Şimdi Ara

MERİVAAA MIIIIII???? rENO mODÜSMÜÜÜÜÜ??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
6.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: kürsad

quote:

Orjinalden alıntı: turbo_diesel

quote:

Orjinalden alıntı: ggbyt

ARKDAŞLAR ÇILDIRMAK ÜZEREYİM MERİVA 1.3 TDCİ 70 BEYGİR Mİ
    YOKSA RENO MODÜS DİZEL 80 BEYGİRMİ LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN .bİRDE OPEL MARKASINA GÜVENEBİLİRMİYİM .OPELİN YAĞ YAKMA SORUNU VE MERİVALAR HAKKINA BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK SEVABA GİRECEKSİNİZ SAYGILARIMLA

opelde yag yakma sorunu mu var???

opele güven harika bi araba

zaten bi opelin markasına bide bnm sözüme güven pişman olmazsın

meriva

ARkadaşım senin araban MEGANE2

Modus bir RENO

Sen burada OPEL hakkında böyle bir yorum yapmışsın... Kesinlikle objektif olduğun için teşekkür ederim...

Yalnız ben birşe diyeceğim, Modus çok çirkin ama hatta çok çok çirkin, ama Meriva da çok ta güzel bir araç değil...

Ayrıca 70BG lik dizelini alırsan o araba yürümez...Bayağı ağır birşey o kafanı dağara taşlara vurursun pişman olursun

Arkadaşım başka araçlar bak derim ben, 90BG lik varsaona bak Opelde...

Bak HOCAM BANA DUA EDECEKSİN SENİ 70BG LİK MERİVADAN KURTARDIM DİYE

HIZIR GİBİ YETİŞTİM İMDANINA o arabanın 0-100 15sn mi 17sn mi ne

BENZİNLİSİNİ AL İSTERSEN

Merivanın 1.7CDTi motorlusu vardı eskiden artık getirilmiyor sanırım, belki bulursun... Onun yerine belki 90BG liği koymuşlardır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 5 Şubat 2006 14:27:14 >

• renault modus hem teknolojik açıdan daha yeni merivadan 2 yıl sonra çıktı sanırım ncap den 5 yıldız aldı ayrıca autobild alman dergisinde bile bu iki aracın karşılaştırmasında modus hatırı sayılır bir fark atmıştı meriva ya hemde bu alman dergisi ama bu sadece benim görüşüm
  •  MERİVAAA MIIIIII???? rENO mODÜSMÜÜÜÜÜ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: turbo_diesel

quote:

Orjinalden alıntı: ggbyt

ARKDAŞLAR ÇILDIRMAK ÜZEREYİM MERİVA 1.3 TDCİ 70 BEYGİR Mİ
    YOKSA RENO MODÜS DİZEL 80 BEYGİRMİ LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN .bİRDE OPEL MARKASINA GÜVENEBİLİRMİYİM .OPELİN YAĞ YAKMA SORUNU VE MERİVALAR HAKKINA BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK SEVABA GİRECEKSİNİZ SAYGILARIMLA

opelde yag yakma sorunu mu var???

neredeyse 2 yıldır kullanıyorum bu aracı 26 binde yağ yakma sorunu yok(1.6 benzinli için). 10 bin kmde 0.5 litre eksiltebilir diyor klavuzda ama bende olmadı böyle birşey. 15 binde yağını değiştirecen o kadar.
  • antiochos çok iyi takip etmişsin ve çok iyi teşhis etmişsin

tamam benim arabam megane ama renault benim değil

megane alıyorum dese tek geçerim (astra hariç)

benim eski arabam 1995 model opel astra ydı onu her zaman tek geçerim ondan kopmak zaten çok zor oldu
    satışımın tek sebebi 10 yaşında olmasıydı

onu çok özledim

yani opelin kalitesini biliyorum

merivanın bg gücüne bişey demem haklısın düşük ama modus te alınmaz yani bilemiyorum karar arkadaşın
    ben olsam meriva alırım enjoy + paketler + 1.3 cdti

