Şimdi Ara

Merida Kullanıcıları (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
11
Favori
41.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thekinger

quote:

Orijinalden alıntı: mcmxc

Merhaba

Yeni bir dağ bisikleti alıcam, İlk başta Sedona 910 uygun gelmişti ancak daha sonra Carraro big 910 bi adım ötede gibi geldi ama sarı-siyah rengi hiç bi yerde kalmamış. Dün ise Cannondale Trail 7 yi keşfettim, şimdi ise MERIDA BIG NINE 300 DISC çok çok hoşuma gitti dizayn olarak. Teknik anlamda bilgim yok ama merida markasını yeni duydum. Fikriniz nedir acaba? Boyum 1.85 o yüzden 29 jantın daha uygun olacağını düşündüm.

Merida big nine 40 29 er bisikletim var. 3 aylık ve toplam 70 km falan yaptım sanırım. Herşeyiyle yepyeni.
    Ancak ben yol bisikletine geçmeye karar verdiğim için satıcam. Eğer düşünürsen iletişime geçelim. kadro boyu 19" yani 48 cm.

teşekkürler ancak merida big nine 300 aldım..hayırlı satışlar...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thekinger

quote:

Merhaba

Yeni bir dağ bisikleti alıcam, İlk başta Sedona 910 uygun gelmişti ancak daha sonra Carraro big 910 bi adım ötede gibi geldi ama sarı-siyah rengi hiç bi yerde kalmamış. Dün ise Cannondale Trail 7 yi keşfettim, şimdi ise MERIDA BIG NINE 300 DISC çok çok hoşuma gitti dizayn olarak. Teknik anlamda bilgim yok ama merida markasını yeni duydum. Fikriniz nedir acaba? Boyum 1.85 o yüzden 29 jantın daha uygun olacağını düşündüm.

Merida big nine 40 29 er bisikletim var. 3 aylık ve toplam 70 km falan yaptım sanırım. Herşeyiyle yepyeni.
    Ancak ben yol bisikletine geçmeye karar verdiğim için satıcam. Eğer düşünürsen iletişime geçelim. kadro boyu 19" yani 48 cm.

teşekkürler ancak merida big nine 300 aldım..hayırlı satışlar...

Kazasız sürüşler dilerim hayırlı olsun.

• Herkese Selam,
    Ben de crossway 40d ile aranıza katıldım,
    taksitlerim bitsin oğlumada ya bir tane daha 40d yada bendeki 40d' yi oğluma kendime de crossway 100 almayı düşünüyorum.

tekrar herkese merhaba
  • Selamlar,

Bende Merida Speeder T3 ile aranıza katıldım. T2 mosso derken t3 kısmetmiş.

Herkese kazasız belasız pedallamalar diliyorum.

Merida Kullanıcıları

Merida Kullanıcıları

Merida Kullanıcıları

Merida Kullanıcıları

Merida Kullanıcıları

Merida Kullanıcıları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 16 Eylül 2014; 19:04:00 >

• Ben de yaklasık 6 ay önce Merida Crossway 100 alarak aranıza katıldım. Bir sorum var, aranızda Crossway 100' e çamurluk takan oldu mu? Bir de ayaklık? Aldığım ayaklığı monte edemedim de acaba takan varsa nerden aldı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warrior_Knight

quote:

Orijinalden alıntı: ozgurozane

Merhaba,

Listeye beni de ekleyebilirsiniz, Matts 70 kullanıcısıyım. İzmir'de yaşıyorum.

hocam bende yeni bisiklet alacağım matt 70 ile tfs 300 arasında kaldım tfs 200 olanı istiyorum fakat üretimi durmuş renk olarak çok şekil..Nasıl bisikletinden memnunmusun akıcılığı nasıl vites geçişleri nasıl frenler disk mi yoksa hidrolik disk mi ?? cevaplarsan sevinirim.Birde ağırlığını merak ediyorum kaç kg.

Gecikmeli cevabım için öncelikle özür diliyorum.

Bisikletimden çok memnunum. 2. yılımı doldurduğum ve evde kendim yapmam gereken bakımlar hariç hiçbir bakım yaptırmadığım halde taş gibi maşallah. Vites geçişleri aynı serideki shimanolardan çok çok seri ve keskin. Sram'a karşı çok önyargılıydım fakat umduğumdan çok çok daha iyi çıktı. Frenler hidrolik. tektro çok da iyi bir marka olmasa da beni fazlası ile memnun etti. tabii ki gönül bir avid bir magura istiyor ama bu fiyat aralığında alılabilecek en iyi bisikletlerden birine sahip olduğumu düşünüyorum.

