Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.429
Cevap
192
Favori
588.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yaban arısı

Geçmek istediğim yerin puanı benim puanımdan yüksekse kesinlikle geçemem, hatta başvuramam değil mi? İlk mesajdaki durum değişmedi yani.

Evet bu şekilde geçemezsin ama transkript alıp nota göre geçiş için başvurabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramuli

Hocam öncelikle bu konudaki bilgilendirmeler için teşekkür ediyorum size. 2 sorum var.

1- Geçen sene tercih yapmamış birisi geçen seneki puanıyla bir üniversiteye yerleşebilir mi ?
    2- Aynı üniversitenin birden fazla bölümüne başvuru yapabilir miyiz ?

1. Hayır puanı geçişte kullanabilmek için bir üniversiteye yerleşmiş ve süresi içinde kayıt yaptırmış olmak gerek çünkü bu hüküm halihazırda okuyanlara yönelik.
    2. Evet birden çok bölüme ve birden çok üni ye başvurulabilir kabul edildiğin yerlerden istediğine kayıt yaptırırsın. Büyük ihtimalle YÖK bunu yakın zamanda internet üzerinden merkezi tercih şeklinde yapacak yani ilk tercihler nasılsa aynı şekilde merkezi olarak internetten puanı tutan yerleri tercih edebilecek. Böylece aynı anda iki yeri kazanma olasığı ve her okula ayrı ayrı dilek.e evrak gönderme zorunluluğu ortadan kalkacak tabi eğer olursa .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fyilmaz -- 16 Nisan 2014; 8:55:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

quote:

Orijinalden alıntı: fyilmaz

quote:

Orijinalden alıntı: myaser

istanbul üniversitesi bilgisayar mühendisliği (İÖ) hazırlığındayım.bu yıl muhtemelen kalacam. eylül de çukurova inşaat BİRİNCİ ÖĞRETİMe geçebilir miyim.2013 puanım tutuyor

Geçebilirsin ama hazırlığı yeniden okursun kalırsan. Ama bence bilgisayar bölümü daha okunabilir ve İstanbul da olmak ta cabasi

daha okunabilir derken?

Bİlgisayar bölümü daha iyi bence ama tercih meselesi tabii.

• quote:

quote:

Geçmek istediğim yerin puanı benim puanımdan yüksekse kesinlikle geçemem, hatta başvuramam değil mi? İlk mesajdaki durum değişmedi yani.

Evet bu şekilde geçemezsin ama transkript alıp nota göre geçiş için başvurabilirsin.

Onun nasıl olacağını ve koşullarını biliyor musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hazırlıktayım 2014 ün eylülünde geçiş yapmayı düşünüyorum. Acaba " öğrencinin transkriptleri ve ders içerikleri " nasıl değerlendirilecek? Hazırlık sınıfında böyle şeyler var mı?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

istanbul üniversitesi bilgisayar mühendisliği (İÖ) hazırlığındayım.bu yıl muhtemelen kalacam. eylül de çukurova inşaat BİRİNCİ ÖĞRETİMe geçebilir miyim.2013 puanım tutuyor

Geçebilirsin ama hazırlığı yeniden okursun kalırsan. Ama bence bilgisayar bölümü daha okunabilir ve İstanbul da olmak ta cabasi

daha okunabilir derken?

yok yani daha iyi derken iş açısından okuma acısından mı onu merak ettigimden dolayı sordum,bilgilenmek acısından.

• selamistanbul S kullanıcısına yanıt
    Hazırlık sınıfında transkript vermiyorsun ama dilekçede belirt hazırlık sınıfında olduğunu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Onun nasıl olacağını ve koşullarını biliyor musunuz?

Onun için notlariniz iyi olacak ve alttan dersiniz olmayacak yazın dilekçe ile basvurabilirsiniz ve farklı bölüme geçemezsin iz

• Transkript e gerek yok hazırlık için ara sınıflarda da not şartı yok ama sadece aldığın ve Geçtiğin dersleri intibak ettirmek için gerekli

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

daha okunabilir derken?

yok yani daha iyi derken iş açısından okuma acısından mı onu merak ettigimden dolayı sordum,bilgilenmek acısından.

Valla bu kişiye göre değişir inşaat mühendisi olup çok iyi kazananlar var bilgisayarda da benzer fırsatlar var sen hangisine daha çok ilgi duyuyorsan onu oku

• Simdi beyler farkli bolum ve uniye gecebiliyoruz degil mi yanlis anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Canavar Cafer

Simdi beyler farkli bolum ve uniye gecebiliyoruz degil mi yanlis anlamadım

Evet intibak yapılmak şartı ile, girdiğin yıl puanın yetiyorsa değiştirebilirsin.
  • quote:

Simdi beyler farkli bolum ve uniye gecebiliyoruz degil mi yanlis anlamadım

Kazandigin yıl puanın tutuyorsa geçme imkanin var ama yüzde on kontenjan var

• fyilmaz kullanıcısına yanıt
    Bu sene istanbul ing isletmeye 39 binle girdim hacettepeye baktim bu sene 45 binle kapatmis gecebilme ihtimalim nasildir

• quote:

Bu sene istanbul ing isletmeye 39 binle girdim hacettepeye baktim bu sene 45 binle kapatmis gecebilme ihtimalim nasildir

O başvurular bittikten sonra belli olur birde sıralama değil puana bakıyorlar

• İstanbul Üniversitesi Coğrafya'ya kaydoldum sonunda. Eylülde başlıyoruz derslere bakalım
  • Sene içinde bir sonraki dönem için mi başvurdunuz yoksa Şubat'ta başvurdunuz fakat seneye mi başlıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DesBurak

Sene içinde bir sonraki dönem için mi başvurdunuz yoksa Şubat'ta başvurdunuz fakat seneye mi başlıyorsunuz?

Martta başvurdum. Bu dönem başlama imkanım da vardı seneye de; ben seneye başlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

quote:

Orijinalden alıntı: DesBurak

Sene içinde bir sonraki dönem için mi başvurdunuz yoksa Şubat'ta başvurdunuz fakat seneye mi başlıyorsunuz?

Martta başvurdum. Bu dönem başlama imkanım da vardı seneye de; ben seneye başlıyorum.

Anladım teşekkürler
  • Mf3 ile yerleşip mf4 e geçen var mı? Herkes oluyo diyo da üniversiteler kabul etmiyo.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.