Şimdi Ara

Merhaba, Boğaziçi Odtü Bilkent İtü de bilgisayar müh. okuyup işsiz kalan var mı tanıdığınız? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
3
Favori
16.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Henüz iş bulamayan duymadım. en iyiler başta abd olmak üzere çeşitli ülkelere gitti, diğerleri de kolayca iş buldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-40C5DD97E -- 3 Nisan 2019; 17:42:3 >
  • Doğrudur hocam, başarılar dilerim, kazanması zor bitirmesi de zordur oralar.
    Peki iki yıllıktan gelenlere karşı içinde bi sinir olmuyor mu ister istemez? çünkü sen o kadar emek verip ilk 3-4 bin e giriyorsun adam kolayca mat türkçe çözüp geliyor
    ben bunu ünide duyunca motivasyonum düşmüştü
  • İtü den iyi bir puan ile mezun olup girdigi yerlerden asgari maaş civarı teklifler aldı

Şimdi yurtdısında master yapıyor o tekliflerden sonra ve yurtdışında kalmayı hedefliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • loses kullanıcısına yanıt
    Ne bölümünden mezun oldu hocam?
  • hereiam kullanıcısına yanıt
    Sen mühendis kavramını yanlış anlamışsın dostum. Önce onu öğrenmek için bir konu daha aç sonra burayı editle bence.
  • CharlieSelim kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yanlış anladığımı düşünmüyorum açıkçası. Hadi ben yanlış anladım o yanlış anladı.
    Türkiyenin %70 80 i de mi yanlış anladı
    Üniden çıkınca 100 kişilik sınıfta kaçı bazı insanların söylediği gibi kendini geliştirmiş çıkıyor teorik bilgiler hariç?

nasip mi diyeyim şans mı bilmiyorum, ama çok çok az bir kısmı belki 1-10 arasında değişebilir.7
    Çoğu insan normal mezun olacak şartları sağlayarak mezun oluyor. Yani çoğu kişi böyle ve az kişi denilen şekilde kendini geliştirmiş çıkıyorsa, burda hatayı çoğunluğu buna sürükleyende aramalıyız bence.
    Bilkent dgs ile öğrenci almıyor

• Anadolu üniversitelerinden mezun olup ingilizcesini B2 seviyesine getirmiş gerekli sertifikilari veya belgeleri almış 2-3 staj yapmış kişiler bile issiz kalmiyor ama 2700-2800 tl aliyorlar yeni mezun bekarlara yetiyor bu miktar başlagıç için

• Konuda sayılan meslek gruplarından bağımsız olacak ama görüş bildirmek istedim;

Türkiye'de parmakla gösterilen şirketlerden birinde çalışmaktayım. Daha dün yaklaşık 300 iş başvurusundan birçok ODTÜ'lü, İTÜ'lü adayı ilk kalemde eledik. Neden? Hepsi de sırf okul adına güvenen ama içi bomboş insanlardı.

ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ vb. algısı artık pek kalmadı. Eğitim ve öğretimin içi o kadar boşaltıldı ki güzel ülkemde, üniversite isimleri eskisi gibi çok bir anlam ifade etmemekte.

Sorduğunuz sorunun cevabı tamamen kişinin kendisinde bitiyor. Rutin bir üniversite eğitimi artık kesinlikle yeterli değil. Yüksek bir maaş istiyorsanız, okuduğunuz okulun isminden ziyade, süreç boyunca kendinizi nasıl yetiştirdiğiniz ve mezun olduktan sonra yapacaklarınız çok daha büyük önem arz ediyor.

Mezun olur olmaz iyisiyle kötüsüyle mutlaka bir işe başlamalısınız. Yüksek maaş beklentileriyle zamanınızı boşa harcamayın, artık her yer lisans mezunu dolup taşıyor yani arz fazlası var, İTÜ'lü olmanız bir anlam teşkil etmiyor. Boşa geçirdiğiniz süre, başvuruları değerlendirenlerde çok büyük negatif etki bırakıyor. Hemen bir işe başlamalı ve kendinizi azami ölçüde geliştirmelisiniz. Eğitimlere gidin, sertifikalar alın, konferanslara kongrelere katılın vb.

İngilizce artık kesinlikle bir standart. Konuşma-okuma-yazma, hepsinde iyi-ileri seviye olmanız şart.

