Şimdi Ara

Boğaziçi Makina mı İTÜ bilgisayar mı?[ANKET] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
5
Favori
5.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Boğaziçi Makina mı İTÜ bilgisayar mı?[ANKET]

(En Son Oy Tarihi: 21.10.2024)
Giriş
  • Hangisine gidersen git aradığını bulamazsan merkezi yerleştirme ile 2.seçeneğe geçebilirsin,bu kadar beyin patlatmana gerek yok ucunda ölüm de yok.ancak genel olarak ülkede bilgisayar mühendisliği bölümünün puanları,makina mühendisliğine göre daha yüksek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıdk kullanıcısına yanıt
    Ben özellikle şunu söylemek istedim. Seçenekler arasında İTÜ makina olmadığına göre senin düşüncene göre bilgisayar makineden, Boğaziçi de İTÜ den iyiymiş gibi geldi. Bu yanlış veya doğru demiyorum sadece doğru mu anladım onu merak ediyorum.

• Murat_Erman kullanıcısına yanıt
    Boun ceng istiyordum yani evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pippuri

Hocam öyle bir fark ediyor ki. Boğaziçi’ne ve İTÜ’ye giden arkadaşlarım bulunuyor. Daha en baştan Boğaziçi’nde ilk hafta bir parti düzenleniyor ki tadından yenmez...
    Hocam boğaziçindeki parti nasıl oluyor? İlk defa sizden duyuyorum biraz detay verebilir misiniz.
  • Wilter kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk geldiğiniz hafta yapılıyormuş. Kızlı erkekli tabii ki gerisini anlarsınız

• HoldenC H kullanıcısına yanıt
    Gerçekten içimi döktünüz. Çoğu kişinin sorunu ot gibi ders çalışması. Yanlış anlaşılmasın ders çalışmasına bir şey diyen yok. Demek istediğim ne yapmak istediği, geleceğini nasıl yönlendireceği,gelecekte ne yapmak istediği,hayatını nasıl idame edeceği konusunda hiçbir fikri yok. Bunların hiçbirini düşünmeden hayatını birkaç kağıt yığınıyla sınırlandırıyor. Tabi ki herkes bu sınav sisteminde herkes tabiri caizse it gibi çalışmak zorunda,buna bir itirazım yok. HoldenC hocamın da dediği gibi ders dışında iki kelime kuramıyorsunuz bu arkadaşlarla. Benim eski ortaokuldan birsürü tanıdık var. Şimdi bu arkadaşların bazıları gerçekten kafayı dersle bozmuş tipler. Adama yaklaşıyorum"aa x nasılsın" falan diyorum adam bana Death Note'taki Ryuzaki gibi bakıyor.Yanlış anlaşılmasın bu arkadaşlar ders çalıştığı için bunlara inek damgası vurmuyorum. Yine en baba liselerde en baba notlara sahip bazı arkadaşlarım var yine de çok rahat konuşuyorum adamlarla. Yani demek istediğim hayatımız sadece birkaç kitap yığınıyla sınırlanmamalı. Evet, yine it gibi çalışılalım, ama şu dünya görüşünüz de biraz geniş olsun be kardeşim. En azından diğer şeyler hakkında bir fikir sahibi olun ya. Bari gideceğin bölümden ne kadar ileri gidebilirsin, tam olarak hayatına etkisi nedir bunları sorgula lan. Sadece kalem kitapla olmaz oğlum bu işler.

Yine yanlış anlaşılmasın diye yazıyorum:Bütün ders çalışanlar böyle asosyal tiplerdir demek istemedim dersine çalışan ama yine de kendini kaybetmemiş arkadaşlar alınmasın rica ediyorum. Zaten kendini bilen bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 14 Temmuz 2019; 23:46:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Aha karı, hemen geliyorum bekle beni Boğaziçi

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BOUN.

