında en ufak bir şey söylemedim. Onların ne kadar faydasız etkinlikler olduğunu herkes biliyor. Benim ne demek istediğimi anlamayıp konuyu çarptırma. Ben kariyer günlerinde aktif rol alıp İTÜ sektörle iç içe, bu etkinlik sayesinde staj, iş buluyoruz diyenlerden değişim. Bizzat bu düşünceyi okulda nasıl barındıramayız, bundan nasıl uzaklaşırız? sorularının cevaplarını arıyorum.

Kafana göre yorumlayıp beni bir kalıba sokma. Ben o kalıpları yıkmasını da bilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HoldenC

İTÜ’de bilgisayar mühendisliği okuyan birisi olarak Boğaziçi’ni tercih ederdim. İtü İngilizce namına size pek bir şey katmaz, üniversite değil de lise okuyormuşsunuz havası vardır, sosyal ve kültürel etkinlik bakımından tam bir hayal kırıklığıdır. Özellikle bizim fakültedeki tuhaf robotumsu tiplere değinmek bile istemiyorum.
    Eğer hedefin ot gibi kendini sadece bilgisayar biliminde geliştirmek ise İTÜ’yü yaz. Buradaki tiplerle proje filan yapıp lise havasında okursun. Ama eğer güzel bir mühendislik eğitimiyle birlikte kendini ve çevreni keşfetmek, her alanda geniş bir vizyona sahip olmak, ufkunu genişletmek istersen kesinlikle Boğaziçi daha iyi olacaktır.
    Sonunda okuduğu okulu gerçekten tanıyan bir kişi görebildim bu forumda. Sadece ben bölümünü ve fakültesini eleştirebilen birisiyim sanıyordum meğer başkaları da varmış. Gerçekten tebrik ediyorum büyük bir çoğunluk fakültesini Oxford sanıyor kesinlikle laf söyletmiyor, her türlü eleştiriye kapalı oluyorlar. Sizin gibi insanların kendini ve etrafını gerçekten geliştirebileceğini düşünüyorum. Her şey mükemmel sanan insan neyi ne kadar geliştirebilir ki? Yabancı forumlarda MIT, Stanford vb. öğrencileri fakültelerinin eksik yanlarını tartışıp ne yapabilirizi konuşurken burada İTÜ, ODTÜ gibi köklü üniversiteleri geç, Anadoludaki üniversitelerine bile bir eleştiri kaldıramayan insanları görünce gerçekten üzülüyordum. Fanatizm kanına işlemiş bu milletin. İTÜ Türkiye'nin en iyilerinden birisi olabilir ama dünyada ilk 500 içerisinde değil, neden? Bir takım eksiklikleri var demek ki bunların giderilip okulun daha da yükseklere taşınması gerekiyor. Bunu anlayamayan insan çok işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: HoldenC

hocam işin içinde olmayan anlayamıyor bu durumu. Yukarıdaki eleman da bana robot sensin, sinema kulübü kursaydın filan diye zırvalamış. Hala derdimin sinema olduğunu sanıyor. İnsanlar ders harici oturup iki kelime edemeyen, dünyadan bi haber odun gibi mezun alınca anlarlar ne neymiş ne değilmiş.
    Şimdi biri çıkacak üniversiteye film seyretmeye mi gidiyoruz boş yapma diyecek iyice sinirim bozulacak.
    Robot diye nitelendirdiğin insanlardan pek farklı değilsin onu anlatmaya çalıştım. Derdinin ne olduğunu anladım keşke sen de benim cevabımı anlayabilseydin. Ben zaten ders dışındaki ortamdan bahsettim ve bunu anlayamadın. Ön yargıları kaldıramıyorsunuz ki gerçeği göresiniz. Benim yazdığım cümlelerden hoşuna gideni varsa orayı kullanmıyorsun ama diğer cümleleri yazıp başka yerlere çekiyorsun. Tek amacım konu hakkında fikri olmayan kişilere doğru bilgi vermek. Buna engel olsanız da benim içim rahat olur en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat_Erman -- 14 Temmuz 2019; 17:51:2 >