modusü beğenmiyorum
    ama zevkler ve renkler tartışılmaz
  • ankadaşlar şikayet var ismli sitede opelin şikayet şampiyonu olması kafamı cok karıştırmıştı ama verdiğiniz cevaplardan anlıyorum ki opel o kadar da kötü bir araç değil memnun olanlarda hayli fazla.öncelikle şunu belirtmek istiyorum ben bu foruma ilk defa girdim ve hepinize canı gönüyden TEŞEKKÜR EDERİM yardımcı olduğunuz için . Ayrıca bu forum benim internettegördüğüm ( Bunu tüm samimimiyetkimle söylüyorum)
    1- En kaliteli Bilgi açısından herkes gerçekten araçlar hakkında uzman
    2- en seviyeli .herkes birbirin saygılı
    3- son derece güzel hazırlanmış bir site hepinize selam ediyorum saygılarımı sunarım
    Son olarak şunu söyliyeyim ben yorumlardan sonra meriva almaya karar verdim biz 6 kişilik bir aileyiz ve şehirlerarası seyehat için özellikl düşünüyoruz aracı o sebeple geniş ekonomik ve sorunsuz olması kriterlerine bakıyoruz. bu amaçla en iyi tercihin meriva olacağını düşündüm ve inşallah da alıcam selamlar

• yaw kardeş yapma gözünü seveyim.millet ne diyo okumuyonmu araba gitmiyor diye ciyaklıyolar.
    sen bide 6 kişi ile şehirler arası yola çıkıcam diyosun.canınamı susadın.

eğer o tarz araba alıcaksan gir cmax filan al yada illa meriva diyosan benzinlisini al.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

yaw kardeş yapma gözünü seveyim.millet ne diyo okumuyonmu araba gitmiyor diye ciyaklıyolar.

eğer o tarz araba alıcaksan gir cmax filan al yada illa meriva diyosan benzinlisini al.

evet 1.3 cdti alma bence 6 kişi iseniz çok hantal olur. uzun yolda 1.6 benzinli de ekonomik sayılır uzun yol performansı 1.3 cdti dan daha iyidir.
  • Hocam ama almadan önce dizelini mümkün olursa test et...

Ben 1.6 sını al diyorum , ama karar senin...

Ne alırsan al hayırlı uğurlu olsun
  • Her ikisini de düşünnnnnnnnnnnnnnnnmeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Biri sorunlu , biri de tipsiz.
  • bence mariva.
  • opel sevisini değişik opellerle aşındırmış biri olarak opelden öyle bir tiksindim ki,bu karşılaştırmada opel olmasın diye modus derim..
  • quote:

yaw kardeş yapma gözünü seveyim.millet ne diyo okumuyonmu araba gitmiyor diye ciyaklıyolar.

böyle yazan arkadaşlara hayret ediyorum ya. lütfen ön yargılı davranmayalım. ben iki yıldır meriva kullanıyorum. araba gitmiyor diyor .uzun yolda araba süzülüyor.sürüşü çok zevkli yüksek bir araba ,yola oldukça hakim valla uzun yolda sürüş zevkine doyum olmuyor.araba oldukça geniş bütün koltukları yatıyor rahatlıkla üç kişi arabada yatabilir.araba oldukça sessiz çalıştığı belli bile olmuyor. koltuklar yatınca ticari arabadan farkı kalmıyor.yazın çocuklarla tatile çıktım .çocuklar yattılar içinde rahatlıkla oyun oynadılar ev gibi. hiç sıkıntı çekmediler.çocuklar biri beş biri 8 yaşında .çok memnun kaldık her arabanın olumsuz ufak tefek yönleri olabilir. inanın kendi arabam oluğu için demiyorum bu fiyata alınacak en iyi araba .siz yazılanlara bakmayın.kullanıcılara sorun.çevremde merivadan şikayeti olan kimseyi görmedim.bence pişman olmazssın.
    son olarak size auto show dergisinde yayınlanan modusla karşılaştırma testininin sonucunu vermek istiyorum.

auto show sayı 2004/49 7-13 aralık: başlık, renault modus sınıf liderine karşı. sonuç:sürüş konforunda Meriva çok çok iyi.3792 mm uzunluğunda olan Modus ,4042 mm lik Merivanın oldukça gerisinde.....

tabi herkesin zevkine saygı duymak gerekir ama bir şeyi körü körüne kötülememek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan368 -- 6 Şubat 2006 20:03:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: orhan368

quote:

böyle yazan arkadaşlara hayret ediyorum ya. lütfen ön yargılı davranmayalım. ben iki yıldır meriva kullanıyorum. araba gitmiyor diyor .uzun yolda araba süzülüyor.sürüşü çok zevkli yüksek bir araba ,yola oldukça hakim valla uzun yolda sürüş zevkine doyum olmuyor.araba oldukça geniş bütün koltukları yatıyor rahatlıkla üç kişi arabada yatabilir.araba oldukça sessiz çalıştığı belli bile olmuyor. koltuklar yatınca ticari arabadan farkı kalmıyor.yazın çocuklarla tatile çıktım .çocuklar yattılar içinde rahatlıkla oyun oynadılar ev gibi. hiç sıkıntı çekmediler.çocuklar biri beş biri 8 yaşında .çok memnun kaldık her arabanın olumsuz ufak tefek yönleri olabilir. inanın kendi arabam oluğu için demiyorum bu fiyata alınacak en iyi araba .siz yazılanlara bakmayın.kullanıcılara sorun.çevremde merivadan şikayeti olan kimseyi görmedim.
    son olarak size auto show der gisinde yayınlanan modusla karşılaştırma testininin sonucunu vermek istiyorum.