• Konu faullü başlamış öncelikle onu belirteyim. Bu forumda yapacağın en son iş anket açmak olsun. Ders programlarına bak, lisansüstü çalışma alanlarına bak, bulup öğrenci ve mezunlarla konuş en faydalısı odur. Bu forumda tercih konusunda iyi ki hiçbir şeye kanaat getirmemişim diyorum. Sırf İTÜ'ye olan önyargı ve cahilane yorumlar yüzünden şu an muhtemelen pişman olacağım bir yerlerdeydim belki de.

Üzücü şeyler yazılmış. Okulun sunduğu imkanların, orada yapılan projelerin, okulun akademiyi ne derece desteklediğinin kıyaslaması yapılması gerekirken Tırmata Beach'te yapılan ayarsız rezil partiler Boğaziçi'nin avantajı gibi yazmış bir arkadaş. Çomar falan diyen olur, mesele partinin içkili-seksli olması değil, oradakilerin eğlenmeyi ve nerede durması gerektiğini bilmemesi. Tam yazdığım gibi rezil bir parti kültürü bu.

Soruna gelirsek, mezun olduktan sonra çalışacağın alanı, gireceğin firmaları düşün. Boğaziçi overallda çok net İTÜ'nün önündedir fakat Türkiye'de her bölümü iyi olan okul da yoktur. Gerçekten makine okumak istiyorsan gideceğin yer ODTÜ'dür. Yok bilgisayar istiyorsan İTÜ yaz. Bu iki bölümde kararsız kalmışsın gördüğüm kadarıyla, elindeki seçenekler bunlar olmalı diye düşünüyorum. Sırf Boğaziçi olsun diye makine yazma bu bakış açısındaysan. Üstteki bir arkadaş bilgisayar makineden, Boğaziçi de İTÜ den iyiymiş gibi geldi demiş katılıyorum ve ben üniversite değil bölüm seçmenin gerektiğini söylüyorum. Boğaziçi makine mezunlarına baktığın zaman gerçekten mühendislikle ilgilenen, ARGE'de yer alan azınlıktır. Şahsen ben orta ülke firmasında CEO olacaksam termodinamikle uğraşmak istemezdim. Bilgisayarda kendi işini yapma olanağın çok daha yüksek.

Burada diğer İTÜ'lü arkadaşların yazdıklarına katılıyorum öğrenci kitlesi hakkında. Ama şu kadar gerçek ki Türkiye'de hiçbir üniversite yüksek kültür sanat ortamı üretemiyor. Senin bunu dışarıdan alman gerekir. İstanbul da bu açıdan en iyisi, bu iki bölüme de girsen kârdasın. Ben İTÜ öğrencisi olarak aylarca Boğaziçinin klasik müzik konserlerine gittim mesela. İTÜ'de de yapılıyor bunlar ama ayda bir falan. İTÜ öğrencisi daha sessiz ve daha pasiftir. Güya Türkiye'de en çok öğrenci kulübü İTÜ'de ve aktiflikte de 1. ama pratikte proje ve yarışma kulüpleri dişe dokunur işler yapıyor sadece. Bu biraz da okulun öğrenciyi sıkmasından kaynaklanıyor. Alman tipi öğrenci yetiştirmektir bu. Doğrudur-yanlıştır demek forumdaki öğrencilerin haddine değil zira yeteri kadar bilgiye sahip değiller ki yargılasınlar.

Daha uç bir şey söyleyeyim çoğu kulüp muhabbeti boş iştir. Hazırlıkta ve 1'de falan az takılırsın, dersler ağırlaşınca vakit ayırmazsın. Varsa takılacağın 2-3le sınırlı kalır. Sana en çok şey katan da proje kulüpleri olur zaten. O konuda kesinlikle İTÜ iyi şüphen olmasın.