Hepsinden daha da önemlisi, makul seviyede bir özgüven geliştirmeniz ve "Ben Yapabilirim!" düşüncesini benimsemiş, kendinden emin duruş sergilemeniz şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

Hocam ben yanlış anladığımı düşünmüyorum açıkçası. Hadi ben yanlış anladım o yanlış anladı.
    Türkiyenin %70 80 i de mi yanlış anladı
    Üniden çıkınca 100 kişilik sınıfta kaçı bazı insanların söylediği gibi kendini geliştirmiş çıkıyor teorik bilgiler hariç?

nasip mi diyeyim şans mı bilmiyorum, ama çok çok az bir kısmı belki 1-10 arasında değişebilir.7
    Çoğu insan normal mezun olacak şartları sağlayarak mezun oluyor. Yani çoğu kişi böyle ve az kişi denilen şekilde kendini geliştirmiş çıkıyorsa, burda hatayı çoğunluğu buna sürükleyende aramalıyız bence.
    Konuyu takip etmedim, ama direk sonda bu mesaji gordum diye soyluyorum, kimse yeni mezundan senior bilgisi ve deneyimi istemiyor zaten. Bizim ders programimiz Amerika'daki top okullara benziyordu, hatta bazi derslerin icerigi, gidis sirasi ve kullandigi kitap direk ayniydi MIT ile, bu dersleri verenler arasinda MIT mezunu olan da vardi kadroda, ben yine de ise girdikten sonra cok sey ogrendim, ve zaten beklenen de buydu.

Bilgisayar muhendisligi meslek lisesi bolumu degil, hizlica gereken her seyi ogretip hadi calis bakalim demek degil amaci, zaten bu sekilde duzgun ogretmeleri de mumkun degil, onun yerine isin teorisini, arkada neler dondugunu, dizayn yapmayi, algoritma kurmayi ogretmek amaclari, yani ogrenebilmek icin bir zemin hazirlamak. Tam da bu sebepten yeni mezunlar ile deneyimliler arasinda genelde ucurum oluyor, ve bu Dunya'nin her yerinde boyle. Sirf yazilimla ugrasan bir start upta staja baslasan basarili olman durumunda daha okurken part-time calismaya baslaman gayet mumkun, benim calistigim sirkette ornekleri var, bir tanesi neredeyse 1 yildir calisiyor hala mezun olmadi bu sene olacak, eminim ki de sadece derslerini takip edenlerden cok sey biliyordur.

Okullar arasinda tabi ki fark var, dunyaca unlu okullarda tabi ki egitim daha kaliteli, ama bu tek basina yetecek bir sey degil, nolursa olsun bilgisayar muhendisi kendisi ogrenmek zorunda, kendi kendine dusunup, dizayn yapip proje yapmadan veya bir yerlerde calismadan ne kadar gelisebilirsin ki? En bastan beklentin yanlismis bence senin, basarili bir mezunla konussan sana bunu zaten anlatirdi.

Ben okulumdan memnundum, daha kotu okullar olduguna eminim, ama nolursa olsun lisans bolumunden tek basina isi ogretmesini beklemek hatali. Tarih okusan direk tarihci, siyaset okusan direk siyasetci mi olacaksin?

Bence bu yanilgi lisede sinava calisan insanlara verilen gazdan kaynaklaniyor, sanki universiteyi kazansa her sey bitecek gibi davranildigi icin, ama hayir, bu bir oyun degil, belli bir puan alinca otomatik skill sahibi olmuyorsun. Bizim bolumde ozellikle her iste iyi performans verecek sekilde yetistirilmek mumkun degil, her sektorde farkli skillsetler gerekiyor.

Universiteye meslek okulu olarak bakmayi birakmadigin surece bu kafa karisikligi da devam edecek, eger oyle dusunuyorsan gelir adaletsizligi, daha az caba harcayanin daha cok para kazanmasi gibi dusunceler de gidecek. Tekrar soyluyorum, bu bir bilgisayar oyunu degil, en cok kasan en basarili olmuyor, en zekice ve yerine gore hareket eden ve adapte olabilen basarili oluyor.