• Demacia kullanıcısına yanıt
    İmkanlar kısıtlı değil, yanlış yere kullanılıyor(yani yanlış öğrenci gruplarına). Bunların yaptığı aktiviteler de pek ilgi görmüyor. Okulun çoğunluğu azınlığı şuyu buyu ne ilgilendirir. Ders dışında sosyalleşebileceğin bir alanda yeteri kadar kişi varsa neden herkesin böyle olmasını beklersin ki. Başka birisinin gece gündüz ders çalışmasından bize ne. Takılacağımız ortam, insanlar olduktan sonra diğerlerinin ne yaptığını niye önemseyeyim.
  • Demacia kullanıcısına yanıt
    Bir de benim yazdığım yazıya farklı şeyler eklemeyin lütfen. Moruq diye bir tabir kullanmam.
  • Kararlı Adam kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar.Evet son zamanlarda trollüyorum forumu.Ama neden trollüyorum ? İyi bir derece ile İTÜ'ye girdim 2018 senesinde ve sınava hazırlık sürecinde forumdan çok yardım aldım iyi bir sonuç alınca da foruma yardım etmek istedim özellikle sınav hazırlığı konusunda.Birçok arkadaşa ulaştım forum sayesinde özel mesajdan olsun konularıma gelen yorumlar olsun eski konular olsun.İstersen inceleyebilirsin eski konularımı.Umarım da onlara yardımım dokunmuştur sınavları iyi geçmiştir çünkü tek isteğim buydu.1 sene okudum üniversiteyi 1 dönem hazırlık 1 dönem lisans olmak üzere ve mümkün olduğunca boş geçirmemeye çalıştım.2019 döneminde ise üniversite konusunda yardım etmek istedim forumdaki arkadaşlara fakat hüsrana uğradım.Çünkü İTÜ'yle ilgili bir konuya yazıyorum ya da ben açıyorum altına lise öğrencileri tarafından beyinsizce gelen "Şu okul gömer,şu okul çok daha iyi,İTÜ şunu bırak anca şununla yarışır" gibi ve nedenini yazılmamış yorumlar geliyor.En kötüsü ise açılan konular.Sıralamam şu ne yazayım mı dersiniz (okulları sallıyorum) Bilkent'de x mi Boğaziçi'de y mi ? (x ve y tamamen alakasız bölümler) böyle saçma sapan konularla dolu.Çok yazık ve üzücü çünkü insanlar ne istediğini nasıl bir eğitim almak istediğini bilmiyor buna forum mu karar versin sen vereceksin.Baktım hal böyle ben de trollemeye başladım.Ciddi şekilde bilgi almak isteyen özelden yazıyor sağolsun.İTÜ'nün birsürü eksiği ve artısı var ve ben bunları söylemek için burdayım zaten sebepsiz yere "İTÜ EN İYİSİ,EN İYİ OKUL ŞU,BU BUNU GÖMER" demek için burda değilim.Durum gerçekten vahim.Çok iyi dereceler var forumda ve ne okumak istediklerine karar veremiyorlar,bilmiyorlar.Yorumunuza gelecek olursak bence üniversiteler bilim yapma yeridir ve sizi birey yapacak etmenleri bulundurmalılar.İTÜ'ye İngilizce eğitimi diye bir etiket yapışmış.Evet,hazırlık eğitimi gerçekten sizi sıkmaz ve sınavı kolaydır.Ama bu İngilizce geliştirmeme engel değildi hocam Amerikalı'ydı örneğin ve üstüne düştüm gerçekten hazırlığın katkısı oldu.Bu sadece bir örnek.Evet İTÜ sizi elinizden tutup felsefeyle ilgilen , sanatla ilgilen demez ya da İngilizce öğretmek için size yoğun bir baskı yapmaz.Ama bunlara imkan verdiğini de düşünüyorum.Nitekim köklü bir okuldasınız,çok güzel işler yapan klüpler var,İstanbuldasınız.Trollerken size bir hatam olduysa affola hocam.Elektronik ve haberleşme mühendisi bir abim olarak bence bu forumda TYT/AYT kısmında vakit geçirmemelisiniz çünkü forumun durumu gerçekten vahim.

• İTÜ'nün mühendis, BOUN'un ise daha çok yönetici yetiştirdiği konusunda hemfikiriz herhalde. konuyu üniversite yarışına dönüştürmektense üniversitelerle beraber bölümleri de değerlendirmek daha doğru olacak herhalde. Özellikte bu üniversitelerde/bölümlerde okuyan arkadaşların bu bağlamda yorum yapmalarını rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sıdk -- 14 Temmuz 2019; 18:5:48 >
  • Hocam bence önce sen okumak istediğin bölüme,almak istediğin eğitime karar ver çünkü çok farklı bölümler.Ne bilgisayar popüler diye bilgisayar seç ne de Boğaziçi olduğu için makine mühendisliğine git.Söylediğin alanları biraz daha yakından tanımaya çalış.İkisine eşit mesafedeysen de bilgisayar bana daha mantıklı geliyor çünkü önü daha açık.Unutma Boğaziçi'ne gittin diye yönetici,İTÜ'ye gittin diye harika yetişmiş bir bilgisayar mühendisi olmayacaksın.Bunlar günün sonunda sana bağlı şeyler eğitim hangi yönde olursa olsun.Hakkında hayırlısı ne ise o olsun.
  • Anket pek mantikli secenekler icermiyor. Bu anketten su cikarimi yapiyorum: sizi daha bolum secmemissiniz. Size tavsiyem oncelikle bolum secmeniz. Daha sonra universiteyi secersiniz
  • juckle kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle iki bölüme de yakınım ama her üniversite farklı bir ekol barındırır. Belki bu bölümlerde okuyan arkadaşlar üniversite-bölüm kombinasyonunu bu bölümler ve üniler üzerinden yorumlayabilir diye açtım konuyu.
  • Ben ankete baktığımda şunu görüyorum. Yaklaşık gelecek sıralamanıza yakın olan üniversite-bölümlere bakmışsınız ve boun-makinayı boun olduğu için itü-bilgisayarı bilgisayar olduğu için seçmişsin. Halbuki öğrenciler arasında popüler olmasına değil senin için doğru olana ve son yıllardaki mezunlarına, mezun olduktan sonra seni neler beklediğine bakmalısın.
    Hocam puanıma yakın mühendisliklerden makine ve ceng hoşuma gidenler. Tespitiniz kısmen doğru yani. Benim araştırdığım şey ise bounda makine veya itüde ceng nasıldır. Bu konuda buralarda okuyan arkadaşların fikirleri.

Bu arada anket garip bir hal almış 53 - 52. İtü ceng bu sene 2k dan kapatırsa şaşırmam. Ya da BOUN makine yazacaklar hedef çarpıtıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sıdk -- 14 Temmuz 2019; 19:7:41 >
  • Bölümlerin birbiriyle alakası yok. Hangisini istiyorsanız ona gidin yoksa ileride çok pişman olursunuz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.