İyi yerlere gelmiş ne kadar insan gördüysem okudukları okulların adını ağızlarına sakız etmemiş adamlar oluyorlar. Okulun kendini adam edip bir yere oturtacağını sanan anca g*t üstü oturuyor 5 yıl sonra. Birisi de gelmiş imkanlar olmayınca ne yaparsan yap mahrum kalacaksın. Sanki tiyatroya gittin diye rektör linç edecek seni. Mühendislik imkanları anlamında emin ol liselilerin ağzının suyunun aktığı üniversiteleri solda sıfır bırakır İTÜ.Hangi imkanı sunamıyor ki İTÜ sana? Neyine engel oluyor? Şu okuldan Anadolunun asfaltsız illerinde kurulan taşra üniversiteleri gibi bahsedilmesi bezdirdi artık. Bu paragraf da okulu övdüğümü düşündürtmesin. Bilmem kaç konuda bu okula sövdüm ben. Yeri geldi mi eksiğini de söylüyoruz. Okulla uzaktan yakından alakası olmayan, daha düşük seviye okullardan mezun arkadaşlar da gelip çok bilmiş yorumlar yapmasın. Senin okulunu belki tepside götürüp getirir ama kendi okulum hakkında aynı şeyi söylemem. Pokemon kapıştırır gibi yorum yapmayın. Boş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihagaeshi -- 15 Temmuz 2019; 0:43:57 >

• uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Hocam ben özellikle İTÜ'deki öğrenciler bu tip demedim genele vurdum dikkat ederseniz veya İTÜ rezalet BOUN süper falan demedim. Demek istediğim bu yazdığım şeyler ne yazık ki çoğu Türk gencinde olan şeyler. Hazır konusu açılmışken yazayım dedim sadece. Dediğim gibi İTÜ falan demedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 15 Temmuz 2019; 0:54:8 >
  • Neyse kardeşim anketine gelelim. Evet İTÜ ceng gerçekten güzel bir yer. Türkiye'deki çoğu yerden üstün bir bölüm. Ama BOUN makineden bahsediyoruz. Bence BOUN yazman daha avantajlı olacaktır.

• İTÜ'den mezun oldum.

Benim gördüğüm kadarıyla İTÜ'nün eğitim sisteminde gelen öğrenciyi sosyal anlamda geliştirmek ve değiştirmek gibi bir çaba ya da kaygı yok. Biz öğrenciye dayayalım mühendislik derslerini gerisi öğrencinin niyetine kalmış artık ne yaparsa durumu var. Bilinçli gelen bir ögrenci sosyal anlamda bir şekilde kendini yetiştirir, her türlü sosyal aktivitesini ve Erasmus/wat'ını yapar, kendini kültürel olarak da yetiştirir mezun olur. Orada bir sorun yok.

Fakat okula bilinçli gelmeyen, sosyal olarak da girişken olmayan kişiler odun girer, 8 dönem ders almış ama kendine sosyal olarak bir şey katamamış odun bir mühendis olarak geri çıkar. Bu da bir gerçek.

Boğaziçi ve Koç/Bilkent/Sabancı gibi okullar odun gireni olumlu yönde değiştirme konusunda İTÜ'den kat be kat daha başarılı.

Bir de okulun rektörü ders vermeye yer yok bahanesiyle ögrenci kulüplerinin çoğunun ofisine el koymuştu bir kaç sene önce. Zaten kısıtlı olan aktiviteler iyice azaldı. Zaten kalabalık bir okul, üstüne üstlük her sene kontenjanı da YÖK tarafından sebepsizce arttırılıyor. Birçok kişi kalabalıkta fark yaratamadan kaybolup gidiyor..

Ben okul olarak Boğaziçi diyorum ama meslek olarak şimdiki aklımla bilgisayar mühendisliğini tercih ederdim. Yurt dışı niyeti olan biri için makine mühendisliğinden çok daha avantajlı bir meslek. Gelişmiş ülkelerin hepsinde yaşatabilir insani. Devir artık yazılıma kayıyor. Trendler ortada. Bölüm burada benim için okulu aşıyor.

