Şimdi Ara

Apartman dairesi için ses sistemi yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar öncelikle zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim.. Soruma gelince; 5+1 sinema sistemi almayı düşünüyorum

300w lık bir sistem ile 1000 w lık bir sistem arasındaki fark sadece sesin şiddetimidir yoksa kaliteyide etkiler mi?Eğer ki ses kalitesine etkisi yoksa 1000 watt almanın bir anlamı varmıdır apartmanda son ses dinleyemeyeceğimize göre .. Almadan önce bilen birine danışayım dedim sağolun şimdiden

• baggio2 B kullanıcısına yanıt
    Wat la volt la kafanızı kurcalamayin
    Ses işinde o kadar etken varki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu bu soru en önemli sorulardan biri.....
    Fakat cevap yok.....bilenler lütfen aydınlatsın....

• evet arakdaşlar lütfen bilen biri cevap versin Allah rızası için
  • sevgili baggio2 ben anlamıyorum bir arkadaş yazmıştı

james45

hocam benim bu yazdığıma kimse üstüne alınıp kusura kalmasın ama herkez bazı konulara yazarken adam kayırıyor sanırım ben olayım ya da başka arkadaşlarım olsun kimse ses etmiyor ama bazı arkadaşların konularına sayfa sayfa yazılıyor nasıl yardımlaşma anlam vermek zor açıkçası

ben katılıyorum bu yazıya....

bende cevap arıyordum aslında osedan beye sormuştum o da bana heco yada magnat 302 serisi önermişti apartman dairesi için ....802 1002 2002 için duvara 30 ar cm uzak olmaları ve 20 m2 üzeri odalarda kullanılmaları gerektiğini söylemişlerdi...
  • thelayka kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar yukarıda erayçelik nickli arkadaş yazmış, bu işlerde watt vs işine bakmayın. 1000w, 500w bunlar yalan rakamlar ve anlamayan kişileri tavlamak için kullanılan pazarlama taktikleridir. Sonuçta bu cihazların bir sürü teknik detayı var. Ve bilmeyen biri bu özelliklere bakarken boğulur ve işin içinden çıkamaz.

Maalesef bir çoğumuzun bu detayları uzun uzadıya yazacak zamanı olmuyor ve kestirme cevaplar vermek durumunda kalıyorlar. Bunun dışında insanlar hiçbir araştırma yapmadan bana ses sistemi lazım diye başlık açıyor, sonra da cevap alamayınca kızıyorlar. Sizin durumunuzda biraz böyle. Halbuki forumdaki başlıkları biraz inceleseniz siz bile ne tarz bir ürün almanız gerektiğini çıkarabilirsiniz.

Yine de yardımcı olmak adına birkaç soru yazıyorum. Bu sorulara cevap verirseniz birkaç öneri gelecektir.

1- bu iş için ne kadar bir bütçe ayırabileceksiniz?
    2- bu sistemi hangi amaçla kullanacaksınız? sinema, oyun, müzik yada hepsi
    3- bu sistemi kuracağınız odanın toplam alanı ne kadar? 20m2, 30m2 vs
    4- bu sisteme bağlamayı düşündüğünüz cihazlar neler? Ps3, bluray-media player, Pc, digitürk, vs

• turuncu55 hocam genel bir cevap verilebilir yada madem ki bu soru çok sorulan bir soru....Konu sabitlenebilir :)

bu arada ben 3 soruda sınırdışına atıldım:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
    Sabitleme konusunda maalesef benim yapabileceğim bir durum yok. Forum yöneticilerinin duruma el atması gerekiyor. Ama insanların da biraz araştırmacı olması gerekiyor. Herkes işin kolayına kaçıp yeni başlık açmadan önce biraz araştırma yapıp mevcut konulara bakması lazım.

Bu konunun bir örneği de 5.1 hoparlör takımımı Tv'ye nasıl bağlarım konusu. Ben kendim bile en az 20-30 ayrı başlığa cevap vermişimdir. Halbuki Google'a bu şekilde yazınca donanımhaber'den bir sürü benzeri konu çıkıyor. Umarım anlatabilmişimdir.

Bu arada 3 soruda sınır dışına atılma durumunu anlamadım.

• Apartmanda oturmayan kişi sistemi son sesmi dinliyor.Sistemi olanların kaçı müstakil evde oturuyorki zaten çoğumuz apartman dairesinde oturuyoruz.Konu başlığıda bir entetesan hani

• üstad hani 300 watt almaya yeltenince '' napcan 300w .. 1000 w aşasını alma'' diyenler falan oldu. bende o açıdan sordum yani 1000w almanın mantığı nedir? 300 w ile arasındaki fark nedir ses kalitesimi yoksa şiddetimi diye..
    tabiiki çoğu kişi apartmanda oturuyor şehirlerde ..Bende bunu merak ediyorum işte sesini açamadıktan sonra ses sistemi camları parçalasa ne olur değil mi ? velhasıl sesin kalitesini watt etkilermi bunu merak ediyorum
    Dostum hala watt diyorsun. O 300-500-1000 yazanlar 40-50w ses versin öp başına koy. 40-50w bile çok ciddi bir ses şiddetidir. O yüzden watt konusuna hiç takılma, öyle tavsiye veren kişilerin sözünü de kesinlikle dinleme. En basit örnek olarak 30w'lık T sınıfı amfi ve yüksek hassasiyetli kule hoparlörler ile o 1000w denilen aletlerden daha yüksek şiddette ses alabilirsiniz. Forumda bu T sınıfı amfilerin bir başlığı var. Son sayfalarda paylaştığım videoya bakarak demek istediğimi anlayabilirsiniz.