• Odtü boğaziçi alıyor, yetmez mi?
  • ManuOstar kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, bu güzel yazınız için. Açıklayıcı oldu.
    Ama şöyle söyleyeyim, ben üniversite mezunuyum ve 6.5 ay çalıştım. Baktım hayalimdeki işi yapmıyorum ve çok mutsuzum çünkü mühendislik adına bir şey yaptığımı düşünmedim o işte.
    Ayrıca çevreden de edindiğim ve benim de gördüğüm kadarıyla zaten ülkede mühendislik diye övünüp geçindiğimiz şey sadece "montaj" dan ibaret. Üretim diye montajı sayıyor millet. Belki 3-5 tane cidden üretim yapan fabrika vardır ama onlara da zaten ya tecrübeli adam girer yada odtü boğaziçili.
    Her neyse ben işi gücü bıraktım geldim eve. Şu an farklı bi alan, sevdiğim, öğrendikçe üzerinde uğraştıkça zevk aldığım bir bölüm. bu alanda işe girmek için de önce kendimi belli seviyeye getirmem gerektiği inancındayım. O yüzden evde çalışıyorum yani öğreniyorum. Hazır hissettiğimde başvurulara başlayacağım. Bu işveren gözünde olumsuz bir şey olmaz değil mi sonuçta başka alana kaymam için bunu yapıyorum, yoksa köle gibi sevdiğim değil de bana verilen iş olacaktı.
    Ama böyle istediğim işi yapacam.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, uzunca mesaj için.
    Haklısınız.
    Yani her zaman çabalamak ve gayret içinde olmak gerek. Ağlayıp sızlanmak hiçbir fayda etmiyor çünkü.
    Ne olup biterse bitsin, elimizden gelen gayreti gösterip istediğimiz gibi işe girmek için çabalamalıyız.
    Milletin ne yaptığına önem vermeden, sadece kendi yaptığımıza odaklanmalıyız, anca böyle başarılı olabiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hereiam

Odtü boğaziçi alıyor, yetmez mi?
    Hocam eğitim zor. Zaten bir çoğu mezun olamıyormuş. Ben de kendi bölümüme 3 haneli sıralama yaparak girdim ama 20 bine girmiş burssuz adamla da okuyorum, onlara özel sınav yapılmıyor, çalışıyorsan ve o diplomayı hak edebiliyorsan alırsın. Gerçi lys'de 20 bin olmuş adamla dgs ile yerleşmiş biri arasında dağlar kadar fark vardır da neyse. Eğer sınavları verebiliyorsa sonuna kadar hak eder yani. odtü ee'ye dgs ile yerleşmiş birini tanıyordum 2 sene hazırlık okumuş 3-4 senedir 1. sınıf derslerini alıyormuş, bir tane de odtü bilgisayara dgs ile geçen tanıdım, 2 sene tek ders dahi veremeyip okulu bırakmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-40C5DD97E -- 4 Nisan 2019; 12:36:24 >
  • Hocam şöyle diyim sana evet 20 bin le dgs karşılaştırılamaz bile de neyse.
    O okula giren eninde sonunda bitiriyor, yani ne yapıp edip bitiyor

ben 21 bin le gittim, 200 250 binden jeolojiden benim bölüme geçen mi dersin 2 yıllıktan gelenleri mi dersin hepsi benden önce mezun oldun.
    benden iyiler miydi? hayır
    ezberleyerek..
    ben ezbere karşıyım, mantığını anlamadığım şeyi yapamam ezber bana göre değil, o yüzden millet hep ezber yaparak anlamadan mezun oldu.
    ben de uzatarak mezun oldum.
    yani her şey motivasyon moral, ayrıca evet malesef üniden mezun olabilmek için koyun sürüsüne uymamız gerekiyordu baktım olmuyor en sonunda ben de ezberledim bitti.
    yoksa yürümüyordu.
    Boşa geçirdiğin zamanların açıklamasını başvuru yaparken CV'nde mutlaka belirtmelisin. Hatta dediğin gibi, boştaki zamanını sevdiğin alana geçmek ve o alan için hazır olmak adına çalışarak harcadıysan tam aksine olumlu bir etki de bırakabilirsin.
  • ManuOstar kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam, çok teşekkür ederim cevap için.
    Dediğiniz gibi yapacağım.
  • Var
    Kız o kadar boş boş okudu ki, okula gitmedi, derslerden minimum notlarla geçti, stajlarının hepsini naylon yaptı, sınavlarda büt yaz okulu vs yarım yamalak sadece bilgisayar okudum diyebilmek için bitirdi.
    Başvurduğu yerlerden de okuluna güvenip normalin 3-4 katı maaş istedi. İş yerleri de teşekkür edip kızı gönderdi, arkasından güldü.
    Kız şu an burger king şubesinde, şube müdürlüğüne oynuyorum diyor. Orada kendine bir kariyer yapacakmış.
    Sonuçta işsiz kalmadı sonuçta yaşamak için para kazanması lazım..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • askerasker A kullanıcısına yanıt
    Hangi üniden mezundu hocam, ayrıca bilgisayar müh. mi?
    bilgisayar müh.
    odtü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.