• Tamam bilgisayar mühendisliği daha önü açık bir bölüm ama bahsi geçen üniversite BOUN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 15 Temmuz 2019; 10:18:31 >
  • uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Hocam anket biraz daha bölümlerin popülaritesini anlamaya yönelikti. Oy verenlerin samimi bir şekilde oy verdiğini varsayarsak görülüyor ki itü ceng bu sene 2k dolaylarına gelir. Tabi oy verenler ne kadar samimi davrandı orasını bilemiyciz efenim.
  • Arkadaşım sinemaya meraklıysan niye kendini okullarla kısıtlıyorsun. Istanbuldasın bir kere; iksv, salt, başka sinema etkinlikleri, beyoğlu sinema etkinlikleri vs. dolu. Yani kendini geliştirmek için okula bağlı kalmak aşırı saçma geliyor bana çünkü istanbuldasın abi çorumda değil birinin seni yönlendirmesine ihtiyacın yok. Eğer yönlendirme talep ediyorsan Böğazöçö yönetici yetiştiriyo abbiiii diyip oturur kalırsın, oradaki self-masturbated tipler seni geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: uchihagaeshi

Konu faullü başlamış öncelikle onu belirteyim. Bu forumda yapacağın en son iş anket açmak olsun. Ders programlarına bak, lisansüstü çalışma alanlarına bak, bulup öğrenci ve mezunlarla konuş en faydalısı odur. Bu forumda tercih konusunda iyi ki hiçbir şeye kanaat getirmemişim diyorum. Sırf İTÜ'ye olan önyargı ve cahilane yorumlar yüzünden şu an muhtemelen pişman olacağım bir yerlerdeydim belki de.

Üzücü şeyler yazılmış. Okulun sunduğu imkanların, orada yapılan projelerin, okulun akademiyi ne derece desteklediğinin kıyaslaması yapılması gerekirken Tırmata Beach'te yapılan ayarsız rezil partiler Boğaziçi'nin avantajı gibi yazmış bir arkadaş. Çomar falan diyen olur, mesele partinin içkili-seksli olması değil, oradakilerin eğlenmeyi ve nerede durması gerektiğini bilmemesi. Tam yazdığım gibi rezil bir parti kültürü bu.

Soruna gelirsek, mezun olduktan sonra çalışacağın alanı, gireceğin firmaları düşün. Boğaziçi overallda çok net İTÜ'nün önündedir fakat Türkiye'de her bölümü iyi olan okul da yoktur. Gerçekten makine okumak istiyorsan gideceğin yer ODTÜ'dür. Yok bilgisayar istiyorsan İTÜ yaz. Bu iki bölümde kararsız kalmışsın gördüğüm kadarıyla, elindeki seçenekler bunlar olmalı diye düşünüyorum. Sırf Boğaziçi olsun diye makine yazma bu bakış açısındaysan. Üstteki bir arkadaş bilgisayar makineden, Boğaziçi de İTÜ den iyiymiş gibi geldi demiş katılıyorum ve ben üniversite değil bölüm seçmenin gerektiğini söylüyorum. Boğaziçi makine mezunlarına baktığın zaman gerçekten mühendislikle ilgilenen, ARGE'de yer alan azınlıktır. Şahsen ben orta ülke firmasında CEO olacaksam termodinamikle uğraşmak istemezdim. Bilgisayarda kendi işini yapma olanağın çok daha yüksek.

