Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.429
Cevap
192
Favori
588.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    başvurular eylülde yapılıyor açıklanmasıda ekiimde değil mi. bide harç ödemeye devam edermiyim ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet

quote:

Orijinalden alıntı: semacan95

quote:

Orijinalden alıntı: ozycan

quote:

Daha öncede alıntı Yaparak sormuştum ama tıp fakülteleri hakkında bilginiz var mı? Marmara almış mesela kimi üni başvuru kabul etmiyordu benim başvurduğum üni başvuruyu kabul etti bu durumda alır mı sizce yada almak

Sen hangi uni basvurdun bende basvurcaktmda aradigim yerler seneye basvurabilirsin anca dediler

Ege Üniversitesine başvurdum ama sene kaybım olucak

Hocam merhabalar, bu yıl gaziantepte bilgisayar müh kazandım.İngilizce hazırlıkta okurken, ilk 1000'e girip, ailesi için antepte kalan bir arkadaşım vardı.O arkadaşım da DH liydi zaten
    O arkadaşım, bu konuyu görmüş, ve kendisi Çapa'ya geçiş yaptı.Fakat ben 2 hafta geç gördüğüm için kabul etmediler beni.Ben artık dayanamadım ve okulda kaydımı dondurdum.Memlekete geldim.Şuan sınava çalışıyorum.YGS ye girmiştim ben.LYS ye hazırlanıyorum.Gideceğim yer izmir de özel ünv. Puanım tutuyor.Zaten bu yılı kaybetmiştim, seneye için başvuru yapsam gidebiliyor muyum yani?

http://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/uploads/cms/oim.ieu.edu.tr/4263_1387467087.pdf

abo ben, aralıkta bırakmıştım.Diyor yatay geçiş son gün 31 ocak 2014. Ben aralık ayında memlekete gelmiştim, başvurabilir mişmiyim hala çözemedim vay anasını

Bildiğim kadarıyla kayıt dondurmak bu tür bir yatay geçişe engel olmaz yani önümüzdeki dönem ilk bir ay içinde puanın tuttuğu yerlere başvurabilirsin bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fyilmaz

quote:

Orijinalden alıntı: myaser

istanbul üniversitesi bilgisayar mühendisliği (İÖ) hazırlığındayım.bu yıl muhtemelen kalacam. eylül de çukurova inşaat BİRİNCİ ÖĞRETİMe geçebilir miyim.2013 puanım tutuyor

Geçebilirsin ama hazırlığı yeniden okursun kalırsan. Ama bence bilgisayar bölümü daha okunabilir ve İstanbul da olmak ta cabasi

başvurular eylülde yapılıyor açıklanmasıda ekiimde değil mi. bide harç ödemeye devam edermiyim ???
    Paylaş
  • Birde bu yatay geçişe yani merkezi yerleştirme puanı na göre olan her dönem okul başlama tarihinden itibaren ilk bir ay içinde başvuruluyor dolayısıyla burada okulların kendi kafalarına göre takvim ilan edip by süreyi kısaltma imkanları yok çünkü bu süre yönetmelikte belirlenmiş o senin verdiğin linkteki tarih normal yatay geçiş için yani Nota göre olan icin olabilir.

• Tabi mevcut okuluna geçiş yaptığın döneme kadar ikinci öğretimsen eğer harç yatırırsin Geçtiğin yer normal öğretim olursa geçiş ten sonra harç odemezsin

• quote:

Geçmek istediğin okulun eğitim e başlama tarihinden itibaren ilk bir ay içinde başvurma gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 12 Nisan 2014; 11:52:43 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozycan

quote:

Daha öncede alıntı Yaparak sormuştum ama tıp fakülteleri hakkında bilginiz var mı? Marmara almış mesela kimi üni başvuru kabul etmiyordu benim başvurduğum üni başvuruyu kabul etti bu durumda alır mı sizce yada almak

Sen hangi uni basvurdun bende basvurcaktmda aradigim yerler seneye basvurabilirsin anca dediler

Ege Üniversitesine başvurdum ama sene kaybım olucak

Hocam merhabalar, bu yıl gaziantepte bilgisayar müh kazandım.İngilizce hazırlıkta okurken, ilk 1000'e girip, ailesi için antepte kalan bir arkadaşım vardı.O arkadaşım da DH liydi zaten
    O arkadaşım, bu konuyu görmüş, ve kendisi Çapa'ya geçiş yaptı.Fakat ben 2 hafta geç gördüğüm için kabul etmediler beni.Ben artık dayanamadım ve okulda kaydımı dondurdum.Memlekete geldim.Şuan sınava çalışıyorum.YGS ye girmiştim ben.LYS ye hazırlanıyorum.Gideceğim yer izmir de özel ünv. Puanım tutuyor.Zaten bu yılı kaybetmiştim, seneye için başvuru yapsam gidebiliyor muyum yani?

http://phoenix.ieu.edu.tr/betanix/uploads/cms/oim.ieu.edu.tr/4263_1387467087.pdf

abo ben, aralıkta bırakmıştım.Diyor yatay geçiş son gün 31 ocak 2014. Ben aralık ayında memlekete gelmiştim, başvurabilir mişmiyim hala çözemedim vay anasını

