sizin için güvenlik ne kadar önemli bilmiyorum ama
renault modüs euroncap çarpışma tesitin de 5 yıldız aldı opel meriva ise 4 yıldız almıştı
Valla modüsü trafikte gördükçe miğdem bulanmaya başlıyor. Ne kadar zevksiz bir araba o öyle. Minibüsten büyük camları var arabanın...
Meriva' nın yenisi çıktı...
Nissan Note'u neden hiç düşünmediniz. Arka koltuklar iç mekan çok geniş. 1.6 benzinli ama (dizeli temmuz-agustos gelecekmis), benzinlide otomatik de var (dizelde olmayacak), 110 beygir, 153 nm torklu yani guclu. ic dizayni da hepsinden kat kat daha guzel.
kesinlikle meriva bence...
Birçok kişi burun kıvıracaktır ama uygun fiyatlı MPV düşünüyorsan Hyundai Matrix'e bakmadan geçme bence. Dış görünüşünde bazı falsolar yok değil ama (kendimden biliyorum) baktıkça göze hoş gelmeye başlıyor. İçi çok geniş ve büyük camlar sayesinde çok ferah. 4 silindir 1.5lt CRDi motorun 102HP güç ve 240Nm tork üretiyor ki bu kasayı çok rahat taşır. İç mekan (70HP ile poposunu kaldıramayan) Meriva kadar kaliteli izlenimini veremiyor ancak yine de fena değil, en az Getz kadar iyi. Bu nedenle iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum.
İki ay önce neredeyse alıyordum ama dizelde otomatik olmadığından son anda vazgeçtim. 1.5 CRDi GLS modelini 30.400'e bırakıyorlardı.
Acaba meriva ya hiç bindiniz mi de dar diyorsunuz ..... Kadın doğum uzmanı bir arkadaşımın yeni kasa opel Vectra sı var ve bir gün bizim meriva ya bindi.Ve dediği aynen şu oldu '' ben de Vectra yı büyük araba diye almıştım, bunun içi ne kadar genişmiş ....''
lütfen arabayı doğru düzgün incelemeden atıp tutmayın.Sınıfındaki Altea , Yeni scenic , C-max den bile geniş olduğunu söyleyebilirim. Lütfen teknik veriler de ki dışdan dışa yazılan değerlere bakıp aldanmayın.Meriva nın motor kısmı çok küçük tutulduğu için sanki küçükmüş gibi duruyor ama kesinlikle öyle değil.Önemli olan fonksiyonel kullanılabilen iç mekan.Mesela bagaj kapasitesi,şuan tam bilmiyorum ama az önce saydığım tüm arabalardan teknik verilerde daha küçük olarak geçiyordur.Ancak unutulan bir nokta var ki bu araçlardan hiç birinde (Altea hariç ,ki onun ki de Meriva kadar değil...) bagajın altında ilave gizli bir bagaj olmadığıdır.Bu gizli bagaj (ki en az 50 lt kadar) inanılmaz bir fayda sağlamakta ve bagaj da normalde kalabalık yapan bütün ıvır zıvırı toplamaktadır.(yangın tüpü , kar zincirleri,trafik seti , ilk yardım seti , hava pompası ve şuan aklıma gelmeyen daha bir sürü şey ... )
2. bir nokta da flex space koltuk sistemi...... ben bu aracı almadan önce benzeri tüm araçları inceledim.Ve beni en çok etkileyen mükemmel tasarlanmış bu koltuk sistemi oldu.bu sistemde ;
a) Ön koltuk öne doğru yatarak masa şeklini alıyor.(bu bizim için çok önemli.çünkü eşim bebeğimiz olduğu için sürekli arkada yolculuk yapıyor, ama bu sayede önde oturmasıyla hiçbir farkı kalmıyo ve benim çok kıskandığım bir konfora sahip.)
b) arka koltuklar ileri geri ve yana hareket edebiliyor(her biri bağımsız olarak)(diğerlerin de bu yok)(scenic den emin diilim sadece)
c) koltuklar yattığında zemine tam olarak gömülüyor ve bagaj la eş bir düzlem yaratıyor.(bu da diğerlerin de yok--Altea hariç--diğğerlerinde arka koltuk katlanıyor dedikleri koltuğun kendi üzerinde katlanarak ön koltuğun arkasında yine oldukça büyük bi yer işgal etmesi (scenic için konuşuyorum) ve oldukça çirkin bi görüntü.(haaa bi de bu koltuklar çıkabiliyormuş.... koca koltuğu çıkarıp nereye koyacaksak ....
d) yine arka koltukların arka kısmı yaklaşık 30 derece kadar geriye yatırıla biliyor.(uzun yolda müthiş rahatlık)
yani diyeceğim o ki eğer arkada oturacakların konforu önemliyse(ki bizim için öyleydi,yoksa ben eski arabamdan son derece memnundum-Fiat Brava)bu fiyatlara alınabilecek en iyi arabadır
ama yok ben donanımı daha fazla,sağlam(euro n-cap den 5 yıldız almış) ve şık bir araba istiyorum diyorsan da önerim kesinlikle içimde uhte olarak kalan Altea dır.(O donanımda ki bu sınıf bir araba için gerçekten iyi bir fiyatı var.)
Tabii ki karar sizin .... Ama kesinlik le Modus değil .....
quote:
Orjinalden alıntı: 1679fbhju
meriwa çok dar modus çok küçük
quote:
Orjinalden alıntı: dr timsah
Sınıfındaki Altea , Yeni scenic , C-max den bile geniş olduğunu söyleyebilirim
ufak atsaydın kardeş..
zaten c-max scenic vs meriva nın bi üst sınıfı
Opel Yeni Meriva- Enjoy 1.3 CDTİ + Spor Paket = 32.850- YTL. bugün sözleşme imzaladım.. Araç sanırım haftaya teslim edilecek.
quote:
Orjinalden alıntı: kazan2
Opel Yeni Meriva- Enjoy 1.3 CDTİ + Spor Paket = 32.850- YTL. bugün sözleşme imzaladım.. Araç sanırım haftaya teslim edilecek.
hayırlı olsun arkadaşım kazasız belasız kullanman dileğiyle
quote:
Orjinalden alıntı: kazan2
arkadaşım tabiikide düşünmeden modus demen lazım meriva dediğin nedirki modusun yanında bence modus al
quote:
Orjinalden alıntı: enes ceylan
arkadaşım tabiikide düşünmeden modus demen lazım meriva dediğin nedirki modusun yanında bence modus al
niye?
Modüs çoookk kötü bi araba her yönden clio ile scenic karşımı bişey yapmaya çalışmışlar ama berbat bi araba bence.alıcaksan meriva al o her yönden daha iidir modüsten.
quote:
modus derken gerçekten renault modus mu kastettin yoksa bizim bilmediğimiz başka bir modus mu var.
quote:
ya arkadaslar ben mi yanlıs biliyorum... Modusun bagajı cliodan daha küçük.
Hani tarif ederken clio-scenic arası birsey diye tarif ediyorlar ya...
dergide meriva dizelin testine bakmıştım 0-100'ü 15 saniyenin üstündeydi ve frenlerine çok kötü diyorlardı.
dizelin performansı düşük evet ama frenlerinin kötü olmaması lazım. 4 ü de disk fren sonuçta.