Burada diğer İTÜ'lü arkadaşların yazdıklarına katılıyorum öğrenci kitlesi hakkında. Ama şu kadar gerçek ki Türkiye'de hiçbir üniversite yüksek kültür sanat ortamı üretemiyor. Senin bunu dışarıdan alman gerekir. İstanbul da bu açıdan en iyisi, bu iki bölüme de girsen kârdasın. Ben İTÜ öğrencisi olarak aylarca Boğaziçinin klasik müzik konserlerine gittim mesela. İTÜ'de de yapılıyor bunlar ama ayda bir falan. İTÜ öğrencisi daha sessiz ve daha pasiftir. Güya Türkiye'de en çok öğrenci kulübü İTÜ'de ve aktiflikte de 1. ama pratikte proje ve yarışma kulüpleri dişe dokunur işler yapıyor sadece. Bu biraz da okulun öğrenciyi sıkmasından kaynaklanıyor. Alman tipi öğrenci yetiştirmektir bu. Doğrudur-yanlıştır demek forumdaki öğrencilerin haddine değil zira yeteri kadar bilgiye sahip değiller ki yargılasınlar.

Daha uç bir şey söyleyeyim çoğu kulüp muhabbeti boş iştir. Hazırlıkta ve 1'de falan az takılırsın, dersler ağırlaşınca vakit ayırmazsın. Varsa takılacağın 2-3le sınırlı kalır. Sana en çok şey katan da proje kulüpleri olur zaten. O konuda kesinlikle İTÜ iyi şüphen olmasın.

İyi yerlere gelmiş ne kadar insan gördüysem okudukları okulların adını ağızlarına sakız etmemiş adamlar oluyorlar. Okulun kendini adam edip bir yere oturtacağını sanan anca g*t üstü oturuyor 5 yıl sonra. Birisi de gelmiş imkanlar olmayınca ne yaparsan yap mahrum kalacaksın. Sanki tiyatroya gittin diye rektör linç edecek seni. Mühendislik imkanları anlamında emin ol liselilerin ağzının suyunun aktığı üniversiteleri solda sıfır bırakır İTÜ.Hangi imkanı sunamıyor ki İTÜ sana? Neyine engel oluyor? Şu okuldan Anadolunun asfaltsız illerinde kurulan taşra üniversiteleri gibi bahsedilmesi bezdirdi artık. Bu paragraf da okulu övdüğümü düşündürtmesin. Bilmem kaç konuda bu okula sövdüm ben. Yeri geldi mi eksiğini de söylüyoruz. Okulla uzaktan yakından alakası olmayan, daha düşük seviye okullardan mezun arkadaşlar da gelip çok bilmiş yorumlar yapmasın. Senin okulunu belki tepside götürüp getirir ama kendi okulum hakkında aynı şeyi söylemem. Pokemon kapıştırır gibi yorum yapmayın. Boş.
    Ben de bir İTÜ öğrencisi olarak altına imzamı atarım. Yazının neredeyse tamamına katılıyorum. Ayrıca ileride değişir mi bilmem ama bizim okulun profiline ve işleyişine göre sosyal aktiviteler pek olmaz. Bu yüzden İTÜ kötü diyenler var. Hâlbuki üniversite de parti vb. den uzak olmak isteyenler de oluyor. Neden bu kişilere hakaret ediyorlar anlamış değilim. Bunun dışında bahsedildiği gibi bölümü seçip sonrasında üniversiteyi seçmek bence de en mantıklısı. Ben ülkede bölümümde en iyi egitim veren üniversite de olduğumu düşünüyorum. Hatta bu sebeple gurur duymamla bile alay eden arkadaşlar olmuştu bu başlık altında. Son olarak alıntıladığım mesaji atan kişiye ben de teşekkür ederim, çok güzel açıklamış.

• Hocam İTÜ ceng ile BOUN makina arasında azımsanmayacak kadar fark var ve anladığım kadarıyla şehir değiştirmek istemiyorsun ama ODTÜ'yü düşünmelisin İTÜ yerine bence.

• Bence boun makine . Benim kuzenim itu bılgsayar mezunu bırkac yer degıstırdı suan tubıtakta iyi bi mevkıde orasıda guzel . Tavsiye edıyodu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YKSDELİSİ -- 15 Temmuz 2019; 17:32:54 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.