Bildiğim kadarıyla kayıt dondurmak bu tür bir yatay geçişe engel olmaz yani önümüzdeki dönem ilk bir ay içinde puanın tuttuğu yerlere başvurabilirsin bence

quote:

Birde bu yatay geçişe yani merkezi yerleştirme puanı na göre olan her dönem okul başlama tarihinden itibaren ilk bir ay içinde başvuruluyor dolayısıyla burada okulların kendi kafalarına göre takvim ilan edip by süreyi kısaltma imkanları yok çünkü bu süre yönetmelikte belirlenmiş o senin verdiğin linkteki tarih normal yatay geçiş için yani Nota göre olan icin olabilir.

Hocam çok teşekkür ederim.Minnettarım.

• fyilmaz kullanıcısına yanıt
    bu geçiş sistemi eylüle kadar kaldırılma ihtimali var mı????
  • quote:

Türkiyede neyin ne olacağı hiç belli olmaz.
  • quote:

quote:

kontenjanlar nasıl belirleniyor. farklı bölüme geçmek isteyen 2 kişi düşünelim birisi 2012 yılnda sınava girmiş olsun diğeri 2011 de başvuru yaptıklarında puanlarını nasıl kıyaslıyorlar.
  • quote:

quote:

quote:

kontenjanlar nasıl belirleniyor. farklı bölüme geçmek isteyen 2 kişi düşünelim birisi 2012 yılnda sınava girmiş olsun diğeri 2011 de başvuru yaptıklarında puanlarını nasıl kıyaslıyorlar.

Farklı yıllarda sınava giren kişiler aynı sınıfa başvuramıyor zaten. 2012 de sınava giren ve kazanan diyelim ki yazın eylülde başvurursa 3. sınıfa geçeceği için başvuracağı yerde de üçüncü sınıfa geçmek üzere başvurmuş oluyor ve o sınıfın kontenjanına göre sıralanıyor 2011 de kazanan ise seneye 4. sınıfa geçmek üzere başvuruyor ve o sınıfın kontenjanına göre sıralanıyor. Bu kişiler aynı sınıf için yarışmıyor yani herkes kendi kazandığı yıl sınava girenlerle yarışıyor ve kriterde o yılın taban puanı zaten. Kontenjan ise her yıl yüzde on.

peki farklı bölüme başvuranlar mesela bilgisayar mühendisliğinden makine mühendisliğine
    Dediklerin ideal şartlar icin geçerli assinda sistem tam oturmuş degil mesela ben 12 girişliyim ama hazirlikta kaldim ve türkçe bölüm icin 13 girişler ile kıyaslayarak yapmaları gerekecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

peki farklı bölüme başvuranlar mesela bilgisayar mühendisliğinden makine mühendisliğine

Konunun ilk mesajını okumanızı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: grejuva6

Dediklerin ideal şartlar icin geçerli assinda sistem tam oturmuş degil mesela ben 12 girişliyim ama hazirlikta kaldim ve türkçe bölüm icin 13 girişler ile kıyaslayarak yapmaları gerekecek

Her durumda senin puanını kazandigin yılın taban puanı ile karşılaştırirlar bu tür istisnai durumlar her zaman olabilir tabi.

• quote:

quote:

hocam şimdi x bölümü her yıl 50 kişi alıyor diyelim.açacağı kontenjan 5 kişi olur.8 öğrenci başvuru yapıyor. ama bunlar y ve z bölümlerinde okuyor. sınava giriş yıllarıda farklı yıllarda .o zaman nasıl değerlendirilicekler.
  • quote:

quote:

quote:

hocam şimdi x bölümü her yıl 50 kişi alıyor diyelim.açacağı kontenjan 5 kişi olur.8 öğrenci başvuru yapıyor. ama bunlar y ve z bölümlerinde okuyor. sınava giriş yıllarıda farklı yıllarda .o zaman nasıl değerlendirilicekler.

Puanı yüksek olan önceliklidir, üniversite yerleştirmesinde ne geçerliyse bunda da o geçerli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

quote:

quote:

quote:

Puanı yüksek olan önceliklidir, üniversite yerleştirmesinde ne geçerliyse bunda da o geçerli.

2012 yılında MF-4 için 40 binlik dilim 420 puan. 2013 te 400 puan. bunlar nasıl kıyaslanacak

• quote:

2012 yılında MF-4 için 40 binlik dilim 420 puan. 2013 te 400 puan. bunlar nasıl kıyaslanacak

Başvuran kişi hangi yıl girdiyse o yılın yerleştirme puanı baz alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

quote:

Başvuran kişi hangi yıl girdiyse o yılın yerleştirme puanı baz alınır.

ya şimdi x bölümü 10 kişi alıyor diyelim.başka üniversitede okuyan y ve z bölümü öğrencileri başvur yapıyor.biri 2012 girişli biri 2013 girişli.birsi 420 puan lıp 40 bininci olmuş.diğeri 400 puan alıp 40 bininci olmuş. o zaman kimi alack orası
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.