Binamızda geceleri tasarruf amaçlı tamamen kapatılıyor hava -5 derece gibi aşırı soğuk olmadıkça. Öğrendiğim bilgilere göre bu tasarruf sağlamıyor çünkü kapatıldığında sistem ve bina komple soğuduğu için tekrar ısıtmak gerekiyor ve daha fazla enerji harcıyor. Bu nedenle geceleri rölantide yani düşük ısıda çalıştırılması öneriliyor. Tasarruf olmasa bile 0 altı zaten çalışmalı o ayrı, ama bildiklerime göre tasarruf ta olmuyor. Bu konudaki bilgi ve uygulamalarınızı öğrenmek istedim paylaşırsanız sevinirim sizde nasıl uygulanıyor? |
Merkezi ısınma sistemlerinin gece kapatılması ?
-
-
Gece sürekli az yakmak enerji tasarrufu sağlamaz. Çok basit ifade ile ısı transferi soğuk ve sıcak ortam arası sıcaklık farkı, delta T ile doğru orantılıdır. Yani gece ev yanmamasına kıyasla daha sıcak olursa toplam ısı kaybı artar.
Gece kapatılması genel olarak doğrudur, ideal uyuma sıcaklığı 17-20 arası olarak geçer.
Dışarısı sıfırın altında olabilir, bina yalıtımlı ise yakılmasına gerek olmayabilir vs vs
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merkezi ısınmanın en sevmediğim noktası tam olarak budur. Karı koca tüm gün çalış, akşam eve gel birkaç saat sonra ısınma kapatılsın. Her ay parayı resmen evde oturan ev hanımları için ödemiş oluyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tüm yetkili servisler yanlış mı biliyor?
Gece düşüğe alıındığında su ve ev zaten sıcak bu edenle harcanan enerji uzun bir süre gün içinde yakılandan çok daha az olacak bu kesin. Daha sonra minimum da çalışırken yine gün içinden daha az yakacak. Sabah tekrar yüseltildiğinde tamamen soğumuş eve ve sisteme oranla çok daha az enerji harcamaya devam edecek
Bunlarda yanlış var mı?
Mantolama bir yere kadar 3-5 derecelere kadar, hava ne olursa olsun tutar diye bir şey yok. Herkes uyumak zorunda da değil kimi oturur kimi hasta olur herkes 12 de uuuyuyacak 6 da kalkacak diye birşey mi var
Sonuçta tasarruf olsa bile yukardaki nedenlerle çok az olmak zorunda, ki olmayadabilir bu duruma bağlı.
Yeni çıkan ithal dahil sistemler bu şekilde yapılıyor bunları yapan mühendisler yanlış siz mi doğru
Ekleme: Yine bana verilen yetkili servis bilgisine göre: Bu uygulama sistemin ömrünü de azaltıyor her aç kapada su tekrar ısınıp pompalanıyor bu her gün aç kapa yapmak üzere tasarlanmamış bir ısıyı tutarken en verimli çalışacak şekilde tasarlanmış.
Mantıken de öyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ledie -- 31 Aralık 2024; 3:22:26 >
-
Tüm yetkili servisler öyle filan söylemiyor.
Teknisyenlerin hissiyatına göre karar almaya kalkmayın, çoğu şehir efsanesi.
Elektrik İşleri Etüt İdaresinde sanayi tipi enerji yöneticiliği eğitimi aldım ve kaç sene çok uluslu bir firmada Eneeji Yöneticisi olarak çalıştım, referans projelere liderlik ettim. Öncesinde zaten mühendislik eğitimi aldım. Yani az çok bir fikrim var
Evet, yukarıda belirttiklerinizde yanlışlık var. Gece yanması her halükarda tüketimi arttırır. Bkz termodinamik, ısı transferi. Buna çok benzer bir örneği sanayide sayaçlarla iki farklı senaryoyu gerçekleştirip ölçtük. Yani sadece teori üzerinden gitmiyorum.
Mantolama 3-5 dereceye kadar filan değil, mantolama dış sıcaklığa çok da bağlı değil. Bina yüzeyinin ortalama ısı transfer katsayısını oldukça düşüren bir yapı. Sıfırlamaz tabii ki, ama çok azaltır.
Gece yanmaması büyük ölçüde tasarruftan ziyade uyku kalitesi ile ilişkili de bir durumdur. Aynı mutlak nemde, yüksek sıcaklık düşük bağıl neme sebep olur, yani “kalorifer ağzı yüzü kurutuyor” dedikleri hesap. Yani yanması, özellikle yüksek sıcaklıkla yanması pek çok kişi için rahatsızlık yaratabilir. Konu sadece maliyet değil yani.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu arada, merkezi kazan kullanıldığında en konforlu yöntem ısı pay ölçer kullanılmasıdır. Herkes istediği gibi ayarlar. Bildiğim kadarıyla apartmanda bir kişinin başvurması yeterli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X