auto show sayı 2004/49 7-13 aralık: başlık, renault modus sınıf liderine karşı. sonuç:sürüş konforunda Meriva çok çok iyi.3792 mm uzunluğunda olan Modus ,4042 mm lik Merivanın oldukça gerisinde.....

tabi herkesin zevkine saygı duymak gerekir ama bir şeyi körü körüne kötülememek gerekir.

karıştırmaylım 1,3 cdti 70 hp lik versiyona iyi gitmiyor deniyor haklı olarak. benimkide 1.6 benzinli ilk kalkıştaki hantallığına rağmen uzun yoldaki performansı bu ağırlıktaki otomobil oldukça iyi uzun yolda modus falan dinlemez ondan şüpheniz olmasın 4-5 kişi bile olsa bastıkça gidiyor.

• aynen öyle weber.

adam topici okumadan sallamaya başlamış.millet ne için neler söyledi bakmıyor bile.
  • quote:

aynen öyle weber.

adam topici okumadan sallamaya başlamış.millet ne için neler söyledi bakmıyor bile.

çevremde dizel merivası olup ta ciyaklıyan ben hiç görmedim .dizel merivayı bizzat kullandın mı ki ön yargılı davranıp ciyaklıyor diye argo kelime kullanıyorsun . herhalde dizel alıp ta raliye filan katılcaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan368 -- 8 Şubat 2006 12:00:32 >
  • meriva dizel güzel ekonomik bir araç .ffazla performans aramayanlar için iyi.ancak opele güvenemiyorum bir türlü . şikayetar com sitesinde o kadar çok şikayet varki.çevremdede soruşturdum opeli olan %90 memnun değil.ben buna rağmen ülkede nasıl opel satılıyor anlamıyorum.
    yoksa bunların hepsi safsata mı.gidip hiç düşünmeden merivayı almalımıyım. bir türlü işin içinden çıkamadım.opelde direksiyon sorunu,yağ yakma sorunu, benzin, klima bir sürü şikayet var
  • ggbyt arkadaşım, en tarafsız yorumu benden alabilirsin.. sırf sana yardımcı olmak için bu forum.a üye oldum..

Öncelikle 2005 model meriva kullandım 1 sene, 24.000 km.de kafadan 5-6 milyar zararla da sattım ve sonra Modus aldım 2006 model.. Gerçi ettim diyip duruom ama annem kullandı %90 arabayı.. haftasonları veya üni. tatilken ben kullandım sürekli.. annem tabii arabadan çok fazla anlamadığı için çok incelemez etmez.. rahatlık önemli onun için.. zaten arabayı da zorlamaz.. gayet iyi bir kullanıcıdır -bayandan beklenmeyecek kadar- neyse..

ama ben çoğu şeye dikkat ederim.. araba ne olursa olsun sınırlarını anlamak için zorlarım..

en başta şunu ifade etmek gerekir.. opel.ler tasarıma ve iç düzene önem veren araçlar fakat TEKNİK ARIZALARI insanı bunaltıyor, ve birazdan da değinecem bunlara.. Servisleri de rezil gibi buna da değinecem.. birde benzin tüketimi fazlaydı. Yalnız bizde 1.6 enjoy easytronic vardı.. sonra modus 1.4 dynamique e geçtik..

Tam donanımlarını vereyim 2 arabanında:
    - Meriva 1.6 Njoy + Easytronic + Spor Paket + Metalik Boya
    - Modus 1.4 Dynamique + Spor Paket + Sunroof + Metalik Boya

Şimdi Meriva' daki şikayetlerime geçeyim..
    1- 24.000 km.de 3 kez tekerlek patladı. 2sinde yarıldı hatta ki biz sık araba değiştiren bir aileyiz ve sürekli en az 2 araba olmuştur bizde.. Daha önce hiç bu kadar çabuk lastik yaran bi araba görmedim ben.. 2si ben kullanırken oldu.. Biri virajda çukura girdim, direk indi aşağı hakimiyeti kaybettim allah tan durabildim bindirmeden bi taraflara.. diğeri de gene su dolu bi çukura gece girdim.. onda direk inmedi, direksiyon sağa çekti öyle anladım.. Bunu sordum büyük bir lastik bayiisine, Opel' in kullandığı lastiklerin yanakları ince olduğundan ötürü dedi.. bunun mantığını ben anlamadım sonuçta zırt pırt tekerlek mi yarılırmış..