Sesin temizliği ise thd değeri olarak verilir. Thd değeri ne kadar düşükse ses o kadar temiz olur. Tabii firmalar bu değerleri de ne kadar doğru olarak veriyor, orası tartışılır. Ki siz 500-1000w gibi değerlerden bahsettiğinize göre Samsung Lg gibi markaları düşünüyorsunuz demektir. Ki ben bu markalarda thd değerlerini verdiklerini hiç görmedim. O yüzden 500-1000tl aralığında bu tarz hazır paket sistem düşünüyorsanız teknosa vs gibi yerlere gidip bir deneme yapın, hoşunuza gideni alın. Çünkü piyasadaki bu setler arasında önemli farklar yok.

Hazır sistemlerden alırken de mutlaka optik ses girişi olan ve bluray player olan modellere yönelin. Bu sayede güncel film dosyalarının ses türü olan dts ve dolby desteğiniz de olur. Ve de almadan önce USB üzerinden oynatabildiği dosya türlerine ve altyazı desteğinin tam olup olmadığını araştırın.

Bunun dışında sesin temiz olması konusu çok daha karışık bir konu. Onu etkileyen bir sürü etmen var. Amfinin sınıfı, yapısı, kullanılan parçaların detayı vs. Eğer bu iş için 5-10bin tl harcayacaksanız o zaman ciddi amfi ve hoparlörler söz konusu olur ve o zaman kullanacağınız hoparlörlere göre amfinizin watt değeri değerlendirilmesi gereken bir kıstas olur.

Yukarıdaki mesajımda sorduğum soruların cevaplarını verin ki size doğru düzgün öneri yapılabilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 16 Şubat 2015; 20:25:57 >

• 3 . soruda dediğim benim kişisel alanım az 8 m2 ...o şıkta elenmiştim yani :))) o yüzden Bookshelf önermişti orhan bey...
    20 m2 ve üstü alan gerekir demişlerdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelayka -- 17 Şubat 2015; 16:30:47 >
    İyi de 8m2 de bir alan sonuçta ve o ebat için de bir şeyler ayarlanabilir.

Misal amaç sinema odası gibi birşey yaratmaksa Harman Kardon hkts 9 yada Boston Acoustic XS 5.1 gibi ufak uydulu setler alınabilir. Yanına da 1000 TL civarına bir AVR alınıp gayet güzel bir sinema odası yapılabilir.
    http://www.akakce.com/ses-sistemi/en-ucuz-harman-kardon-hkts-9-fiyati,748942.html
    http://www.dukkanhifi.com/p-1344-Boston-Acoustics-Sound-Ware-XS-5-1-SE-(Mk-II)Hoparlor-Seti.html

Yada biraz daha ucuza 8m2'de sinema anlamında gayet yeterli olacak pasif sub wooferlı Pioneer htp-073 yada bir alttaki Harman Kardon setleri alabilirsiniz.
    http://www.teknosa.com/urunler/110100862/pioneer-htp-073-5-1-600w-ev-sinema-sistemi
    http://www.ereyon.com.tr/urun/harman-hdcom1515-ev-sinemasi.aspx#Details

Yalnız bu uydu tipi hoparlörle müzik dinlemek pek keyifli olmuyor. Eğer sistem hem müzik hem de film için kullanılacaksa sonrasında ön hoparlörleri raf tipi ile değiştirip sistemin müzik performansı iyileştirilebilir.

Bunun dışında amaç sadece müzik dinlemekse 150 TL'ye T sınıfı bir amfi 400-600'e de bir raf tipi hoparlör alınır.
    http://www.ebay.com/itm/SMSL-SA-S3-TA2021B-Class-T-AMP-Tripath-Stereo-Amplifier-SMSL-14V-Power-Supply-S-/290751162586
    http://gsaelektronik.com/urun/magnat-monitor-supreme-102-raf-tipi-hoparlor_483.aspx?CatId=229
    http://gsaelektronik.com/urun/magnat-monitor-supreme-202-raf-tipi-hoparlor_709.aspx?CatId=229

Benden bu kadar sorduğum soruların cevapları olmadan başka bir öneride bulunamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: baggio2

Değerli arkadaşlar öncelikle zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim.. Soruma gelince; 5+1 sinema sistemi almayı düşünüyorum

300w lık bir sistem ile 1000 w lık bir sistem arasındaki fark sadece sesin şiddetimidir yoksa kaliteyide etkiler mi?Eğer ki ses kalitesine etkisi yoksa 1000 watt almanın bir anlamı varmıdır apartmanda son ses dinleyemeyeceğimize göre .. Almadan önce bilen birine danışayım dedim sağolun şimdiden

Yüksek w alma sakin başa bela. Onun yerine güzel ses veren bir şey bak. Çünkü yüksek w kullanan sistemler sesi olduğu gibi komşulara iletir istersen sesi az ac her türlü gidiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarımı aldım turuncu55 ve cevap yazan bütün arkadaşlara teşekkür ederim dostlar eksik olmayın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.