Şimdi Ara

Merkezi Uydu YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 TV'im var. Biri LG biri Vestel.LG'yi uzun zamandır salonda kullanıyorum.Merkezi uyduyu F çıkışlı prizle lnb girişe bağlayarak sorunsuz alıyorum.2 ay önce Vestel Tv'yi servis gelerek salonda kurlumunu yaptı kanallar bulundu ve sorunsuz çalıştı.O zaman küçük odada koyacak yerim olmadığı için TV'yi kaldırdım. Şimdi yerim oldu ve Vestel'i küçük odama koymak istiyorum.Sorun odadaki priz çıkışı erkek bende bir tarafı erkek bir tarafı f çıkışlı kablo yaptırdım.F çıkışı tvnin lnb girişine taktım ve servisin kurduğu ayarlarla hiçbir ekstra bir şey yapmadan 10dk. çalıştı ve sonra kendim kapattım. Akşam tekrar açtığımda "sinyal yok" ekranı aldım.Bundan sonra beni 3 gün kabloyla uğraştım ama nafile sinyal alamıyorum.Bu arada LG'yi küçük odada aynı kabloyla denedim o da sinyal alamadı ilginç olan VESTEL'i de salonda denedim (salondaki kabloyla) o da çalışmadı.
    Sorunun kaynağını bilen varsa yardımcı olsun lütfen

• hocam kabloyu prize baglarken bi kisa devre filanmi yaptirdim acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AykutBaşkan A kullanıcısına yanıt
    Merkezi sistem kablosunda aynı kablodan sadece yatay yüksek frekans,yatay alçak frekans, dikey yüksek frekans ve dikey alçak frekans bantlarına ait yayınları aynı anda izleyebilirsiniz. Atıyorum cihazın birinde dikeyde 10 bin küsur frekansta bir kanal izlerken diğerinde dikeyde 12 bin küsur frekansı izleyemezsiniz. Ayrıca birinde dikey yayın izlerken diğerinde yatay izleyemezsiniz. Cihazlarda sorun çıkar. İlla bunu yapmak istiyorsanız cihazlardan birinde lnb gücü ve 22kHz sinyali kapatın.

En iyi olasılık hatalı bağlantı ve kısa devreden dolayı multiswitch(anten santrali diyelim) korumaya geçmiş olabilir. Multiswitchin enerjisini tamamen kesip(yani fişini çekin.) birkaç saniye sonra tekrar açın. Aynısını televizyonlar için de yapın. Ayrıca kullandığınız anten ara kablolarını kısa devreye karşı kontrol edin. Cihazlar korumaya geçmişse durum düzelecektir. Düzelmezse cihazlardan birinde hasar olmuş olma ihtimali yüksek.
    Ayrıca merkezi sistemde tek kablodan iki cihaz kullanmayın. İkinci cihaz için multiswitchte yer varsa ikinci kablo çekin. Ya da diğer tv için ayrı çanak anten kurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 16 Ocak 2015; 12:08:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• cevaplar için teşekkürler. en iyisi bir uyducu çağırmak. benim çözebileceğim tarzda sorunlar değil anlaşılan=)
  • Multiswitch dediğiniz alet çatıda mı bulunur?
  • AykutBaşkan A kullanıcısına yanıt
    Bu alet bina içerisinde bir yerde olur. Onu siz bulacaksınız. Kablolar açıktaysa kabloları takip ederek bulabilirsiniz. Cihazları kapatıp açınca çözülürse uyducuya gerek kalmaz. Diğer durumlarda uyducu gerekecektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salondaki çalışan TV'nin arkasından söktüğüm kabloyu vestele bağladım.(Servis ilk geldiğinde bu teçhizatla sorunsuz kanalları buldu ve sıkıntı yoktu).Bu sefer burdada çalışmıyor.İlk kurulum ayarlarını yanlış mı yapıyorum?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.