2- Komedi ama bu arabanın kornası basılamasın diye tasarlanmış olmalı.. 2 tane ufak switch(buton) var direksiyonda. Ve Beşiktaş' ta giderken birgün bir anda çalışmamaya başladı. İstanbul trafiğinde kornasız kabus gibi 1 saatten sonra ilk bulduğum Opel' e daldım.. Servis tam 3 SAAT bizi tuttu.. Acil birşey idi ve benim işim vardı ve sonunda dayanamayıp neler olup bittiğini görmeye gittim girilmez alana.. Ne göreyim daha dokunulmamış bile arabaya.. Hemde haftaiçi.. Hemde etrafta Chevrolet model dandik arabalardan sürüyle var.. Çıldırdım resmen.. Opel kullanıcısı olarak Opel servisine acil ve basit birşey için gereksiz bir 3 SAAT geçirmiştim.. İnanılacak gibi değildi..

3- Aynı korna tekrar bozuldu 2 gün sonra.. Başka yine yetkili Opel servisine gittim. Bana söyledikleri şey o butonun tamir edilmeye çalışılmış olması idi! Yani adamlar garanti kapsamında değiştirmek yerine artık kendi yöntemleri ile düzeltmeye çalışmışlar.. İnanılacak gibi değil ya! Tam Türkiye burası, güvenilir marka bile fayda etmez diyesi geliyor insanın.. Benim o an Opel servislerine karşı herşeye kuşku ile bakmama sebep oldu.. Ve o an dedim ki anneme satıyoruz bunu! Daha yepyeni raba sürekli servise giriyorsa ve KAZIK yiyorsak ve KANDIRILIYORSAK ve ENAYİ yerine konuyorsak o arabadan da firmadan da hayır gelmez..

Bu servis açısından eleştirilerimdi. Araba hakkında eleştirilerim:

1- Süspansiyonlar çok zayıf.. Virajlara temkinli girmek gerekiyor, yada viyadüklerde yüksek hızda gitmemek lazım ki bu fiyatta bir araba için çok büyük bir eksi..

2- Euro NCAP' tan 5 yıldız alamamış olması güvenlik zaaflarını doğrular yönde..

3- CD çaları 20.000km. civarında soğuk havalarda bozuldu. Çoğunlukla orjinal CD kullanmamıza rağmen soğuk havalarda okumamaya başladı.. Ayrıca anti-shock.u yetersiz.. Çukura gir çık kesintiye uğruyor..

4- Tekerlekler ve korna başlı başına komedi zaten bahsettim..

5- Motor yağı enteresan bi şekilde hızlı bitiyor.. Hele sıcak havalarda daha da vahim durum.. Çok araba kullandığım için karşılaştırmayı direk denemelere dayanarak söylüyorum.. Nedenini araştırmadım..

6- Easytronic şanzıman yokuş yukarı kaydırıyor. (gerçi bu eksi diğer tüm bu tarz yarı-otomatik şanzımanlarda var) Ama kullanması zevkli (manuel kadar olmasa da, rahat..)

Modus.a gelince..

Şu ana kadar tek gözüme çarpan eksisi sunroof.undan gelen tıkırtılar ki bu tarz tıkırtılar mini cooper s.ten bile geliyor.. Yani istanbul' un yollarından hasar görebiliyor aksamları.. o yüzden çok da yadırgamadım.

Süspansiyonları ise çok iyi ayarlanmış. Virajlara daha yere basarak giriyor.. Konforu olumsuz etkilemiyor. Euro NCAP' tan 5 yıldız almış diğer tüm Renault modelleri gibi.. İçi bence Meriva' dan daha ergonomik ve kadranı çok kullanışlı. Benzer kadrana zaten toyota yaris.ten alışkındım.. hem araba gayet AKILLI (meriva cosmo paketiyle almadıktan sonra bu konuda geride kalıyor).. örneğin farlar otomatik kapanıyor, açılıyor.. Kullanımı Meriva' dan çok daha zevkli. İçerisi daha ferah ama Meriva' dan ufak bir araba.. Özellikle bagajı ufak, uzun yolculuk için ideal denemez. Gerçi arka koltuklar öne doğru kayabiliyor. (bu özellik meriva da daha gelişmiş bir sistemle mevcut)

Motorları da karşılaştırınca Modus 1.4 100 bg , Meriva 1.6 100 bg. tabii ki Modus daha iyi bir grafik sergiliyor boyuttan ötürü.. Pedala tepkisi yalnız biraz yavaş, ama bu sınıf için yeterli zaten performans beklemek abes olur. Buna rağmen 0-100 11.9 sn. olması lazım.. Son hız olarak meriva 1.6 hacmin avantajı ile üstün ama süspansiyondan ötürü güven vermiyor.