Saygılar...
    Özgür Ozan E.

• Speeder Sarmaya başlıyor. İnsanın sürdükçe kondisyon ile beraber sürme isteği de artıyor :)

Bir yandan da yol bisikletini düşünmeye itiyor insanı. Sanırım Speeder T3 ten sonraki bisikletim yol bisikleti olur. Ama oda merida olurmu bilmem.
  • İnternetten ve bisikletçilerden yaptığım araştırmalar sonucu bir Merida almaya karar verdim ve Crossway 100 satın alarak Merida Ailesine merhaba dedim :)
    Genelde Pendik-Kadıköy sahil yolu güzergahında kullanacağım. Küçükyalı Tandem Bisiklet'ten aldım. Sahibi Gürkan bey sağolsun çok ilgili ve konusunda bilgili. Merida, Sedona almak isteyenler için tavsiye ederim.
    Bisiklete gelince; söylenecek çok söz yok. Kusursuz bir işçilik var. Gerçekten çok şık bir tasarım mevcut heryerinde. Kadrosuna ömür boyu garanti veren tek marka. Üzerinde de çok kaliteli parçalar kullanılmış. Tabi Crossway 300-500-900'e doğru parçalar iyice kalite kazanıyor. Çok rahat fakat daha önce dağ bisikleti kullanıcısı olarak ilk deneyimde bir tedirginlik hissetiriyor. Bir denge sorunu yaşatıyor ilkte. Ama bu durumu atlatmak 1 saati geçmiyor. Ve ayrıca lastikler ince olduğundan yoldaki bozuklukları BMX'e göre biraz daha fazla hissettiriyor. Fakat ön amortisörler bu titreşimleri minimuma indiriyor. Bu gibi ihmal edilebilecek dezavantajları var. Lakin seyir keyfi 10/10. Pamuk gibi rahat, sanki sizi arkadan biri itiyormuşçasına düz zeminde adeta akıyor, uçuyor :)
    Asfalt yolda, çok çukur olmayan zeminlerde ve özellikle sahilde kullanacaksanız kesinlikle şehir bisikleti alın, rahat edin. BMX'ten sonra şehir bisikletine geçen birinin yaşadığı değişimi, kilo veren bir insanın verdiği kilo kadar ağırlığı bir çantaya koyarak sırtında taşımasına benzetiyorum :)
    Merida bana göre bisikletin Mercedes'i.
    Alman'dan şaşmamak lazım ;)
    Eğer bütçe sorununuz yoksa tabiki daha yüksek modelleri seçmeniz sizi daha rahat ettirecektir.
    Benim söyleyeceklerim bu kadar :)
    Kazasız belasız iyi pedallamalar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ertannn E kullanıcısına yanıt
    Tandem Bisiklet(Küçükyalı) Merida Bayisinden aldım ayaklığı. Memnunum. Tavsiye ederim :)

• erenyagizaktan E kullanıcısına yanıt
    Valla düz yolda benim speeder3 sanki kendi gidiyor biraz pedallayınca pedallar ayaklarımı ileriye itiyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reahax

Valla düz yolda benim speeder3 sanki kendi gidiyor biraz pedallayınca pedallar ayaklarımı ileriye itiyor :)

İyi günler.Ben de meridaya karar verdim.Uzun zamandır bakıyorum ancak düz gidonlu hafif olan merida t3 ve t5 modelleri ile,yol bisikleti olan merida 903 modeli arasında kaldım.Siz bir t3 kullanıcısı olarak ne dersiniz?903te gidon yarış bisikleti gidonu,birde disk fren yok.Disk fren konusunda da görüşleriniz varsa beklerim.Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nfsworld

quote:

İyi günler.Ben de meridaya karar verdim.Uzun zamandır bakıyorum ancak düz gidonlu hafif olan merida t3 ve t5 modelleri ile,yol bisikleti olan merida 903 modeli arasında kaldım.Siz bir t3 kullanıcısı olarak ne dersiniz?903te gidon yarış bisikleti gidonu,birde disk fren yok.Disk fren konusunda da görüşleriniz varsa beklerim.Şimdiden teşekkürler.

