Teknik nedenlerden dolayı evime kablolu internet bağlatamıyorum. O yüzden karşı komşumdan Wi-Fi 2.0 Adapter ile bağlanıp internet kullanıyorum.Fakat şöyle bir sorunum var.
İnternet indirme hızı 6 Megabit'den aşağı düşmüyor.Gayet normal ve iyi bir internet almaktayım.Fakat ping sorunum var.Bu ping sorunu League Of Legends gibi oyunlarda beni zor durumda bırakıyor. Youtube vs. video izleme sitelerinde 1080 bir HD videoyu çok rahat izleyebildiğim halde, dosya indirme hızım 650 kbps den düşmediği halde.Ping 10 Ms den düşmüyor.Bazen 20 mili saniye bile geciktiği oluyor. Buda beni online oyunlarda zor durumda bırakıyor.
Sizlerden ricam karşı komşum ile 1 duvar 1 cam 6 metre gibide bir uzaklıkdan 0 ping ile komşumdan internet çekebiliceğim bir cihaz varmıdır.Fiyatı önemli değil Vatan Computer'i aradım Accses point dediler. Ama oda menzili artırıp hızı etkilemez falan dediler.Lütfen yardımcı olun.Şimdiden Teşekkürler.
pktimes1P
kullanıcısına yanıt
6 mbit ile indirebiiyorsanız ping zayıflığı modemle aranızdaki bağlantı ile ilgili olamaz. oyun için bağlandığınız server ip'sine tracert komutu kullanarak paket yollayın gecikmenin kaynağı belli olacaktır.
Malesef ki sorunum hal olmadı, demek istediğim 600 kbps indiriyorum ama gecikme oluyor. Bu gecikme (ping) sorunu ortadan kaldırabilicek bir cihaz, router, acces point, vb. varsa hemen alıcam ama bilgi almak istiyorum. Sorun aynı modeme 1 den fazla wi-fi adapter bağlandığında daha çok ortaya çıkıyor.Velhasılkelam bana sinyali yükselticek ve güçlendiricek bir cihaz lazım ki ping sorunum ortadan kalksın.Geceleri ping olmuyor güzel oluyor.Oda karşı wi-fi modeme başkaları bağlanmadığından.