Sonuç olarak iki araba arasında ARABA olabilme konusunda MODUS çoğu açıdan önde.. Dizel ise eğer çok fazla km. yapılacaksa tercih edilmeli.. ben en az 100.000-150.000 yaparım diyorsanız alın çünkü servis ücretleri, 0 km. fiyat farkı ve türkiyedeki benzinlerin kalitesi göz önüne alınınca pek mantıklı değil.

kararını vermeden önce 2 araçla test sürüşü yapmanda fayda var.. Yine de zevk senin zevkin.. İçine sineni almanda fayda var.. Yalnız şu da var ki Meriva' ya 1.3 cdti motor az gelir.. Corsa' da bile verimli değilken Meriva' da nasıl tahmin etmek güç değil..

saygılar

msn: chaylock -at- msn.com (her türlü yardımcı olurum)

• lafı klavyemden aldın benden çok yaşa emi
    quote:

Orjinalden alıntı: alysentr

ikiside degil bence. o arabalara verecegen paralara git bence seat altea ya felan bak. 29000 den başlıyo.
  • CHAYLOCK ;
    aRKADAŞIM İLGİNDN ÖTÜRÜ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. SIRF BANA YARDIMCI OLMAK İÇİN SİTEYE GİRMİŞ OLMAN BENİ ÇOK ETKİLEDİ ÇOK SAĞOL . TECRÜBELERİNİDE ÇOK FÜZEL PAYLAŞMISSIN . bENDE UZUN ZAMANDIR MPV SINIFI ARAÇLARI İNCELİYORUM. MERİVAYI ELEDİM. SENİN GİBİ ÖZELLİKLE OPEL KULLANICILARI HİÇ TAVSİYE ETMİYORLAR.FORUMDA BİRKAÇ ARKADAŞ VAR ONLAR MEMNUNUM DİYOR AMA BENİM GÖRÜŞTÜĞÜM İNSANLARIN ÇOĞUNLUĞU MEMNUN DEĞİL.
    MODÜSÜ DE ELEDİM . ÇÜNKÜ BANA ÇOK KÜÇÜK GELDİ . BAGAJ ÖZELLİKLE YETERSİZ ANCAK.SEVİMLİ BİR ARAÇ .

FORD C- MAX DÜŞÜNDÜM GEÇEN HAFTA BU ARACI TEST ETTİİM. BU ARAÇTA DA ÇOK CİDDİ ÖN ÇAPRAZ GÖRÜŞ SORUNU VAR. ALLAH KORUSUN BİSİKLET YAYA MOTOSİKLET BUNLAR BÜYÜK PROBLEM .HELE BİRDE GÖRÜŞ KISITLIYSA. SIRF BU SEBEPTEN C- MAX TEN DE VAZGEÇMİŞ GİBİYİM .
    GEÇENLERDE PEUGEOT 307 SW Yİ TEST ETTİM ARAÇ ÇOK HOŞUMA GİTTİ MPV DEĞİL AMA DİZAYNI HACMİ MPV GİBİ AYRICA GÖRÜŞ PROBLEMİ YOK VE CAM TAVANI VAR. AMA BU SEFERDE PEUGEOT MARKASINA GÜVENEMEDİM.BİRDE 307 LERDE ÇOK SORUN ÇIKTIĞI BELİRTİLİYOR. ZOR İŞ BU ARABA SEÇME İŞİ BİRDE BENİM GİBİ İNCE ELEYİP SIK DOKUYORSAN İYİCE ZORLAŞIYOR.BENDE MPV SINIFINDAN VAZGEÇTİM . GİDİP FORD FOCUS TDCİ ALACAĞIM SEDAN. AMA GÖNLÜMDE MPV SINIFA VAR. HAA BİRDE TOYOTA VERSO VAR AMA ODA BENİM BÜTÇEYİ AŞIYOR . DİZEL ALACAĞIM İÇİN .

NEYSE BAKALIM BELKİ YENİ BİR ARAÇ ÇIKARDA ONA BAKARIZ .BEKLİYORUM ŞİMDİLİK. SELAMLAR BU KONUDA TAVSİYELERİNİZİ BEKLERİM

DİZEL+MPV 35 MİLYAR CİVARI

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.