Açıkçası ben biraz kilo verdikten sonra bisikletimi satıp yol bisikleti almayı düşünüyorum.
    Düz gidona göre daha fazla eğilerek bisiklet sürmek sizin için sıkıntı değilse yol bisikletini düşünebilirsiniz. Aklımda yok iken şimdi yol bisikleti düşünüyorum :)

Tabi Speeder t3 ün verdiği donanımı bir yol bisikletinde ararsanız 3.500 Tl altında zor bulunur. Speeder T3 gerçekten fiyatına göre çok üst seviye donanımlar ile geliyor.

Yol bisikletinde disk fren pek kullanılmaz zaten. Disk fren kullanılan çeşitleri olsada hafiflik ön planda olduğu için çoğunlukla V fren kullanılır.
    Tabi disk frenin V frene göre duruş mesafesi daha kısa yağmurlu havalarda bunu daha çok anlıyorsunuz. Tabi bakımı V frene göre daha zor ve ekstra ağırlığı var bunun bedeli olarak.

Gerçi kaliteli V frenler disk fren kadar olmasa da yeterli performansı veriyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nfsworld

quote:

Açıkçası ben biraz kilo verdikten sonra bisikletimi satıp yol bisikleti almayı düşünüyorum.
    Düz gidona göre daha fazla eğilerek bisiklet sürmek sizin için sıkıntı değilse yol bisikletini düşünebilirsiniz. Aklımda yok iken şimdi yol bisikleti düşünüyorum :)

Tabi Speeder t3 ün verdiği donanımı bir yol bisikletinde ararsanız 3.500 Tl altında zor bulunur. Speeder T3 gerçekten fiyatına göre çok üst seviye donanımlar ile geliyor.

Yol bisikletinde disk fren pek kullanılmaz zaten. Disk fren kullanılan çeşitleri olsada hafiflik ön planda olduğu için çoğunlukla V fren kullanılır.
    Tabi disk frenin V frene göre duruş mesafesi daha kısa yağmurlu havalarda bunu daha çok anlıyorsunuz. Tabi bakımı V frene göre daha zor ve ekstra ağırlığı var bunun bedeli olarak.

Gerçi kaliteli V frenler disk fren kadar olmasa da yeterli performansı veriyor.

hocam kaliteli v frenlerde hidolrik disk fren parasına satılıyor ve çok daha hafif

sram force mesela 156 euro
    https://www.bikeandoutdoor.com/
    Bisiklet - İstanbul Bisiklet / Bike and Outdoor
    http://www.bikeandoutdoor.com/U1269,78,sram-force-yol-fren-seti-on-arka-sram-yol-bisikleti-komponentle-sram-force.htm

sram force grup setleride iyi para yurtdışı bile 1700 dolar setleri

www.coloradocyclist.com
    Sram Force eTap AXS 2x Rim Brake Groupset | The Colorado Cyclist
    http://www.coloradocyclist.com/sram-force-22-groupset

• Bugün 2015 Crossway 300 alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Herkese iyi pedallamalar :)
  • ilkyYlmaz İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Bisikletiniz hayırlı olsun, kazasız ve bol pedallamalar dileyeyim baştan. Acaba nereden ve kaça aldığınızı sorabilir miyim? Ben de kendime uygun bir CW araştırırken en uygun Bike & Outdoor'dan 2014 CW100 için peşinde %20 indirim 1500 TL fiyat aldım. Eğer sizin aldığınız yer de güzel bir fiyat veriyorsa 2015 modelini alabilirim belki. İyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadettinz -- 16 Kasım 2014; 1:23:25 >
  • sadettinz S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Ben bisikletimi Yeniköy Sedona Concept ten aldım. Fakat aldığım yer peşin fiyatına indirim yapmıyor. Kredi kartına taksit yapıyor. En uygun fiyat değilde güzel servis, bakım, güzel hizmet arıyorsanız size aldığım yeri önerebilirim. Fiyatlar ise 2014 cw300 850$ , 2015 cw300 960$ . Cw100 ler hakkında bilgim yok ama Merida nın sitesindeki fiyatları uyguluyorlar.
  • Merida bisikletini satacak veya değiştirecek var ise lütfen bana mesaj atsın

• 2014 Merida Ride CF 94 çok az kullanıldı.Satılıktır 54 kadro
  • merida matts tfs 300 ile çılgın inişler yapıyorum :)
  • merida crossway 100 -2015 modelini 2000 TL ye aldım daha kullanamadım havaların düzelmesini bekliyorum .
     Merida Kullanıcıları
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.